Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) 29 Nisan'da yapılacak

fullmoongokturk;

Bende öyle düşünüyorum fakat kesin bilgilerin verilmesi gerekiyo ki ona göre bizlerde sınava hazırlanalım kaç soru sorulacağı ve konuları muamma ayrıca meb ve sağlık bakanlığı sınavlarında sorularda 4 cevap seçeneği vardı fakat sınavı ösym yaparsa 5 cevap seçeneği olur diye düşünüyorum bu konularda net bilgiler ne zaman verileceği muamma

Ne insanlarsınız ya, oturun çalışın bilgiler açıklanana kadar. Açıklanınca da eksiklerinizi tamamlarsınız. Yok 4 şıkmış, yok 50 soruymuş, yok neler sorulacakmış...
Ne bu ya sayfayı gereksiz yazılarla doldurmuşsunuz bilgileri takip edemiyorum. Saatlerce anlamsız yazıları okumak zorunda mıyım?

iyi akşamlar ÖMSS sınavına çok giren olcak herkes doldurcak iş yerlerini bidaha ÖMSS sınavına girilince nasıl gireceğiz iş yerleri dolu olacak yer kalmıcak banada bi başkasınıda ben şimdi girmicem ALLAH'ın izniyle 2013-2014 gibi girecem inşALLAH nasıl olcak düşünüp kalıyorum :(( birisinin bi fikri varmı ?

sınawwww içeriğiiiiiiiii ????????????? neye çalışcaz ya körlemesine de olmazki zamanda kısıtlı

önceki engelli memur sınavında çıkan konulara çalışsanız bile kısıtlı zamanı doğru bir şekilde değerlendirmiş olursunuz. zaten bu sınav için kitaplar var artık piyasada bir tanesini alıp başlamak size artı getirir.

ÖSYM'nin 2012 sınav takviminde sınav tarihi yerini aldı,sınav ücreti yok görünüyor eklemezlerse,artı başvuru yerleri belli degil boş görünüyor,arkadaşlar bu sınav size bişe söyleyim ösym ilk sınav bi karmaşaya gider acemilikten tercih ettigimiz yere atanırız inşallah..:D

ömsss

bu sınva gırebılmek ıcın yaş sınırı var mı bılgısı olan varmı acaba

yeni tarihli rapor olması şart mı?? bilgisi olan lütfen cevap verebilir mi??

hakkımzda hayırlısı olsun ders çalışmaya devam arkadaşlar...:)

Hadi bakallım ders calısmaya devam herkese hayırlı olsun bu zamana kadar sabrettik biraz daha dayanırız be :)

slm beyler size sorularım olcak bu sınav mezuniyet düzeyini bilen varmı ilk lise ve üniv. hangileri girebilecek

ben gecen yıl gırmıstım ayrıntılı calısın sorular zor degıl emın olun gecen yıl gırdım kazandım bu yıl tayınımı ıstedım ve memleketıme geldım ınsaallah sızlerınde oyle olacak calısmak yeterlı hersey gonlunuzce olsun basarılarrr

matematık turkce inkılap cografya 657 ıle ilgılı sorular vardı

arkadaşalr...ömss sınavı herkese hayırlı olur inşallah..ama yayınlanan listde yer alan bir konu var...aynen şöle yazıyor...
f) Sağlık Kurulu Raporu: 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı (Mükerrer) Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış sağlık kurulu raporunu,

peki biz şimdi elimzideki raporları yenilicezmi..tekrarmı alıcaz rapor..lütfen konu hakkında bilgi olan cevap yazssın...nice_egemen@mynet.com bilgis olan buaraya lütfen mail atsın..arkadaşalr...

Bakan Şahin, “Engelliler için yapılan sınavda haksız rekabeti ortadan kaldırmak için ÖSYM ve Sağlık Bakanlı ile bir çalışma yaptık. Yapılan çalışmanın sonunda, engelliler artık rahatsız oldukları alana göre sınava gireceklerdir. İstihtamda boş olan memur ve işçi kadroları bu sınavdan sonra yerleştirilecektir. Bu sınav sonucunda 20 bin boş kadroya atamalar yapılacaktır” dedi.

Engelli 20 Bin Memur Personel Alımı 2012 | Personel Alımları, Memur Alımı, İşçi alımları , Yenibiriş, Memurlar net

holosko;

Egemen peki, süreklidir yazan raporlarda değişecek mi acaba. bunu öğrenmemiz lazım.

ilk okuldan en yuksek okula kadar herkes katılabiliyor.Mezun olmadığın için Orta öğretim olarak katılabilirsin.Yanılmazsam Orta öğretimler kura ile katılacak.

onu biliyorum da ben şimdi lise son öğrencisiyim ama ben şimdi girermiyim onu bilmiyorum:confused:

Giremezsin kardeşim.Devlet memurluğu alımlarında mezun olma durumundadır diye bir şey yok.

Yukarıda söylemiştim.
Mezun olmadığın için Orta öğretim olarak katılabilirsin.

arkadaşlar benim bildiğim yargı yayınları ömss diye kitap bile basmış hadi derse

ALİC_62 NİCKLİ ARKADAŞIN LİNKİNDEN Bİ YORUMU AYNEN YAZIYORUM
[FONT=Arial]mesut soylu diyor ki:[/FONT]
[FONT=Arial]Ocak 1, 2012, 9:18 pm[/FONT]
[FONT=Arial]selam ben mesut D özürlüyüm 22 yıl degisik özel sirketlerde çalıstım bende kamuda çalışabilirmiyim çalışmam için ne yapmam gerek kısaca özetlermisiniz sınav nerde ne zaman olaçak ayrıntılı öğrenmek istiyorum cevaplarsanız sevinirim BÖYLE İNSANA NE DENİRSE DİYİN İÇİNİZDE MİLLET GÜNÜM GELSEDE EMEKLİ OLSAM DİYE Bİ TARAFINI YIRTAR VATANDAŞ 22 YIL ÇALIŞMIŞ HALA İŞE GİRME DERDİNDE;)KARDEŞİM ORDA YAZANLARA ALDANMA 20BİN İŞSİZ KADOROSUNU KUŞA ÇEVİRCEKLER 2BİN KİŞİ GİRERSE YATSIN KALKSIN ALLAHA DUA ETSİN DİYORUM BAŞKA BİŞEY DEMİYORUM...işin aksi tarafı bu vatandaş 40 yaşın üstü aynı puan aldığı 20 yaşındaki işsiz vatandaşın yerine yaş hakkıyla geçebilir varın gerisini düşünelim:)))[/FONT]

xxxman;

kardeş bir yıl önce engellilere özel sınav hayaldi..anca milletin ağzında dolanıp dururdu..ama bir çok duyarlı engelli arkadaşımla bir araya gelip devletin üst kademelerine sürekli yazı yolladık ? o günlerde bize hep şöyle denildi.. "yaaaa bırakın..etmeyin eylemeyin..sizi kim kaale alır ki..devletin büyüğüne ulaşmaz bile o yazılarınız" deyip bir çok engelli,hatta şuan sınav olacak diye sevinen bir çok engelli o zaman bize destek olmadı..biz bişeyler yapmaya çlışırken,tv kanallarına,gazetelere yazı yollayarak arkamıza almaya çalışırken bu site de birileri hep güldü geçti..hatta benim ve bu siteden birisinin yazısı türkiye gazetesinde yayınlandı..engelli sınavımız nerde ? diye yazdığımız yazı..ama şimdi noldu..hani bizi kaale almazlardı..hani yapmazlardı sınavı..

sadede geliyim..demek istediğim eğerki 20 bin yerine dediğin gibi 2 bin kişi alıp bıraktıklarında,bu sitede birlik beraberlik olsun,medyaya ve devletin üst kademelerine ulaşmaya çalışılsın emin ol o 20 bin kişi işe alınır..hem bu yeni bakan aliye kavaf'a göre daha aktif..kesinlikle alınır..dediğin de doğru adamın işi var ama memurluğa girip diğerlerinin hakkını gasp etmiş oluyor..ama birisi yazmıştı yukarda buda öss gibi..üniversite okuyan bir öğrenci bölümünü beğenmeyip yeniden sınava girebiliyor..bunuda öle değerlendirirsek yapacak bişey yok gibi..ama inşallah göz önünde bulundururlar..Allah bizim azmimizi yok etmesin yeter ki..

kardeşim benim demek istediğim o vatandaşın işinin olması değil onada razı olcam özür oranına göre 18 veya 20 yılda emekli olabilir sanıyorum ama hala işe girmek isteyişi acayibime giden...kardeşim bizim millet beleşçi nerde beleş oraya yerleş hak arayalım dedinmi yanaşmaş kimse ama birileri hakkını arar kazanırsa o haktan gayet güzel faydalanır şu kılavuz bi yayınlansın bakalım ne yapmamız gerekiyorsa hep birlikte yapacağız...Bu arada şuda var bi ara açık 29bin deniyordu 20bine düştü ne zaman 8-9bin kişi alındı oda gübbürtüye gitti en azından bu 20bini kurtaralım atamaları takip edelim....sonradan ünv bitirende haklı gibi ama onlar sonra halledilebilir işin şu boyutundan bakmak gerek bide bir kaymakam veya vali bir millet vekiline sen ilkokul,ortaokul,lise mezunuzun ben kamu yönetimi bitirdim orası benim hakkım diyebiliyormu?yada bir ünv mezunu iş bulamadı fabrikaya girdi bir ilkokul mezunu ben okumadım burası benim işim diyebiliyormu??bölümünde açık varsa tamam ama kadro,ünvan değiştirmek için bu sınavda yeri yok diye düşünüyorum daha sonra sınav yapılır hangisi nereyi hak ederse o işi yapsın ama bu sınavda değil...

Şu sınav başvurusu başlasada kurtulsak. Arkadaşlar 20 bin engelli alımını duyan milletin iştahı öyle kabarmış ki hastanelerin saglık kurulu bölümleri tıklım tıklım. O koridorlarda kulak kabartıp biraz dinlediginizde inanamıycaksınız. Kiminin doktor akrabası, kiminin milletvekili akrabası, kiminin hastenede bilmem ne iş yapan akrabası varmış da varmış ve rapor almak için uğrasıyorlar.

Klavuz yayınlanıp başvuru başlayana kadar engelli sayısı (Tabi gerçekten engeliyse) artacak/artıyor. 20 bin kişilik kontenjana ozamana kadar 200 bin kişi başvurursa hiç şaşırmayın.

şirin ne 200bini kpssden daha fazla girer bu sınava herkezin gözü bu sınavda rapor hakkında düşüncemi
[h=3]Süreli raporlarla ÖMSS'ye giriş..? buraya yazdım kimin hakkıysa o girsin ben yada sen yada bir başkası farketmez ama gerçek özürlü girsin....[/h]

Üst Alt