Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) 29 Nisan'da yapılacak

bende engelli önlisans ve lisans mezunu sayısını merak ediyorum..

ömss

bu özürlü memur sınavı başvuruları nezaman bide kaç raporu olanlar başvurabilir benim %22 raporum var bu sınava girbilirmiyim bi bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen

eskisi gibi değil artık eşim %35 rapor aldı yükseltmek için bir daha heyete girdi %7 verdiler aynı hastahanenin iki raporuna göre birinde lal birinde sağ kulak hiç duymuyor birindede hiç bieyi yok artık oranlar düşüyor benim oranımda 76 2010 senesinde almıştım ne zaman ve nasıl başvurucaz bu sınava lise mezunuyum bizimde böle haklarımız varmı kpss kalktı demişlerdi bu sanırım sadece engelliler için.... ama şartları nedir bilen yok anladığım kadarıyla

slm arkadaslar gördüğüm kadarıyla rapor tarihinden yana geçerlilik konusunu konusuyoruz sizlere yardımcı olmak maksatında bulguğum bilgiler doğrultusunda aşağıda verdiğim yazıyı okuyun içiniz rahat olsun arkadaslar hepinize sınavda başarılar 03/10/2011 tarihli resmi gazetede yayınlanan ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK MERKEZİ SINAV VE KURA USULÜ HAKKINDA YÖNETMELİĞİN 4. maddesinin tanımlar alt başlığında sağlık kurulu taporu şu şekilde ifade vardır; Sağlık Kurulu Raporu: 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı (Mükerrer) Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış sağlık kurulu raporunu, ifade eder ednmektedir. Atıfta bulunulan 16/12/2010 tarihli ve 27787 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğin KAZANILMIŞ HAKLAR KONULU

18. MADDESİ ŞU ŞEKİLDEDİR;
KAZANILMIŞ HAKLAR
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
görüldüğü gibi bu eski sağlık raporları geçerlidir

crazy, sana katılıyorum.
2006 yılında vergi indirimi için almış olduğum raporumun arkasında süreklilik kısmında EVET yazıyordu. Sınav öncesi, o rapor geçerli olmaz şu tarih geçerli değil gibi yorumlardan dolayı, geçen sene tekrar hastaneye gittim, rapor için yeniden başvuru yapmak istediğimi belirttim evrak kontrolü yapan bayan sistemden kontrol ettiğinde sizin raporunuzun sürekliliği var diyip tekrar başvurmanıza gerek yok demişti. Bana ikigün sonra tekrar gel, fotokopisini verelim demişlerdi. Fotokopisini alıp üzerine aslı gibidir ibaresi yazdırıp başhekime onaylattım :) Raporunda sürekliliği EVET yazan arkadaşlar boş yere hastaneye gidip yeniden rapor çıkartmak için uğraşmayınız:) eğer elinizde aslı yok ise daha önce hangi hastaneden raporu aldınız ise oraya gidip fotokopisini alarak benim yapmış olduğum işlemi yapabilirsiniz.

ömss

özürlü memur secme sınavına yüzde elli psikotik bozuklugu olanlar ömss secme sınavına girebilirler mi?

slm arkadaşlar çok şükür beklenilen haber geldi hepimiz için hayırlısı olsun allah herkesin gönlüne göre versin amin.
arkadaşlar ömss diye kitap çıktı bilgisi olan varmı ben aldım ona çalışıyorum sınavdaki sorular onldan çıkacağını söylediler bilgisi olan olursa bizide bilgilendirirmi rica etsem oguzhan-taskiran@hotmail.com

başvurular ne zaman şartlar neler bılen varmı acaba

1-bu sınava tahmini kaç kişi katılır.
2-tahminen kaç kişi yerleştirilir
3-sadece memurluk mu,kamu işçiliği için de alım yapılacak mı bu sınavla.
4-yaş şartı var mı.
5-çalışanlar da girebilir mi.

Başvurular daha belli değil. Bu ayın sonuna belli olacak diyor ÖSYM.
Evet kamu veya özelde çalışan bütün özürlüler bu sınava girer.
Yaş sınırlaması yok.

bu sınavla sadece memur alımı mı yapılacak.kamu işçiliği alımı da var mı.sınavı kazananlar sadee memur kadrolarına mı yerleştirileek.kamu işçilik kadroları yok mu.
1996 yılında alınmış sağlık raporum un aslıdır kaşeli fotokopisi var.bu rapor ,bu sınav için geçerli mi.tekrar rapora gerek yok galiba.

turkuaz06;

ilk sorunuza cevap veremeyeceğim çünkü bilgim yok.
ikinci sorunuzun cevabı ise konuyu detaylı okuyun. Bu rapor konusunda herkes çıkmazın içinde kimi diyor ki 2010 dan sonra ki raporlar kabul edilecek. Kimi diyor ki 2006 dan sonra ki raporlar kabul edilecek. Benim raporum 2011 onun için benim içim ferah. Fakat siz 1996 dan bahsediyorsunuz bence sizin işiniz zor yeni rapor alabilme imkanınızın varsa bence durmayın gidin alın.

ömss ile ilgili bakanların açıklmaları....

Sizce bu açıklamalar gerçekten sizde bi inandırıcılık hissi uyandıryomu...Ben samimiyetlerinden şüpheliyim siz ne düşünüyosunuz..1,5 Senedir aynı söylemler yok 20bin ,yok 30 bin alım olacak diye demeçler veriyorlar ama sınav tarihinin dışında elle tutlur bişey gördünüz mü ben göremedim gördüyseniz,gördüğünüz şeyi banada açıklayında bende inanayımmm.....

ReaL;

09.07.2010 tarihli X oranında süreklidir raporum var.Haseki Eğt. ve Arş.Hastanesinden almıştım.Umarım dediğn gibi onaylanır :))Tekrar silbaştan poliklinikleri gezmem.

Arkadaşlar lütfen kazanılmış haklar bölümünü iyi okuyun ortada kazanılmış bir hak var ise amenna ama kazanılmış bir hak yok ki ? Altını çizdiğim yeri iyi okuyun..
Tek başına rapor almak kazanılmış bir hak değildir.
18. MADDESİ ŞU ŞEKİLDEDİR;
KAZANILMIŞ HAKLAR
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
görüldüğü gibi bu eski sağlık raporları geçerlidir

Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup
,

Sen de bunu açıkla ilker , anlamdım ben burayı gecerli diyor diye algılıyorum sen hala neyin tartışmasını yapıyosun anlamış değilim...Bimerden ve özidadan aldığımız cevaplar bu yönde olmasına rağmen sen burda gecerli olup olmadıgı dair hakkı nerden buluyosun vede insanları tekrar rapor almak için hastahanelerin yolunu tutmasını,rapor oranlarını düşeçeğini bildiğin halde milletii maymun yapan zihniyetin eline tekrar düşmesine kimsenin hakkı yokk

desinger_07,
Bunu açıkla demişsin ama senin belirttiğin yerin devamını neden anlamıyorsun? ben kimseye gidin yeniden rapor alın demiyorum be diyorum ki burada kazanılmış bir hak yok hak kazanmak için hak etmen uğraşman gerekli...
Bak ne demiş senin alıntının devamın da;
bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez
.
Ve yine diyorum ÖSMM ye girecek olanlardan yeni rapor istenmeli şart olmalı sadece ÖSMM için değil tüm haklardan faydalanır iken yeni yönetmeliğe uygun rapor şartı aranmalı.Zaten eski raporlar ile kazanılmış haklara (mesela diyelim engelli birey 1997 yılında vergi ind. hakkı kazandı emekli olurken sen yeni rapor alacaksın mı diyor devlet vergi ind. hakkını kazanmış ve emekli oluyor.)kimse bir şey demiyor ve diyemez de;
Ama ortada kazanılmış bir hak yok tek başına rapor olması kazanılmış bir hak değil desinger_07 kardeş.

Not:Konuşmalarına dikkat et şura da yasalar kanunlar hakkında adam akıllı tartışıyoruz içine etme herkes fikrini söylemekte özgür ve ben yine diyorum yeni rapor istenmeli şart olmalı....

tabi rapor şart olmalı daha geçen gün burda bi arkadaşımız bir arkadaşının iş kazasından yaralandıgını hazır raporu almısken sınava gırecegını soylemıstı bu gıbı şeylere yol verılmemesı lazım

Senin şu ifadelerinin 2010 da yapılan sınavdada tartışılıyodu sonuç ne oldu sen bende daha iyi bilirsin.raporun sürekli ibaresi olan raporların hepsi kabul edildi...Demeki bu sınavdada kabul edilecek tartışmaya gerek yok....Burda yazdıklarınla insanları paniğe sevk ettiğini söylemek istiyorum ama hala forum yöneticisi gibi davranmıyosun ortalığı yatıştırman gerekirken ortamı geriyosun yazdıklarınla.....

desinger_07,

Kimseyi yönlendirmiyorum sadece fikrimi söylüyorum zaten ortada açıklanmış bir şey yok kılavuz yayınlansın bekleyelim bu benim kişisel fikrim ama olması gereken de bu ...

Benim seni kırmak üzmek gibi bi düşüncem olmaz ama farkında olmadan yönlendiriyosun ve üzüyosun insanları...Lütfen bu konuda geçmiş senelerde ne olmuş nasıl sonuçlanmış bununla ilgili geçmişi senden daha bilen biri yoktur forumda yönetici oldugundan dolayı böyle bilgilendirme yaparsan forumdaki konumun itibariyle daha bilgilendirici olursun.....

arkadaşlar raporunda kullanım süresi (sürekli) olarak alan kişi bidaha yenilemeye gerek yok,süreli olanlar yenilemesi gerekir..

Başbakanlık özürlü kartları kazanılmış haktır arkadaşlar. o Kart hala her yerde geçiyorsa raporda geçer. Eğer ki kabul etmezlerse dava açarız yürütmeyi durdururuz. Hastahaneye başvuru yaptım. Sürekli raporu yenileyemeyiz dendi. Kabul edilir dendi. Kazanılmış haklar kayıpsa Örneğin 2008 senesinden önce sigortalı olanların hakları da kayıp olması lazım. Aksine millet o kanun çıkmadan sigorta girişi yaptırmıştı. abuk subuk işler için rapor mu çıkar anlamış değilim.

Konuyu çok abartmışsınız. Burda herkes fikrini iletebilir.

arkadaşlar gerçekten özürlü olan neden korkuyor? hayatını etkileyen bi durum varsa raporu yine alır yine alır ben raporu 2001de aldım benim hiç korkum yok...memur alımı dendiğine bakmayın en büyük açık mebde ve 16bin kişi alıncak deniyor hadi biz buna 12-13 bin diyelim ögretmen dahil 2-3bini memur 10 bin hizmetli HİZMETLİNİN memur sınıfına girdiğini bilmeyen varsa ögrensin ben kazayla bir sınava girmem neticesinde öğrendim:D

xxxman ;
Bencede rapor konusunda endişeler boşunaaaaaaaaaaaaaaa ...

ismail kardeşim sağlık sınavına çorum ö.lisans kaç kişi girmiş bakabildin mi..

xxxman ;

bencede rapor konusunda endişeler boşunaaaaaaaaaaaaaaa ...

boşa diyorsunuzda arkadaşlar ben polio sekeliyim sağ ayaktan engelliyim şuan 2001 yılında almış olduğum raporla engelli kadrosunda çalışıyorum ama 2008 yılında vergi indirimi için gittim heyete girdim anlaradan %19 geldi 2001 yılında aldığım rapor geçerli olmazda yeniden rapor alamazsam ne olacak peki

kardeşim %80 %90 rapor alan var yeni sisteme göre uzaydan gelenlere vermiyorlar o raporları heralde...önceki sisteme göre çok basitti herkeze %40 rapor dağıtıldı gerçek özürlü araya kaynadı özürlüden çok sağlıklı insan faydalandı özürlü haklarından...%40 hak ediyorsan korkma vercekler o raporu sana...

Üst Alt