Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Ortaöğretim puanlarınız kaç?

Arkadaşlar. 2018 sınavını diğer sınavlarla bir tutmayın. Bu sınavda kadro sayısı ile katılım ters orantılı! Evet 79 ile aranan oldu. Hatta 2016 ekpss de 78.4 ile atanan bile oldu.(ortaöğretim) ama o sınavlarda 78 puan alan 4400 lerdeydi ve sadece Ortaöğretime 2500 kadro verilmişti. Ama bu sefer çok başka oldu. Total kadro 2500... 78 puan alan 4400 lerde değil. 5000+ larda... ilk atamada hizmetli kadrosu bile olsa 85 puan altı umutlanmasın. Durum bu kadar acı. Bu bahsettiğim ortaöğretim bu arada.

Aslında önemli olan 2500 kadronun ne kadari ortaöğretim ne kadarı önlisans ve ne kadarı lisan olduğua bakmak gerek

eğer örnek olarak 2500 ün 1000 tanesi lise olursa 85 in hizmetli olma şansı bile olmaz. yani 89-90 larda olacaktır hizmetli atamaları ilk atama için bu tahmin

Arkadaşlar lütfen yardım edin ekpss ye bu yıl yeni girdim ortaöğretimden puanım 89,01151 sıralamam 820 atanma şansım varmı

puanımızla tek tercih hakkımız mı var? tercih gelmezse aynı puanla tekrar tercih yapabiliyor muyuz?

Arkadaşlar lütfen yardım edin ekpssye yeni girdim ortaöğretimden puanım 89,01151 memur olarak atanma şansım varmı lütfen yardımcı olun

daha önce yapmış olduğum yorumu forum yöneticileri silmiş. tekrar yazıyorum 2008 yılında abo %30 kadar düştü. memur şuan 3bin tl ile 4bin tl arası maaş alıyor şimdi siz memur olsanız aylık bağlama oranı %30 olduğuna göre emekli olur muydunuz. tabi ki hayır çalışmaya devam ederdiniz hükümet net bir açıklama yaptı kamuda emekli olanların yerine yeni memur alımı yapılacaktır diye yani alım çok az olacak.

90 puan ve üstü alanlar bir nebze şanslı atanma ihtimali yüksek ama 90 puanın altı zor çünkü kamuda çalışan engelli düşük emekli maaşı alma korkusundan emekli olmuyor hükümet kadro boşluğu olmazsa neden engelli memur alsın zaten kadro açığı çok fazla değil hükümet tasarruf yapmaya çalışıyor yani eski dönemlerde olduğu gibi üç memurun yaptığı işi bir memur yapsın dönemi başladı.

Devlette devamlılık esastır. Zamanın Başbakanı binali beyin yaptığı açıklamada ki "2018 in son çeyreğinde de 2500 engelli kardeşimize istihdam sağlayacağız" demişti. Bu atamanın aralık ayında yapılacağınıda, katıldığı kurada söylemişti. Hiç panik yapmayın. Milli olan reisi cumhurumuz, Uçan saray alıyosa hala 500 milyon DOLARA, bizi işsiz bırakmaz heralde.

arkadaşlar ekpss den 80 aldım atanma ihtimalim var mı ? yorumlarınızı bekliyorum?(ortaoğretim)

Bir de 2 yıllık açıköğretim üniversitesi okuyup ekpss girsem daha iyi olmaz mı?

cevaplarsanız çok iyi olur :))

Bende orta öğretimden 81 puan aldım atanmayı bekliyorum. İnşallah atanırız.

Ortaöğretimden girdim 87,84 aldım 1218. olmuşum dedikleri gibi toplamda 2500 alırlarsa ilk atamada atanamayacağım bu kadar yüksek puanla ikinci atmada 2500 kişi daha aldıklarında ancak atanabilirim

2500 eşit dağılsa bile (3 e böldüğümüzde ortaöğretim önlisans lisans) her öğrenim grubuna 833 kişi düşer ben 1218. olduğuma göre ilk atamada olmayacak orta öğretimde sanırım 90 puanın aşağısı ilk atamada atanamaz

Puanım 89,06209
Genel Yetenek: Doğru=24 Yanlış=4
Genel Kültür: Doğru=23 Yanlış=7
Sıralama=801
Hepimiz için en iyisi olsun arkadaşlar.

Ekpss hakkında

EKPSS ortaöğretimden sınava girdim 73 puan aldım. Memur yada hizmetli atanma durumum var mı, bilgi sahibi arkadaşlar cevap verirseniz memnun olurum herkese hayırlı kandiller, hayırlı geceler diliyorum..

umutsuz13
Gönül isterki en güzel yere atanmani
Yinede tercihlerini yaparsın takdir yüce makamındır

ortaöğretime 450-500 kadro verilir 300-350 tanesi nitelik kodlu olur diyanet, sağlıkçı, teknisyen gibi.

mosnter0606

Sınava girenlerin %80 i ortaöğretim saçmalamışsın ilk tercihlerde en az 1000 kadro ortaöğretime verilir

Son düzenleme:
Mhmt61613434
ilk tercih için hizmetli olarak atanabilme ihtimaliniz var gibi ama memurluk çok zor
2. atamayı beklerseniz alım sayısı doğrultusunda şansınız olabilir.

yamtar16

evet aslında dediğin gibi olması lazım ama devlet memur alım politikasını değiştirdi ekpss için de dğişti artık en çok kadro lisansa veriliyor... çünkü artık devlet üniversite okuyan insan çok olduğu için onları memur yapıyor eskisi gibi değil son 2 atamaya ve o atamalardaki sayılara bakarsan sende anlarsın.... umarım senin dediğin gibi olur çünkü olması gereken bu...

mosnter0606 Söylediklerine katılıyorum. 2012 den beri ekpss ile içli dışlıyım, ortaöğretimin kadro sayısının bu kadar çok düştüğünü hiç görmedim. (2016 2. ve 3. Atamaları). Dediğin doğru maksimum 700 kadro verilir 450 500 ü nitelik kadro olur. Ortaöğretimden 86.3 puan aldım, ben bile tedirginim.

Smilemisty

düz memurluk için 90-91-92 alanlarda tedirgin bende 94 alddım sıralamam 160 küsürlerde ankarada düz memurluk gelmez diye düşünüyorum çünkü ankaraya düz memurluk için 7-8 kadro verirler. nese sonra insanlar beni suçluyor umutsuzmuşum!!!

mosnter0606

2016 ekpss ilk atama sayısına bakın 5000 kişiden 2500 küsür ortaöğretim atandı sonraki alımlarda daha az oldu tabii ama yine 2018 ilk tercihte yine yarı yarıya yakın bi oran bekliyorum 1100 veya 1000 kişi

yamtar16

inşallah dediğin gibi olur ama dediğim gibi devlet bu politikayı bu yönde değiştirdi 60 bin kişiye maksimum 600 kişilik kadro bekliyorum ve yarısı sağlık ve diyanet olur diye tahmin ediyorum.

Hali hazırda memur ve hizmetli olan arkadaşlar da, bu sınava girip yüksek puan alıp sıralamadalar arkadaşlar. Çünkü EKPSS yi, terfi ve yer değişikliği için kullanan kişi sayısı hiç az değil, emin olun... ortaöğretim hizmetli olupta 2018 sınavına girip 85+ alan 400-500 kişinin olduğunu düşünüyorum. Ve bu arkadaşlar hizmetli kadrosunu tercih edemicek. Tecrübeyle sabittir:)

Hocam ben de onu düşündüm ama memur olup sınava girip benden yüksek alan 400 kişi yoktur diye düşünüyorum max 200 olabilir, ortaöğretim puanım 87,4 sıralama 1218 beklemekten çok bunaldım ilk tercihte bulunduğum şehir Bursa gelir umarım ama gelmeyedebilir bilmiyorum açıkcası...

Üst Alt