Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) 29 Nisan'da yapılacak

xxxman;

2008 yılında haketmiyomuyduk %40 ı da vermediler kardeşim adam bakıyor çocuk felci ise  diyor çıkıyor işin içinden

fatih %40 özrü olan kişi engelli %30 alan engelli değil mi?Bende exalans arkadaş gibi 2006 önce %40 oranını çok rahat alırken şimdi sistem bir çok engelliyi engelli olmaktan çıkardı..Forumu biraz incelersen şuandaki rapor yönetmeliğinin ne kadar mağduriyetler doğurduğunu görürsün...Exalans bende çoçuk felciyim sol ayaktan polio sekeli olanların şuanda %40 alması çok zor forumu biraz incelemeni tavsiye ederim....

kardeşim o zaman yeni sisteme göre kime veriliyor %40 rapor ? hak edene verilmesi gerek ama sağlıklı olup özürlü haklarından faydalananda ayıklanmalı bi şekilde...hem diyoruz 2001de alınmış rapor tıp gelişiyor 10-11 yıllık rapor belki bu adam tedavi oldu yada hastalığı tedavi edildi bu adam hala özürlü haklarından faydalanmaya çalışcak buda gerçek özürlüye darbe olcak...

Selamlar arkadaşlar...
Formu kaç gündür inceledim ve aranıza katıldım..
Ben acemiyim bu konularda...
Ben 2011 ekim ayında epilepsi hastalığımdan %40 rapor ladım lakin 1 sene geçerli 2012 nin sonunda tekrar yenileyeceğim ilkinde sürekli verilmiyor dedi heyet...
Şimdi bu ömms sınavına katılma hakkım varmıdır yardımcı olursanız sonsuz müteşekkirim....

designer__07;

yaw kardeş sende haklısın ama bir çok özürlü özürlü olmadığı halde gidip para yedirip özürlü raporu aldı.
Onlar yüzünden sende dahil bir çok kişi mağdur oldu. Sana diyecek lafım yok. Kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef. Allah yar ve yardımcınız olsun.

MuTanG;
Evet katılabilirsiniz diye biliyorum ama emim olmak için klavuzun çıkmasını bekleyin. Klavuzu bu siteden takip edebilir ve ösym den de bakabilirsiniz.

MUTANG kardeşim senin raporun 1 yıllık demek ki hastalığın geçebilir...hadi olduki senin hastalığın geçti sürekli özürlü olana haksızlık olcak bence girememelisin ama benim dememle değil devletin demesi önemli klavuz çıkınca herşey netleşcek....

kardeşim o zaman yeni sisteme göre kime veriliyor %40 rapor ? hak edene verilmesi gerek ama sağlıklı olup özürlü haklarından faydalananda ayıklanmalı bi şekilde...hem diyoruz 2001de alınmış rapor tıp gelişiyor 10-11 yıllık rapor belki bu adam tedavi oldu yada hastalığı tedavi edildi bu adam hala özürlü haklarından faydalanmaya çalışcak buda gerçek özürlüye darbe olcak...

keşke dediğin gibi tedavisi olsaydıda çocuk felcinden kurtulsaydık 100 metre bile yürüyemeyen ben %19 alıyorum yeni yönetmelikle rapor alamıyoruz neyi savunuyorsun sen burda ben onu anlamış değilim

kardeşim hakkı olana verilsin ona bişey demiyorum...ama sağlık olup %40 alanda bi şekilde ayıklanmalı diyorum...bana göre senin dediğin duruma verilmesi gerek ama yeni sisteme göre kim %40 alıyor onu merak ediyorum..

ben sürekli motor üstündeyim cihaz kullanmam gerek kullanmıyorum eğer ben koltuk değneği kullanmak zorunda kalsaydım alabilirdim kullanmadığım için vermiyorlar

xxxman kardeşim...

Benim ki geçici değil ömür boyu kalıcı tipik epilepsi hastalığı ve tedavisi yok...
Sadece ilacımla nöbetimi kontrol altına labiliyorum keşke geçici olsaydı...
Lakin kalıcı olduğu halde ilk raporda sürekli verilmez ikincisinde sürekliye çevrilir dedi aldığım heyet kurulu...
Vicdanımın sesini takip ediyorum müsterih ol sevgili kardeşim..

valla kardeşim ben kimsede vicdan kaldığını sanmıyorum hadi senin ki kalıcı olabilir...adamını bulan sağlıklı insan geçici olup %40 alıp bu sınava girmeyecek mi sanıyorsun ? kamuda çalışan bile bu sınava gözünü dikiyorsa vicdan muhasebesini bi kere daha gözden geçir...

Birşeyler yazarken cümlelerin nereye gideceğini iyi bilmek lazım...Burda inan birşeyler paylaşanlar bence engelli hayat kalitesni düşüren kişilerdir...Zaten hak etmeden usulsüz rapor alanlar burda yazma ihtiyacı duymaz çünkü istediğini almıştır...Bunlarla mücadele edecem derken engelli bireyleri engelsiz yapmak asıl vicdansızlıktır...Benim çoçukluğumdan bu yaşıma kadar çektiğim psikolojik sorunlarımı kimse bilmez...Şuanda psikoloji raporu almaya gitsem belki neler çıkar ruh halimden....

Kurunun yanında yaşıda yakma güzel kardeşim...
Haklısın iyi niyetli olmayanlarda var elbet ama bunu genellme yapman etik değil...
Ben muhasebe mi her gün yapmaktayım epilepisi olduğumdan beri kaç iş değiştirdim biliyormusun sen ?..
Herkes önyargılı davranıp geçirdiğim her nöbette bir iş yerinden kovdular...
30 iş değiştirdim...
Şu an çalıştığım yerde hastalığımı gizleyerek çalışmaktayım...
Ne zorluklar yaşadım ve yaşıyorum...
Son umudumda bu sınav...
O kadar yüksekten konuşma güzel kardeşim bilmeden bence...

xxman ın dediğini demeye çalıştım ama kendi raporunuzdanmı korkuyosunuz diye cevap geldi neyse :D memur adam bu kadroya bu sınavla girerse zaten istihdam edilmiş biri bizim için açılan yeri işgal etmiş olacak

designer__07;

Aynen katılıyorum sana güzel kardeşim...

Keyfiyetten mi uğraşıp didiniyoruz sanki..

kardeşim gerçekten özürlü olan girsin psikolojiye her özürlünün psikolojisi en az %15 %20 bozuktur zaten baltazar formülüyle tamamlayacaksınız artık...gerçekten özürlü olup hakkı yenen bu yolla alabilir...

eğer ben bu halimle o raporu alamayıp bu sınava giremezsem benim hakkımı nasıl ödeyecekler bu resmen kul hakkıdır maaş vermemek için özürlü rapor oranlarını alta çeken maliyedeki o imzayı atanlar nasıl can verecekler nasıl o kadar insanın hakkını ödeyecekler bilmiyorum

exalans rapor almana gerek yok 2001 de aldığın rapor sürekliyse sıkıntı yapma o raporla sınava sorunsuz girersin ve kazanırsan ataman olur...bende 1999 yılındaki raporumlar giricem..Keşke 2001de vergi indrimine başvursaydın...Ben 1999 yılındaki raporumla ilk işim o olmuştu allah çok şükür aldım 5,5 sene kaldı emekliliğime..Bu sınavda öğretmenlik kadrosu açıklırsa bende başvurmayı düşünüyorum..Düz memurluğu hiç istemedim şimdide düşünmüyorumm....

Gecenin bu saatinde böyle tebessüm ettiirdin Allata seni ömür boyu güldürsün İnşAllah :)))
Bize de yine dua et olurmu güzel kardeşim...
Tüm kardeşlerimiz dualarımızdadır...

MuTanG;

Amin kardeş cümlemizi.
Ederim tabi ha sen ha ben ha onlar sonuçta hepimiz aynı durumdayız. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Evet hepimiz biriz...
Amin güzel kardeşim Ecmain İnşAllah....
Alllah razı olsun...

ben eskişehirden yazıyorum yüzde 80 engelliyim anadolu üni. müh.lik fak. bilgisayar müh.liği mezunuyum ve odtü bilgisayar programcılığı yüksek lisans mezunuyum ama iş bulmam zor ve ben bu ömss ye girebilirmiyim?

MUTANG kardeşim http://www.engelliler.biz/forum/ayni-sakatligi-hastaligi-paylasanlar/2456-epilepsi-olan-kim-var.html 7 yıllık epilepsi olduğunu yazmızsın ve şimdi rapor alıp yeni rapor olduğu için 1yıllık böyle geçici rapor verildi diyorsun 7 yıl öncesinden sürekli rapor alsaydın ya kardeşim bugün geci rapor verilmezdi sana o zaman ben kimseyi eleştirmiyorum ama sınav olunca 10 yıl önce kaza yapan oram tutmuyor buram tutmuyor diye rapor almaya çalışıyor bu insana denmez mi şimdi 10 yıl önce nerdeydin diye??BİDE SORUYOR YÜZDE KAÇ RAPOR ALIRIM DİYE 10 yıl önce almış olsaydın oranın hakkında az çok bilgin olcaktı bugüne kadar neyi bekledin buğüne kadar önemsemediğin aklına gelmeyen hayatını etkilemeyen özrün yenimi aklına geldi... sonra vicdan var hak var konu iş olunca ne vicdan ne hak aramamak gerek kimsede DEVLET YAPARSA VİCDAN VE ADALET NE ALA...sen yine iyisin kötünün iysinden bakmak gerek sen 30 iş değiştirmişsin ben bir işe bile giremedim daha 3-4 yıldır işçi kurumuna gidip gele iş başvurusu yapıp işe alınmamaktan anam ağladı...

yüzde doksan özürlü raporu olan birisi ömss ye girebilirmi memur olabilirmi rapor derecesinin yüksek olması buna engel olabilirmi

XXXMAN kardeşim...
Ben anlatımda zorlandım heralde hata bende olmalı...
Evet 7 sene önceden başladı bu hastalık...
Lakin ben bu seneye kadar engelli raporu nedir kimler alır v.b gibi hiç bir bilgim yoktu maalesef...
Haberim olunca zaten almak için başvurdum ve hakkımla aldım...
Evet 30 iş değiştirdim her birinde daha fena oldum bakmakla yükümlü bir ailem ve evladım var...
Her iş yeri epilepsi olduğumu anlar anlamaz kapı önüne koydu...
Şu an çalıştığım yerde bilmiyor sağolsun iş arkadaşları yardımcı oluyor...
Şimdi umudum bu sınav...
Benim acizane fikrim eleştirmek yargılamak bu kadar kolay olmamalı güzel kardeşim..

Mutang;

Sen raporu nerden aldın kardeşim, nerden aldıysan oradakiler seni yanlış bilgilendirmişler, epilepsi olan bir insana ilk defa da sürekli rapor verilmez diye bir kanun filan yok. Ben 18 yıldır epilepsi hastasıyım ve durumumda anlattığın kadarıyla seninle aynı, tedavi edilemeyen nöbetler ve 18 yıldır kullandığım haplar (keş oldum yani:). Neyse ben ilk defa raporu 2011 aralık ayında aldım, yani geçen ay, bana %40 ve SÜREKLİ rapor verdiler ve hastalığıma da KRONİK yazdılar. İstersen ilk defa gitsen bile sürekli yazan raporu alabilirsin, istersen raporu aldığın hastaneyle bir daha görüş veya farklı bir hastane varsa oradan rapor al, sürekli raporunu alabilirsin bu senin hakkın, takip etmeni öneririm, ben KONYA Numune den aldım raporumu, sen de hakkını koru bence, öyle saçmalık olmaz. (Ayrıca yaşadığın sıkıntıları çok iyi anlıyorum, ben de aynılarını yaşadım, Allah acil şifa versin kardeşim.)

xxxman;

Sana gelince kardeş, ben ilk defa burada yazıyorum, yeni girdiğim bir site, senin yazılarını okudum, bazı yerlerde çok yanlış düşünüyorsun; adama demişsin 7 senedir aklın nerdeydi? Demekki hayatın güllük gülistanlıktı ondan rapor almadın, yok öyle bir şey, ona kalırsa ben aynı hastalığı 18 senedir çekiyorum ve daha geçen ay aldım raporu, neden mi bu kadar bekledim, çünkü bi şekilde hayata tutunmaya ve hastalığımın getirdiği dezavantajları ekarte etmeye çalıştım bunca senedir ama yaşım geldi 33 e, bu yaşıma kadar engelli olduğumu kabul etmedim hiç bir zaman, insanlardan sıkıntılarımı gizleyerek yaşadım ve anca ben onlara hasta olduğumu anlattığımda öğrendiler hasta olduğumu, yani anlayacağın normal insanlar gibi yaşamaya, hayatımı sürdürmeye çalıştım, ama belli bir yaşa gelince, elindeki imkanlar kaybolunca, imkanlar sıfırlanınca, artık elimden ne geliyorsa yapmaya çalıştım ve tesadüfen duydum bu alımları, şansımı denemek istedim. Gittim 4 günde raporumu aldım ve çıktım, şimdi ders çalışıyorum.

Yani anlayacağın şimdiye kadar böyle bir rapora ihtiyacım olmadı ve 18 sene hastalığımla tek başıma savaştım ama şimdi bu rapora ihtiyacım var ve aldım, bırakın da insanlar ne zaman, ne yapacaklarına kendileri karar versinler. Kimse neden şimdi değil de, bilmem kaç sene önce rapor almadın diye, kimseye kota koymaya çalışamaz, eğer hakkıysa istediği zaman alır. Lütfen konuşurken karşınızdakinin haklarına ve düşüncelerine saygılı olun.

Herkeze başarılar arkadaşlar.

Baltazar kardeşim...

Öncelikle duygularımı en iyi şekilde yansıttın teşekkür ederim...

Yürekten katılıyorum sana..

Aldığım hastanede özellikle bunun üstünde durdum ve heyet aynı şeyi söyledi ikinci yenilenmede sürekli olacak diye.

Raporumda kronik ve ağır işte çalıştırılamaz ibaresi var...

İkileme düştüm açıkçası yeniden irtibata geçip bu konunun üstüne gideceğim ..

Teşekkürler güzel kardeşim...

mutang kardeşim bende senin durumundayım ve ilk defa (17/05/2011) rapor aldım. Raporumda sürekli yazıyor. Ya o hastenede bir sorun var ya da yaptıkları yanlışı düzeltmemek için seni başlarından savmışlar

Temennim sorunum düzelmesi...
Çok teşekkürler kardeşlerim....

Mutang kardeşim;

Sen o işin arkasını bırakma bence; çünkü verdikleri raporda bir saçmalık var zaten; o da hem süreli rapor verip, hemde arkasına KRONİK ve ağır işlerde çalıştırılamaz ibaresi koyamazlar. Zaten KRONİK=SÜREKLİ demek, o aldığın raporda bir gariplik var, tekrar görüş bence düzeltsinler o raporu, ya da imkanın varsa başka bir hastaneden almaya çalış.

Rapor alırken de elinden geldiği kadar belgeyle kanıtlamaya çalış; ben 18 sene önceki emarlarımı, daha sonraki süreçte aldığım belgeleri, işte emar, eeg, anjiyo olmuştum onu, 3 kere beyin kanaması geçirmiştim hepsini gösterdim, başka bir şeye de gerek kalmadı, 4 günde aldım raporu. Bu şekilde yaparsan daha iyi olur bence, arkasını bırkama kardeş. Elimden geldiği kadar da yardımcı olmaya çalışırım ben, bizi bize yardım etmezsek, kim bize yardım eder???

Üst Alt