Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. Engelli Öğretmen ataması için çalışmalıyız...

değerli hocalar.niçin çaba sarfetmiyoruz.ben günlerdir hergün onlarca tweet atıyorum.

ilgili adresler var.sizde gösterdiğiniz emeği buraya yazın bizde size iştirak edelim.

birşeyler yapmazsak bir daha bu sene engelli öğretmen ataması olmayacak.

GAZETELERE YAZALIM.

okuriletisim@hurriyet.com.tr,

webadmin@milliyet.com.tr

bizeyazin@kanald.com.tr,
izleyicigorusleri@ntv.com.tr,
haber@ntv.com.tr,
anahaber@kanald.com.tr,
editor@kanald.com.tr,
info@showtv.net,
webmaster@startv.com.tr,
habersaati@kanal7.com,
kanal7@kanal7.com,
webmaster@trt.net.tr,
haber@tgrt.com.tr,
trgt@tgrt.com.tr,
editor@sabah.com.tr,
haber@aksam.com.tr,
akit@akit.com.tr

DEĞERLİ GAZETECİLER.
2017 YILINDA 1500 KİŞİLİK ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI.ANCAK 2018 YILINDA YENİ SINAV YAPILMASINA RAĞMEN 500 KİŞİLİK ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI.BRANŞ KONTENJANLARI İSE ÖYLE BİR BELİRLENDİ Kİ KİMİ BRANŞA 85 KONTENJAN VERİLİRKEN ÇOĞU BRANŞA 1 KONTENJAN VERİLDİ.

88 PUANLA ATANAMAYANLAR OLURKEN 60 PUANLA ATANANLAR OLDU.SİZDEN 2018 YILI İÇERİSİNDE YENİ BİR ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMASINI GÜNDEME GETİRMENİZİ İSTİYORUZ.

LÜTFEN BİZE YARDIM EDİN.

SAYGILARIMIZLA.

Arkadaşlar ben de dün 147'yi arayarak kayıt oluşturdum. Çok kolay ve çekinmenize gerek yok.

Bilmeyen arkadaşlar varsa bilgilendireyim. 147'yi arayınca yönlendirmelere gerek kalmadan karşınıza ilgili kişi çıkıyor ve ne konuda yardımcı olabileceğini soruyor. Siz de isteğinizi belirtiyorsunuz, bu isteğinizle ilgili bilgiyi MEB'na bildirilmek üzere kayıt oluşturuyor (bir nevi dilekçe). Geri dönüş yapılacağı bilgisini de sizinle paylaşıyor.

Ben ''engelli öğretmen sayısının çok fazla olmadığını, bu nedenle bütün engelli öğretmenlerin atanması gerektiğini ve bu konudaki mağduriyetin giderilmesi gerektiğini'' belirttim.

Birçok arkadaş arama yapar ve bu konuda beyanda bulunursa etkili olur diye düşünüyorum. Çünkü arayan her farklı kişi için farklı kayıt oluşturuyorlar diye biliyorum. Yani aynı kişinin defalarca aramasındansa farklı kişilerin aynı mağduriyetle araması daha etkili olur.

dilate50

Hocam emeğine sağlık. Ben de yazmaya çalışacağım.

Arkadaşlar hangi branştan kaç engelli öğretmenin ataması yapıldı,
kaç boş kontenjan kaldı (520 kontenjanın hepsine de atama yapıldı mı?),
mevcut atanamayan engelli öğretmen sayısı kaç (branşlara göre, türkçeden 120, coğrafyadan 50... gibi),
branşlara göre sıralama gibi bilgilerin de yayınlanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü şu an hiçbir şey hakkında bilgimiz yok. Memurluk için de alım olacak ve biz öğretmen olarak atanmak istesek de ortada net bir durum olmadığı için (boşta kalmamak adına) memurluğa da başvuracağız. Bunun bence 2 olumsuz yönü var. Birincisi memur olabilecek bir arkadaşa engel olacağız, ikincisi (bu konuda net bir bilgim yok bilen varsa bilgilendirirse sevinirim) memur olarak atanırsak puanımız yanacak ve öğretmenlik için tekrar tercih yapamayacağız.
Şahsen ben öğretmen olarak atanacağımı bilsem memurluk için tercih yapmam, öğretmen atamasını beklerim.

2018 Haziran Engelli Öğretmen atamasında Konaklama ve Seyahat Hizmetleri branşına kontenjan dahi verilmedi. 2016 yılından beri atamalar adına verdiğim emeğin haddi hesabı yoktur.

Suskun Mutsuz Umutlu

hocam bu konu başlığında birleşelim dememizin nedeni de bu. görüyorum birçok konu başlığı açılmış. bu dağılmamızı sağlıyor, belki birçok konuda birbirimizden habersiziz. öncelikli amacımız atanmaksa ''atanamayan engelli öğretmenler'' olarak burda birleşelim, diğer arkadaşları buraya yönlendirelim, beraber hareket edelim, görüş ve önerilerimizi burdan paylaşalım.

adaletli bir atama olması gerektiğini düşünüyorum. sayımız az olduğu için bence herkesi atamalılar. bunu yapamıyorlarsa (isterlerse yaparlar) örneğin 2000 atanamayan engelli öğretmen var diyelim ve 1000 tane mi alacaklar her branştan yarısını alsınlar

üstad ben hazırım her türlü katkı vermeye. üstadım hepimizi alabilecek kapasitedeler . sadece bizden yeterli baskıyı görmedikleri için yapmıyorlar.

Suskun Mutsuz Umutlu

ben de aynı görüşteyim. bu devlet nerelere para harcamıyor ki!
engelli vatandaşlarına para yardımında bulunmak yerine (çalışamayacak durumda olanlara tabi ki yardım etsin) onları iş sahibi yapsın.

amacımızı burdan bir kez daha belirteyim. ilk amacımız birlikte hareket edip ortak karar almak adına ulaşabildiğimiz her yerden (başka konu başlığı, facebook, twettır, internet sitesi...) atanamayan engelli bütün öğretmen arkadaşları buraya toplamak. sonra medya, bürokrasi gibi yollarla sesimizi duyurmak.

Sayıca fazla olmamız şart.

katılıyorum hocam. bence mağdur birçok kişi var ama birçoğu kendi halinde. mesajlarımızı gören ama üye olmadığı için katkı sağlayamayan arkadaşlar da olduğunu düşünüyorum. (daha önce ben de onlardandım) buradan belirteyim üyelik kolay ve özel bilgilerinizi saklayabilirsiniz.

işte bu...

ancak şöyle arkadaşlar.

zaten sayımız az.yüzlerce katılım beklemek hayal olur.

kim ne kadar yardım edenbiliyorsa artık.

biz elimizden gelei yapalım da RABBİM yardım eder İNŞAALLAH.

ÖNCELİKLE BELİRTTİĞİM ADRESLERE MAİL ATIN.

TOPLU ATABİLİYORSUNUZ HEPSİNE BİRDEN.

BE ATTIM BİTTİ DEMEYİN HERGÜ ATMALIYIZ.

AKİME BİMERE CİMERE MHP YE SÜREKLİ ATALIM.

Hocam gayretleriniz için çok teşekkür ederim sayenizde bu forum altında toplamaya başladık. Hep beraber ortaklaşa kullanacağımız etkili bir dilekçe metni oluşturmak arzu etmiştim ama siz de çok haklısınız vakit kaybetmeye gerek yok. Artık her birimiz kendimizce kontenjan artışı ve atanmayla alakalı birkaç cümle ile Her gün düzenli olarak ilgili epostalara Mail atalım. 147 yi Ben de aradım, Anladığım kadarıyla epey arayan olmuş ki Çağrı operatörü daha ben söylemeden bazı cümlelerimi tamamlayıp düzenledi. Çok çok daha fazla engelli öğretmen adayı arkadaşımızın aramasını ümit ediyorum hepimiz çevremizi haberdar edelim.

Hocam gayretleriniz için çok teşekkür ederim sayenizde bu forum altında toplamaya başladık. Hep beraber ortaklaşa kullanacağımız etkili bir dilekçe metni oluşturmak arzu etmiştim ama siz de çok haklısınız vakit kaybetmeye gerek yok. Artık her birimiz kendimizce kontenjan artışı ve atanmayla alakalı birkaç cümle ile Her gün düzenli olarak ilgili epostalara Mail atalım. 147 yi Ben de aradım, Anladığım kadarıyla epey arayan olmuş ki Çağrı operatörü daha ben söylemeden bazı cümlelerimi tamamlayıp düzenledi. Çok çok daha fazla engelli öğretmen adayı arkadaşımızın aramasını ümit ediyorum hepimiz çevremizi haberdar edelim.

Arkadaşlar bugün mesaj geldi. 147'yi arayarak oluşturduğum kayıt sonuçlanmış. Edevletten bakabileceğim yazıyordu. Ne yazdıklarını merak ettiğim için edevlete girdim ama sonuca ulaşamadım.

ben ümidimi kestim. zaten kalıcı olarak öğretmen olmayı istemiyordum , ama uzun süredir işsizim bundan daha iyi olurdu. ama lise matematik branşım ve ümidi kestim. bir problemim var.

bu sistemde matematikçiler,katıldığı herhangi bir eylemde (heryerde) en iyisini yapma zorunda mıdır!? bana öyle bir anlayışları var gibime geliyor. hem kpss hemde ekpss , hatta özel sektörde ,biri matematikçi mi dedi kur üstüne angaryayı!

çok sıkkınım bu durumdan ben farklı yollar arayacağım

dilate50
Ak partili vekillere yazmakta fayda var. Bütün atanamayan engelli arkadaşları burada toplayalım dememdeki amaç buydu. Bu arkadaşlardan illaki Ankara'da bulunanlar vardır. Ankara'da bulunan arkadaşlardan bir gurup bu vekillerle yüz yüze görüşse daha etkili olurdu.

ahmet22
Hocam fikirlerin varsa burdan paylaş. Tahminimce ekpss den en yüksek puanı alanlar matematikçidir. Ben daha önce de belirttim hangi bıranşta kaç arkadaş var, toplam sayımız kaç bilmiyoruz. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Smail
Hocam bu sitelere nasıl birşey yazalım. ağız birliği yapar aynı noktaya değinirsek daha iyi olur. bir de twitterım olmadığı için ordan yazamıyorum

Ahmet22 hocam, önceki yıllarda ciddi sayıda atamalar olmuş, amacımız gayretimiz bunun tekrarlanmasını sağlamak. Buna gerçekten çok ihtiyacımız var. Sizin orta yada uzun vadede farklı hayalleriniz planlarınız olabilir, saygi duymak zorundayız. Ama en azından destek olsanız da hem kısa vadedeki öğretmenlik planiniza hemde bizlere katkı saglasaniz karamsar olmaktan çok daha iyi olabilir.
Gerçekçi ol, imkansızı iste..

Smail
Smail hocama katılıyorum. önceki yıllarda neredeyse bütün arkadaşlar atanmış, şimdi niye atanmasın. bazı konulara biraz uzağım. yanlışım olursa düzeltin arkadaşlar. biraz önce netten baktığıma göre kamunun çalışan sayısının %4'ü kadar engelli personel alma zorunluluğu varmış. milli eğitim bakanlığında 1 milyona yakın öğretmen çalışıyormuş. bunun %4'ünü alsalar atanamayan ''engelli öğretmen'' hatta genele yayacak olursak atanamayan ''engelli arkadaş'' kalmaz.

Demir-Çelik hocam, nasıl bir şeyler yazalım demissiniz. Dilate50 hocamızın paylaştığı 2 metin var, onlar üzerinden konuşabiliriz yada mutabık olabiliriz. Aşağıda dilate50 hocamızın metinlerini okuyabilirsiniz;

((-1-))DEĞERLİ GAZETECİLER.
2017 YILINDA 1500 KİŞİLİK ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI.ANCAK 2018 YILINDA YENİ SINAV YAPILMASINA RAĞMEN 500 KİŞİLİK ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI.BRANŞ KONTENJANLARI İSE ÖYLE BİR BELİRLENDİ Kİ KİMİ BRANŞA 85 KONTENJAN VERİLİRKEN ÇOĞU BRANŞA 1 KONTENJAN VERİLDİ.

88 PUANLA ATANAMAYANLAR OLURKEN 60 PUANLA ATANANLAR OLDU.SİZDEN 2018 YILI İÇERİSİNDE YENİ BİR ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMASINI GÜNDEME GETİRMENİZİ İSTİYORUZ.

LÜTFEN BİZE YARDIM EDİN.

SAYGILARIMIZLA.

##########

((-2-))Sayın Müsteşarım engelli öğretmen atamalrında bazı branşlar 63 le atanırken kontenjan azlığı nedeniyle bazı bölümler 91 le atanamadı.lütfen 2018 yılı içerisinde en az 1000 kontenjanlık bir engelli öğretmen ataması daha yapınız ve adaletli kontenjan olmasını sağlayınız.

Smail

teşekkür ederim hocam. ben de bu metinleri kullanayım. başka öneri ya da görüşü olan arkadaşlar olursa burdan paylaşsın

Demir-çelik hocam, sizin belirttiğiniz asagidaki tespit önemli, bilgilerini teyit edebilirsek metinde buna deyinmek yararlı olabilir.

"biraz önce netten baktığıma göre kamunun çalışan sayısının %4'ü kadar engelli personel alma zorunluluğu varmış. milli eğitim bakanlığında 1 milyona yakın öğretmen çalışıyormuş. bunun %4'ünü alsalar atanamayan ''engelli öğretmen'' hatta genele yayacak olursak atanamayan ''engelli arkadaş'' kalmaz."

Bu çok güzel bir haber, umit ederim kısa zamanda bizlere yonelik yansımaları olur. dilate50 hocam çok teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için.

Önemli olan kontenjan tutup bir alanda 5 kisi bekliyor sen 1 kisi alirsan yada 20 kisi beklior sen 5 kisi alirsan hep bole kalinir ortda hemnkac engelli ogretmen adayi varki atasinlar hepsini atayacaknogretmen bulamaik demisti sayin binali yildirim hersey yalan oldu ?

1500 istiyoruz olmamali mantik mantik adaletli kontenjan adaletli engelli personel alimi olmali kutumlarin her kurumun %4 engelli calistirma kadrosu yasasi bosa cikmadi ? Bu baglamda devlet kurumu %4 hakla kafadan 20 bin engelli ogretmen meb atamali ? Ben her kesi atarlar diyodum olmadi vaybe dedim aldik bitti oldu bir anda is farkindaysaniz 3 gun aksatildi ve 500 denildi 5 20 kisi alindi ?

Meb dewamli ariyorumm biz bilmiyoz bir bilgi yok diyip duruyolar her sey ortda kac kisi basvurmus kac kisi alindi kac kisi alinmadi matematik denen bise var kardesimm

Arkadaslar bide su var her yere konu acmayin toolu durulmali dewamli birilari konu aciyor hersey birbirimiz icin harak edilmeli

dilate50 hocam, Haber linkini ilk gonderdiginizde hemen ailemle paylaştım, ailecek çok umutlandik. Tekrar size çok teşekkür ediyorum. Söylediğiniz gibi biz düzenli olarak kontenjan ve atama için mail bombardımanına devam edeceğiz. Belki de ilerde bu başlık altında atandigimiz yerleri paylasiriz hep beraber.

Arkadaşlar 147 yi birkaç gün önce 2. kez aradım, bu sefer atanamayan hangi bıranştan kaç öğretmen olduğunu ve bıranş bazında sıralama hakkında tarafıma bilgi verilmesini talep ettim. verilen cevap (üstteki prosüdür kısmını geçiiyorum): BAKANLIĞMIZCA SIRALAMA İŞLEMİ
YAPILAMAMAKTADIR. İSTEĞİNİZ BAKANLIĞIMIZ MEVZUAT ÇALIŞMALARINDA DEĞERLENDİRİLMEK ÜZERE NOT EDİLMİŞTİR.

görüldüğü gibi sıralamaya değinmiş ama hangi bıranştan kaç engelli öğretmenin atanamadığı ile ilgili bir açıklama yapılmamış.
Rica etsem bir arkadaş arayıp değinilmeyen konuda kayıt oluşturabilir mi? Bakalım ne cevap verecekler.

DAHA önce 147 yi aradığımda, atanamayan engelli öğretmen sayısının az olduğunu ve bu nedenle hepsinin atanarak mağduriyetin giderilmesini talep ettim. verilen cevap:İSTEĞİNİZ BAKANLIĞIMIZ MEVZUAT ÇALIŞMALARINDA DEĞERLENDİRİLMEK ÜZERE NOT EDİLMİŞTİR.

hocam haber sevindirici. dediğimizi doğrular nitelikte. yani devlet yasalara uygun hareket etse atanamayan engelli öğretmen arkadaş kalmaz.

goodboy
hocam hep belirttiğim nokta aynı: isterlerse hepimizi atarlar. önceki yıllarda nerdeyse herkesi atamışlar diye biliyorum. herkesi atayamıyorlarsa da adaletli davranmaları gerek. ben öğrencilerime sözlü notu verirken bile kaç kez düşünüyorum, haksızlık yapmamak için.

her yere konu açılmasına bende karşıyım. o yüzden atanamayan engelli öğretmenler olarak bu konu başlığında birleşelim dedik. ben diğer konu başlıklarından buraya yönlendirme yaptım ama yazan arkadaş az. yalnız bu konu başlığının görülme sayısı epey artmış bu da sevindirici

2299 kişi müracaat etmiş ve 514 kişi atanmış aslı varsa.facebookta biri yazmış meb 'in valiliklere gönderdiği yazıda yazıyormuş.

İkinci atama da yapılır ama ne zaman olur bilmiyorum. Meb insan kaynakları atama sayfasında engelli öğretmen İLK atama sonuçları yazıyor burdan da ikinci atamanın yapılacağı anlamı cıkarabiliriz.

Üst Alt