Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS soru dağılımı nasıl olacak?

ekpss'de hangi konulardan kaç tane soru çıkıyor bilgisi olan var mı

Önlisans muhasebe mezunuyum hangi konular çıkıyor her konudan kaç soru var

santiago mantık yok.. ne sayısal ne de sözel..
geometri var ama az.. üçgenlere bakın yeterli.. bütün çabanız sayılar problemler üzerine olsun.

thinkpad

ben yargının denemelerini aldım da hiç böyle değil konu dağılımı 10 taneye yakın türk kültür ve medeniyetleri var her denemede ,yani osmanlı devleti (tamamı ) ve öncesi atatürk ilkeleri ve inkılap tarihine dahil olmadığına göre?

siz hangi denemeleri çözüyorsunuz ?

ahmet22

ben deneme çözümlerine geçmedim henüz, konularım bitmedi daha. siz ekpss denemesi mi çözüyorsunuz yoksa normal kpss mi ?

Esilaa

ekpss , benimde konularım bitmedi ama yinede bakmak istedim. yargı zor valla ve o diyagrama göre yapmamış soru dağılımını.

ahmet22

kardeş sen aynen devam et hiç bozma :)

ösym'nin klavuzu yerine yargı'nın denemelerini/kitaplarını referans aldığına göre, sen heralde ekpss'ye degil de yargı'nın sınavına gireceksin anlaşılan.

thinkpad

yok müdür niye kızdın hemen :) sonuçta en tanınan bilinen yayınlardan biri ondan alıyım dedim o değilde ilk cümleyi okudum hadi yaa işimiz var dedim sonra baya bi güldüm :) :) saolasın :) yani dediğine göre bu denemeleri dikkate almamam lazım değil mi? valla en az 10 tane osmanlı var nerdeyse her denemede tabi buna türk kültür ve medeniyetlerini de ekliyorum.

bide şöyle bişey var forumu kontrol etmiştim sen daha önce bu sınava girmiştin bize bahetsene dağılım aynen böyle mi oldu sorular zor muydu kolay mıydı ?

nasıldı ?

Son düzenleme:
ahmet22

evet ben 3 kere girdim bir de meb'in yaptigi ömss'ye de girmiştim.

ekpss'de tarih soru dagilimi islamiyet oncesi turk tarihi mutlaka geliyor. turk kultur medeniyetlerinden anadolu selcuklular, destanlar, anav, afanesyovo gibi lüzümsüz tarih bilgilerini iyice ezberle bence. sonra kalan inkilap sorulari da genelde kongreler ve genelgelerden geliyor. havza amasya erzurum sivas hepsini, etkilerini ve ozelliklerini iyice ezberle. onun disinda kurumlar kuruluslar ne zaman kurulmus ordan mutlaka bir soru geliyor. turk dil kurumu, tarih kurumu, et balik kurumu gibi yine sacma sapan ise yaramayacak butun o kurum kurulus tarihlerini ezberle bence. osmanlıdan soru gelmiyor geliyor diyen varsa onceki ekpss'lerde nerden ne sormuslar yazsin birisi. gelse gelse iste yıkılış zamanları balkan savaslari 1. dunya savasi zamanindan gelir.

cografya tamamı daglar, ovalar, platolar, basinclar, ruzgarlar, iklimler bunlardan geliyor. adamlar ama mantik ve yorum sorusu soruyor. ezber bilgi bekleme cografya'dan.

matematik sayi, yas, yuzde, karisim problemlerinden mutlaka gelecek. rasyonel sayilar, koklu, uslu sayilar birer soru, kumeler ve fonksiyon birer soru garanti gelir. asil ayirici olan kisim iste bu çöp bilgilerle dolu islamiyet oncesi turk tarihi ve vatandaslikta çok soru yapan direk öne geciyor cunku turkceyi cografyayi matematigi az cok herkes yapiyor. asil olay o luzumsuz bilgileri a'dan z'ye iyice ezberlemek. vezir tonyukuk haftada kac kez tiras olurdu? türgişler devletinin en sevilen hükümdarının amca oğlu kimdi? hün hükümdarı atilla kahvaltıda kaç yumurta yerdi bunları mutlaka iyice ezberle. atabetül hayayık, vakay-i şakşukiye, aydede dergisini kim çıkarmış falan offf bütün bu çöp şeyleri ezberlemek lazım ne yazık ki...

bu arada yazmayı unuttum: atanmak çok çok zor haberin olsun. burda atandım diyenlere bakma çoğu hizmetli kadrosundan girenler. ben böyle olacağını bilseydim hiç mezun olmazdım direk liseden girerdim en azından şansım çok daha yüksek olurdu.

thinkpad

atilla kaç yumurta yedi ,vakayi şakşukiye bunlar lafın gelişi sanırım anlattığına göre coğrafya çalışmaya pek gerek yok. zaten çalışamıyorum pek. bilmiyorum ki normal kpss den 69-70 almıştım.

siz 78 le atanamadım demişsiniz bence kısmet olmamış sizinkine de çünkü 69l-73 le a falan atanan var. ama geçmiş olsun
umarım atanırım.

ahmet22

işte o atananların engel grupları ve girdikleri sınav türü farklı. lisans soruları biraz kazık oluyor ama ortaöğretim lise mezunlarının soruları çok kolay. 69 ya da 73 puanla atanan adam lisans mezunu degil diyorum.

Merhaba arkadaşlar şu am ÖSYM'nin sitesindeyim ve 2016 ve 2017'de EKPSS'den sadece birer atama gözüküyor. Doğru mu bu?

Yeniyim de bı şey sorcaktim

Askerdeyken şeker çıktı ibni Sina da tedavi gördüm hemoglamin a1c 9 çıktı sekerimde sürek li 200 un üstünde çıkıyordu %kac rapor alırım ve 3 ay önceki ibni sinadaki belgeler gecerlimi

Bende şeker hastasıyım hemoglobin a1c kac cikarsa ciksin sekerin 200 uzerinde 500 bile cikarsa ciksin sadece diyabetten yani şeker hastaligindan alacagin oran yüzde 30 dur. Balthazar da açıkça oran belirtilmiştir. Tip 1 diyabet orani yuzde 30 dur şekerin veya ha1c oranin ne kadar yukaek olursa olaun etkilemez orani. Ama tip1 diyabet ve komplikasyonların varsa oran artar . Yani seker ayni anda goz ve böbrek komplikasyonu varsa diyabet 30 göz 10 böbrek te 10 puan orani getirirse yuzde 50 olacaktır. Goz ve böbrek oranlari ornek olarak verdim. Ama tip1 diyabet kesin olarak yüzde 30

Danger1818

Bende şeker hastasıyım hemoglobin a1c kac cikarsa ciksin sekerin 200 uzerinde 500 bile cikarsa ciksin sadece diyabetten yani şeker hastaligindan alacagin oran yüzde 30 dur. Balthazar da açıkça oran belirtilmiştir. Tip 1 diyabet orani yuzde 30 dur şekerin veya ha1c oranin ne kadar yukaek olursa olaun etkilemez orani. Ama tip1 diyabet ve komplikasyonların varsa oran artar . Yani seker ayni anda goz ve böbrek komplikasyonu varsa diyabet 30 göz 10 böbrek te 10 puan orani getirirse yuzde 50 olacaktır. Goz ve böbrek oranlari ornek olarak verdim. Ama tip1 diyabet kesin olarak yüzde 30

EKPSS için
1- 1789 sonrası osmanlı, avrupa ve türkiye tarihi..
2- sayılar ve problemler
3- anayasa ve vatandaşlık
- - - -
bu 3 konuya hakim olan kişi, zaten kafadan 83-87 arası bir puanı cebine koymus demektir...
örnek kim mi?
ben...

öyle bir standart bulamayız...
ancak şu bir gerçek ki KPSS Tarih, Sayısal-Sözel mantık vs vs.. çok zor..EKPSS de sayısal-sözel mantık yok.. tarih yine bi nebze zor ama KPSS düzeyi tarih i acayip bayıltıyor insanı.

KPSS den 74 almıştım.. EKPSS den 83 aldım... varın siz hesap edin.

2018 ekpss konu dağılımı-güncel

[SIZE=4]YEDİİKLİM 2018 EKPSS SORU BANKASI[/SIZE]
1) TÜRKÇE
a) SÖZCÜKTE ANLAM
b) CÜMLEDE ANLAM
c) ANLATIM BİÇİMLERİ
d) PARAGRAF
e) SES BİLGİSİ
f) YAZIM KURALLARI
g) NOKTALAMA İŞARETLERİ
h) FİİLLER
i) CÜMLENİN ÖĞELERİ
j) CÜMLENİN TÜRLERİ
k) KARMA DİL BİLGİSİ
l) ANLATIM BOZUKLUĞU
2) MATEMATİK
a) İŞLEM BECERİSİ
b) TEMEL KAVRAMLAR
c) BASAMAK KAVRAMI
d) BÖLME-BÖLÜNEBİLME
e) ASAL ÇARPANLARA AYIRMA
f) OBEB-OKEK
g) RASYONEL SAYILAR
h) BASİT EŞİTSİZLİK-SIRALAMA
i) MUTLAK DEĞER
j) ÜSLÜ İFADELER
k) KÖKLÜ SAYILAR
l) ÇARPANALARA AYIRMA VE ÖZDEŞLİKLER
m) 1. DERECEDEN DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİKLER
n) ORAN-ORANTI
o) ORTALAMALAR
p) SAYI VE KESİR PROBLEMLERİ
q) YAŞ PROBLEMLERİ
r) YÜZDE-KAR-ZARAR PROBLEMLERİ
s) KARIŞIM-FAİZ PROBLEMLERİ
t) İŞÇİ-HAVUZ PROBLEMLERİ
u) HAREKET PROBLEMLERİ
v) KÜMELER
w) İŞLEM
x) FONKSİYONLAR-MODÜLER ARİTMETİK-2. DERECEDEN DENKLEMLER
y) PERMÜTASYON
z) KOMBİNASYON
aa) OLASILIK
3) GEOMETRİ
a) AÇILAR
b) ÜÇGENLER
c) ÇOKGENLER-DÖRTGENLER
d) ÇEMBER
e) ANALİTİK GEOMETRİ
f) KATI CİSİMLER
4) TARİH
a) İSLAM ÖNCESİ TÜRK KÜLTÜR VE MEDENİYETİ
b) TÜRK-İSLAM KÜLTÜR VE MEDENİYETİ
c) OSMANLI KÜLTÜR VE MEDENİYETİ
d) XVII.YÜZYIL OSMANLI SİYASİ HAYATI VE YENİLEŞME HAREKETLERİ
e) XVIII.YÜZYIL OSMANLI YENİLEŞME HAREKETLERİ
f) AVRUPA TARİHİ
g) XIX.YÜZYIL SİYASİ OLAYLAR
h) XIX.YÜZYIL YENİLEŞME HAREKETLERİ
i) XIX.YÜZYILIN SONU VE XX.YÜZYILIN BAŞI YENİLEŞME HAREKETLERİ
j) XX.YÜZYILDA OSMANLI DEVLETİ
k) I.DÜNYA SAVAŞI VE SONUÇLARI
l) MONDROS MÜTAREKESİ VE SONUÇLARI
m) KURTULUŞ SAVAŞI HAZIRLIK DÖNEMİ
n) KURTULUŞ SAVAŞI’NDA CEPHELER
o) MUDANYA VE LOZAN ANTLAŞMASI
p) İNKILAPLAR
q) ÇOK PARTİLİ HAYATA GEÇİŞ DENEMELERİ
r) İLKELER
s) DIŞ POLİTİKA
t) XX.YÜZYIL BAŞLARINDA DÜNYA
u) II.DÜNYA SAVAŞI
v) SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ
w) YUMUŞAMA(DETANT) DÖNEMİ
5) COĞRAFYA
a) TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ KONUMU
b) TÜRKİYE’NİN YER ŞEKİLLERİ
c) TÜRKİYE’NİN İKLİMİ
d) TÜRKİYE’DE NÜFUS VE YERLEŞME
e) TÜRKİYE EKONOMİSİ-TARIM
f) TÜRKİYE EKONOMİSİ-HAYVANCILIK
g) TÜRKİYE’DE ÇEVRE SORUNLARI
h) KARADENİZ BÖLGESİ
i) MARMARA BÖLGESİ
j) EGE BÖLGESİ
k) AKDENİZ BÖLGESİ
l) İÇ ANADOLU BÖLGESİ
m) DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
n) GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
o) GRAFİK YORUMLAMA
6) ANAYASA
a) VATANDAŞLIK BİLGİSİ-HUKUKA GİRİŞ
b) ANAYASAYA GİRİŞ
c) YASAMA
d) YÜRÜTME
e) YARGI
f) İDARE HUKUKU
g) ULUSLARARASI İLİŞKİLER
h) GÜNCEL OLAYLAR

Arkadaşlar bende lise 1terkim yaklaşık 9 yıl önce fln yani orta okul mevzunuyum banada bi ekmek çıkarmı ekpssden yargının 2018 ekpss kitabına calisiorum

dostum sen kitabın içindekiler bölümünü kopyala yapıştır yapmışsın. konuları değil soru dağılımını sormuşlar.

ayrıca arkadaşlar osmanlı ile ilgili soru gelmeyecek ben ikna oldum ama ikinci meşrutiyet'ten itibaren osmanlı çöküşüne kadar olan önemli olaylara bakmanızı öneririm. 31 mart vakası özellikle bakmanız gereken olaylardan bir tanesi.

adamım üzgünüm ama sen sınava giremezsin. çünkü ortaöğretim mezunu olman gerek minimum sınava girebilmek için. ortaokul ile ortaöğretim'i birbirine karıştırmayalım.

Ortaokul mezunu kura ya katılmıyor mu lise yi bitirmemissin sınava giremezsin ki sadece kuraya girebilirsin

zaten konu çoğunluk ınkilap çıkmış sorulara bakıldığı zaman Osmanlı dan 1 soru geliyor ilk konudan da 3 soru filan geliyor gerisi ınkilap tarihi ben de tek sorun yaşadığım ders tarih peki siz bu tarihe nasıl çalışıyorsunuz?

Ebru35* hanım, ilk türk devletlerine de ağırlıklı olarak çalışmanızı öneririm, 3 soru da olsa 3 sorudur.

ben tarih konularına ağırlıklı olarak soru çözerek ve önemli detayların altını çizip kerelerce o konunun üstünden geçme metodu ile çalışıyorum.

Benim de elimde hersey mevcut internet kitap soru bankasi vs vs kısa notlar da var ama dedigim gibi tarih olunca isteksizlik geliyor bana çalışıyorum ama bakalım sınav da dokulucem tarih yüzünden

Arkadaşlar tekrar merhaba herkese ;

Konu kitabı olarak yargıyı tercih ettim. Kitabı beğenmediğimi özellikle belirtmek isterim. Tarihdeki bazı konuların varlığı beni tedirgin etti. Aşağıdaki konulardan sorumlu muyuz ?

1. Soğuk savaş dönemi
2. 2. Dünya savaşından sonra dünya siyasetini şekillendiren gelişmeler
3.Siyasi Parti Dönemleri ve seçimler ( 1946 - 50- 54-57 gibi )
4.Yumuşama dönemi ( 1970 lerde dünya )
5. Türkiye dış siyaseti ( 1960 - 1980 )

usomer eğer birazcık dahi olsa genel kültür birikimin var ise, soğuk savaş ve ikinci dünya savaşı konularına çalışmana pek gerek yok. hatta az biraz film ve kitap kültürün varsa çalışmana gerek dahi yok. ama evet sorulur mu sorulmaz mı bilemiyorum, ben daha önce hiç girmedim bu sınava.

baktın soru geliyor, hop hitler almanya'sı ve nazizm'in yükselişi, hop polonya'nın işgali. ingiltere'nin amerika'yı savaşa dahil etme çabaları. hop amerika'nın sovyetler'e lojistik desteği falan.

yakın tarih olarak 80 darbesi kenan evren'in insan haklarını politize etmesi, ihmal etmesi. hop ecevit döneminde başarılı olan kıbrıs barış harekatı. susurluk olayı, referandumlar vesaire vesaire. sınav için olmasa dahi genel kültür açısından ve tarih hobisi edinme açısından güzel konular.

ben ortaöğretim'den gireceğim bakalım, ilk ekpss sınavım olacak.

bu arada arkadaşlar ben mersin'de ikamet ediyorum ama İstanbul'a atanmak istiyorum. istanbul'a atanmak için kaç puan çekmemiz gerek en az?

@usomer bu ikinci dünya savaşından filan sorumlu değiliz ki..
çıkmış sorulara baktın mi hiçbirinde çağdaş yumuşama dönemi filan yok

@vieuxpoesie ortaöğretim için en az 80 alman lazım 2016 da ikinci atama 83 ile kapattı hizmetliyi bi De tercih te sıralama da önemli

Üst Alt