Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) 29 Nisan'da yapılacak

ademkizilkula ilokul mezunları ÖMSS ye başvuru hakkı olacaktır, ancak ÖMSS de Sınava giremeyecekler, sadece Noter Huzurunda KURA ile atanmayı bekleyeceklerdir.
Arkadaşlar ÖMSS ( Özürlü Memur Seçme Sınavı ) 29 Nisan 2012 Tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak.. İlköğretim ( İlkokul ve OrtaOkul ) Noter Huzurunda KURA Sistemi ile atanacak.. Lise - Ön Lisans - Lisans Mezunları da Sınav ile atanacaklar... Sınav Klavuzu daha yayınlanmadığı için, Başvuru Tarihleri, Sınav Konuları, Soru Adetleri, Raporlarla ilgil,i açıklamalar henüz yapılmadı.. Yani ÖMSS ( Özürlü Memur Seçme Sınavı ) Başvuruları Ne ilköğretim Mezunları icin Ne de Lise- Ön Lisans - Lİsans Mezunları için daha başlamadı.. Sitelerden ve ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi , T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü , DPB internet adreslerinden takip edebilirsiniz..Sınav Klavuzu tahmini olarak Ocak Sonu - Şubat Başı gibi yayınlanır, ÖMSS Başvuruları ise Tahminimce Şubat ayı ortalarına doğru olur..Ancak bu soylediğim son tahminler, sadece benim kendi yorumlarımdır... Saygılarımla...

ÖMSS önlisans mı lise mi

merhaba arkadaşlar, ben hala aöf önlisans da okuyorum. ikinci senem. bu sene mezun olurum...ÖMSS'ye gireceğim.. yargı kaynaklarından alıcam ancak önlisans-lisans mı yoksa lise ve dengi mi almam gerekiyor?????

ÖMSS Müracaat tarihinde mezun olmuş olur iseniz lisans kapsamında mezun olmamışsanız Lise kapsamında sınava gireceksiniz..

hayırlı olsun takip ediyoeum bende umarım hakkımızda hayırlısı olur ben çoktn çalışmaya başladım bile... herkse sınava odaklasın derim ben...

arkadaşlar baş vurular ne zaman ben lise um üni te 2. sınıfdayım nasıl bi sınav olaçak acaba bi ara bu sınav için kurs gösterileç diyorlardı bilgisi olan varsa lütfen yazsın

ademkizilkula;

Rica Ederim ademkizilkula

merhaba arkadaşlar, ben hala aöf önlisans da okuyorum. ikinci senem. bu sene mezun olurum...ÖMSS'ye gireceğim.. yargı kaynaklarından alıcam ancak önlisans-lisans mı yoksa lise ve dengi mi almam gerekiyor?????

foradream seninle iligili iki konu mevcut: Öncelikle Mezuniyet konusunda bir iki sey yazmak istiyorum.. Önceki bazı sınavlarda şu tarz uygulamalar olmuştu : Okulundan " Dönem Sonunda Mezun Adayıdır " şeklinde bir yazı alınabilirse, Sınava Ön Lisans Mezunu olarak girme hakkında olabilir.. Ancak bu benim size yaptığım bir yorum..Bu durum ne zaman netleşir : Sınav Klavuzu yayınlandığında bu mezuniyet durumları ile ilgili mutlaka bir madde olacaktır.. Ayrıca Dün aksam Bakan Fatma ŞAHİN, Haziran'da yapacağımız sınavla dedi ve kafalarda soru işaretleri oluştu.. Yani düşük bir ihtimalde olsa SInav 29 Nisan 2012 den Haziran'ın herhangi bir gününe alınabilir..
Ayrıca Yargı Yayınevinin Kaynaklarından alacağınızı söylüyorsun : Size tavsiyem şudur : 3 EKIM 2011 tarihinde ÖMSS Yönetmeliği yayınlandı.. Bu tarihten önce Özürlü Personel Seçme Sınavlarına yönelik Yargı Yayınevinin sitesinde 3 adet kitap vardi..ÖMSS Yönetmeliği yayınlandı ve kaynaklar şu anda 10 taneye cıkmış durumdu.. Sınav Klavuzu yayınlanmadı ve Sınav Konuları daha belli olmadı.. Sadece ÖMSS Yönetmeliğinin çıkmış olmasından sonra , bir anda kaynak kitaplar 10'a cıkıverdi..Benim size tavsiyem şudur : önceki Özürlü Memur Sınavlarını MEB ( Eğitek ) yapıyordu.. ÖMSS yi ise ÖSYM düzenleyecek...O nedenle Soru Sayıları - Konular - Cevap Şıkkı Sayıları vs bir cok yenilik olacak.. Yargının Özürlü Personel Kitaplarının Konu anlatımları tam değil, cok eksikler var.. Ancak gecmiş yıllardaki Özürlü Personel Sınavlarında Sorula Soruların tamamını iceren Yargının kitaplarından sadece 1 tane almaniz bence yeterli... ÖMSS ye calisirken de ; KPSS Konu anlatımlı kitaplardan, Lise Müfredatından, YGS - LYS hazırlık kitaplarından konu çalışmanızı tavsiye ederim.Ayrıca Sınav Klavuzunun yayınlanmasını bekleyin ve SInav Konuları netleşecektir.. Ben mesela Zirve Yayınlarının T.C. Atatürkçülük ve İnkilap Tarihi 11. Sinif Lise Kitabından, inkilap calisiyorum.. Gayet Guzel anlatiyor.. NT mağazalarında 10TL civarında bir fiyatı var.. Ola ki Sınav Klavuzunda İnkilap Tarihi haricinde Genel Tarih'te sorulursa, eksik kalan konuları da calısmayı dusunuyorum.. Saygılarımla ...

herkez için hayırlı olur inşallah

seLamun aleyküm,bu sınavda mezuniyet aranıyormu peki bilqiniz varmı?

başvuru tarihi ne zaman hiç yayınlamıyordunux böyle sınavlarda sayenizde sağlık bakanlığı sınavını kacırdım duyuru yapılmadı

sınavda hangi derslerden soru sorulacağı belli mi?(türkçe, matematik... gibi)

ÖMSS'ye Hazırlanırken,SINAV KLAVUZU Yayınlanıncaya Kadar Çalışılacak Konu Başlıkları

MATEMATİK

1- Kümeler
2- Bağıntı, Fonksiyon, İşlem
3- Doğal Sayılar
4- Tam Sayılar
5- Modüler Aritmetik
6- Rasyonel Sayılar
7- Mutlak Değer
8- Üslü Sayılar
9- Köklü Sayılar
10- Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Denklemler
11-Geometri

TÜRKÇE

1-Sözcükte anlam
2-Cümlede anlam
3-Paragrafta anlam
4-Yazım Kuralları – Noktalama İşaretleri
5-Anlatım Bozukluğu
6-Sözcük Türleri

ATATÜRK İLKELERİ VE TÜRK İNKILAP TARİHİ

1-20. yy. başlarında Osmanlı İmparatorluğu
2-Birinci Dünya Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı Sonunda Osmanlı İmparatorluğunun Durumu
3-Mustafa Kemal?in Hayatı ve Kişilik Özellikleri
4-Kurtuluş Savaşı
5-Atatürk İnkılâpları (Siyasal – Hukuk – Eğitim – Kültür – Toplumsal Alan ve Ekonomik Alanda Yapılan İnkılâplar)
6-Türkiye Cumhuriyeti'nin Dış Siyaseti
7-Atatürk İlkeleri
8-Atatürk'ün Ölümü

TÜRKİYE COĞRAFYASI

1-Türkiye Fiziki Coğrafyası
a-Türkiye'nin Yeryüzü Şekilleri (Dağ, Plato, Ova ve Körfezler)
b-Türkiye'nin Yer Üstü Suları (Akarsu, Baraj, Göl)
c-Türkiye'nin İklimi (Türkiye'nin İklim Tipleri)
d-Türkiye'nin Doğal Bitki Örtüsü (Bitki örtüsünün Dağılışı ve Çeşitleri)
2- Türkiye'nin Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası
a-Türkiye'nin Nüfusu ve Özellikleri
b-Türkiye'de tarım ve hayvancılık (Tarım ürünleri ve Dağılışı)
c-Turizm (Doğal ve Tarihi Zenginlikler)

TEMEL YURTAŞLIK BİLGİLERİ

1-İnsan ve Toplusal Hayat
2-Devlet ve Devlet Şekilleri
3-T.C. Anayasası
4-T.C. Devletinin Yönetim Yapısı
5-Vatandaş Olma Sorumluluğu

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ARKADAŞLAR ÖNCEKİ ÖZÜRLÜ PERSONEL SEÇME SINAVLARINDA SINAV SÜRESİ : 75 DAKIKA SORU SAYISI : 50 ADET

SINAV SORU SAYILARININ DAĞILIMLARI :

Matematik: 10 Adet
Türkçe : 10 Adet
Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi : 10 Adet
Türkiye Coğrafyası : 5 Adet
Temel Yurttaşlık Bilgisi: 5 Adet
Görevin özelliğine göre mesleki bilgiler : 10 Adet

Aslında MEBin ne kadar engelli açığı var onu bilemeyiz. Yalnız 2010da engelli ögretmen alımında 1000 kişi olarak verilmişti ama merkezi sınava yaklaşık 950kişi girdi ve giren sayısı kadar atandı. Yani fazladan ilan verildi. Ama ömss sınavına girdikten sonra MEB öğretmen ilanı verilirse inşallah atanırsınız. Öğretmenlik mezunuysan lisans mezunu olanlara göre şansın yüksektir. Sınavınızda başarılar dilerim. Darısı senin başına.

merhaba arkadaşlar
bu ömss hakkında yeni bir gelişme var mı?
10 gündür memleketteydim bu nedenle ömss ile ilgili forumu takip edemedim
sınav başvuru tarihi açıklandı mı?

özkancey arkadaşım öncelilkle teşekkür etmek istiyorum bu bilgiler için. şu soru aklıma geldi yalnız, önceki sınav sorularını ,yanlış hatırlamıyorsam, eğitek hazırlıyordu. şimdiki sınavı ise ösym hazırlayacak değil mi? peki bu sınavın diğerlerine göre daha zor sorularla donanımlı olması ihtimali nedir sizce? yani sizce daha mı zor olur sorular?
daha zor olursa geçmiş yıl sorularının ve konularının ışığında çalışmak doğru olur mu?

dilemma ben zor olacağını düşünüyorum, yani artık Cumhuriyet kaç yılında ilan edildi tarzında zoru çıkmaz sanırım, ÖSYM'nin tarzı gereği daha çok bilgi ve muhakeme gerektiren sorular olacaktır...Geometri çıkar mı ama emin değilim:confused:

dilemma;

dilemma yukarıda yayınladığım ÖMSS'ye Hazırlanırken,SINAV KLAVUZU Yayınlanıncaya Kadar Çalışılacak Konu Başlıkları... Cunku arkadaslardan cok soru geliyor bu yonde.. En azindan Sınav Klavuzu yayınlanana kadar bu sekilde bir konu isimleri ve gecmis sınav soruları adı altında bir yazı hazırlamak istedim.. Evet gecmis yıl sorularını ve Sınavlarını MEB ( EĞİTEK ) Hazırlıyordu.. Sınav Soruları 50 Adet ve Cevap Şıkları da 4 Lü idi .. Ancak ÖMSS yi ÖSYM hazırlayacağından ben soru sayısının da artacağı dusuncesindeyim.. Hatta bulunduğum ildeki Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Soruların 100 Adete cıktığını soyledi, kesin bilgi degil ancak benim tahminim de o yonde... Cevap şıkları da benim tahminim 5'li olacağı yonunde ..Sorular ve Konular tamamen degiseceği dusuncesindeyim.. Sınav Klavuzunun yayınlanmasını heycanla bekliyoruz.. Hakkımızda Hayırlısı Olsun.. Ancak Sınavın biraz daha fazla bilgi icereceğini düşünüyorum, yani onceki sınavlardan zor olacağı dusuncesindeyim..ÖMSS ilk defa yapılacak bir Sınav Olduğundan cok çeşitli kaynaklardan çalışmakta fayda var... Tek Başına Yargı Yayınevinin ÖMSS kitaplarını kesinlikle tavsiye etmiyorum..Ancak soru çözmek adına, gecmis yılların sorularını oradan cozebilirsiniz.. Benim tavsiyem KPSS Konu Anlatımlı kaynaklar, ayrıca YGS - LYS Konu anlatımları ve Lise Mufredatı da olabilir...Örnek: Ben T.C. İnkilap Tarihi Ve Atatürkçülük 11. Sinif Zirve Yayınlarının Kitabını aldım, NT mağzalarında var.. Tavsiye ederim..İnkilap Tarihi icin yeterli..Sınav Klavuzunda İnkilap Tarihi Harici bir yer olursa, eksik yerleri calisirim dusuncesindeyim.. Ayrıca Arkadaslara Tavsiyem , ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi adresinde Sınav Arşivi mevcut.. ÖSYM nin önceki yaptiği sınavlara ait örnekler de çözmek konusunda tavsiye ederim...

sınav ıyı hoşta.(lisans mezunları için konuşuyorum) lisans mezunlarını yerleştıklerı takdırde ne beklıyor.yani hangı derecen memur olacak yada görev tanımları ıcınde sadece belırlı ünvanlarmı olacak.karıyer planları nasıl olacak.başladıkları rütbeden emeklımı olacaklar.ben özel sektörde çalıştıgım ıcın devlette ılerleme kademelerını de bılmıorum.illaki bir ilerleme mevcuttur da bu engelli memur içinde geçerli olacakmı.yoksa bır bakanın dediği gibi yerleştırdık senı daha ne ıstıyosun şeklındemı olacak?? yani demem o ki..depo memuru ,veri giriş elemanı vs vs gibi vasıfsız birimleremi yerleştirilecekler..bilgisi olan ??

Tercih edip yerleştiğin kuruma bağlı kalaraktan olduğun ünvanın ilerisine eğitim düzeyininde göz önünde tutularak yolun açıksa ünvan değişikliği ile kadronun üst düzeyine çıkarak ilerleyebilirsin. Sanırm lisans mezunusun. En dip ünvan olarak Memur kadrosunda başlarsın. Ama memur olur ama Veri hazırlama kontrol işletmeni (V.H.K.İ) olur. Bu yapacağın tercihe ve yerleşmene bağlı. Örneğin ben MEB deyim. Lisans mezunuyum. Ünvanım Memur. Ardından V.H.K.İ ünvanını almayı ve akabinde de şef olmayı hedefliyorum. Fakat asıl hedefim MEM lerde şube müdürlüğü ama şu an MEB i MÖB (Milli Öğretmen Bakanlığı) gibi düşün. Sözün kısası şube müdürlerini el altından geçici görevlendirme ile öğretmen veya okul idarecileri arasından seçiyorlar. Şu bir gerçek ki bu geçici görevlendirme o kadar illet bir şey ki sen kalk herhangi bir okul müdürünü okul müdürlüğü görevinden al il veya ilçe MEM'lere şube müdürü yap ve okulda kalan müdür açığınıda MEB müdürlük sınavıyla kapatmaya çalış yok böyle bir şey ifrit oluyorum iyice :mad: Ama bu geçici görevlendirme bir kalkarsa memurunda (yani eğitim öğretim sınıfı okumayıp, öğretmen olmayan meb personelininde) önü açılacaktır inşallah diye düşünüyorum. Fakat ÖMSS ye gireceğim. Çünkü lisans mezunuyum. Belki engelli alımlarında uzmanlık, uzman yardımcılığı gibi kadrolarda açılabilir hissine vardım. Ve bu ünvanlarada sanırım lisans mezunlarından çallışan temin ediliyor.

Kitaptan çalışamıyor diyorsanız arkadaşlar, aşağıdaki eğitim setini indirerek çalışabilirsiniz. Kolay ve sade bir şekilde anlatılmış. özkancey'in dediği gibi tek bir kitaba bağlı çalışmayınız. 20 bin küsür engelli alınacak ve OSYM bu konu hakkında mutlaka zorluk çıkartacaktır. Farklı kaynaklardan da çalışınız derim...

aşağıdaki siteye ücretsiz üye olarak partları indirebilirsiniz.

ZTV - YGS Eitim Seti belgeselindir,ZTV - YGS Eitim Seti belgesel izle,ZTV - YGS Eitim Seti belgesel,ZTV - YGS Eitim Seti indir,ZTV - YGS Eitim Seti belgesel indir,ZTV - YGS Eitim Seti belgesel download,ZTV - YGS Eitim Seti documentary downlo

Başvuru tarihi bir an önce açıklansa keşke

Başvuru tarihinden haberi olan var mı acaba

arkadaşlar kafama takılan bişey var kaynak olarak hep ygs kaynakları öneriliyor ben kpss kitaplarına çalışıyorum ve konular bitinnce de ygs, öss, ales, dgs gibi osymnin daha önce yaptığı sınav sorularını da çözmeyi planlıyorum ztn dgsye de gircem o kadar çalışıyrum sonucta
bana ygs kaynaklarından çalışmak garip geliyor çünkü onlar kpss konularından daha kapsamlı yani mesela coğrafyada kpss için türkiye coğrafyasına çalışırken ygsde diğer cografi konlara da değiniliyor
sizlerin yazdıklarını okuyunca acaba yanlış bişey mi yapıyorum hissine kapılmadım değil açıkçası

ne söylediklerinin arkasında durabiliyorlar nede yapabiliyorlar onlar hep bize oluyor bekle bekle dur işte samanlıkda igne aramaya benziyor bu iş

arkadaşlar agır özürlü raporu olan özürlü devlet memurlugu sınavına girebilirmi iyi akşamlar

raporunda iş göremez yazıyosa olmazama ağır olmayan işlerde çalışabilir yazıyorsa olur

Ygs kaynaklarını çalışılmasını tavsiye eden arkadaşlar bunu neye göre söylüyor bilmiyorum ama kpss.e göre çalışılması sizce de daha mantıklı değilmi arkadaşlar?

Üst Alt