Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Çok fazla soru geldiği için yardımcı olma adına detaylıca benim yaşadığım süreçten bahsetmek istiyorum.

Öncelikle bağlı olduğum vakiftan hastaneye sevk kağıdı aldım ( ben özel banka sandığına tabi olduğumdan bizde işlemler kendi sağlık vakfımız ile hallediliyor). Çünkü elimdeki rapor 8 ay öncesine aitti. Dolayısıyla kabul edilmeyecekti. ( bu yıl 10. Ayda vergi indiriminden emekli olacaktim)

Hastane seçimini bana bıraktılar, bende devlet hastanesini seçtim. Heyete girip kkb, göz ve endokrinden oranlar aldım (Engelli raporu aldım).

Engelli raporuna doktor çok net bir şekilde hastalığın tanısını yazdı, hastalığın neyden kaynaklandığını ve hangi ilaçları kullandığımı yazdı. *** burası çok önemli çünkü kurul doktorları direkt buraya bakıyorlar. Buradaki tanı Ek-1 hastalık listesinde varsa ve hastalığın alt şartlarını taşıyorsanız kesinlikle çalışma gücü kaybınız onaylanır.

En yüksek oran endokrinden verildi (%60). Almış olduğum engelli raporunu ve diğer tıbbi belgeleri (Engelli raporu, ameliyat raporu, patoloji sonucu, ilaç kullanım raporlari, tahlil sonuclari vs) bir dosyaya koyarak Mart ayının 13. de bizim vakfa yolladım. Vakıf da Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezine dosyamı yolladı. *** kanaatimce gönderilen dosyanın detaylı olması sonucu olumlu etkiledi.

Bundan sonrası artık ya sabır, hayırlısı deyip beklemek oldu. Dys'den "giden evrak kayıtlı" yazısını görmek tam 1 ay sürdü. Sonra Vakfı arayıp sonucu öğrendim. 15 Nisan'da -- orta düzey çalışma gücünü kaybettiğine ....... -- diye kurul kararını vermiş.

En ağır hastalığınız Ek-1 hastalık listesinde de varsa (burda benim gördüğüm en önemli nokta Ek-1 listede olan hastaliginizin yine listede yazan diger kosullari harfiyen sağlaması lazım yoksa direkt red geliyor), kısa ve net bir şekilde engelli raporunda/ durum bildirir raporunda hastalığınız doktor tarafından belirtilmişse sikinti yok demektir.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Inşallah herkese Allah beklediği istediği emekliliği Allah nasip eder...

Son düzenleme:
@mehmet-41 Mehmet ağabey bügün benimle aynı hastalıktan emekli olan arkadaşım ile konuştum geçen sene emekli olmuştu ona da bu toplu para yatırmayı senin dediğin gibi söyledim Oda bana ben normal başvuru tarihinden itibaren bekledim parayı yatırdılar demişti ?

header.gif

SERHAT MUTLU 25.04.2025

Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama
24/03/2025YAŞLILIK AYLIĞITEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL 2 SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış24/03/2025 4:38 PMİŞLEMİ YAPILMIŞ
24/03/2025YAŞLILIK AYLIĞITEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL 2 SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış24/03/2025 4:39 PMİŞLEMİ YAPILDI
24/03/2025YAŞLILIK AYLIĞITEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL 2 SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış25/03/2025 10:16 AMİŞLEMİ YAPILDI
26/03/2025Tespit - ( Serhat MUTLU )TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL 2 SERVİSİGiden Evrak Kayıtlı27/03/2025 8:09 AMBÖLGE SAĞLIK YAZISI
26/03/2025Tespit - ( Serhat MUTLU )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜGelen Evrak Kayıtlı27/03/2025 8:45 AMBÖLGE SAĞLIK YAZISI
10/04/2025İŞTEN ÇIKIŞ HKTEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL 2 SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış21/04/2025 8:30 AM
26/03/2025Tespit - ( Serhat MUTLU )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak İşlemde

Merhaba arkadaşlar Benim süreç bu şekilde ilerliyor raporumu alalı 4 ay olduğu için hastane sevk işlemi olmadı.

Eşimin teşhisi 2 gözde de körlük ( retinitis pigmentosa dan dolayı // tavuk karası halk arasında) . 18 martta hastanede kurula girdik 17 nisanda tespit gelen evrak işlemde ( sağlık kurulu büro işlemleri) . Ara karar çıkarmı bilmiyoruz . Ancak şimdilk tedavisi bulunamayan bir hastalık. Süreci paylaşırım .bakalım ne kadar sürecek. 3100 prim günü 27 yıllık sigortalılık süresi var .

@Bertolocci, geçen yıl tüm her şey eskiye tabi idi biliyorsun 15 ocak'tan sonra her şeyi değişti geçen yıl emeklilik dolduğu zaman hiçbir onay gerekmeksizin yıl ve pirim tamamsa veya vergi indirim varsa SGK hemen emeklilik işlemlerini başlatıyordu tahsis talep evrak dosya hemen hazırlanıyordu ve başvurduğunuz itibaren maaş birikmeye başlıyordu maaş bağlarına kadar şimdi öyle bir şey söz konusu değil şimdi onay gelmeden başvuru yapamıyorsunuz artık önce onay sonra emeklilik başvurusu o yüzden şu anki durumu bu şekilde

Bu noktada takıldım kaldım. Artık kim bilir ne zaman ilerleriz. 22 Ocak 2025'de başvuru yapmıştım.

11..........15/04/2025Tespit - Y.......İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış16/04/2025 8:55 AM.........

@Kafakafka

sağlık kuruluna giden dosyanın çıkması ortalama 2 hafta bazen 3 haftayı buluyor.
ara karar çıkmazsa, yeniden hastaneye sevk olmazsa senin daha yaklaşık 1 hafta süren var.

@Freedomm, bende de isitme kaybı var raporum %32 idi,sonra ehliyet için gittiğimde doktor işitme kaybın baya artmış dedi,artı sol kalça da protez var,sağ kalçada kalça çıkığı ortapetiden umutlu degilim ama kulaktan olabilir inşallah,pazartesi askerlik raporu istediler onu götüreceğim

@onurguzel,
Valla hiç boşuna havaya girme benim sana tahminim %90 red verebilir ama inşalla da olumlu çıkar. önemli olan engel oranı değil odyo testi de DB önemli

@Hacıali09,
10. Ayda vergi indiriminden olacaktım, kanun değişince cal8sma gücü kayıp oranından olacağım. Zaten çoğumuzun bütün sıkıntısı vergi indiriminin iptal olması değil mi

Üst Alt