Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2014 EKPSS yapıldı. Hangi memurlukları seçelim ve neden?
Girerken neden olmasın ki ;
Atıyorum diyor ki şu bakanlık şu ile şu ilçeye memur alınacak yazıyosun çıkmıyor ama başka biri giriyor şimdi sen biliyormusun ki o adam kaç puan aldı.Belki senden daha düşük aldı ama tanıdığı vardır yanına aldırmıştır.Misal daha bir çok örneği olan vardır...
Sizin torpil dediğiniz zabıt katipliğinde bolca yapılıyor. OSYM atamalarında mümkün değil. Çok nadiren öyle özellikleri yan yana koyuyorlar ki o bir kişiye özel ilan.
Dua ettim reis niye beddua edeyim sınavdan yüksek puan alırsan atanamassan gel destekliyecem dedim hakettikten sonra atanamassan gerçekten torpil vardır ki ben öyle birşey olduğunu düşünmüyorum.
Atama sayılarıyla alakalı yapılan açıklama sonrası BİMER aracılığıyla tepkimizi ortaya koyarak 3.000 olarak açıklanan rakamın yükseltilmesi için sesimizi duyuruyoruz. Aşağıdaki metni bimer aracılığıyla devlet yetkililerine iletiyoruz. Kimse boş vermesin ! Sonra burada neden atanamadım diye yakınmaktansa şimdi 5 dakika zaman ayırıp bu dilekçeyi yetkililere ulaştıralım. İşbaşına !!!
27.04.2014 tarih saat 10:00?da tüm Türkiye genelinde yapılan EKPSS (Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı) ile memur olmak isteyen engelliler şu sıralar oldukça sıkıntılı. Sınav tarihine kadar 2014/EKPSS sınavına başvuru yapan toplam engelli adayların sayısına dair resmi bir açıklama bekleyen engelli memur adayları Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali KUMBUZOĞLU'nun medyada yer alan Temmuz'da 3.000 Engelli Memur alınacak haberleri ile hayal kırıklığı yaşadılar.
Şu ana kadar halen resmi olarak açıklanmayan 2014/EKPSS toplam başvurusu sayısı ile birlikte Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali KUMBUZOĞLU?nun basında yer alan "3.000 engelli memur alınacak" demeçleri biz engellilere ayrılan kontenjan sayısının azlığı bakımından üzüntü yaratmaktadır.
Halbuki 2013 senesinin son çeyreğinde yani 7 Kasım 2013 tarihinde ÖSYM nin internet sitesinde, 31.08.2014 tarihinde yapılacak olan EKPSS sınavını 2014 yılı için kamu kurum ve kuruluşlarına daha fazla engelli personel atamasının yapılabilmesini sağlamak amacı ile 27.04.2014 tarihine çekilmiş ancak Başkan Mehmet Ali KUMBUZOĞLU?nun 2014 senesinin ilk atamalar için işaret ettiği 3.000 kişilik kontenjan belirlenmesi engelli memur olmak için bekleyen engelliler için asla kabul edilemez bir sayıdır. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ÖSYM tarafından yapılan bu değerlendirmelerde daha hassas davranılması ve mevcut olan boş engelli memur kontenjanlarına en fazla sayı ile atama yapılması tüm engellilerin ortak dilek ve istekleridir.
atama sonuçları liste olarak yayınlanıyor OSYM den görebilirsiniz hangi şehir e hangi kuruma en düşük kaç puan ile yerleştirme olmuş en yüksek kaç diye...
araştırmayı sevmeyen ve baktığımızı görmeyen bir millet olduğumuzdan ilk defa duymuş gibi şaşırıyoruz..
eğer mümkünse üniversiteleri seçin..en rahat kurumdur..halk ile iç içe olunan kurumlar biraz sıkıntıdır..işyerindeki amirler bide cins ise o zaman daha zor ama üniversitelerde o yok pek..halkın her kesimi ile değilde sadece öğrencilerle muhatap olursunuz.tabi oda öğrenci işleri birimine falan düşerseniz..yoksa diğer birimler da kafa dahada rahat..benden sölemesi..ben şuan üniversitede memurum..canlı örneğim yani
lisans mezunuyum kalp pili + astımım + polinöropotik problemler + nörojenik mesanem var ... kafam karma karısık uzmanlık sertifikalarım yurt dısından derecelerım var ... inşallah şu sınavdan guzel bir puan alırımda doğru düzgü bir yere atanırım ...
bu konuda fikir verebilir misiniz ? nereler daha avantajlı olur benım ıcın durumumu ve mezunıyetımı vs yazdım fıkır verebılır mısınız acaba ???
ve bu arada lisans sorularını ciddi anlamda kasmışlar bu sene ... sanırım bu da puanlamada göze alınır ( diye düşünüyorum)
elaman, matematik sorusuna dokunmuyor türkçe ve genel kültürden toplamda 30 - 35 net yapıyor atanmayı bekliyor, sonra doğal olarak atanamayıp torpil var diyor !.... elektronik bir sistemle yapılan sınavlar da torpil olmaz, çalışıp kazanma olur. matematik yapamayanlar atanmayı beklemesin özel sektör de iş aramaya başlasın.
Dezavantaj değil bence etliye sütlüye karışmadığın sürece bir şey olmaz. Bende beledıyede 9 ay staj yaptım gordum ortamı atıyorum a partisi beledıye başkanı var sende o a partiyi destekledın sonra ki seçimlerde b partsi gelirse seni rahat bırakmaz. tamam engellııyız bıze pek bişey yapamazlar naparlar korıdorun basına bır masa koyarlar burda otur sen derler
Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni çok afilli bir ismi olmasına karşım çok atraksiyonlu bir iş yapmaz. Genel İdari Hizmet sınıfında olup idari işler yapar yani yazışmalar, evrak takibi falan. Bilgisayar işletmeni sertifikası gerekir. Geçmiş yıllarda lise mezunlarını alırken şimdilerde önlisans, lisans mezunlarını tercih etmekteler. Engelli memur için masabaşı olması bakımından rahat diyebilirim.