Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) 29 Nisan'da yapılacak

peki golden_heart tavsiyene uyacam bekleyecem mecbur teşekkürler kal sağlıcakla

arkadaşlar özürlü olup 2010 özür cetveline göre özür oranın düşmesinden korkaklara kendisinden özür dilereyerek sitede herkez tanıdığı için onu örnek vermek istiyorum SİTE SAHİBİ BÜLENT ABİ xxx yılında atıyorum %100 rapor aldı 2010 özür cetveli değil 2100 özür cetveline göre rapor alsa bu haline göre taşı çatlatsınlar patlatsınlar heyete giren tüm doktorlar gıcık olsa düşmanı olsa en kötü ihtimal yine %40 alcak yine özürlü sınıfına gircek yine kimse hiç bir ölçüt bu gerçeği değiştiremez gönlünüzü ferah tutun...

ömss hk.

ARKADAŞLAR; ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK MERKEZİ SINAV VE KURA USULÜ HAKKINDA YÖNETMELİĞİN 4.MADDENİN f) BENDİNDE BELİRTİLEN; Sağlık Kurulu Raporu: 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı (Mükerrer) Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış sağlık kurulu raporu HÜKMÜ YER ALMAKTADIR. BİLGİNİZE

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Arkadaşlar Eğitim bilimlerinden soru çıkıp,/çıkmayacağı hakkında bilgisi olan varmı, çalışıyoruz ama, bu konuda bir fikrimiz olsa daha bilinçli çalışırızçalışırdık...

benimde raporum sürekli ama ben ne olur ne olmaz diye tekrar başvurdum kimi arkadaşlar öziad'a sordum gerek yok diyorlar ama bence yanlış yapıyorlar ösym nin yapacağı sınavın şartlarını öziad daki memur ne bilsin bence beklemeyin sınav kılavuzu açıklanıpta yeni rapor istenirse zamanınız kalmayabilir bence raporunuzu yenileyin ve yazılanlara bakıyorumda hepsi boşl şeyler bu sınavı ilk kez ösym yapacak daha önceki yapılan sınavlarla hiç alakası olmayacak çalışmak için beklemeyin kpss tarzı çalışın bu sınav kppsden zor olacak hali yok kpss kitaplarından çalışın zaman kaybetmeyin ve sınav kılavuzu çıkmadan kimsenin söylediklerine itibar etmeyin çünkü ilk defa yapılacak bir sınav için kimsenin bişey bilme ihtimali yok zaten.herkese başarılar..

ortaokul mezunuyum bende girebilirmyim sınava yaş şart var mıdır illerde nereye başvuruluyor :??

sınav kılavuzunu bekle mehmet kardeşim bu ay içinde açıklanır tüm sorularının cevabını orda bulabilirsin..Sınav kılavuzundan başka kim ne dersi desin inanma..

başbakanlık engelliler kartı rapor yerine geçicek mi? başvuruda

ferdi öztürk ;

benimde raporum sürekli ama ben ne olur ne olmaz diye tekrar başvurdum kimi arkadaşlar öziad'a sordum gerek yok diyorlar ama bence yanlış yapıyorlar
sondaki cümlen ise ;

sınav kılavuzu çıkmadan kimsenin söylediklerine itibar etmeyin çünkü ilk defa yapılacak bir sınav için kimsenin bişey bilme ihtimali yok zaten.herkese başarılar..

bencede kimsenin sözüne itibar etmeyim ;)

demek istediğim burda,sen neden 'ben her ihtimale karşı yeniledim' gibi cümleler kurup kafa karıştırıyorsun ki..bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..ama son yorumuna katılıyorum,sınav klavuzunu beklemek en doğrusu..zaten özida'daki görevli 15-20 güne açıklanır dedi...ama bana öyle geliyor ki,devlet özürlü olanları bir daha rapor almaya zorlayıp,zor durumda bırakmaz diye düşünüyorum..düşünsenize,bu sınavda eski sınavlarda yapılmayan kolaylıklar olacak..eskiden tekerlekli sandalye ile il il sınav sınav dolaşmak zorunda olanları görüyordum..burdan yola çıkarsak raporu sürekli olanların ve de raporu süreli olupta sınav başvurusu esnasında süresi bitmeynelrin raporları kabul olur DİYE DÜŞÜNÜYORUM.. Bu sadece benim düşüncem..

kardeşim aslında doktor çok rahat vermez raporu BALTAZAR FORMÜLÜ maddesi var atıyorum birisi ortopedi %10 aldı işitmeden %10 aldı görmeden %10 aldı psikolejiden %10 aldı topla çarp böl yüzde 40 çıkmadı kalbe git bi %5de ordan böbreğe gir yüzde 3 ordan dalağa %2 ordan topla çarp böl olmadı dermatolijiye git %5 ordan olmadı kelsen kellikten %5 çarp böl topla al sana %40 rapor kim diyor TEK HASTALIKTAN %40 OLCAK DİYE sonra bu insan hangi özür gurubununa girip onla yarışır Allah bilir artık...baktık tek hastalıktan alamıyoruz ne kadar bölüm varsa girin sağlıklı insan bu şekil alıyorda özürlü neden alamasın bölüm bölüm gezin %40 tamamlanana kadar...

işini şansa bırakma derim sen çalış garantiye al kendini.

arkadaşlar, bulunduumuz ilde görev yapma şansımız yok mu ? başka bir ile atanma mecburiyetimiz var mı ? eğer öyleyse benim için bu iş başlamadan biter.

önceden ilk ve ortaokul mezunları kura ile alınıyordu devlet memurluğuna şimdi kalktımı bu herkez 2012 de sınava mı girecek bilgisi olan varsa bide sınav için nereye ve nasıl başvuru yapacaz

arkadaşlar sınava ilk okul mezunları da alınacak mı lütfen bilgisi olan varsa paylaşsın eğer bizleri sınav dışı bırakırlarsa halimiz daha da kötü olacak lütfen çifte standart olmasın bizde bu vatanın evladıyız bizim de çalışmaya ihtiyacımız var ...

Arkadaşlar;

ilk okul mezunları KURA ile alınacak.. Lise,önlisans,lisans mezunları ise SINAV ile alınacak ...

2012 ösym

Merhaba Arkadaşlar,

2012 ösym için başvuru yapıldı mı? yapıldıysa ne zamana kadar devam edecek. eğer ki ben başvuru yaparsan formu mezun olduğum okula götürmek zorunda mıyım. Yoksa ösym'nin bürolarından birne başvuru formu mu bırakabilir miyim.

teşekkürler arkadşalar..

bartında ömss ye giren yokmu yahuuu

arkadaşlar hiçmibartından ömss ye girenmi yok ben neyseilk okulmezunuyum kurayapılacakmış ya diyerleri ben gittim halk eyitime sordum bana oradan sadece birkişi başvurdu diye söylediler en az 12kişi başvurması gerekiyomuş oradaki görevliye dedim buna herkese bi duyursanız bilen var bilmeyen var sen onların avukatımısın dediler sen nede olsa sadece kuraya gireceksin fazla ilgilenme dedi adam bana.. ve haklıda benim demek istediğim arkadaşlar herkes bir olduk tan sonra birşeyler yapmak mümkün ama sadece bir iki kişi uğraşırsak biyerlere varamayız oyüzden herkes kendi ilindeki halk evlerini sürekli araştırıp sorsunlarr yoksa birileri ilgilenipte öbürleri hazıra konmasınlarr..

Sayın arkadaşlar yeni özürlü memur sınavı tüm engelli arkadaşlara hayırlı olsun

arkadaslar halen ne tur konulara calısacağımız hakkında bır sey yazılmadı basvurular ne zaman ve ne tur konulara calısmak lazım bılsekte ona calıssak.

ropar

öms girmek için raporun yenilenmesi gerek miş.hangi seneden sonrası deği şecek

azı olan konuşuyo

arkadaşlar tam arapsaçına döndü konular biri girecemmi napacam diyoo yukarıdan cevap geliyo 2konu geçmeden aynı soru bidaha soruluyooo oyetmezmiş gibi 3konu geçmeden aynı sorudan bidahaa ya napıyoruz arkadaşlar arapsaçına döndü konu bi takip edin ne sorlmuş ne sorulmamış kim neye cevap vermiş

slm ben esra sınav için ne yaptıma gerktiyorum

2012 ösym için başvuru yapıldı mı? yapıldıysa ne zamana kadar devam edecek. eğer ki ben başvuru yaparsan formu mezun olduğum okula götürmek zorunda mıyım. Yoksa ösym'nin bürolarından birne başvuru formu mu bırakabilir miyim.

açıköğretim lisesi

merhaba arkadaşlar ben şuan açık lise 3. dönemdeyim... engelli personel alımı sınavlarına girerken orta okul mezunu mu yoksa lise olarak mı gireceğim

okumaktan acizsiniz de nasıl ders çalışacaksınız. Önce konuyu okuyun baştan sona kadar. Boşuna mesaj kirliliği yapmayın. Aynı soruları papağan gibi tekrarlanmasın. Kur-an bile oku emriyle başlıyor.
OKU oku OKU Lütfen
:) :) :)

aynne bende bilmiyorum işte ..bu nalet sitede...millet sürekli paapğn gibi aynı konuları geveliyo...halbuki anlasalar..sınav günü geldiğinde ellerindeki rapor eski tarhili rapor olunca...ne yapacakalr haberleri yok....
sitdeki herkese sesleniyorum....bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazssın..sürekli sınavın 29 nisanda olucanı okuyu durmayın altındaki..geçerli rapor tarihlerini de okuyun ..ve bi işe yarayınn..1 yılda 1 kez bir konu açar sorarım onada kimse yazmaz.....ne haliniz varsa görün ben öğrencem bunuda paylaşmıcam sizlerele....

hepinize hayırlı ugurlu olsun çalısan ,bılen ,kazanır bende elımden geldıgı kadarı ıle bır seyler paylasayım.

Özürlü Alımına İlişkin Temel İlkeler, ÖMSS, Kura ve Yerleştirmeye İlişkin Esas ve Usuller :

b) ÖMSS, ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun olan özürlüler için eğitim durumları ve özür grupları itibarıyla sınav sorusu hazırlanması, değerlendirilmesi ile özürlülerin bu sınavlarda ulaşabilirlik şartları oluşturularak yapılır.

c) Kura, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun
[SIZE=3]41[/SIZE] inci maddesine göre Devlet memuru olabilmek için aranan asgari eğitim şartını haiz eğitim veren kurumlardan mezun olan özürlülerden kamu kurum ve kuruluşlarına tercihlerine göre yerleştirileceklerin tespiti amacıyla noter huzurunda yapılır. Kura çekimini, kura için başvuruda bulunan adaylar da izleyebilir.

Madde 41- Genel olarak ortaokulu bitirenler memur olabilirler. Ortaokul mezunlarından istekli bulunmadığı takdirde ilkokulu bitirenlerin de alınması caizdir. Bir sınıfta belli görevlere atanabilmek veya bu görevlerde belli derecelere yükselebilmek için, kuruluş kanunları veya bu kanun ve kuruluş kanunlarına dayanılarak çıkarılacak yönetmelikler ile işin gereğine göre daha yüksek öğrenim dereceleri veya muayyen fakülte, okul veya öğrenim dallarını veya meslek içi veya meslekle ilgili eğitim programlarını bitirmiş olmak veya yabancı dil bilmek gibi şartlar konulabilir.

ÖMSS: Özürlü Memur Seçme Sınavını,

f) Sağlık Kurulu Raporu: 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı (Mükerrer) Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış sağlık kurulu raporunu,

g) Yerleştirme: ÖMSS sonuçları veya kura usulüne göre özürlülerin tercihleri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarına ait münhal kadrolara yerleştirilmesi işlemini,

ifade eder.

Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik, 27787 sayılı ve 16.12.2010 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürülüğe girmiştir.

Yönetmeliğin 19. maddesi uyarınca 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

bu sunu ıfade eder arkadaşlar 16-12-2010 dan sonrakı raporlar gecerlı olacak demektır.%40 ve ustu arkadaşlar.

"ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN EL ELE""

zehırlıyaprak kımın okumaktan acız olup olmadıgını bılgısayardan olcme yetenegın oldugunu bılmıyordum

yav arkadaşlar ben şunu soracam orta ögretimliler kurayla diyorlar ozaman kurayla yapılacaksa bunu nasıl yapacaklar ve benim elimde belge olmayacakmı girdiğime dahill şu olmalı lazım benim düşüncem sınva girerrsin kendi aranda ilk ve orta okul ögretimlileri sınvda yüksek puan alanlar arasında kura çekilsin bence böyle olması lazım dimii benim çalıştıgım kurum 2 tane özürlü aldı benden kpss girdigime dahil kagıt istedi olmadıgım için giremedim kadroya bna kpss ye gir diyorlar bu sene ama kurayla olcak deniliyor benim elimde belge olmazsa benm iş yine hüsranmı olacak.

Bu millet raporlar yenilensin diye bağırıyordu. görecez bakalım hastanelerde yoğunluktan dolayı nasıl rapor alacağınızı. En erken rapor üç ay sonra veriliyor. Bu arada örnek olarak benim raporum % 70 ve süreklidir yazan rapor. Bunun daha nesi değişecek anlamış değilim. Bu raporlar sınav başvuru tarihine kadar yetişmeyecektir. Buraya yazıyorum. Bir kazık daha yedik.
hayırlı olsun

Üst Alt