Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 EKPSS yapıldı. Hangi memurlukları seçelim ve neden?

Önlisans mezununuyum. Radyo Televizyon Mezunuyum. TRT filan bıze kadro açarsa direk oraları yazarım.

Abi inşallah geçen sınavdaki gibi yapmazlar 3001'den açılır tüm kadrolar....

İlk tercihler hep bölümsel sayılırdı tercih kılavuzuna bakarsan sonra diyanet işleri gibi kurumlar yeterlilik sınavı istedi tüm kadrolar boş kaldı falan felan bunlar olmaz bir daha inşallah

Mkocak;

İnşallah ya hepimiz atansak keşke çok güzel olur :D

Ali seçimler var birde bizden 7000 kişi girdiyse sınava bunun 2000 atmasyon ile 20 netin altına düşerse bence geriye kalan arkadaşlar atanacaktır eminim

Mkocak;

Ben Önlisans değilim Ortaöğretimim o yüzden biraz sıkıştım :D sen önlisans isen 25-30 net ile bile atanırsın ama biz 40 net bile tehlikede :D

Ali_Gs;
Ali doğru söylüyorsun ben önlinans sandım seni allah yardımcınız olsun bu sene ortaöğretim kadrosu fazla olmayacaktır. çünkü artık devlet memurunu eğitimli istiyor o yüzden açılan kadro fazla olmuya bilir olsada genelde hizmetli kadrosu olacaktır...

Mkocak;
Şöförsün ama ehliyet yok trafike yakalnıyorsun adam senin araba kullanıp kullanmadıgına bakmıyor belgeler herzaman önemlidir.

Ben şahsen puanım inşallah güzel gelirse kamu hastanelerini tercih edicem çok ciddi ortamlarda calısamam belediye gibi zaten belediyelerde çok dedikodu dönüyor onuda pek sevmiyorm.Mebde itici geliyor nedense..

karargahx;

orası öyle karargah belge olmadan hiç bir şeyi ispat edemezsin istersen çok iyi ingilizce konuş kpds'ye girmeden hiç bir şey geçerli değildir. Ben güzel bir okul olursa yazmayı gerçekten düşünüyorum rahat olur kafan dediğin gibi belediyeler biraz yoğun ve sıkıntılı olur ama ödenekleri çok olabilir....

arkadaşlar belediyelerde SOSYAL DENGE TAZMİNATI diye bir şey var ve bu belediyeden belediyeye değişiyor. 250 verende varmış 680 tl verende. eger 250 verene denk gelirseniz normal memur maaşına denk geliyor ama mesela 600 verene denk gelirseniz dogal olarak her ay daha fazla maaş alıyorsunuz. ayrıca kimi belediyeler senede 2-3-4 defa ikramiye veriyorlar. maaşınızın kaça gelecegini artık dusunun. ayrıca DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ kısaca dhmi lerde iyi para veriyor aylık yaklaşık 3000 tl civarı. bir diğer iş ise gümrükler. oda geneklde iyi para veriyormuş yalnız gumrukte yan geliriniz çok oluyormuş. anladınız siz onu. tedaş , teiaş gibi kurumların da maaşı farklı oluyormuş. ayrıca tedaşta bekarlar için lojman dahi varmış.

birde rahat olan işler var mesela shçek kurumunda yurt yonetim memurlugu gibi. gece çalısıyorsunuz ama adı çalışma gece paso yatıyorsun sonuçta rahat bir iş.

aklıma gelenler şimdilik bu kadar. yine siz de arastırın

Ali_Gs;
Ben meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunuyum operatörlük sertifikası almama gerek var mı acaba ?

hergün ağlayarak işe gitmek çok kötü birşey memur her işi yapamaz duygusal fiiziksel beceri olarak diğer insanlardan farklıyız çünkü ama öle biryere düşersinizki biz anamızın karnındamı öğrendik oda yapsın öğrensin denilen yere düşersiniz engelli saymayan sizi kendisi gibi gören biyere ozaman eyvah dersiniz benim gibi arkadaşlar size tavsiyem şu tercih kılavuzu açıklana kadar kurumları iyi araştırın yapılan işleri yoğun olmayan riski enaz olan yada hiç olmayan yerleri seçin ben tapuda çalışıyorum nezaman biticem diye bekliyorum öle riskli biryerde çalışıyorum öle yoğun öle sitresliki anlatamam size kesinlikle tapuyu yazmayn diğer kurumlarıda araştırın allah benim düştüğüm yere duruma düşmanımı bile düşürmesin sevgilerle...

Devrim belediye tercih edilebilir diyorsun yani doğru mu birşey sorayım sence mebde öğretmenlik mi belediyede memurluk mu hangisini tercih edersiniz neden

rind;

hocam ben mebde öğretmenliği tercih ederim. hem maasın fazla hem kendi işinin patronu gibi bir şeysin. çıkıyor konuları ogrencilere istediğin gibi anlatıyorsun. karısanın yok edenin yok. haftada 16 saat ders var ücretli girdiğin derslerle bile hesap etsek normal memurdan daha az çalısıyorsun . yazın 2-3 ay tatılın var. vs benim oyle imkanım olsa banko ogretmenliği secerim arkadasım. tercih senin. ayrıca belediyelerin siyasi bir atmosferide var. ben bel yazmayı dusunuyorum ama ogretmenlik sansım olsa ogretmenliği secerim.

Öğretmenlik öyle zannedildiği gibi değil maaşı normal memurlardan bile az çoğu zaman birde hep öğretmesin belediye yada başka kurumlar öyle değil yükselme şansın var ben biliyorum belediyede bir memurun eline 3-4-5 bin maaş geçebiliyor bazı ek gelirlerle müdür daire Başkanı falan olsan kral gibisin hem maaş olarak hem diğer açılardan

Ben de fikrinizi merak ettim istişare anlamında söylüyorum zaten bu şartları düşününce ne dersiniz belediye zor mudur siyasetle iç içe neticede

Birisi buyuk belediyelerde sorun olmaz ama kucuklerde olur dedi ne derece dogru bilmiyorum

ekpps sonuçları ne zaman açıklanacak

Bende meslek liseli elektrik - elektronik mezunuyum. Lisede bilgisayar dersi gördüm hemde 2 sınıfta birden umarım o belge geçerli olur ayrıyetten üniversite önlisans okuyorum orda da bilgisayar dersinden geçtim birtanesi sayılır herhalde :D Elektrik - elektronik mezunu olduğumdan dolayı teknikerlik yazabiliyorum sanırım. Ayrıyetten ustalık belgem de var :D umarım yerleşebileceğim güzel bir kontenjan bulabilirim :)

Başvuru şartları arasında “MEB’den Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak” niteliği aranan

kadroları, MEB’den Onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası, MEB’den Onaylı Bilgisayar Analist
Programcı Sertifikası sahibi olanlar da tercih edebileceklerdir.
5) Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar, daktilo, büro yönetimi ve sekreterlik, elektrik veya
terzilik dersini alanlar ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, “M.E.B.’dan Onaylı Bilgisayar
İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak”, “M.E.B.’dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak”, “M.E.B.’dan

Onaylı Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı Sertifikasına Sahip Olmak”, “M.E.B.’dan Onaylı
Elektrikçilik Sertifikasına Sahip Olmak” veya “Terzi Bonservisine Sahip Olmak” niteliğine sahip olarak
değerlendirilecektir.

Umarım merak eden arkadaşlara aydınlatıcı olur herkese atamalarda bol şanslar.

Meslek Lisesi Bilişim Bölünden mezunum Bilgisayar ile ilgili alan istiyorum meb onaylı sertifika gerekli herhalde ? Bu sertifikayı kültür merkezinden mi alıcağız halk eğitim merkezinden mi ?

murat255;
ben anlamadım şimdi ya ben 2. öğretim okudum ordan geçtim bilgisayar dersini ya zaten olmazsa gidip halk eğitimden alcam bilgisayar santral daktilo ne varsa :D

veri hazrlama memurluğu nedir ve gereken şartlar nedir? üniversite mezunlarının lise ve önlisans kadrolarınıda seçme imkanı var mı?

He netbus he, lisanslar liseden tercih yapabilir, tövbe yarabbim, akil ver herkese. Herkes hangi kategoriden sinava girmisse (lise, önlisans ve lisans)kendi mezuniyetinden tercih yapacak.

okulda ne bölümü mezunu isen onu seç sebebide ÖSYM nin şartı bu. eğerki mezun olduğun bölüme dair bir alım yoksa size kod veriliyor. o koda göre seçimini yap...

Selamünaleyküm arkadaşlar.bende bilgisayar işletmeni sertifikası isteyen her yeri yazıcam kısmetse. Ben kültür merkezinde kursum bitti. 1-2 ay sürüyormuş sertifikayı almak. Bu ayın 15 inde 1 ay bitmiş olacak gidip sorcam sertifikayı. Ali gs. Kardeşim mersinde ekpss ye giren kaç kişiydi acaba.mersin yazmayı düşünüyorum.

belediyelerde ,maaş dışında SDÖ var(sosyal denge ödemesi).300-400 tl.arası.belediyelerin maaşı bu yüzden diğer kurumlara göre iyi.

Üst Alt