Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 Eylül 2022 aylıkları ve ödeme miktarları nedir?

Hocam az önce e devlete baktim duzelmisler 1352 tl yaziyo 😊 hersey icin cok sağolasin hakkini helal et eywl 👍

Suskun çocuk
hade gözün aydın ablam:)

eylülde 1352 TL'yi aldın mı alacağın kalmıyor.
ekimde 650,52 TL
kasımda 650,52 TL
aralıkta 650,52 TL alacaksın.

hesabını kitabını iyi yap. alacakların belli.
NOT: vakfa da helal olsun yanlışını düzeltti hemen. başka vakıflar ömrümüzü yiyor. onca üyeye eksik ödeme yapıldı vakıflar yanlışını düzeltmedi.
benden büyük alkış o vakfa:)

Eywl la demek le olmuyo ama yakinimda olsan ni 1 yemek soylerdim ablamsin tekrardan cok sağolasin allaha emanetsin

Suskun çocuk
sen gülümsedikçe, ben yemeği yemiş kadar oldum ablası. için rahat olsun:)
sen de Allah'a emanetsin.

Kalem abla bu yeni düzenlemeye göre gelir testinde de değişiklikler olmuş sanırım. Ben önceden maaş alamıyordum. Acaba şimdi alma ihtimalim var mı? %95 engelli raporum var. Annem bakım maaşı alıyor. Bana da engelli maaşı bağlanır mı?

glp

yanlış duymuşsun ablası. 2022 aylığı gelir hesabında değişiklik yok. birkaç ayrıntı var sadece.

hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altındaysa 2022 aylığı sana da bağlanır tabi ki. ama bu sınırı geçersen maalesef baglanmaz.
evde bakım aylığı dahil tüm sosyal yardımların aylık ortalaması da bu hane gelirine dahil edilir.
ayrıca hanede kalan kişilere ait mal mülk varsa onlar da dahil edilir. sadece kendinize ait oturdugunuz ev dahil edilmez.
ama kiradaysanız emsal kira bedeli toplam hane gelirinden düşülür.
emsal kira bedeli haricinde hiçbir gider toplam hane gelirinden düşülmez.

siz hanede kaç kişi kalıyorsunuz?
evde bakım aylığından başka gelir, mal mülk var mı?
eviniz kira mı?

Kalem abla 5 kişilik bir aileyiz. Ancak 4 kişi yaşıyoruz şuan. Ablam farklı şehirde üniversite okuyor. Evde bakım maaşı dışında babam çalışıyor. Tır şoförü ve tır kendimize ait. Evimiz de kendimizin abla.

glp
ablan üniversitede okuyos ve adresi babanlardaysa hane gelirine dahil edilir. bu durumda hanede kişi sayısı 5 olur.
hane gelirinizin hesabını yapabilmem için gerekli bazı verileri bilmediğimden, hesabın nasıl yapılacağını anlatayım sana dur.

evde bakım aylığının aylık ortalamasını (1132,45 TL)
babanın 1 yıllık gelirinin aylık ortalamasını,
sahip olduğunuz TIR'ın rayic/kasko degerinin 120'de birini
yine sahip olduğunuz TIR!dan elde ettiğiniz yıllık ticari kazancın aylık ortalamasını,toplarlar ve hanedeki kişi sayısı olan beşe bölerler.
sonuç 483,64 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

Tamam Kalem abla yardımların için teşekkürler. Onun hesaplamasını yapacağım en kısa sürede. Maaş bağlanmasını çok istiyorum. Para biriktirmeyi ve kendi parama sahip olmaya çok seviyorum. Evde bakım aylığı kesilir diye hiç bir yerden gelir sağlayamıyorum. Bu konudan biraz ümidim vardı ama bilemiyorum artık ne çıkar sonucunda.

Eylül 2018 yatan maaş 503 TL geri kalan fark ne zaman ödenecek bilgisi olan varmı acaba arkadaşlar

Slm benim babam engelli maasi aliyordu 5. Ayda bagkur nedeni ile fes edildi brn bu ay kabatirdim ve suan maasi aktif devam ediyir diyo eylul aynin maasini alabilirmiyiz edevlette odeme cekildi diyor ama en son marta almistim baskada slmadik

Biraz tuhaf olacak ama bir soru sormak istiyorum. Ben 7 sinde çekim yaoabiliyorum. Şimdi gece 12 yi geçince yatiyor mu yoksa sabah mesai saatinde mi?

Bizim zaten içeride 3 aylık maaşımiz var Eylül'de 3 aylık birikmiş paramızı verseler öyle aylık yapacaklarsa yapsınlar

Ben postahane ye sordum raporum 💯/55 hesaba yatan maaş 503 lira neden 3aylik birikmiş paramızı alamıyoruz bu haksızlık

Murat3438

Ekim - Kasım - aralik 433.68 alicaksin ocakta zam gelicek

Son düzenleme:
Vay be engelliler olarak bizim için açilan sitede yöneticiden üyelere kadar kimsenin kimseye tahammulu yok. Ben üye olali bir ay olmadi ama insanlar sürekli birbirlerine laf çarpma peşinde. Yöneticiler de buna dahil. Neymiş ayni sorular soruluyormuş. Kardeşim burasi engelliler sitesi. Görmemiştir, okumayamistir atlamıştır her seyi geçtim zor anliyordur yani. Ne oluyor murekkebin mi bitiyor ayni soruyu sorunca?
Arkadaşlar düşünün. Burada engelli bir birey diğer engelli kardeşine tahammül edemiyor ama dışaridaki kişilerin bizlere tahammül etmesini istiyoruz..
Yazık..

Kalem abla e devletten baktığım da maaşım 754.12 TL her 3 ayın 10'unda alırdım paramı şimdi hep ayın 1'inde mi alacağım bir de her ay maaşım 754 tl mi olacak kafam çok karıştı okuduğum yazılardan ?

evet arkadaşlar bankaya gidip duruma benim gibi şok olanlar var anlaşılan harcamalarımızı eski maaşa göre yapıp eski tabirle ''evdeki hesap çarşıya uymadı'' biraz sıkıntı çekeceğiz anlaşılan hükümetimiz emekliğe bayram maaşı verirken biz engellileri görmezden gelmesi çok acı bir durum çünkü bir evde sadece bir özürlü yaşamıyor özürlünün harcamaları özür durumuna göre değişiklik gösteriyor şunuda unutmayalım ki askeri maaşın çok altında olan bu maaş özürlü olanlara yetmeyecek devletin bu kangrene dönüşmüş soruna acil bir çare bulması gerekiyor benim gibi çalışamaz raporu olup evde hayatını geçiren ve maaşını ailesinin geçimi için harcayan bu nedenle de elinde hiç bir şey kalmayanlar ne demek istediğimi çok iyi anlıyor parasızlık bizi eve mahkum etti soruyorum şimdi nasıl sosyalleşelim dışarıya çıkmak arkadaşlarla hasbihal etmek bir yerde oturup bir şeyler içmek bunlar parayla kaldı ki karnımızı zor doyuruyoruz

Biz haziranda maaş aldık 3 ay bekledik eylül ayı maaşı aylık olacak denilip 501 lira yattı temmuz ağustos aylarının parasını alamadık
madem aylık yapıyorlar 3 aylık paramızı versinler sonra aylık yapsınlar benmi yanlış biliyorum biri bana güzel şekilde bunu açıklarsa sevinirim

Aylık ödemeler

Kalem ödemelerimizi aylık mi alacağız peki her ay ekadar ödeme alacağız ayın kaçında ödeme alacağız yine doğum tarihlerine göremi yardımcı olursanız sevinirim

Caner Giray
ablam, eylül ödemeleri 1 eylülde değil, 5-9 eylülde olacak.
doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş gunde gidip ödemeni çekebiliyorsun. gerçi artık pazartesi çekmek durumundasın:)

ablası sen haziranda 3 aylık haziran,agustos ve temmuz aylarının ödemesini peşin olarak aldın (1796,17 TL)
temmuz ve agustosun 2 aylık farkı olan 103,58 TL ile
eylül maaşın olan 650,52 tl 'nin toplamı olan 754,10 TL alacaksın bu eylülde.
5-9 ekimde 650,52 TL
5-9 kasımda 650,52 TL
5-9 aralıkta 650,52 TL alacaksın.
bahsettiğim bu aylarda doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde ödemeni çekeceksin.

Bana 750 lira yatırmışlar?? Sonraki aylarda eksik mi yatırılacak??

Yukarıda neden olduğunu yazmışsınız. yine de teşekkür ederim

samet22
evet ablam,
bundan sonra her ay ödeme alacaksınız.

arkadaşlar,
bundan sonra her ay ödeme alacaksınız,
ödemelerinizi her ay, 5-9 tarihleri arasında doğum yılınızın son rakamına göre belirlenmiş günde herhangi bir PTT şubesinden çekebileceksiniz.

1) 5-9 haziran 2018'de, haziran dönem aylığını (haziran,temmuz,agustos) alanlar :
5-9 Eylülde 2 aylık farkla birlikte şu miktarda alacaklar:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 629, 78 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 502,73 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 754,10 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 502,73 TL

2) eylül'de ilk defa aylık alacak olanlar ise
başvuru tarihini takip eden aybaşından (aylık başlangıç tarihi) 1 eylül'e kadar birikmiş ödeme ile birlikte + eylül maaşlarını toplu alacaklardır:

3) rapor oranı % 40-69 olanlar ve 18 yaş altı/engelli yakını aylığı alanlar
eylül maaşlarını almışlarsa,
ekimde 433,68 TL
kasımda 433,68 TL
aralıkta 433,68 TL alacaklar.

4) rapor oranı %70 ve üstü olanlar
eylül maaşlarını almışlarsa,
ekimde 650,52 TL
kasımda 650,52 TL
aralıkta 650,52 TL alacaklar.

gerçi bunların hepsini sabit başlıkta yazmıştım ama:) bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html
burada da bu şekilde yazayım dedim:)

musty35

Sonraki ayları katıyorlarmış verirken ben onu bilmiyordum
Ne Güzel Önceki Ayları Toplu Şekilde Veriyorlarmış
Tuturdular Aylık Olsun Diye Daha Güzelmiş Eski Sistem Ekimle Kasımıda Alcaktık Aylık Olmasaydı

Caner Giray
ablam, eylül ödemeleri 1 eylülde değil, 5-9 eylülde olacak.
doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş gunde gidip ödemeni çekebiliyorsun. gerçi artık pazartesi çekmek durumundasın:)

ablası sen haziranda 3 aylık haziran,agustos ve temmuz aylarının ödemesini peşin olarak aldın (1796,17 TL)
temmuz ve agustosun 2 aylık farkı olan 103,58 TL ile
eylül maaşın olan 650,52 tl 'nin toplamı olan 754,10 TL alacaksın bu eylülde.
5-9 ekimde 650,52 TL
5-9 kasımda 650,52 TL
5-9 aralıkta 650,52 TL alacaksın.
bahsettiğim bu aylarda doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde ödemeni çekeceksin.

yanıt için teşekkürler abla allah razı olsun Kalem

Merhaba. Annem %50 engelli ve en son haziranda aldı 3 aylığını. Şimdi almaya gittiğinde 543 tl yatırılmış. Aylığa geçti biliyoruz ama temmuz ağustosu almamış oluyoruz. Bilgili biri yazabilirmi lütfen

Merhaba. Annem %50 engelli ve en son haziranda aldı 3 aylığını. Şimdi almaya gittiğinde 543 tl yatırılmış. Aylığa geçti biliyoruz ama temmuz ağustosu almamış oluyoruz. Bilgili biri yazabilirmi lütfen

Haziranda peşin ödeme olduğu için temmuz Ağustos ayınıda almış oluyorsunuz
Eylülde peşin 1 aylik ödendi.
543 TL temmuz Ağustos Eylül zam farklarıdır
Bundan sonra Her ay 433 TL alacaktınız

Ama haziranda nisan mayıs haziranın almış olmuozmu? Sistem şöyle gelişmiomuydu. Ocak şubat mart - Nisan mayıs haziran -temmuz ağustos eylül - ekim kasım aralık. Yani toplam yıllıkta 6 bin almamız gerekio ama şimdi 5 bine tekabül edio. Onu anlamadık biz. Sorduğumuzda haziranda aldınız diolar. Haziranda biz nisan mayısı birlikte almış oluoz asıl.

Aralık Ocak Şubat
Mart nisan mayıs
Haziran temmuz ağustos
Eylül Ekim Kasım
Bu ayların başında peşin ödeme yapılırdı
Bundan sonra aylık peşin olacak

Üst Alt