Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS soru dağılımı nasıl olacak?

Santiaqo

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, EKPSS LİSANS sınavında çıkacak olan soruların konu dağılımını net olarak nereden öğrenebilirim ? Baktığım zaman ortaya karışık genel olarak yazıldığını görüyorum. EKPSS kitabımda yok.. Normal KPSS kitapları üzerinden çalıştığım için içeriklerinde ki soru dağılımları bize uygun değil.. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba ?

Ben bugün matematik konularımı bitirdim. Tarihte Osmanlı Dönemi Dağılma dönemine kadar geldim Osmanlı'da bitmek üzere İnkılap tarihi kaldı. Coğrafya'da da İklim, Bitki örtüsü, Göller, Akarsular vs bitti. Nüfus ve yerleşme konusundayım orada da Tarım, Ulaşım ve Bölgeler kaldı. En son dilbilgisini bitireceğim biraz geometri biraz da yurttaşlık bakıp şubat başından sonra her gün deneme çözerek sınava kadar hazırlık yapacağım. Sizler ne durumdasınız arkadaşlar?

Bu arada Matematik konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa onlara kendi hocam olan Ediz Hoca'yı öneririm. 23 yıllık öğretmenlik ve dersanecilik tecrübesi var şu anda da kendi bürosunda özel gruplara her düzeyde matematik dersi veriyor ben önlisans mezunuyum, meslek lisesi çıkışlıyım ama 2014 KPSS'de 83 puan almıştım. Ediz Hoca'ya facebooktan Ediz Hoca sayfasından ulaşabilirsiniz.

EKPSS 2018 ne zaman yapılacak sorusu ile ilgili ÖSYM son dakika açıklaması araştırılıyor. Merkezi olarak düzenlenen sınavlar arasında yer alana Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı, her yıl tekrarlanıyor. Sınava giren binlerce aday, devlet kurumlarında memur olmak istiyorlar. Engelli memur alımları, bu sınava göre yapılıyor. Peki EKPSS sınav başvurusu ne zaman olacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi konuya ilişkin açıklama yaptı. İşte EKPSS hakkında tüm merak edilenler...

EKPSS 2018 BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2018 EKPSS yapılma tarihi açıklandı. EKPSS'ye başvurular 6 Şubat tarihinde başlayacak ve 21 şubat tarihinde sona erecek.

EKPSS 2018 NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruların ardından herkes ekpss 2018 sınavının ne zaman yapılacağını merak etti. EKPSS sınavı ise 22 Nisan tarihinde yapılacak.

EKPSS 2018 KURA NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM 2018 takvimine baktığımız zaman ise EKPSS kura başvuru tarihinin de açıklandığını görüyoruz. EKPSS kura başvuruları 2 Mayıs tarihinde başlayacak ve 16 Mayıs tarihinde sona erecek.

http://m.haber7.com/amphtml/egitim/...inavi-ne-zaman-2018-osym-sinav-basvurusu-icin

DİKKAT BİLGİ AMAÇLI:
arkadaşlar antalyada oturanlar için ferda kahraman halkeğitim merkezinde ekpss için hazırlık eğitim kursu var gitmek isteyen varsa gidebilir...

ekpss 2018

arkadaşlar sınava gircemde ösym aday işletim sistemine girdim resmin süresi dolmuş engel grubunda geçerliliği devam eden sağlık durumu engel bilgisi bulunmamaktadır diyo bu ne demek oluyor zihinsel ortaöğretimden gircem genellikle olarak tarih inkilap tarine çalışıyorum ordan soru gelirmi acaba

ÖSYM birimine gidip ordan duzelttirebilirsin...

Resmin geçerlilik süresi dolmuştur yazisi yeni fotoğraf cekilmesi gerek ÖSYM sayfan için oda sınav başvuru tarihleri arasında yapilir zaten yeni fotoğrafin cekilir eklenir başvuru tarihleri arası haricinde yapilmaz ikinci olarak da engel bilgisi bulunamamıştır yazısı raporu yeni aldiysan eger sisteme kendiliğinden düşer dye bekleme onuda başvuru sırasında ÖSYM personelleri ekler ekpss ye ilk kez giriyorsun anladigim kadariyla merak etme eksik bilgilerin başvuru sırasında eklenir belirtirsin belirtmesende raporunu verdikten sonra ellerine hallolur ..

Son olarak sorular in nereden çıkacağı belli olmuyor calismaktan zarar gelmez aksine faydası olur en azindan calismis olursun aklinda olur calissaymisim keşke demekten iyidir bn girmedim hiç ekpss normal kpss ye girdim senelerdir Inkılap tarihi cikiomu bilmiyorum ama dedigim gibi calissaymisim demektense calismak iyi @hergele1905

acı gerçek

kardeş 2012 den beri giriyprıum sınava ama 2012 sınava giremedim giriş kağıdını bulamadım önceden rapor hafif mental reterdasyondu şimdi aynı gene öylemi olcak yoksa yeniden rapor almaya gerek varmı

BulutBaydar

ösym tarafından açıklanan resmi soru dağılıma göre osmanlı tarihi yok bilginiz olsun.

DypBk1.jpg

Osym nereden bu resmi açıklamayı yapmış, sitede yok öyle bir şey. Lütfen net bir bilgi olmadan böyle yanlış yönlendirmeler yapmayın. Osmanlı ile ilgili 2016'da soru gelmiş. Koskoca imparatorluk nasıl sorulmaz hem. Böyle bir açıklama yok. Varsa link atın, görelim.

1789 Fransız devrimi sonrası yeniden şekillenen dünya ve buna paralel olarak yeniden dizayn edilen Türkiye devleti..
Tarihteki Ana konu grubu bu..
Matematik zaten diğer ÖSYM sınavları gibi MAT-1 konuıları..
özellikle sayılar ve problemler konuları dikkat edilmeli..
...
manipule etmek gibi olmasın ama
sadece TARİH VE MATEMATİK çalışın... diğerlerini zaten yıllar önce lise/üniversite/dershane sürecinde az çok öğrenmişsinizdir..

Eğer illa Tarih i iki parçaya böleceksek,,, TARİH DERS ÇALIŞMASI İKİYE AYRILIR..
3. SELİM öncesi
3. SELİM sonrası...
işte 3. SELİM SONRASI OSMANLI VE ATATÜRK TÜRKİYESİ... tarih ders çalışıyorsanız bu konulara ağırlık verin...

arkadaşlar lise düzeyi ekpssde vatandaşlık çıkcakmı internetten sorduğumda genel kültürle vatandaşlık çıkcak diyolar ekpss binasına gidip sordum 15 türkçe 15 matematik 15 tarih 15 cğrafya dediler hangisi doğru bilen yardımcı olsun ona göre vatandaşlık çalışcam

Esilaa

bu linke tiklayip osym'nin sitesinde ekpss sinavinda cikacak sorularin dagilimina bakabilirsiniz. sayfa 23'te

bir şeyi bilmiyorsanız bari fikir beyan etmeyin. koskoca osmanlı'dan soru sorulmuyor işte. trt'de diriliş ertuğrul falan izleyin ordan soru çıkar belki

Bu konu dağılımları sabit mi ? Lisans üzerinden giriş yapacağım için merak ediyorum ? Çok araştırdım ama açıklayıcı bir şey bulamadım. Mesela, Türkçe'de Mantık var mı ? Matematik'te Geometri var mı ? Yardımcı olabilir misiniz ?

fasfor

evet. osym'nin sitesinde lisans mezunlari icin bu liste var. herkes kendi mezuniyet derecesine gore bakabilir. basvuru klavuzlarinin sonunda hepsi yaziyor.

fasfor

hocam ben paylaştığınız kılavuza baktım orda atatürk ilkeleri ve inkılap tarihinden 10 türk kültür ve medeniyetlerinden 3 soru diyor burda Selçuklular dönemi, Türk İslam Devletleri, Beylikler döneminin kültürü, mimari eserleri falan oluyor değilmi Osmanlı devletinin kültür medeniyeti de varmı bir de Selçuklular dönemindeki savaşlardan sorar mı

thinkpad

Linkini verdiğiniz kılavuz 2016 sınavı kılavuzu. Yani kardeşim demek istediğim şu ki, Ösym resmi sitesinde 2016 çıkmış soruların %10'unu yayınlamış ve orada yayınlağı bir tarih sorusu var. Takvim-i Vakayi hangi padişah döneminde çıkarılmış diye bir soru var. Cevabın 2. Mahmut olduğu bu soru Osmanlı Devleti Dönemi'ne ait. Bana bunun açıklamasını yapın, ikna edin. 2016 kılavuzu sınavdan önce yayınlanmış fakat sınavda Osmanlı sorusu var.

Hangi kitapları öneriyo sunuz? Detaylı açıklama lütfen 🙏

Mantık sorusu yok. Her düzeyde sabit soru dağılımı budur. Okuduğunu anlamaya yönelik. Türkçe soruları. Matematikte, geometri var ama 1 tane gelir maksimum 2tane. Mat soruları, problemler, işlem, üslü, köklü ifadeler, rasyonel sayılılar, ebob ekok, ve temel geometri bilgisine dayalı. Son 2 sınavdır, dik koordinat sisteminden 1 soru geliyo, ama denkleme dayalı. Rasyonele ve denkleme ağırlık verin derim. 15 sorunun 8 9 u burdan geliyo.

@Esilaa, 13 tarih sorusu var, 10 tanesi İnkılap Tarihi( trablusgarp savaşından, Atatürk'ün ölümüne kadsr gelir) diğer 3 tarih sorusu, Türk Kültür ve medeniyetlerinden gelir( hun türklerinden, İnkılap tarihine kadar. ) Osmanlıdan soru gelmez diye kimse garanti edemez. Osmanlı tarihindende mesulüz, sorup sormamak , ösym ye kalmış.

Smilemisty

peki sizce hangi sıralama ile çalışmak gerekli? bir de temel vatandaşlık bilgisinden kasıt nedir sizce? neleri çalışmak gerekir?

bir de Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular çok kapsamlı bunlara nasıl çalışmalı sizce?

Sisteminizi kendiniz belirleyin, her yiğit farklı yoğurt yer. Temel vatandaşlık bilgisi, hukuka dayalı 5 soru türü. Başbakanın görevleri Cumhur başkanının yetkileri, medeni hukuk, ana yasa mahkemesi, yargıtay, v.b tip konulardan gelen sorular.

Diğeri ise son 2 3 yılın güncel olayları. 15 temmuzla ilgili soru gelir, (Ömer halis demirle ilgili kesin soru gelir. ) Hayatını kaybeden ünlüler, siyasiler yada nerde ne var. Dünya Kupası maçları gibi güncel ve gündem konulardan soru geliyor. Kısacası, genel kültür bilginizi sınıyor.

Arkadaşlar, ilk başvuru nereye nasıl yapılacak?

Gamlı Baykuş. O kadar derin konular yok. Bi tc Vatandaşının bilmesi gereken, yemel hukuk konularına çalışın. Şimdiye kadar gelen anayasalara bakın. Çerçeve anayasadan şimdiye kadar yapılan anayasa değişikliklerine çalışın. Sanıyorum, dolaylı olarak 2 soru başkanlık sisteminden gelir. (Başkanlık seçimi kaç yılda bir yapılır, görevleri, yardımcıları tarzında soru kesin gelir.anayasadan kesin soru gelir. Anayasa hep soruluyo. Medeni hukuktan gelebilir. )

Üst Alt