Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) 29 Nisan'da yapılacak

bence yok öyle bişey ya
öyle bi şey olmaz olamaz olmamalı :((

ben ilk defa başvuru yapacam özürlü raporumu yeni alıyorum nerelere başvuru yapıyoruz ne yapıyoruz hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim

ortaokul mezunu sınava girmeyecek direk kura yani? çalışmaya gerek yok işimiz şansa kaldı hayırlısı

Merhaba arkadaşlar, az önce isöm i aradım Sağlık raporları 2006 önce olanlar geçerli değilmiş. Süreklidir yazması vs farketmez dendi. yeni rapor çıkartılması gerekliymiş. Kısa sürede rapor almak içinde işkurdan hastaneye sevkli gidin dendi.

zehirliyaprak;

zehirli yaprak haklısın aslında ama bende gerçekten raporların yenilenmesini isteyenlerdenim ben yeniledim çok kolay oldu aynı gün kurula girdim bir hafta sonra raporum elimde.Oranlar düşmüş kolay kolay 40 ve üzeri rapor almak artık kolay değil önceden çok rahat herkes rapor alabiliyordu.dikkatini çekerim HERKES derken engeli olmayanlar bile rapor aldı haklarımızı hep çiğnediler.bence düzenleme güzel yenilensin diye bağıran arkadaşlar hep bu sıkıntılardan dolayı bağırmıştır.başka ne sebebi olabilirki şu an rapor alanlardan ömür boyu bir daha rapor isteneceğini sanmıyorum .
Hayatımızı kolaylaştıracak bir çok düzenlemeler art niyetli kişiler tarafından suistimal edildiği için bazı haklar ya alındı elimizden yada şartları çok zorlaştırıldı.örnek olarak yurtdışından araç getirme bunların başını çekiyor.Aslında bu haklarımızı suistimal eden kişiler olmasa şu an ,ne ÖMSS'yi tartışırdık,ne yurtdışından araç getirmenin zorluklarını tartışırdık ne de yurt içinden aldığımız aracın KDV sini ne de diğer sorunları...

ben 2011 de çıkardım sorun olmaz herhalde

Mehmet, benim raporum % 70 ve sürekli bu rapor nasıl torpilli olabilir ki.
İstanbul'daki hastaneler tıklım tıklım ve bu raporlar yetişmeyecek.
Ayrıca Yeni bir ameliyat geçirdim nelerle uğraşıyorum anlamış değilim. Bu işleri zorlaştırmaktır. Sanki şuan yapılmayacak mı sahte raporlar. Bu raporların yenilenmesinin tek nedeni Avrupa birliğine engelli sayısını düşük göstermek ve Avrupa birliğinden alınan engelliler için ödenekleri cebe indirmek. Boşuna kimse kimseyi kandırmasın. Ben de o raporu alamayıp sınava giremezsem bak nasıl dava açıyorum insan haklarına görün.

Salı günü rapor için başvurdum,çarşamba günün heyet var herhalde 3 ay sürmeyecek gibi :)

mac72;
nerde gireceksin heyete bizede sölede biz de gidelim oraya. Haydar paşa numuneye git bakalım. :)

Keşke haydarpaşa numuneden alacak olsaydım:) eminimki bundan on kat kolay olurdu:)
hee Antalya Eğitim araştırma hastanesi gelirsen tabii neden olmasın..:)

ben ümraniye devlet hastanesinden aldım girdim heyete 1 hafta sonrada raporu aldımm 2011 9 ayda ve 3 saat sürdü toplam doktorlarla işim tavsiye ederimm.

Teşekkür ederim randevu sistemi nasıl? örneğin kaçta gitmemiz lazım.

ümraniye devlet hastanesi no.0 (216) 632-1818 arayın özürlü raporu çıkaracam de baglarlar seni sağlık kurulagereken bilğileri size söylerler işim acele diyin erken gün verirler. yardımcı olmuşumdur umarım

Mehmet, benim raporum % 70 ve sürekli bu rapor nasıl torpilli olabilir ki.
İstanbul'daki hastaneler tıklım tıklım ve bu raporlar yetişmeyecek.
Ayrıca Yeni bir ameliyat geçirdim nelerle uğraşıyorum anlamış değilim. Bu işleri zorlaştırmaktır. Sanki şuan yapılmayacak mı sahte raporlar. Bu raporların yenilenmesinin tek nedeni Avrupa birliğine engelli sayısını düşük göstermek ve Avrupa birliğinden alınan engelliler için ödenekleri cebe indirmek. Boşuna kimse kimseyi kandırmasın. Ben de o raporu alamayıp sınava giremezsem bak nasıl dava açıyorum insan haklarına görün.

ortada bir yanlış anlaşılma var sanırım yaprak.gerçekten vücut fonsiyonlarını yitirmiş kişi %40 ve üzeri raporu rahatlıkla alabilir.Eğer ki kendinden eminsen ki bundan şüphem yok rahatlıkla alırsın raporunu benim sözüm bize sağlanan kolaylıklar ve haklarımızı suistimal edenlere.2010'dan önce elini kolunu sallayıp torpil ile rapor alanlar BİZDEN DAHA ÇOK BAĞIRIYOR bu duruma neden? şimdi gitse rapor almaya alamayacak şartlar ağırlaştı kaldı ki engelli arkadaşlarımız dahi zorla alıyor %40 üzerini benim %57 olan oranım bir kaç ay önce yeniledim %51 e düşmüş :) ama kaybettiğim bir şey yok...o yüzden biz engellileri üzecek bir olay değil bence bu boşver bundan önce dayısıyla iş yapanlar düşünsün :) ben şahsen tanıyorum bir kaç kişi almak için uğraştı yenilerde rapor bize tanınan haklardan yararlanmak için ama alamadı önceden olsay dı kolaydı, şimdi ise eski raporlar gecerli olsa sakatlığı olmayan kişiler NİSAN da yapılacak ÖMSS ye girecek ve dayısının sayesinde kolayca iş sahibi olacak bizlerde havamızı alacaktık...bundan önceki yıllarda çok gördüm yaşadım bunları 2 günde %40 rapor alıp dayısının sayesinde engelli sınavlarında başarılı olup hakkımızı gaspettiler,şimdi bu rapor olayları böyle olunca erken emeklilik hayalleri suya düştü çoğunun :) o yüzden sen üzerine alınma...

ya arkadaslar sureklı yazan rapor neden degıstırılsınkı.kım soledı degısecegını resmı dılle duyan yada okuyan varmı yoksa bırının ortaya attıgı laflardan bırısımı bu.

Değiştirsin diyenlere bir sorum olacak %30 engeliyle %51 engelli arasında ne fark var biri bana bunu anlatsın....Sonuçta iki kişide ENGELLİ BİREY DEĞİL Mİ RAKAMLARA TAKILMANIN ANLAMI NEDİR...sonuçta %30 engeli %51 de insanın yaşam kalitesini düşürüyorsa engelli %30'u %40 çıkarmak istemesinden daha doğal ne olabilir çünkü devlet %30 engelli olana engelli değilsin diyo sacmalık burda işte.....:mad:

Arkadaşlar 153 ü arayın orada sınavla ilgili bilgiler veriliyor. Ben ordan bilgi aldım 2010'dan sonraki raporlar geçerli olacakmış. Sürekli olması bişeyi değiştirmiyormuş ne yazık ki

BİRAZ önce iskocyalı arkadasın dediği gibi burası türkiye cumhuriyet muz cumhuriyeti değil devlette süreklilik esastır.ONU diyen kişinin kanundan haberi yok galiba 1998,2006,2010 çikan tüm yönetmelikler bir önceki yönetmeliği yok sayamaz bunuda en son çıkan yönetmeliğin kazanılmış haklar bölümünü incelerseniz nedemk istediğimiz anlarsınız vede siz o bilgiyi veren kişinin ne kadar salak biri oldugunuda anlarsınız....

golden_heart;,

[SIZE=2]ben bildiğimi iddaa etmiyorum sınav kılavuzu açıklanmadan ben dahil,öziaddaki memur dahil bilemez ama ben kendimi garantiye almak için başvuruyorum,çünkü sınav kılavuzu açıklanıpta,yeni rapor isterlerse yeni rapor çıkarmaya zaman olmayabilir..bu benim şahsi kanaatim..
[/SIZE]

Allah zihin açıklığı ve bol şans versin inşallah hepimize arkadaşlar :)hayırlısı olur inş

Arkadaşlar raporda ağır özürlü yazması sınava engelmi..

ÖMSS ye raporda ağır özürlü ibaresi bulunan girebilirmi????

ÖMSS ye raporda ağır özürlü ibaresi bulunan girebilirmi???? Acaba ağır özürlü çalışamaz diye bir metin eklerlermi????

ferdi öztürk;

kardeş senin dediğin tedbiren doğru bi hareket ama,işkur'un bana dediğide mantıklı bişey..işkur bana ;"ya bu seferde düşük verirse doktorlar oranı" diye uyardı..öyle bir durumda var..birde bildiğim bi raporu alınca belli bi süre geçmeden bi daha başvuramıyorsunda..o zaman nolacak düşük aldığında...bence ösym raporun değişmesine karar verirse bile senin bunu yetiştirip yetiştiremeyeceğinide hesaba katar ona göre hızlı davranır..buda benim kanaatim..acele işe şeytan karışmasın derim..bence bu ayın 20 sinden sonra açıklanır gibi geliyo bana..

ismail kardeşim senin dediğinde mantıksız değil tabii ama işte ya isterlerse de yetişmezse korkusu ister istemez insanı geriyor neyse en mantıklısı dedğin gib sınav kılavuzunu beklemek ama bak yine aklıma bir kurt düştü ya ösym 2 ay önce çıkan yönetmelikte yeni rapor gerektiğini yazıyor alsaydınız derse o yönetmeliği öyle yorumlarsa ve gereken zamanı vermezse ne olcak???? hadi bakalım çık işin içinden ???

desinger_07,
Kazanılmış hak ne demek bir açıklar mısın.Rapor almak kazanılmış hak mı olmuyor?Kazanılmış hak nedir bak ben diyeyim sana elinizdeki rapor ile vergi ind. hakkı kazanmış iseniz,elinizdeki rapor ile özürlü kimlik kartı kazanmış iseniz,Elinizdeki rapor ile memur olmuş iseniz bu kazanılmış haktır bu hakkı senden kmse alamaz alırsa zaten yargı yolu açıktır.Orta da kazanılmış diye bir hak yok yeni rapor alacaksınız ve bu hakkı kazanacaksınız...

Rapor içinde ben Mersinde hastaneye müracaatımı yaptım. 18 Ocak da heyete gireceğim...

ferdi öztürk ;
ösym 2 ay önce çıkan yönetmelikte yeni rapor gerektiğini yazıyor alsaydınız derse o yönetmeliği öyle yorumlarsa ve gereken zamanı vermezse ne olcak???? hadi bakalım çık işin içinden ???

kardeş öle bir yapın varki aklına kurt düşmeyen adamın bile aklına kurt düşürüyon :D :D

ya mantık olarak bu sınavda engelliye bir çok kolaylık sağlanmaya çalışılmışken,birde devletin bir yetkilisi çıkıp "bakın adaylar şöle bi yönetmelik var..ona göre şu kişiler raporunu yenilesin" demedikçe sen endişelenme bence..öle bi durum olduğunda gereken zamanı verirler bence..eşek değiller ya..birde mesela çorum da hafta da 2 gün olan heyet günü haftada 5 güne çıkarılmış..her yerdemi öle bilmiyorumda..anlıycan senin teorin gerçek olsa bile raporunu çabucak alamıycan bir ortam yok..sen rahat ol bence..ona kalırsa benim raporda 2004 tarihli..benim raporda tehlike de :) aman ne kafayı takıcam..bekler görürüm..

Ben almayı düşünmüyorum rapor tekrar sana soruyorum ozaman 1999 yılında aldığım raporla vergi indrimi belgemi aldım şimdi ben bu raporu değiştimelimiyim...
Sürekli olan bi özür için tekrar rapor almanın mantığı nedir bana bi açıkla...Benim kafama yatmadı...

Designer__07

Ben de bunu merak ediyorum, Eğitim bilimlerinden soru çıkıp çıkmayacağına dair bir bilgi varmı diye bu yüzden sordum, sınava çalışıyoruz ama, son derece bilinçsizce...

Designer__07,
1999 yılında almış olduğun rapor ile vergi ind. hakkı kazanmışsınız işte bu kazanılmış bir haktır kimse bu hakkı elinizden alamaz şimdi ÖSMM içinde yeni rapor alacaksın bu rapor ile memur olmayı hak edersen buda kazanılmış hak olacak.
Sadece rapor almak kazanılmış bir hak olmuyor.

Üst Alt