Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS/2 Takvimi Açıklansın!

Ekpss 2018/2.Atama Tercihleri Ne Zaman Açıklanacak ?????

Merhaba arkadaşlar bu sene Ekpss ilk kez girmeme rağmen hayatımda ilk defa bu kadar saçma bir sistem gördüm kadro boşluğu yok felan gibi cümleler dönüyor ortalıkta ama bunda önce ki senelerde nasıl işleyen şey bu sene patladı bu sene haksızlığın olduğu gayet ortada sınava gireli 6.5 ay geçmişken Halen kadrolar açıklanmadı ve Tercih dönemine giremedik insanların hakkı yeniliyor ve her zaman ki gibi tercihler yarın açıklansa daha önceki senelere göre işe başlangıç 2019 mart gibi olacağı gözüküyor insanlar kendi hyatına ne zaman yol açacaklar diye düşünen yok galiba ? Artık birşeyler yapılmalı

Pelinsu

Ben uydurmurmuyorum ki denileni söylüyorum bi arkadas aramıs öyle denilmiş kimin kime yalan söylüyor kim uyduruyor onu ben bilemem bn aynen bildiğimi duyduğumu doğrudan aktardım. Yargısız infaz etme ok.. İnşallah hepimizde atanırız.

2018 Son Çeyrek 2500 kişilik EKPSS Ataması Ne Olacak!!!

2018 Engelli kadro talepleri 2017 Ekim de toplanmıştır ki 2018 için 5 bin kadro denilmiştir. Bunun 2500 ü 2016/3 son ataması için 2018/1 adı altında verilmiştir ve geriye 2500 kontenjan kalmıştır.

memurlar.net de verilen haber ise, geçen sene olduğu gibi bu yılda 31 Ekim 2018 tarihi sonuna kadar kurumlardan toplanacak kadro sayısı 2019 Engelli Kontenjanını belirleyecektir.

2018 son çeyrek atamasına 2019 için toplanan kadro sayısı fazlasından ek yapılır diye bir madde de yok ki.

O nedenle bu yıl kalan 2500 atamanın bile yapılmaması demek 2019 da 5 bin kadro bile verseler puanların çok yükseklerde kalacağı düşmeyeceği demektir.

2500 kişilik atamanın 2018 çıkmadan yapılarak puanların biraz aşağılara inmesi gerekli ki 2019 da verilecek kadrodan düşük puan alanlarda yararlansın.

Çok basit, yalan olacak.

6 aydır olanları, olanlardan mağdur olup kılını kıpırdatmayanları görünce hakediyoruz gibi geliyor bu muameleyi artık.

15 Ekim 2018Haber Kaynağıwww.mymemur.com.trEKPSS 2018/2 İle 2500 Engelli Memur Alımı

Engelli kamu personeli alımı kapsamında Devlet Personel Başkanlığı EKPSS 2018/2 için kadro taleplerini toplamaya başladı. Tüm kamu kurum ve kuruluşları 31 Ekim’e kadar taleplerini iletecekler. Kaynak: EKPSS 2018/2 İle 2500 Engelli Memur Alımı Kadro Talepleri Alınmaya Başladı
2018 yılı için 5000 engelli kamu personeli alımı kapsamında EKPSS 2018/2 için atama takvimi yakında açıklanacak. Adaylar 2018 yılının ikinci engelli memur alımı kapsamında EKPSS atamalarını sabırsızlıkla beklerken DPB’de 31 Ekim’e kadar tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kadro taleplerini topluyor.EKPSS 2018/1 memur atamaları için tercihler 8 ile 16 Mart tarihleri arasında alınmış, tercihler de 4 Nisan 2018'de de EKPSS tercih sonuçları açıklanmıştı. Şimdi sırada EKPSS 2018/2 engelli memur alımı var.EKPSS puanı kaç yıl geçerli olacak? Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) ve engellilerin devlet memurluğuna alınmaları hakkında yönetmelikte değişiklik sonucunda 2 yıl olan EKPSS süresi 4 yıla çıkarılmıştı. Bu kapsamda KPSS 2018’in yanı sıra 2016 EKPSS’de geçerliliğini korumaktadır.Mezuniyeti değişenler için EKPSS puanı 4 yıl olur mu? Eğer mezuniyetiniz değişti ise, örnek olarak lise EKPSS puanınızın yıl olarak süresi geçerli olsa bile önlisans’tan mezun olduysanız alt öğrenim olan lise EKPSS puanı geçerli olmayacaktır.Aynı şekilde önlisans EKPSS’den yıl olarak puanınız geçerliliğini korusa bile lisans alanından mezun olduğunuzda bir önceki öğreniminiz, yani önlisans puanınızın geçerliliği kalmamaktadır. Dolayısıyla üst öğreniminiz hangisi ise ona dair EKPSS puanınızın olması gerekir. 2018 EKPSS’deki puanınız yıl olarak geçerli olsa bile mezuniyet olarak da üst öğrenim olması şarttır!2018/2 EKPSS için başvuru ve tercih süreçlerine dair detaylar DPB ve ÖSYM tarafından açıklanınca My Memur olarak sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Kaynak: EKPSS 2018/2 İle 2500 Engelli Memur Alımı Kadro Talepleri Alınmaya Başladı

İHTİYAÇ SONUÇLANDIKTAN SONRA ÇOĞUMUZUN BEKLEDİĞİ TERCİHLER AÇIKLANIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

4 yıl geçerlilik verip sözde 5 bin aramanın yarısını sınavımızdan önce yapmış olmalarından belliydi zaten böyle yapacakları bildiğin dalga geçiliyor bizle cimere yazdım iki kez reddedip üstünü kapattılar seçime yakın ses getirsin diye yaparlar 2500 ATAMALARINI Onun disinda Başka bi şey beklemeyin net hepsi palavra aylardır bekliyoruz ha bugün ha yarın boşuna çalışıp cabaladik sonuç bu

Bence 2020 EKPSS'nin sonuçlarını bekliyorlar. Onu da 2022'de açacakları 2500 kişilik kadro ile birlikte değerlendirecekler. Tercih dönemi falan derken kısmetse 2023'te iş başı yaparız. Ne de olsa Cumhuriyeti'mizin 100. Yılı. Hükümetimize de böyle bir jest yakışır zaten.

Pelinsu

Hocam bizimle ilgisi şöyle var. Atama için kadro talebi şimdi alınacak tercihler aralıkta alınacak göreve 2019da başlıyacaksın. Yani önümüzdeki sene için toplanıyor diye tercihler 2019a kalmadı.

her halükarda kasım-aralık a kadar beklemicez mi ekim ayında 2019 yorumu yaparak moral bozulmaya çalışılıyor

Bu kadar bekledik biraz daha sabır bence 3 aralık bir dönüm noktası çünkü o gün kimse sesiz kalamayacak. Göreve ne zaman başladığımızda takılmayalım. Yerleşme belli olsun beklemek kolay iş. En azından kafa rahat evde beklemeye razıyız. Dayanın arkadaşlar. Yapacağımız tek şey ankarada olan arkadaşlarla birebir bir koordinasyon içine girmek birlik olmak. Telefonla olcak iş değil yüz yüze bastırmak gerekirse kapıda yatmak. Emin olun böyle olursa kimse kayıtsız kalmaz. 💪🏻💪🏻💪🏻

eskiler çok sabırlıydı biz de çok sabırsızız hız düşkünüyüz

Pelinsu

Bakan söylemiş miş miş [emoji846] her nekadar doğruysa. İnş bizi sadece yatıştırmak için söylenmiyo bu.

Atamalar için bir kaç kişiden başka kimse uğraşmıyor nedense

eskiler çok sabırlıydı biz de çok sabırsızız hız düşkünüyüz

90.000 kişinin girdiği sınavdan yalnızca 2.500 kişi atayacaklar. Yani sınava giren 36 kişiden 1'i memur olacak, kalan 35'i işsiz kalacak/özelde ezilmeye devam edecek.

O 36'da 1 kişiler de sınavın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen daha bırak atanmayı, tercih tarihini bile öğrenememiş (önceki sınavlarda eşi benzeri yok böyle bir durumun).

Bakan bunu dedi avukat şunu dedi, yok Kasım-Aralık'ta olacak yok 2019'un bilmem hangi ayında olacak. Tek bir resmi açıklama, tek bir spesifik tarih yok. 6 aydır söylenen her şey "rivayet"ten ibaret.

Hal böyleyken bu insanları (kendinizi de soyutlamamışsınız, dolayısıyla kendinizi de) "çok sabırsız, hız düşkünü" diye nitelendirmek büyük küstahlık. Biraz insanların psikolojisini anlamaya çalışın, empati yapın. Ayıp şu söylediğiniz.

daha fazla konuşmak istemiyorum aslında interneti hiç kullanmak istemiyorum küstah kelimesi için canınız sağolsun

tkahveci86

Yazdıklarınıza verebileceğim en kibar tepkiyi verdiğimi düşünüyorum. Yine de üzdüysem/kırdıysam özür dilerim.

22Ekim Pazartesi Engelli olan olmayan herkese haber edin EKPSS atamaları yapılması için twitter etkinliği olacak duyan duymayana iletsin.

alım çok az olucak söylentileri dolaşmaya başladı artık gerçekten en kötü dönem bu dönem olacak sanırım

arkadaşlar kendinizi bu kadar yıpratmayın.özelde iş arayın kafa dağıtın.bu bekleyiş herkesi psikolojik olarak bitirmiş.herkes devlete giricem diye şartlanmış.60 alan kişi atama bekliyor.hayal dünyasıda yaşıyor.atama olacak ama kadro sayısı az olacak.2016 daki gibi 1500 öğretmen + 3 kez atama yapılması hayal.

AYAZ1
sen büyükşehirde yaşıyorsun iş bulman küçük yerlerde yaşayanlara göre gayet normal adam köyde yaşıyor sınava girmiş 90 puan almış atanmak için bekliyor birde bu taraftan bak resme İstanbul ankara izmir de yaşasa dediğin doğru özel sektörde iş bakar ayrıca özel sektör resmen engellinin suyunu çıkarıyor artık vicdan denen bir şey kalmadı engelli mesai üstüne mesai yapar ben 11 yıl özelde çalıştım hiç erken çıktığımı hatırlamam işten evet bazen maaş konusunda memur kadrosuna göre daha iyi veren yerler var özel sektör olarak ama dediğim gibi yoğun çalışırsın.

3 yıldır özel sektör de çalışıyorum sabah 8 den akşam 8 e kadar inanın çok zor hastaysan çalışma evin de otur veya sen çalışma yazik sana diyenler bile oldu acıma asla yok ekps den 90 aldım ama beklemek ten çok yoruldum gün geçtikçe umudum tükeniyor bu iş yerinden kurtulamayacağım diye çok korkuyorum

Sezinsila Ortaöğretimden mi girmiştiniz acaba? Puanınız çok iyi gerçekten.

BuROCKY

En azından bir 10 kişi kadar bir araya gelip ağız birliği ile el birliği ile Engelli konfederasyon dernek başkanları ile görüşmek Ankaraya gidilmesi eylem yapılması için görüşmek.
Başka türlü olmayacak bu atama. Aralık ataması imkansız duruma doğru gidiyor!

beni tanıyan tanır bu grupta ben normal kpss sınavından eylül de yargıtaya sözleşmeli olarak atandım tabiki ekpss den almış olduğum puanımı kullanmak istiyorum çünkü atandığım kurum sözleşmeli ve kadroluya göre şartlar ve maaşlar çok farklı
o yüzden ben bile bu halde iken mücadele ederken
sınava giren arkadaşlarım neredeler çok merak ediyorum ?

neyse konuyu uzatmaya gerek yok ankarada devlet personel başkanlığına gittim bizzat sordum ne zaman ekpss atamaları için takvim yayınlanacak ne zaman alım yapacaksınız
maalesef kimse net cevap vermiyor ve içlerinden bir yetkili 2019 ayına sarkabilir dedi
ne kadar doğru bilemem ama sanırım ciddi ciddi iş kötüye gidiyor ve bir şeyler yapılmalı yoksa 2019 yerel seçimlerden on gün önce kılavuz çıkar müjde diye ve bizde boş boş bekleriz :(

elimizi taşın altına sokmalıyız UYANININ ARTIK !

Skolyoz23

Yılın başında verdikleri Son çeyrek 2500 atama sözünü tutmalarını istememiz lazım!

Kasım sonu atama olması 3 Aralık Engelliler gününde açıklanması için, Engelli konfederasyon dernek vs. Başkanları ile görüşüp Ankara da eylem düzenlenmesi gerekli.

Aksi takdirde Aralık da atama imkansız ve 2019 da tek bir arama 2500 kontenjan verirler herkes kalır ortada

Hââla Aralık ayında atama yapılacağına inanan varmı? Hiç bir dönemde tarihte görülmemiştir ki Atama Takvimi ilan edilmeden tercih verildiği. Kamuoyuna en az 2 ay önceden duyuru yapılması gerekiyor!
Artık harekete geçilsin neredeler dernek, konfederasyon başkanları!

Üst Alt