Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Dertli58, bende Ümraniye SGK başvurdum, en son 8 Mayısta gelen evrak dosyasına kaldırılmış açıklama tc no öyle kaldı. 43 gündür hiç hareket yok.

@feramuz,
Yüksek sağlık kurulunun sonucunu bekliyorum sağlık kurulu takdir yetkisini nasıl kullandığını anlamıyorum hangi şartlara istinaden red veriliyor açıklanması gerekirdi sadece SGK memuru bana red yazmışlar yazı bu diye elime verdi kağıdı benim anlamadığım bu red veren kurula soruşturma acilamazmi neden boyle bir karar verebiliyor neye dayanarak 2 gündür düşünüyorum anlam veremiyorum

Dun 170 talep oluşturdum cevap gelmedi. Sgk ulasamiyorum

@limi1,

SGK genelde olup biteni posta yoluyla bildiriyor ama genel olarak postaları göndermiyor süreç uzuyor telefon hattı ile alakalı birime ulaşma imkanınız yok malesef 4 ay cok denedim sordum tel ile onlar sizi aramadıkça onlara ulaşamıyorsunuz

Az önce Cimer'den mail geldi.

Dosyamda karar dün çıkmış. Ancak kararın ne olduğunu bekliyorum. DYS'de bir hareketlilik yok. Kadıköy SGK'ya mail attım. CEvap bekliyorum. Gelince ileteceğim.

@limi1,

Ara karar çıkmıştı. Tekrar muayene olmuştum. Son değerlendirme bu.

Ara karar muayenesinde 4.evre derecem vardı. Hastalık listesinde bizim kas hastalığı 4.evre hafif derece iş gücü kaybına giriyor açıkça maddesi vardı.

Şu ana kadar 4034 gün prim oldu. Prim eksikliği yüzünden başvurumu yapamıyorum. Şimdi başvursam hafif tanı çıkarsa 4100 prim günü tamamlamadım diye direk red verirler. Primi tamamlayınca en azından şansımızı deneyeceğim.

Eğer öyleyse ben şimdiden başvurabilirim. Onay çıkana kadar hafif tanı için 4100 prim tamamlanmış olabilir.im Yani onay kararını benim açıdan prim eksikliği tamamladıktan sonra çıksın daha iyi.

Ayrıca şöyle can sıkıcı bir durum var. Şimdi bulunduğum şehir olarak Ordu'dayım. Ordu'da bir tane üniversite eğitim ve araştırma hastanesi mevcut. Bu hastane eğitim ve araştırma hastanesi olduğu halde sağlık kurulu raporu vermiyor. Yani hastanede kurul olmadığı için rapor verilmiyor. Rapor almak için Samsun!a gitmek gerek, orası çok uzak. SGK'ya bunu bildirsem ne diyecekler? Yani bulunduğum şehirde durum bildirim raporu veren hastane yoksa ne olacak?

Beninki 1 Mayıs'ta başladı 19 Haziran son e devlette düşmüş şimdi 1 Mayıs'ta bas vurdum 12 Mayıs heyet 22 Mayıs ara karar maaş için hangisi baz alınacak baş vuru tarihimi

Arkadaşlar merhaba,

DYS ekranında sürecimin işleyişi altta belirttiğim gibi, en son hareket 09.05.2025'de "Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış" olarak görünüyor orada takıldı kaldı. 40 gündür hareket yok. Başvuru yaptığım SGM ile dün görüştüm sağlık kurulunda karar aşamasında dediler 6 ay oldu bu nasıl bir iş neden bu kadar gecikme oluyor dedim bilemeyiz dediler. Peki dys ekranı çalışmıyor böyle bir durum var telefonlara da cevap alamıyoruz nasıl takip edeceğim dedim kurum olarak Belgenet'e geçtik edevlete entegre olması biraz zaman alacak deyip ofisin duvarına mail adresi çıktısını asmışlar bu adrese ara ara mail at döneriz dediler.

6 ay bitti bıktım usandım !!!

Başvuru Tarihi: 21.01.2025

Ara Karar yazısı: 12.03.2025

Kurul Üst Yazı: 09.04.2025

Gelen Evrak Dosyasına kaldırılmış: 09.05.2025

Benim yüzde 40 polio sekeli raporum var tek hastalıktan günüm dolmuş ama red gelir diye endişeliyim

@dmndmn, kardeşim çok geçmiş olsun banada ara karar çıkmıştı fizik tedavi doktoruna polio sekeli rahatsızlığımdan muayene oldum 4 evre yazmış bundan emekliliğim nsl çıkar hafif çalışma gücü kaybından emekli olan varmı acaba

@limi1,
Direk başvuru yaptigin yeri ara kardeşim yoksa dys ekranı çalışmıyor artik

@İstanblue34,
Kardeşim onları bunaltman gerekiyor dosya nerdeyse sürekli ara onları veya git oraya çok yavaş işliyor sistem

@samedo99,

Prim günün dolmadan başvurursan şakk diye red veriyor.
Bende öyle başvurmuştum ve red vermişlerdi.
Sonradan 540 gün askerlik borçlamsı yatırıp başvurunca onaylanmıştı kardeşim.
Yeni yasa ile birlikte senin dediğin olayda değişmiş.

@aligumus,

Ankette bile hile yapmışlar sahtekarlar.. Sonuçlar SGK dan memmun çıktı görülüyor.. Güldürmeyin Türkiyede SGK dan kim memmun olabilir.

Üst Alt