Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS soru dağılımı nasıl olacak?

Herkese merhaba...ben ilk kez ekss'ye gireceğim ve yarın heyeten rapor alcam ona göre işlemlere başlıcam...sınav ve başvurular hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim...

Merhaba canım sınav başvuruşu 6 Şubat ve 22 Şubat arası tarihlerinde yapılacak 22 nisan da sınav olacak

Başvuruyu kaçıranlara 13 14marttadada var başvuru bilginiz olsun

gastauskas87

İşlem Yeteneği
Temel Kavramlar
Sayı Basamakları
Bölme-Bölünebilme
EBOB-EKOK
Rasyonel Sayılar
Sıralama
Mutlak Değer
Üslü Sayılar
Köklü Sayılar
Çarpanlara Ayırma
Oran-Orantı
Denklem Çözme
Problemler
Denklem Kurma Problemleri
Kesir Problemleri
Yaş Problemleri
İşçi-Havuz Problemleri
Basit Yüzde Problemleri
Kâr-Zarar Problemleri
Faiz Problemleri
Karışım Problemleri
Hareket Problemleri
Kümeler
Fonksiyonlar
İşlem

Temel Geometri

BulutBaydar

ekpss matematikte bu konuların çıktığı bilgisine nasıl ulaştınız,yani referansınız nedir bu konular için?

Ekpss tarihte hangi konulardan kaçar soru çıkıyor

Ekpss tarihte hangi konulardan kaçar soru çıkıyor

Arkadaşlar lütfen bilenler yazabilirmi
[h=1][/h]

ahmet22 ve künfeyekün

Arkadaşlar referansım falan yok ne referansı göstereyim ösym bir şey mi açıklıyor? Ayrıca ÖSYM başkanının da akrabası değilim benim yazdığım konular temel matematik ve mat-1 konuları bir yerimden sallamıyorum merak etmeyin. Geçmiş sınavlarda çıkma oranı ve ekpss kitap/deneme sınavlarında olan soruların oranlarına göre yazdım bu konu isimlerini. Geçmişte çıkan sorulara, EKPSS soru bankaları ve deneme sınavlarına biraz göz atsaydınız bu konuların %90-95 doğru bilgi olduğunu anlardınız.

Ayrıca künfeyekün kardeşim olasılık kombinasyon permutasyon çıkma şansı %5 ne denemelerde ne geçmiş yıllarda rastlanmış soru tipleri ben sana %95'i yazdım sen memnun olmuyorsun %5'i soruyorsun eğer içinde ukte kalacaksa otur o üç konuya da çalış sonra bana beddua okuma sana çalışma demiyorum.

Arkadaşın biri ''benim çalıştığım konuları'' sormuş ben de ''kendi çalıştığım konuları'' yazdım. İsteyen türev integral de çalışsın keyfine kalmış. Dediğim gibi ÖSYM'de çalışmıyorum referansım şu diyemem kurum açıklamıyorken ben size yardımcı olmaya çalışıyorum bana tepki gösteriyorsunuz

BulutBaydar size referans sormadım gayriihtiyari normai bi şekilde sordum siz aldınız ele düştünüz yola o konulara çalıştım uzun bi konu müfredatta yoksa tekrar etmeyim diye sordum.tepkili olan bu durumda sizsiniz sanki

Bende başladım yeni çlşmaya:Dtürkçeden şu konuları yazıverin ne çıkcak :))

Türkçenin hepsinemi bakım

İşlh uzun cümlelerden çok çıkmaz vakit kaybı yaşarım yetişmez

Arkadaşlar referansı ben sordum, yani kaynak bilgisi ÖSYM kenarda köşede Bi açıklama mı yaptı diye anlamak için ben kılavuzun da hepsini okumamıştım o yüzden... Ama tabiki birinin biryerde tanıdığı mıvar bunu sorgulamadık...

Halisen bulutbaydar adlı arkadaşım üslubu hoşuma gitti hay Allah iyiliğini versin

@omerbaba987

İslamiyet öncesi Türk tarihi
Osmanlı Devleti özellikle Kültür Medeniyet ve son dönem ıslahatlar
İnkılap tarihinden çok soru gelecek onlara bolca çalış dostum.

@künfeyekün

Ben iki kişiye birden cevap verdim cevabımın başında bunu da belirtmiştim. Ben dediğim gibi denemeler ve geçmiş yılları referans alarak çalıştım, açıkçası Olasılık-Permutasyon-Kombinasyon çıkmaz demiyorum ama ben çalışmadım çalıştığım konuları sana yazdım

@ahmet22 Üslubum mesajı okurken bağıyormuş gibi sinirliymiş gibi mi geldi bilmiyorum ama öyle olumsuz bir tavır takınmadım bilesin. Sadece ortada bir referansın olmaması fazlasıyla herkesin canını sıkıyorken, hayatla boğuşup bir de sınav stresi ile uğraşırken ben iyilik yapmak için elimden geleni yaparken bunu sorunca ters tepmiş gibi olabilirim ama art niyetim yoktu bunu bil lütfen.

BulutBaydar

yok yok hakkaten üslubun hoşuma gitti. gecenin köründe yorgun argın eve gelen bi işçiye ikramda bulunmak gibi üslubun :) :) ama referans derken kaynağı sormuştum dediğim gibi , resmi işlemlerde kaynak önemli hocam , mesela şunun gibi

okula gittin önemli bi işin varsa müdürle görüşeceksin , keza okula adımını atar atmaz ilk sorduğun kişi genellikle yanlış cevap veriyor . son zamanlar birde atanmış veya çalışan maaş alan herkeste "ben valiyim" havası var hayırlısı diyelimm...

Herkese selamlar ; ben lisandan gireceğim sınava öğrenmek istediğim Türkçeden soru dağılımları nasıl acaba sıfat edat vb dil anlatım konuları cıkıyormu acaba

2018 EKPSS DE HANGİ KONULAR ÇIKABİLİR? 2016 ekpss de hangi konular çıkmıştı?

ösymnin sitesinde çıkacak konulardan bahsetmiş ama en iyi öğrenme şekli önceki yıllarda sınava giren arkadaşlar bu sınavı daha iyi bilir. Yada girecek olan arkadaşların tavsiyesi varsa çok iyi olur.

Bu kadar muallakta olan bir sınava hazırlanmak ayrı bir stres konusu.. 2 aydan az kaldı.Mat-Geo bitirdim.1,5 ay falandır çalışıyorum.kalan süreyi iyi değerlendirmek istiyorum ama o kadar çok konu var ki gözümü korkutuyor şu ezberler..Ösym de öyle dar kapsamlı bir soru dağılımı yapmış ki burada sayfalarca yorum yapılıyor bir türlü çözemedik olayı :)

Ekpss kitabı çıkaranlar kpss konularını kopyalayıp yapıştırmış anladığım kadarıyla. Youtube da Benim Hocam kanalını takip ediyorum.Orada da yks kpss ekpss dgs vs. bütün sınavlara girecekler için konu anlatılıyor.. çalışmamız gereken konu başlıklarını bilmeyince hepsine bakmak gerekiyor..bu da zaman kaybı..

Ekpss konularına hakim olan bir arkadaştan rica ediyorum tarih coğrafya vatandaşlık tan çalışmamız gereken bölümleri ayırıp burada paylaşabilir mi?

2016 ekpss lisansta maalesef ters köşe yaptılar. Mesela Osmanlı’ya ait bir gazete ile Bizans tekfurları osmanlı ilişkisine dair bir soru sordular. Yine gruplarda paylaşıldığı kadarıyla yine Osmanlı’dan tımar sistemini ilk oluşturan padişahla ilgili bir soru sorulmuş. Açıkçası tarih için yorum yapmak mümkün değil. Osmanlıdan da çıkacağını düşünüyorum ben. Sadece Avrupa Tarihi yok.

Diğer dersler de kpss ile aynı.

Ekpss müfredatı nedir?

Merhaba LİSE için ekpss müfredatını bu yılkı hangi derslerden hangi konulara çalışmam gerektiğini nerden öğrenebilirim?

Birde internette videolu eğitim derslerinden faydalanmak istiyorum ancak adam akıllı yer bulamadım tekuzum var oda ücretli ve pahalı baya ne yapmalıyım müfredat bilsem konu konu açar çaluşırım

E kpss için kpss ye çalışmam mantıklı mı?

Ekpss Konu Başlıkları

EKPSS YE ÇALIŞILMASI GEREKEN KONULAR(AYRINTILI)

1-TARİH
1-Tarihdeki ilk Türk devletleri ve yerleşik hayat
2-İslamiyeti kabul eden ilk Türk devletleri ve yerleşik hayat
3-Anadoluda kurulan Türk devletleri,yerleşik hayat ve yönetim şekilleri
4-Selçuklularda devlet yönetimi
5-Anadoluda kurulan beylikler ve önemleri
OSMANLI TARİHİ
1-Kuruluş dönemi önemli gelişmeler
2-Yükseliş dönemi önemli gelişmeler
3-Duraklama ve dağılma dönemi önemli olaylar ve hareketler
4-Milliyetçilik,Osmancılık,Turancılık ve İslamcılık hareketleri
5-Meşrutiyet dönemi ve Atatürk
İNKILAP TARİHİ
1-1.Dünya savaşı sebep ve sonuçları,antlaşmalar,Osmanlı açısından önemi
2-Atatürkün okuduğu okullar
3-Genelge ve kongreler dönemi önemleri
4-Kuvayi milliye
5-Çanakkale,İnönü,Trablusgarp ve büyük taaruz savaşlarının önemleri
6-Mondros,Lozan ve sevr anlaşmaları önemleri
7-İtilaf devletleri ile yapılan anlaşmalar
8-itlaf ve ittifak devletleri
9-Osmanlının 1. dünya savaşına girme sebepleri
10-1.TBMMnin açılması ve gelişmeler
11-2.TBMM ve cumhuriyetin ilanı
12-Cumhuriyetin ilanı ile gerçekleşen gelişmeler
13-Saltanat ve halifeliğin kaldırılması
14-İnkılaplar
14-1924 Anayasında yapılan değişiklikler
15-Cumhuriyet sonrası yapılan tüm değişiklikler
16-İstiklal marşının kabulü - Bestecisi - Yazarı
17-Atatürk ün son zamanları gelişmeler (tarımda sanayide eğitimde sağlıkta askeri alanda medeni kanun)
COĞRAFYA
1-Göllerimiz
2-Irmaklarımız
3-Dağlarımız
4-Barajlarımız
5-Ada,yarımada,koy,körfezler
6-Ovalar,platolar ve vadiler
7-Bitki örtüsü
8-Nüfus dağılımı
9-Tarım
10-Toprak çeşitleri ve görüldüğü yerler
11-Kıyılarımız ve turizm
12-Hayvancılık
13-Madenlerimiz
14-İklim
15-Rüzgarlar ve yağmur çeçitleri
16-Erozyon ve heyelan
17-Matematik ve coğrafi konum

GÜNCEL KONULAR

1-Son 3-4 yılları arası önemli güncel olaylar (internetten aynen yazarsanız)

TÜRKÇE

1-Okuduğunu anlama
2-Cümlede anlam ve çeşitleri
3-Anlatım biçimleri
4-düşünce geliştirme yolları
5-Paragraf bilgisi
6-Sözcüğün yapısı
7-İsim ve sıfat tamlamaları
8-Sıfatlar,zamirler,zarflar,bağlaçlar,edatlar
9-Fiiller
10-Cümlenin ögeleri
11-Anlatım bozukluğu
12-Resmi yazıların yazılımı
13-Noktalama işaretleri

MATEMATİK

1-Kümeler
2-Sayılar(rasyonel, ondalık, reel..)
3-Üslü ve köklü ifadeler
4-Problemler
5-açılar
6-Alanlar ve çevre
7-Hacim
8-Fonksiyonlar
9-Mutlak değer

VATANDAŞLIK
1-Anayasalarımız
2-Anayasamız(1982 anayasası şuanda kullandığımız anayasa)
3-2010 referandumu
4-Merkezi ve yerel yönetimler
5-Milletvekilliği görev ve yetkileri
6-Bakanlar ve bakanlar kurulu görev yetkileri
7-Meclis başkanı görev ve yetkileri
8-Başbakan görev ve yetkileri
9-Cumhurbaşkanı görev ve yetkileri
10-Cluslararası kuruluşlar
11-Vatandaşın ödev ve sorumlulukları
12-Haklar ve ödevler

Atatürk dönemi dış politika dahil mi

Cografya

Arkadaşlar cografyadan Türkiye nin ekonomik cografyasından soru gelir mi biraz yardımcı olalım lütfen ilk kez girecem sınava

@hakan73
osmanlı tarihi YOK Bİ KERE

Arkadaşlar daha önce hiç araştırma yapmadım bir kaç arkadaşın fikrini almak istiyorum; Özellikle sözel alanlarda çoğrafya, tarih ve vatandaşlıkta hangi konular ağırlıklı olarak çıkıyor?

Örneğin; Çoğrafya da yaklaşık 8 ünite var bu ünitelerden hangisi daha ağırlıklı olarak çıkmaktadır. Aynı şekilde Osmanlı tarihi ekpssde çıkıyor mu ? ve Vatandaşlık hakkında hiç bilgim yok ve bu üç ana derslerde ayrıntıya inmemiz gerekir mi :confused:

Tecrübeli arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirse çok iyi olur. Yardımcı olacak arkadaşlar teşekkürler.

Arkadaslar oncelikle hepinize basarilar dilerim
Benim ekpss den yeni haberim oldu.basvuru tarihleri gecti galiba.forumd ayaptigim atastirmada 13-14nisan2018 taihleri arasind a gec basvuru suresi oldugunu.acaba yarina hastaneye iki gun rapor almak ve diger basvuru islemlerini gerceklestirebilmek icin yeterli bir sure midir?saglik kurulu hemen cevap verir mi (hemen ozur oranim belli olur mu vs)
Kesin bilgisi olanlar cevap verirse memnun olurum.

Üst Alt