ahmet22
evet ben 3 kere girdim bir de meb'in yaptigi ömss'ye de girmiştim.
ekpss'de tarih soru dagilimi islamiyet oncesi turk tarihi mutlaka geliyor. turk kultur medeniyetlerinden anadolu selcuklular, destanlar, anav, afanesyovo gibi lüzümsüz tarih bilgilerini iyice ezberle bence. sonra kalan inkilap sorulari da genelde kongreler ve genelgelerden geliyor. havza amasya erzurum sivas hepsini, etkilerini ve ozelliklerini iyice ezberle. onun disinda kurumlar kuruluslar ne zaman kurulmus ordan mutlaka bir soru geliyor. turk dil kurumu, tarih kurumu, et balik kurumu gibi yine sacma sapan ise yaramayacak butun o kurum kurulus tarihlerini ezberle bence. osmanlıdan soru gelmiyor geliyor diyen varsa onceki ekpss'lerde nerden ne sormuslar yazsin birisi. gelse gelse iste yıkılış zamanları balkan savaslari 1. dunya savasi zamanindan gelir.
cografya tamamı daglar, ovalar, platolar, basinclar, ruzgarlar, iklimler bunlardan geliyor. adamlar ama mantik ve yorum sorusu soruyor. ezber bilgi bekleme cografya'dan.
matematik sayi, yas, yuzde, karisim problemlerinden mutlaka gelecek. rasyonel sayilar, koklu, uslu sayilar birer soru, kumeler ve fonksiyon birer soru garanti gelir. asil ayirici olan kisim iste bu çöp bilgilerle dolu islamiyet oncesi turk tarihi ve vatandaslikta çok soru yapan direk öne geciyor cunku turkceyi cografyayi matematigi az cok herkes yapiyor. asil olay o luzumsuz bilgileri a'dan z'ye iyice ezberlemek. vezir tonyukuk haftada kac kez tiras olurdu? türgişler devletinin en sevilen hükümdarının amca oğlu kimdi? hün hükümdarı atilla kahvaltıda kaç yumurta yerdi bunları mutlaka iyice ezberle. atabetül hayayık, vakay-i şakşukiye, aydede dergisini kim çıkarmış falan offf bütün bu çöp şeyleri ezberlemek lazım ne yazık ki...
bu arada yazmayı unuttum: atanmak çok çok zor haberin olsun. burda atandım diyenlere bakma çoğu hizmetli kadrosundan girenler. ben böyle olacağını bilseydim hiç mezun olmazdım direk liseden girerdim en azından şansım çok daha yüksek olurdu.