Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Manemm
Sizin hastalığınız neydi ben bulunduğum SGK mail attım henüz neticelenmedi şeklinde dönüş geldi.

@Dertli58, benim İsitme konuşma bozukluğu İsitme heyet oranı 52 ( 103 dsb üstü iki kulak duymuyor ) konuşma 20 puandı

Hastalık listesinde d bendi 1 bölümün 2 ci sırasındaki orta tanı ile uyumlu idi

@caan006, sacmalik ,

ara kararı yüksek saglik kurulu vermesinin yetkisi varmi acaba verebiliyor mu yüksek saglik kurulunun yetki çerçevesini bilmediğim için soruyorum

13 martta başvurduk ne ara karar ne bişey gelmedi/bildirilmedi. Retinitis pigmentosa dan dolayı 2 gözde de körlük tanımız. Cuma Bağcılar a gideceğiz bakalım red mi yedik ara karar mı çıktı ya da hala süreç devam mı ediyor...

arkadaşlar sgk yazın ben yazdım Hemen dönüyorlar.

Sayın sigortalımız, Talebiniz incelenmiş olup işlemleriniz devam etmektedir. İşlemleriniz sonuçlandığında tarafınıza bilgi mektubu gönderilecek olup, E devlet uygulaması üzerinden işlemlerinizi takip edebilirsiniz, Sağlıklı günler diler bilgilerinize rica ederiz.

@caan006,

Yanlışınız var hocam bana daha önceki yazıyla aynı gelmedi. İkinci yazımda farklı geldi. Sizin bağlı olduğunuz sgk kurumunun cevabını bilemem.

@Manemm,
VARMIŞ SÜREÇLERİ YAŞAYARAK ÖĞRENİYORUZ KARDEŞİM

@Dertli58,
E DEVLETTEN GÖRÜNTÜ ATABİLİRİM KARDEŞİM BURDAAKİ ARKADAŞLARIN ÇOĞUNA AYNI ŞEYLER YAZILDIĞINA İDDAYA GİREBİLİRİM

Son durum nedir acaba seçimlerden sonra yeni karar çıkar mı bu sistem düzelir mi? Anayasa mahkemesinden karar çıkacak diyorlardı.

Benim işe giriş 2005 bu durumda 3700 prim günü yeterli sanırım. %50 süresiz raporum fakat yeni sisteme göre tek hastalıktan mı %40 olması gerekiyor bazı arkadaşlar hafif çalışma kaybı ile olumlu dönüş aldıklarını yazmışlar.

Bu sistem gerçekten çok kötü ocakta başvurusu yapan 3 ay BSK bekletip ara karar çıkarıyor hastane randavu evrak telsim etmesi vs vs 15 gün ile 1 ay sürüyor ve yine 1 ay bekleyip BSK red veriyor sonra itiraz edip YSK bi 3 4 ay bekleyip sonra sonuç yine ara karar veriliyor kim bilir YSK ara karar da sonra şimdi yaz tatiline çıktı eylül gibi başla evrak incelemeye ve kim bilir kaç ay daha bekleyeceksiniz yani ülkenin çivisi çıkmış ben hayatımda böyle DÜNYANIN en saçma sapan sistem görmedim.

Şimdi Sayın vekilimiz aylin hanım anayasa mahkemesine uğraşıyor fakat akepeler anayasa kadrosunu değiştirdi yani anlayacağına akepenin kendi adamları koydu oraya adalet diye birşey kalmadı onunda aldı elimize

Allah hepimize yardımcımız olsun.

Engelli erken emeklilik şartlarını karşılayıp bu doğrultuda başvuru yaptığı halde malülen emeklilik olarak sonuç çıkan ve itiraz eden var mı aramızda? Ortalama ne kadar sürüyor itiraza dönmeleri? Yine aylarca bekletme hastaneye tekrar sevk etme falan oluyor mu? Tahmini ya da duyuma göre değil de bizzat bu durumu yaşayan bir arkadaşımız cevaplar ise sevinirim. Teşekkürler.

@gannicus,

Hep tek hastalık deniliyor ama yönetmeliğin en son maddesinde birden çok hastalığın birlikte değerlendirilmesi var.
Uygulanmıyorsa o başka .

R. ORTAK HÜKÜMLER
Mevcut hastalık listelerinde tanımlanmayan ancak tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı hastalıklar ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
Birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar, ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
Bu hastalık listesine göre birden fazla hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar, orta düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.

Arkadaşlar merhaba,

21.01.2025 başvuru tarihli, mart ayı sonu çıkan ara karar süresi dahil 6 aydır sonuç beklediğim emeklilik sürecimle alakalı az önce sgm ile görüşmem neticesinde yeniden ara karar çıktığı bilgisini aldım, delirmemek mümkün değil !!

Tam teşekküllü üniversite veya eğitim araştırma hastanesinden randevu alıp ilk başvuru yaptığım SGM ye bildirip sevk edilmem gerekiyormuş.

Yukarıda adı, soyadı, T.C. kimlik numarası yazılı sigortalı hakkında düzenlenen rapor ve dayanağı belgelerin ilgili tıbbi mevzuat uyarınca incelenmesi neticesinde Sağlık Kurulumuzun verdiği karar aşağıda belirtilmiştir. Bir Üniversite veya başka bir EA Hastanesi Göz Hastalıkları kliniğine sevk.

Bu metinde kastedilen "başka bir EA hastanesi" kısmını da anlayamadım, son evraklarımı toparladığım hastaneden farklı başka bir hastane mi kastedilmiş yoksa üniversite hastanesi olmaz ise herhangi bir Eğitim Araştırma hastanesi mi ?

Evraklarımı zaten tam teşekküllü eğitim ve araştırma hastenesinde toparlamıştım bu nasıl bir sistemdir !!

Durumum böyle arkadaşlar istenen prosedürleri uygulamam dışında sizce nasıl bir yol izlemeliyim acaba ? Kabullenip işlemlere başlamalı mı yoksa zaten evrak tetkik muayene raporları mı EA hastanesinden almıştım deyip karşı cevap mı vermeliyim ?

@İstanblue34,

Zaten evrak tetkik muayene raporları mı EA hastanesinden almıştım deyip karşı cevap mı vermeliyim ?

Verdiğiniz evraklara göre zaten karar verememişler. Bu şekilde bir cevap verirseniz kararınız çıkmaz bir anlamı olmaz.

Ek rapor düzenlenmesi
MADDE 14 – (1) Sağlık kurulu raporunun Kurum Sağlık Kurulunca değerlendirilmesi sonucunda gerekli görülmesi halinde; ilgilinin aynı ya da farklı sağlık hizmeti sunucusu tarafından yeniden muayenesiyle düzenlenecek sağlık kurulu raporu istenir.

Yönetmelikte ilgili maddede belirtildiği gibi bu sefer sizden farklı bir hastaneden bilgi istenmiş.

Son aldığınız rapor EA Hastanesi ise bu seferde Üniversite Hastanesine gidebilirsiniz.

@İstanblue34,

Benim işyerim kadıköy sgk bağlı gelen cevap bu bugün attım böyle döndüler. Size gelen mailde ara karar verildiğimi söylendi?

Sayın sigortalımız, Talebiniz incelenmiş olup işlemleriniz devam etmektedir. İşlemleriniz sonuçlandığında tarafınıza bilgi mektubu gönderilecek olup, E devlet uygulaması üzerinden işlemlerinizi takip edebilirsiniz, Sağlıklı günler diler bilgilerinize rica ederiz.

Üst Alt