malesef bende kılavuzu gördükten sonra hayal kırıklığı yaşayanlardanım....
birincisi; devlet bu ülkedeki bütün özürlü insanlarını düşünmek yerine resmen özürlü imam hatip mezunlarını düşünmüş ???
ikincisi; bana bilen birileri lütfen ayetleride yazarak açıklasın, kuran'ı kerim'in neresinde engelli insan müezzinlik ve imamlık yapar yazıyor söylesin ???
üçüncüsü; sadece imam hatiplilere 3400 civarında kadro açan devlet bu ülkede sadece imam hatip mezunlarının olduğunumu düşünüyor ??? eczacı, mühendis,öğretmen vb. diğer mesleklere ne oldu ???
dördüncüsü; neden kadroları hem eğitim durumlarına göre hemde engel durumlarına göre ayırmadılar ??? görme engelli bir arkadaşımız nasıl olurda hizmetli olarak iş yapabilir ??? veya lisans mezunu iken sonradan zihinsel engelli olmuş bir arkadaşımızdan ne iş yapmasını bekliyorlar ???
altıncısı; diyanet'in imam hatip mezunlarını kayırdığı kadar neden diğer bakanlıklarda engellilere bir şans verme lütfunu bizlere göstermedi ???
bu durum gösteriyorki malesef ülkemizin veri tabanında engellilerin eğitim durumlarını,engellilik bilgilerini gösteren hiç bir bilgi yok... piyangodan ne çıkarsa ona göre iş verecekler...
ALLAH hepimizin yardımcısı olsun... bir kez daha anladımki bu devlet ve politikacılar biz engellilere resmen sırtımıza yük oluyorsunuz diyorlar...