golden_heart;
[FONT=Verdana]ÖMSS’nin yapılması[/FONT][FONT=Verdana]MADDE 9 ‒ (1) ÖMSS, kurum ve kuruluşların özürlü kontenjan açığı bulunduğu sürece, Devlet memuru olarak atanacaklar için açılan diğer sınavlardan ayrı zamanlı olarak yapılır. Bu sınav, başvuruların alınması, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi olarak gerçekleştirilir.[/FONT][FONT=Verdana](2) Sınav soruları, özür grupları itibarıyla özürlülerin bilgi, yetenek ve becerilerini ölçecek şekilde; işitme, dil ve konuşma ile zihinsel özürlüler için ayrıca öğrenme ve algılama düzeyleri ile dil gelişimleri ve sözel iletişim güçlükleri esas alınmaksuretiyle ayrı ayrı hazırlanır.[/FONT][FONT=Verdana](3) Sınav konuları, ortaöğretim mezunları için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarında uygulanan eğitim programları; yüksek öğretim mezunları için yüksek öğretim kurumlarında okutulan ders kitapları esas alınarak belirlenir.[/FONT][FONT=Verdana](4) ÖMSS, özür grupları ve ulaşabilirliklerigözönüne alınarak uygun ortamlarda yapılır.[/FONT][FONT=Verdana](5) ÖMSS sonuçları, adayların adreslerine posta ile gönderilir. Sınav sonuçları ayrıca diğer iletişim araçları ile de duyurulabilir. ÖMSS’nin, Başkanlık adına Merkezce yapılması halinde ise ÖMSS sonuçları, Başkanlığa da bildirilir.[/FONT][FONT=Verdana]ÖMSS’nin geçerlilik süresi[/FONT][FONT=Verdana]MADDE 10 ‒ (1) ÖMSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.
Konulara açıklık getirilmiş fakat soru sayısıyla ilgili bir bilgi verilmemiş [/FONT]