Çok fazla soru geldiği için yardımcı olma adına detaylıca benim yaşadığım süreçten bahsetmek istiyorum.
Öncelikle bağlı olduğum vakiftan hastaneye sevk kağıdı aldım ( ben özel banka sandığına tabi olduğumdan bizde işlemler kendi sağlık vakfımız ile hallediliyor). Çünkü elimdeki rapor 8 ay öncesine aitti. Dolayısıyla kabul edilmeyecekti. ( bu yıl 10. Ayda vergi indiriminden emekli olacaktim)
Hastane seçimini bana bıraktılar, bende devlet hastanesini seçtim. Heyete girip kkb, göz ve endokrinden oranlar aldım (Engelli raporu aldım).
Engelli raporuna doktor çok net bir şekilde hastalığın tanısını yazdı, hastalığın neyden kaynaklandığını ve hangi ilaçları kullandığımı yazdı. *** burası çok önemli çünkü kurul doktorları direkt buraya bakıyorlar. Buradaki tanı Ek-1 hastalık listesinde varsa ve hastalığın alt şartlarını taşıyorsanız kesinlikle çalışma gücü kaybınız onaylanır.
En yüksek oran endokrinden verildi (%60). Almış olduğum engelli raporunu ve diğer tıbbi belgeleri (Engelli raporu, ameliyat raporu, patoloji sonucu, ilaç kullanım raporlari, tahlil sonuclari vs) bir dosyaya koyarak Mart ayının 13. de bizim vakfa yolladım. Vakıf da Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezine dosyamı yolladı. *** kanaatimce gönderilen dosyanın detaylı olması sonucu olumlu etkiledi.
Bundan sonrası artık ya sabır, hayırlısı deyip beklemek oldu. Dys'den "giden evrak kayıtlı" yazısını görmek tam 1 ay sürdü. Sonra Vakfı arayıp sonucu öğrendim. 15 Nisan'da -- orta düzey çalışma gücünü kaybettiğine ....... -- diye kurul kararını vermiş.
En ağır hastalığınız Ek-1 hastalık listesinde de varsa (burda benim gördüğüm en önemli nokta Ek-1 listede olan hastaliginizin yine listede yazan diger kosullari harfiyen sağlaması lazım yoksa direkt red geliyor), kısa ve net bir şekilde engelli raporunda/ durum bildirir raporunda hastalığınız doktor tarafından belirtilmişse sikinti yok demektir.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Inşallah herkese Allah beklediği istediği emekliliği Allah nasip eder...