Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) 29 Nisan'da yapılacak

Baltazar kardeşim ;

Şimdi öyle dağıldım ki anlatamam aklım duman oldu..
Yarın ilk işim hastaneye gidip bu işle ilgilenmek olacak...
Çok teşekkürler güzel kardeşim..
Hepimiz biriz ve aileyiz...

kardeşim bende anlatamıyorum sanırım hastalığı 7 yıl önce çıkan bu insan 7 yıldır hiç hastaneye gitmedimi mutlaka gitmiştir senin rapor istemene gerek yok zaten senin ilaç bilmem ne veya bazı işlerden atıyorum okuyorsan beden dersin veya değişik şekilde yararlanman için rapor veriliyor zaten...zamanında almış olsaydın raporu 30 işten atılmazdın çünkü direk özürlü kadrosundan girerdin işe...ben gittiğimde doktor akraba evliliğimi dedi yok dedim akrabalarınızda böyle bi hastalık varmı dedi yok dedim büyük ikramiye sana çıkmış o zaman dedi heyete git sana rapor versinler dedi gittim geçici bi rapor verilmedi bana...engellilerin yazdılarını okuyun bi bu güne kadar rahatsızlığından hiç şikayet etmeyen biri bile şimdi engeli aklına gelmiş bu güne kadar hiç rapor gerektircek bi durumu olmamış normal yaşantısını sürdürmüş demek ki...HA bakın epilepside ağır olan var hafif olan var bazıları ilaçla önlenebiliyor senin hastalığın önlendikten sonra senin bi sorunun kalmıyor zaten buna dayanarakta geçici rapor verilmiş olabilir...BALTAZAR sana gelince sen 18 yıl neden normal bi yaşantı sürdün rapor alma gereksimi duymadında neden buğün 18 yıl önce almış olsaydın buğüne kadar bütün haklarından faydalanır belki bugün emekli olabilirdin niye bugüne kadar bekledin?merak ediyorum dicem ama etmiyorum işe girebilmek için sanırım...BÜTÜN HAKLARDAN FAYDALANIN EYVALLAH ama bırakın işe çalışamayacak durumda olanlar girsin özel şirket almıyor zaten siğortayı doldurmamız gerek hiç bir iş yapmadan nasıl doldurcaz ?günü gelen çıkar onun yerine başkası girer...

xxxman;

Yazdıklarımı hala anlayabilmiş değilsin bakıyorum; şimdiye kadar rapor almadıysam o benim sorunum, şimdi almamda benim sorunum beni bağlar. Bana hiç bir ALLaH' ın kulu neden 18 sene önce almadında şimdi aldın diye bir soru soramaz! Bu hiç kimseyi bağlamaz, istediğim zaman alırım veya almam. Sen kendinde nasıl böyle bir hak görüyorsun, hangi akla hizmet ediyorsun hala da anlamış değilim!??? Kardeşim ben ister alırım ister almam bu hiç kimsenin sorunu değil, sadece benim sorunum anlatabildim mi?? Sen o güzel kafanı yorma, herkez kendisi için ne gerekliyse elbet yapar. Artı ben bazı vatandaşlar gibi eften püften şeylerlerle veya adam ayarlayıp, parayı basıp almadım bu raporu, tanımam görmem doktorların hiçbirini gittim hastaneye, demekki bir rahatsızlığım var ki raporu aldım.

Bilmediğin konular hakkında (güya) yorum yaparak, ahkam kesmeye kalkma sakın! Herkezin ne sıkıntılar çektiğini sadece kendisi bilir.

Ayrıca demişsin ya; çalışamayacak durumda olanlar girsin diye! Çalışamayacak durumda olan kişiyi kim almış da devlet alacak???? Konuşmak için konuşma lütfen, sen bir şeyler yapacaksın, çalışacaksın ki, devlette sana maaş versin. Eğer çalışamıyorsan işe girince, ne yaparak maaş alacaksın onu da çok merak ettim doğrusu.

Velhasılı kelam; kimsenin kişisel, özel durumlarıyla ilgili, kendince çıkarımlarda bulunup, ahkam kesmeye kalkma, kimsenin özeline inerek kendince, akıl vermeye de çalışma, herkezin aklı da fikri de kendine yeter. Burada bilgi paylaşılıyor, kimse de senin emir erin değil, o güzel yorumlarını kendine sakla.......

sormuyorum zaten kardeşim neden buğüne kadar almıyıp buğün aldığın belli...18 yıl önce özürlü sınıfına girmek zoruna gitmiştir ama buğün gayet doğal geliyordur yada buğüne kadarki 18 yıllık bi süreç hastalığın önüne bir engel çıkartmamıştır istediğin işe girmiş çıkmış istediğin herşeyi yapmışsındır ama sınav zamanı olmamıştır...benim yorumum benim ben kimseye bişey demiyorum suçu nerde aramak gerekiyor bilmiyorum...HA ŞUNUDA BELİRTEYİM ÇALIŞAMAYACAK DURUMDA OLMAYANI KİM İŞE ALMIŞ Kİ DEVLET ALSIN DİYORSUN MADEM BİZİ İŞE KİMSE ALMAK İSTEMİYOR O ZAMAN DEVLET BİZE DİCEK Kİ SİZDEN NE SİĞORTA NE GÜN BEKLİYORUM GELİN SİZİ EMEKLİ EDİYİM DİCEK YOK EMEKLİ ETMİYORUM SİĞORTANI DOLDUR DİYORSADA BANA UYGUN BİR İŞ VERCEK GİT BURDA ÇALIŞ DİCEK...

Eyvallah kardeşim; kimse suçlu aramıyor zaten, belli bir şeylerin açıklaması yapıldı kanımca, biz kimsenin düşmanı değiliz, sadece ortadaki yanlışlık giderildi o kadar. Zaten herkez bir şekilde sıkıntılar yaşıyor, hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Allah herkezin yolun açık etsin, herkezin gönlüne göre versin.

valla kardeşim herkez sıkıntı çekiyor kimsenin kimseye bişey deme lüksü de yok zaten desen bile kaç yazar...devlet böyle uygun gördükten sonra bize laf düşmez. konuştuğumuzla kalırız Allah herkezin gönlüne göre versin demekten başka bişeyde gelmez elimizden...

şu lanet kılavuz açıklansa da bizde ders çalışıp çalışmayacağımıza karar verelim. malum lise mezunları hizmetli olarak alınırsa bizim için sınavın bir anlamı kalmaz. o yüzden umarımm lise mezunları da memur olarak sınava girebilir.

YİRİZMa
lise mezunlarının hizmetli olarak alınacağını kim söyledi? ilköğretim mezunları ne olarak alınacak o zaman?

1.5 yıldır meb de memur olarak çalışıyorum.sınava girebilirmiyim.kurum değiştirmek için

XXXman kardeşim ;

O kadar yazdıklarıma baktım ben m, analatamıyorum diye ama sen anlamıyorsun anlamak istemiyorsun.Kendini ceza hakimi gibi görüp alemi yargısız infaz yapıyorsun.
Geçirdiğim nöbetler sonucu baygın olarak götürüldüğüm hastahane özel hastahaneydi.Epilepsi teşhisi konuldu ve ilaç raporu verdiler.Lakin doktor ve diğerleri engelli raporu hakkında bir malumat vermediler.Bende böyle bir şeyin varlığından ne işe yaradığından habersizdim.Şimdi senin deyiminle ben keyfi olarak mı 30 tane işten atıldım ya !...
Böyle bir hakkım olduğunu bilsem o zamanlar gidip alırdım heralde.Ama sen ne söylediğinin farkında bile değilsin.
Ben burda kardeşlik adına acizane sana tavsiyem yargısız infazdan vazmeçmelisin.İnsanların hayatlarını geçirdiği sıkıntıları ne durumda olduklarını bilemezsin kalplerini okuyamazsın.Bırak burda hepimiz farklı katagorilerde olsa aynı dertten muzdarip ve kader birliğini kardeşliğini paylaşıyoruz.
Hepimiz birbirimize yardımcı ve dua eyleyelim güzel kardeşim..

kardeşim bak bende anlatmıyorum sanıyorum ilaç raporundan haberi olanın diğer rapordan nasıl haberi olmaz??hadi haberin olmadı diyelim bugün var o raporu çalıştığın yere ver seni özürlü kabul edip işten atamaz ama yok illa devlet işi olcak diyorsan o ayrı...bak ben askeri rapor almaya gittigimde ankarada epilepsi hastası vardı adam o kadar uğraştı ben özürlü değilim askerliğimi yapmazsam evlenemem bilmem ne ama işe girme şansın yükselir denince adam çok zekiydi hemen tamam verin raporu dedi...kardeşim üstüne basa basa diyorum konu İŞ olunca sağlamıda özürlü olur özürlüsüde özürlü olur benim elim ayağım tutuyor Allahın izniyle her işi yapar alnımın teriyle para kazanırım demez nasıl çok maaş alırım nasıl daha iyi bi yere geçerim der eli ayağı tutmayan ne yaparsa yapsın o da onun sorunu der....hem bak epilepsi sorunu kriz geçirme sen ilaçla bunu önlüyorsan ki önleniyor demektir senin sorunun ne kalıyor o zaman?

ALİDULGER bırak kardeşim cevap bile vermeye değmez 1 yıllık adaylık 6 aydır memur olmuş işçi memur olma gayretine girmişse o bile bu sınava göz dikiyorsa kimseyle uğraşmamak en iyisi kimseye laf anlatamazsın devletin dediği olur bizim girmeyin dememizle onların girmek istemesiyle olmaz şu klavuz bi çıksın %3 açık olan özürlü kadrosu için sınav yapılıyor dedisin sonrada memuru işçiyi sınava soksun bizimde hukuki yollara başvurmamız şart olcak...

xxman kardeşim bende meb de hizmetliyim. asıl mesleğim elektrik teknisyeni bende mesleğimle ilgili girmek istiyorum..

xxxman;

xxxman bilmediğin konular hakkında yorum yapıp, ahkam kesmeye kalkma diye seni uyarmıştım, ama anlaşılan o ki anlamada sorunun var, anlaşıldı. Ne demek yaa, ilaçla krizi geçince sorun kalmıyormuş, sen nereden biliyorsun arkadaşım sorunun kalıp kalmadığını, kriz sonrası ne yaşadığını, o ilaçların krizi hangi derece önlediğini veya önlemediğini,hastalığın getirdiği ve bir daha tamir olamayacak sorunları, dezavantajları?????? Töbe YARABBİM yaaa!!! Arkadaşım bilmediğin konular hakkında atıp tutma, gülünç duruma düşüyorsun, doktorsan git doktorluk yap arkadaşım burada boşuna vaktini heba etme !!!!!!

Ya artık şaşırmıyor seni kendi haline bırakıyorum arkadaşım...
Ben askerlik için o kadar gitme istememe rağmen zorla muaf saydılar...
Ben niye açıklama yapıyorum ki kendim de hata var anlayışı olmayan bir insana...
Sana Allah anlayış versin ve dermansız dert vermesin...
Rabbim seni öyle bir imtihanla sınasın ki ömrün boyunca insanların hakkında bilmeden ahkam kesmenin yargısız infaz yapmanı sana göstersin..
Bu bir beddua değil senin iyliğin için yoksa seninanlama kabiletinin eksinin altına inmiş..
Baltazar kardeşim ne desek boş şarırmıyorum artık...
Allah anlayış versin...

selam arkadaşlar,
Elimdeki videoları sizlerle paylaşmak istiyorum. Dersleri dinleyip hemde konularla ilgili elinizdeki test kitaplarıyla soruları çözebilirsiniz. OSYM geçtiği için soruların nereden nasıl geleceği belli değil. her ihtimale karşı çalışmanızı tavsiye ederim. Bu dersler temelden en üst seviyeye kadar anlatılmaktadır.

Edebiyat,Türkçe, Tarih, Felsefe ve Biyoloji videoları var. Elimde birde KPSS videoları da var. Hepimizin allah yardımcı olsun...

Coğrafya;

di-31NQ.jpg

Fizik;

di-BNM6.jpg

di-8PKH.jpg

di-BZIX.jpg

BALTAZAR VE MUTANG ben atıp tutmuyorum tıp gerçekleri var bi epilepsi siz yoksunuz bizim hiç tanıdığımız epilepsi hastası yokmu sanıyorsunuz benim çok yakın bi akrabamda var epilepsi ilaçlarını düzenli kullandığı zaman hiç bi sorunu yok aşa yukarı bu insan 4-5yıldır hiç kriz geçirmemiş hayatını normal insan şeklinde sürdürüyor hiç kimsede ne epilepsi olduğunu biliyor nede özürlü diyor ordan oraya kıvırmaktan bi hale girdi mutang zaten rapordan haberi yoktu özelden ilaç raporu askerlik raporu az daha sıksan ne raporu çıkar Allah bilir kardeşim sen ilk defa almamışsın o zaman raporu sana geçici vermeleri normal mi?işinize geldiği gibi konuşun siz benim elimde yetki olsa biliyorum neler yapcağımıda yetki yok malesef sonra insanı burda küçük düşürmeye çalışır gibi konuşmayın işinize gelmiyorum tabi doğruları söylemek suç...BAK baltazar ben hepsi birde demiyorum ilaçsız önlemeyen olur kriz sonrası getireceği dezavantajı bilmiyorsun diyorsun ne olur felç olma ihtimali olur ama bu ihtimal kriz geçirip felç kalırsa sonuna kadar haklı ama ihtimallerde bi yere kadar....

Bak arkadaşım seni son defa uyarıyorum, bilmediğin hastalıklar hakkında atıp tutmaya devam etme, ne demek benim de tanıdığım hasta var, bilmem ilaç alıyor, bi şeyi olmuyor bla bla bla.... Epilepsi nin tam 10.000 çeşidi var, lafa bak ya, kriz geçirir de felç olursa neyseymiş, o zaman haklıymış, utanmaz arlanmmaz insan, sen ne demeye çalışıyorsun???????? Arızalımısın sen arkadaşım??????? Bunda yetki olsaymış neler yaparmış!!! ALLAH kime neyi vereceğini çok iyi biliyor demek ki!!!

Seni son defa uyarıyorum, saçma sapan konuşmaya devam edersen, anladığın dilden anlatmasını da bilirim, haddini bil, akıllı ol......

nasıl bildircen haddimi çok merak ediyorum.. yaptığın haksız insan psikolojisi kendini kaybediyorsun haklı duruma çıkmaya çalışıyorsun aklın çıkıyor bu sınava giremeyip eli ayağı tutmayan bir insanın işine sahip çıkamamaktan ama korkma benim dememle olmuyor...kendine gel sakin ol biraz haklı olsan bu kadar köpürmezsin demek ki benim haklı olduğum yerler var.

Sen varya çamur bir insansın, çamur gibi sağına soluna bulaşmadan, birilerine laf atmadan duramıyorsun, en kısa zamanda bi psikoloğa görün bence. Nerede ne yazarsan yaz, illa birine çamur gibi bulaşıyorsun. Allah' a şükür içim rahat, kimsenin hakkını yediğim falan da yok, ki ben işin orasında değilim, ben diyorum bilmediğin şeyler hakkında atıp durma diye, sen diyorsun sınava girmek için bilmem ne!!! Ne sınavı sen burada kimseye bilmem şöylesin, yok felç ol da bakarız diyemezsin!! Allah o dalga geçtiğin şeyleri başına sarar nerden geldiğini şaşırırsın. Kimin aklı nereye çalışıyor açık seçik ortada arkadaşım boşuna yırtma kendini.

xman yaptığın yanlış kimseyı senın gıbı düşünmeye zorlayamazsın
baltazar_79 nıckli aradaş gereksiz tartışmalara gırıp kendını germe arkadaş yorma kafanıbırak kım nasıl anlıyorsa bılıyorsa bılmeye ve anlamaya devam et.

real yukarda verdiğin video ları nete upload edip dovnload lınkını verme şansın varmı görsel materyaller her zaman cazip gelir:)

xxxman başlığın içine etmişsin. derdin ne arkadaşım. bu ne ya.
Burada milletle uğraşacağına git ders çalış.
Canın mı sıkılıyor anlamıyorum ki. İnsan biraz saygılı olur burda millet bilgi almak istiyor. senin yazışmalarını görmek değil. Canımı sıkma canını alırım. İnsan ol biraz. Senin yazılarını görmekten tiskinti geldi. görevli arkadaşlarda nasıl uyarmıyor seni şaşıyorum.

Arkadaşlar ekol hoca da hepsi mevcut google'dan bakın. Muhteşem bir site. Kursa gitmeye gerek yok. Yollarda perişan olmak ve zaman kaybı olur kurs.

bu kadar tartışılan ne uzun uzadıya yönetmelik yayınlandı memur olsun olmasın yüzde 40 raporu olan herkes giricek sınava,girerde zaten istiyosan iş ortamını beğenmedi istersen şehri beğenmedi isterseniz 10tl fazla maaş almak için.burdaki insanlar değil size iş olanaklarını açıcak kendinizi açıcaksınız oturup ders çalışıp bu kadar korkak olmayın oturun çalışın.kendin bomboş olduğun halde ders çalışmak için,memur olup günde 8-9 saat mesai yapıp ders çalışanları kendine tehdit olarak görüyosan hatayı birazda kendinde ara.

arkadaslar merhaba aranıza yeni katıldım önceden cevap verildimi bilmiyorum ama bu sınava mühendis öğretmen vb. lisans mezunları girebilirmi mühendislik okudumda girmeyi düşünüyorum henüz bir yere girmedim girebilirmiyim sizce cevaplayan arkadaslara simdiden tesekkürler saygılarımla

lordy arkadaşım sınav kılavuzunu bekle bu ay içinde açıklanır aradığım bütün soruların cevabını orda bulacaksın merak etme..

Üst Alt