Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) 29 Nisan'da yapılacak

alidulger;
raporunda süreli iabresi varsa o zman kritik..bence özida yı ara ve sor.. [FONT=Tahoma]Tel:0 (312) 229 55 11 [/FONT]

golden_heart;

[FONT=Verdana]ÖMSS’nin yapılması[/FONT][FONT=Verdana]MADDE 9 ‒ (1) ÖMSS, kurum ve kuruluşların özürlü kontenjan açığı bulunduğu sürece, Devlet memuru olarak atanacaklar için açılan diğer sınavlardan ayrı zamanlı olarak yapılır. Bu sınav, başvuruların alınması, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi olarak gerçekleştirilir.[/FONT][FONT=Verdana](2) Sınav soruları, özür grupları itibarıyla özürlülerin bilgi, yetenek ve becerilerini ölçecek şekilde; işitme, dil ve konuşma ile zihinsel özürlüler için ayrıca öğrenme ve algılama düzeyleri ile dil gelişimleri ve sözel iletişim güçlükleri esas alınmaksuretiyle ayrı ayrı hazırlanır.[/FONT][FONT=Verdana](3) Sınav konuları, ortaöğretim mezunları için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarında uygulanan eğitim programları; yüksek öğretim mezunları için yüksek öğretim kurumlarında okutulan ders kitapları esas alınarak belirlenir.[/FONT][FONT=Verdana](4) ÖMSS, özür grupları ve ulaşabilirliklerigözönüne alınarak uygun ortamlarda yapılır.[/FONT][FONT=Verdana](5) ÖMSS sonuçları, adayların adreslerine posta ile gönderilir. Sınav sonuçları ayrıca diğer iletişim araçları ile de duyurulabilir. ÖMSS’nin, Başkanlık adına Merkezce yapılması halinde ise ÖMSS sonuçları, Başkanlığa da bildirilir.[/FONT][FONT=Verdana]ÖMSS’nin geçerlilik süresi[/FONT][FONT=Verdana]MADDE 10 ‒ (1) ÖMSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.

Konulara açıklık getirilmiş fakat soru sayısıyla ilgili bir bilgi verilmemiş [/FONT]

sedat13;
işte soru sayısı,sorulacak konular daha muallakta..benim demek istediğim bu..senin yazdığın maddeleri kaç kez okudum bende :) ama bize lazım olan o değil..

SINAVA GİRMEK İSTEYEN ARKADAŞ VE İŞSİZ ARKADAŞLAR LÜTFEN BİR BİRİMİZE DÜŞMEDEN yapılacak sınava memur olanların girmemesi gerektiği hakkında birbirimizi bimer ve devlet personel teşkilatına bildirelim
ARKADAŞLAR
BU SINAV %3lük ÖZÜRLÜ KADROSUNU DOLDURMAK İÇİN AÇIK OLAN 20BİNLİK BOŞ KADRO İÇİN YAPILMIYORMU? yapılıyorsa memur olan arkadaşların bu sınavda ne işi var önce bunu bir soralım kendimize 40binlik açıktan sizin kadronuz düşülerek 20bine inmiş şimdi sizi tekrar bu sınava sokarak 20binlik kontenjanı gümbürtüye getirmek amaç...denildiği gibi bu kadro işsiz insanlarla dolsun kadro hakkıyla dolunca kurumlar arası iş değiştirme sınavı yapılsın kimse itiraz etmez ona ama birlik ve sağ duyu şart bencilik yok biz olursak başarabiliriz....

arkadaşlar , bedensel ağır özürlü olanlar bu sınava girebiliyormu..

sakin arkadaşlar :)birilerinin menfati doğrultusunda tutupta öyle bi madde konması abest olur,başka yerdede yaş şartı konulsun deniyo.herkes kendi penceresinden baktığı için ortak paydada buluşmak zor bu hususta.kişisel fikrim bireyler seçimlerinde hata yapabilir,universite sınavını kazanıp başka bölüm için tekrar hazırlananlar gibi.ki bu zamana kadar alımlar meb ve sağlıktan ibaret olduğundan bireylerin insiyatifi dışında yapılan seçimlerdi,insanlar işsizlikten kurtulmak için bu kurumlara geçti.Şimdi daha iyi kurumların gelceğini düşünerek veyahut başka özel sebeplerden dolayı sınava girmesi normal.

Öngörüm sınavı Ösym düzenliceğinden en azından konular açıklanan kadar eski meb ve sağlık sınavlarından ziyade kpss konu ve sorularına bakmaktan yana.Giren kişi sayısıda çok olcağından daha eleyici olması açısından 50 ile sınırlı kalmaz diye tahmin ediyorum soru sayısı.

29 nisan 2012 de aranan şartlar

Iyi akşamlar arkadaşlar 29 nisanda yapılacak olan sıilendirmesi navda ne gibi belgeler isteniyor bilenlerin bilgilendirmesi dileğiyle,ben orta 2 terk yüzde 92 ağır özürlüyüm rapor tarih 2008 ,acaba tekrar rapor almam gerekiyormu,

Kardeşim %3 özürlü boş kadro için yapılıyor memur olanlar sınava girerse yerleri ya direk olarak boş sayılcak yada hakkıyla işsiz insanla dolacak kadro...kimseye boş umut verilmeyecek boş kadroları dolduruyoruz diye genelge yayınlansın sınavın iptali için dava açacam bende çalışan birisi iki kişi sayılıp işsiz insan yok sayılamaz...

arkadaşlar, sınavın soru sayısı hakkında bilgi yok denmiş, ben araştırma yapmıştım bir ara internette 50 diyordu ne yani her seferinde farklı sayıda soru mu soruluyor bu işin bir standardı yok mu???

golden_heart hocam aradim o numarayi tamm sorun yok dediler 2011 de aldıysaniz girebilirsiniz dediler tşkler hocam işallah herkes istedigi memurlugu kazanir

hepinizin affına sığınarak soruyorum arkadaşlar.daha yeni üye oldum bilgim yok çünkü..ben daha yeni rapor aldım..işitme'den % 49 rapor aldım..şimdi sınav için hazırlanacağım ama sorum şu.ben askerlikdende rapor aldım yani 4 ay askerlik yaptım daha sonra gata hastanesinden rapor aldım..askerlik yapamayanlar yani askerden rapor alanlar devlet memuru olamıyor diye duyum almıştım daha önceleri..böyle birşey varmı ?

intro23 kim dedi sana öyle?Engelli isen doğal olarak askerlikten muaf olursun. Devlet engelli kadro alımı yaparken "askerlik yapmak mecburidir" demez çünkü %40 ve üzeri tüm engelliler haliyle MUAF tutulurlar askerlikten. Sen askerlikten "askerliğe elverişli değildir" raporu almışsın o kadar. Askerlikten böyle rapor alanlar kamuda çalışamaz diye yanlış duymuşsun bence, tabi bu kişisel fikrim çünkü benim de bu mevzuatla ilgili tam bilgim yok ama şuna eminim. Askerlikten böyle "askerlik yapamaz" raporu almış olsan bile kamuda çalışabilirsin. Devlet eğer askerlik yapmış engelli ararsa işi bayağı zor!Ancak askerlikten sonra engelli kalan olursa bulabilir bu standarta uygun birilerini.

yuci kardes dogru sölüyorsun ben sadece etrafdan aldıgım duyumları soluyorum sana.zaten dedğin gibi % 40 alanlar zaten askerlık yapamaz..ee devlet askerlik yapmıs engellide bulamayacagına göre..bana da mantıklı gelen bu zaten..kusura bakmayın bilmediğim için sordum zaten

-Sitenin webmasterinden bir ricamız olsa , sınava kaç gün ve kaç saat kaldı ana sayfaya atsalar ;) , Bir çok sınav sitesinde geri sayım scripti var :)

evet haklı arkadaşımız her gün ordan takip edilebilir ve kaçırırım endişesi yaşayan arkadaşlar kaçırmamış olurlar. ama burda da yorum yapmayalım sadece gelişmeler yazılsın benim düşüncem.

İntro23 bilmemek ayıp değil kardeşim rahat ol benim bilmediğim neler var bilsen şaşarsın :)

Birtan güzel fikir. Geri sayım sayacı falan yapılsa hiç fena olmaz ama bakalım iş yöneticiye kaldı veya bizim bulduğumuz basit bir geri sayaç scripti varsa önerelim :)

Sayın Çiğdem Çelebi;

Konya da Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğünde görevliyim. Kurslara dair bir kaç bilgi vereeyim. Evet Halk Eğitim Merkezlerinde "Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası" adı altında birtakım kurslar verilecek. Plan programını yapan kurumlarda var tabiki. Fakat kursların içeriği engel durumlarına göre "Bilgisayar Operatörlüğü Kursu, Klavye Kursu" gibi kurslardan ibarettir...

Sayın Gul2011;

Sınavın 50 sorudan ibaret olacağı diye herhangi bir açıklama ve kaide yoktur. Savunmasını yaptığınız 50 soruluk sınav faslı 2010 Temmuz ayında yapılan MEB sınavına dair bir bilgidir. Hatta o sınavda her soru 2 puan değerinde olup, yanlışlar doğru götürmemiştir. Şimdi ise ÖMSS diye yeni bir yönetmelik, kanun ve mevzuat getirilmiştir. Hatta sınavı ÖSYM yapacağından dolayı yeni bir sınav soru adedi ve KPSS de olduğu gibi standart sapma şeklindeki bir olayın uygulamaya koyulacağını düşünüyorum...

Rapor

İyi günler öncelikle herkese hayırlı olsun.

Benim sorum ben raporumu 08.01.2010'da almıştım %52 ve sürekli bir rapordur.
Tedavisi olmayan bir hastalık olduğundan galiba sürekli heralde
Ayrıca askerlik raporumda var (o da dosyanın içinde duruyor zaten hastanede ve mal müdürlüğündeki)

Ben tarihinden ötürü yeni rapor almak zorunda kalacak mıyım?
Almayacaksam elimde asıl rapor yok aslı gibidir damgalı rapor var.
Raporumun aslı sanırım hastanede ve mal müdürlüğünde bana veremezlermiş.

Arkadaşlar hepinize merhabalar;

İzmirin buca ilçesinde yaşamaktayım ve az önce Halk evlerinin 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı için açılacak olan kurslar hakkında bilgi almak için Buca Halk Evi (0232 487 72 02) ile yapmış olduğum görüşme sonucunda ilgili yerin konu ile ilgili kendilerine herhangi bir bildirim gelmediğinı/yapılmadığını ve işin ilginç tarafı konudan bi habersiz şekilde haberimiz yok olarak düşündüklerini söyleyebilirim..

Yani konu hakkında en azından buranın bir bilgisi yok.. Size bağlı bulunduğunuz ilin ilçelerine telefon açıp konu hakkında görüş alır iseniz bilgi paylaşımlarımızı daha sağlıklı ve ilgili ağızlardan duyulanları buraya yazabiliriz diye düşünüyorum.

27.10.2010 tarihli sürekli ibaresi bulunan %40 raporum var ömss ye girebiliyormuyum ?

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaş...iiki varsınız

Sayın Çiğdem Çelebi;

Konya da Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğünde görevliyim. Kurslara dair bir kaç bilgi vereeyim. Evet Halk Eğitim Merkezlerinde "Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası" adı altında birtakım kurslar verilecek. Plan programını yapan kurumlarda var tabiki. Fakat kursların içeriği engel durumlarına göre "Bilgisayar Operatörlüğü Kursu, Klavye Kursu" gibi kurslardan ibarettir...

Sayın Gul2011;

Sınavın 50 sorudan ibaret olacağı diye herhangi bir açıklama ve kaide yoktur. Savunmasını yaptığınız 50 soruluk sınav faslı 2010 Temmuz ayında yapılan MEB sınavına dair bir bilgidir. Hatta o sınavda her soru 2 puan değerinde olup, yanlışlar doğru götürmemiştir. Şimdi ise ÖMSS diye yeni bir yönetmelik, kanun ve mevzuat getirilmiştir. Hatta sınavı ÖSYM yapacağından dolayı yeni bir sınav soru adedi ve KPSS de olduğu gibi standart sapma şeklindeki bir olayın uygulamaya koyulacağını düşünüyorum...
bnm baktığım site önlisans ve lisans mezunlarını gösteren ve bu konuda bilgi veren bir siteydi ben standartları var diye düşünüp bu şekilde paylaşım yapmıştım hatta kpss gibi oldugunu düşünüyordum, bilgilendirme için teşekkürler

ya memur olupta sınava girenler oluyor hakkımız yeniliyo memur olupta sınava girenlere izin verilmesinnnnn :mad:

arkadaşlar ömss de yeni 2012 ye ait rapor gerekiyormu?

osym sorma k lazım meb de tlf la sormak lazım :) ben diyorum ki tamam da ne zaman baş vurular tam tersden haraket ediyorlar anladım ki yine mokoko

Üst Alt