Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 Eylül 2022 aylıkları ve ödeme miktarları nedir?

hep aynı sorular we aynı cevaplar yahu bi üstte zaten aynsı yazılmış neden okumuyorsunuz illa emir tekrarı mı istiyorsunuz?

bir kere askerlik yapılır siz durmadan emir tekrarı istiyorsunuz ;)

Ay olarak tamam haklısınız. Birde ücret olarak hesaplayın. 6 bin almamız gerekirken 5 bin alıoz yıllık. Biz sadece martta ve haziranda aldık 3 aylık. Eylüldede aylık aldık ve sonraki aylarda aylık alcaz . Bu şu demek oluo bin lira kayıp işte hakka girdiler

size açıklama yapmaktan bıktık forum sayfalarını okuyun peşin ödeme yapıldığını görüp okuyup anlarsınız

PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN PEŞİN

Doğum tarihinin son rakamı 4 ve 9 olanlar bugün alan varmı

yarın alırsın pazar günü ödeme olmaz. ödeme günü cumartesi olanlar cuma alır, pazar olanlar pazartesi alır

@Yusuf demirörs @Zahide35

Ya tamam arkadaşlar, bir çok soruyu sorabilirsiniz ancak okumadan yazmadan da saçma sapan sorular sormayın artık lütfen ya? Her şey çok bariz, doğum günü son rakamına göre kimin ayın kaçında alacağı, kimin ayın kaçında almayacağı konularda belirtiliyor. Bunların hepsi sabitlenmiş konularda mevcut. Şu klasik sorulardan vazgeçin artık ve araştırmayı öğrenin lütfen, rica ediyorum. 2 Maaş falan eksik yatmadı, Eylül ayından itibaren maaşlar "Aylık" olarak yatmaya başladı ve böyle devam edecek. Devlet sizin paranızın üzerine de yatmadı, Haziran'da devletin size verdiği 3 aylık;

Haziran, Temmuz & Ağustos aylarını kapsayan aylara bölünmüş hali birleştirip yapılan toplam ödemeydi. Bu demek oluyor ki, devlet sizin paranızın üzerine yatmadı ancak siz psikolojik olarak böyle hissediyorsunuz çünkü genelde -benim ailemde de olan durum bu- 3 ay borçları falan biriktirip 3 aylığı aldıktan sonra tüm borçların ödemesini yapardık. Hoş, biz zora düşmedik çok şükür bu sefer. Ayrıca birde şu yönden bakın, artık kredi kartı ve kredi alma imkanınız olacak, her ayın ilk haftası bilemedin 2. hafta başında paran hesabında olacak, bundan iyisi Şam'da kayısı bence. En azından iyi yönünden düşünün derim. Ha olay şu, 3 aylık 1796 TL alıyordu %70 üstü alan bir kişi, şimdi aylık 650 TL alacak yani totalde 1950 TL alacak ki buda 150 TL fazladan maaş almak demek. Ayrıca, yinelemek gerekirse kredi kartı ve kredi almak artık daha da kolaylaşacak, aylık olarak paranız hesabınızda olacak. Ha bu demek değil ki maaşlar fazla, kesinlikle değil. Maaşlara iyi bir zam gerekiyor ki bence en az 900 TL olmalı bir engelli maaşı aylık. Hoş bana kalsa 1000 derim ama devletin henüz bunu yapmayacağını bildiğim için muhtemelen Ocak maaşından itibaren 750 TL yada 800 TL gibi bir rakam almaya başlayacağız aylık.

benim doğum tarihim sonu 4 bugün baktım kartta para yoktu eskiden öyle değildi ben çoğu kez cumartesi ve pazar günleri almıştım

Eylül ayı nda üç aylık engelli maaşı alacaktik ancak bir aylık verdiler kalan iki aylık fark önümüzdeki aylarda odenecekmis Aralık üç aylığı gitti mi

@Paşalı mustafa

Maaşlar artık aylık olarak verilecek. Önceki yönetmelikte -sistemde- maaşlar 3 aylık olarak Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında ödeniyordu, artık maaşlar aylık olarak, fakat daha düşük miktarlarda ödenecek, herkesin cebine her ay para girecek, kredi kartı ve kredi alma imkanı sağlanması da yakında bekleniyor, muhtemelen de sağlanacaktır.

@Kalem ablanın bu konuda bir cevabı ve yen düzenlenen yönetmeliğe istinaden aşağıda gerekli bilgilendirme mevcuttur.

01.09.2018 - 31.12.2018 döneminde ( Eylül,Ekim,Kasım,Aralık) geçerli olmak üzere 2022 aylık miktarları ise şekildedir:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 543,27 TL / tam miktarı: 543,272919 TL

%40-69 engelli aylığı: 433,68 TL / tam miktarı: 433,677174 TL

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 650,52 TL / tam miktarı: 650,515761 TL

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 433,68 TL) / tam miktarı: 433,677174 TL

NOT1: Eylül,ekim,Kasım,Aralık ayında alacağınız miktarlar yukarıdadır. 1 Eylül itibariyle 2022 aylıkları aylık ödenecektir.

NOT 2: ilk defa aylık alacak olanlar, aylık başlangıç tarihinden 1 Eylül'e kadar birikmiş ödeme ve Eylül maaşlarını Eylül'de toplu alacaklardır. ilk defa Eylül'de 2022 aylığı alacak olanların Eylül'de ne kadar alacaklarını ve ödeme günlerini -istedikleri takdirde-ayrıca hesaplarım. bu hesabı yapmam için, ayrı başlık açarak aylık başvuru tarihini, rapor oranlarını ve doğum yıllarını yazmaları kafi.

NOT 3: Haziran dönem aylığını alanlar, Eylül aylığını 2 aylık farkla birlikte şu miktarda alacaklar:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 629, 78 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 502,73 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 754,10 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 502,73 TL

@azizkanmaz

Eğer ödeme günü haftasonu'na geliyorsa muhtemelen alamazsınız, Yarın sabah yeniden PTT ATM'sinden çekmeyi deneyin ancak öncelikle e-Devlet'ten bir kontrol gerçekleştirmenizi öneririm. e-Devlet şifreniz yada kullanıyorsanız İnternet Bankacılığı aracılığıyla e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama kısmına "2022" yazın ve ilk çıkana tıklayın, "ödemeniz hazırdır." diyorsa problem yoktur, en azından bir kontrol etmiş olursunuz.[

Zahide35

bu mesajımı okuduktan sonra en kısa sürede gelip, sana sorduğum soruları cevapla ablası.
..........
demişsin ki: [SIZE=1]"Merhaba. Annem %50 engelli ve en son haziranda aldı 3 aylığını. Şimdi almaya gittiğinde 543 tl yatırılmış. Aylığa geçti biliyoruz ama temmuz ağustosu almamış oluyoruz. Bilgili biri yazabilirmi lütfen"[/SIZE]

ablası haziran'da annene, haziran,temmuz ve agustos olmak üzere 3 aylık peşin ödeme yapıldı. bu konuyla ilgili şuradaki site yöneticisinin notunda alıntıladığı ayzıları oku lütfen:https://www.engelliler.biz/forum/20...ri-ve-odeme-miktarlari-nedir.html#post2016099
ki ben de tekrar tekrar yazmak durumunda kalmayım:)

şimdi gelelim asıl soruna.
1) annen 65 yaş altında ise ve %50 engelli sağlık kurulu raporu varsa,
bu eylül'de 2 aylık zam farkıyla birlikte 502, 74 TL almalıydı (2 aylık fark 69,06 TL + eylül maaşı ise 433,68 TL = 2 aylık zam farkıyla birlikte 502,74 TL)

eger annen 65 yaşı altında ise, rapor oranı %50 ise eylülde fazla almış.

2) eger annen 65 yaş üstünde ise (bu durumda %50 raporu olsa bile %40-69 engelli aylığı alamaz. tek istisnası 65 yaşına girmeden once de (%40-69 rapor üzerinden engelli aylığı alıyorsa, 65 yaşını doldurduktan sonra da %40-69 rapor üzerinden engelli aylığı almaya devam edebilir).
annen 65 yaş üstünde ise ve 65 yaş üstü yaşlı aylığı alıyorsa (bu da 2022 aylığıdır) zaten rapor istenmez.
bu duurmda annene, eylülde,
2 aylık farkla birlikte 629,78 TL ödeme yapılmalıydı. (2 aylık fark 86,51 TL + eylül maaşı ise 543,27 TL = 629,78 TL )

ama annen bu ay 543 TL almış! haziranda aldığınız temmuz ve agustosun zam farkı olan 86,51 TL ödenmemiş! sadece eylül maaşı ödenmiş!

annen engelli aylığı alıyorsa bu eylülde, 502,74 TL almalıydı.
65 yaş üstü yaşlı aylığı alıyorsa, bu eylülde, 629,78 TL almalıydı.
gördüğün gibi, öncelikle annenin hangi aylığı aldığını tespit etmem gerekir. aldığı aylığı tespit edip sonra da hesaptaki yanlışlığı bulmam gerekir.

sana yardımcı olabilmem için, aşağıdaki sorularımı cevapla lütfen::

1) annenin ay gün ve yıl olarak doğum tarihini yaz.
2) annen 2022 aylığı için ilk olarak hangi tarihte vakfa başvurdu?
3) vakfa ilk başvurdugundan bu günkü tarihe kadar rapor oranı hep %50 miydi?
4) haziranda annen ne kadar maaş aldı?
bu sorularımı cevapla devam edeceğiz.

Allah razı olsun ablacım.
07/06/1960 doğumlu
Hep %50 idi rapor durumu
Haziranda 1200 civarında almış
Normalde vakfa 2013 de başvurdu ama babam da engelli olduğu için vermediler. Ama bu senenin başında tekrar başvurdu kabul edildi ve babamda alıyor engelli maaşı. 2013 de neden kabul edilmedi şimdi nasıl kabul edildi bilmiyoruz abla. Geriye dönükte ödenmiyormuş dediler. Yani biz sadece martta ve haziranda para aldık abla bidaha almadık

Zahide35
ablacım annen 65 yaş altında. dolayısıyla %40-69 engelli aylığı alıyor.
annene haziranda 3 aylık peşin olmak üzere 1197,45 TL ödendi (2018 yılının ilk altı ayına göre 1 aylık miktarı 399,15 TL)
daha sonra 1 Temmuzda 2022 aylığı zamlandı ve 1 aylık miktarı, 433,68 TL oldu.
ama haziranda annene temmuz ve agustos ayları 399,15 TL üzerinden ödendiğinden bu iki ayın zam farkı (2 aylık zam farkı 69,06 TL) eylülde ödenecek.
dolayısıyla, 2 ayın zam farkı (69,06 TL) + eylül maaşı (433,68 TL) toplamı olan 502,74 TL alacak eylülde.

ama sen annen için 543 TL yatırıldığını söylüyorsun. hakikaten annenin hesabına 543 TL yatırılmışsa yanlış yatırılmış. bu durumu vakfa bildirin.
annenin eylülde alacağı para 502,74 TL çünkü.

annen bu senenin başında başvurmuş aylığa. hangi ayda başvurdu?
kanun ve yönetmeliğe göre, vakfa başvuru tarihini takip eden aybaşı aylık başlangıç tarihidir. ilk ödemeler de aylık başlangıç tarihinden ilk ödeme dönemine kadar olan birikmiş para + ilk dönem maaşı olarak toplu yapılır.
ÖRNEK:
annen diyelim ki raporuyla birlikte vakfa Ocakta başvurdu ve aylığı Şubatta onaylandı.
başvuru tarihi: ocak
aylık başlangıç tarihi (başvuru tarihini takip eden aybaşıdır): 1 Şubat
aylığın onaylandığı tarihi takip eden ilk ödeme dönemi: mart

bu durumda annene 5-9 mart'ta, aylık başlangıç tarihi olan 1 Şubattan 1 Mart'a kadar birikmiş ödeme + mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) toplu ödendi.
5-9 haziranda; haziran,temmuz ve agustos olmak üzere 3 aylık peşin ödeme aldı.
ancak 1 eylül itibariyle 3 aylık peşin ödeme uygulaması kaldırıldı. artık aylık ödenecek.

özetle annen;
eylülde; 2 ayın zam farkıyla birlikte 502,74 TL
ekimde 433,68 TL
kasımda: 433,68 TL
aralıkta 433,68 TL alacaktır.

Tamam ablacım allah razı olsun o zaman vakfa bildirelim fazla yatanı. Peki ablacım biz 2013 de başvurduk normalde ama aylık bağlanmadı bu sene bağlandı sadece. Geriye dönük para alabilir miyiz? Kafanı şişirdim ablacım hakkını helal et valla kurumdan bile böyle bilgili cvp vermiyorlar. Allah razı olsun senden tekrardan

Zahide35
annen 2013 senesinde 2022 aylığı için başvurmuş. fakat aylık baglanma şartlarına uygun bulunmadığı için aylık başvurusu reddedilmiş.
daha sonra bu senenin başında başvurmuş ve bu son başvurusu onaylanmış (muhtaç kabul edilmiş. yani hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altında bulunmuş).
dolayısıyla son başvurduğu tarihi takip eden aybaşından itibaren ödeme yapılır.
kaldı ki ilk ödemesi de mart'ta (aylık başlangıç tarihinden 1 mart'a kadar birikmiş ödeme+ mart dönem maaşı ) yapıldı.
onaylanmayan başvuruların ödemesi yapılmaz. annen 2013'te aylık için başvurmuş ama reddedilmiş. aylık bağlanmamış. baglanmayan aylığın ödemesi de yapılmaz.

diyelim ki annenin aylığı aralık'ta kesildi. 2019 mart'ta şartları uygun oldu ve tekrar başvurdu. aylığı da onaylandı.
bu durumda başvuru tarihi 2019 mart alınır.
aylık başlangıç tarihi de 1 Nisan olur. ödemesi de 1 Nisan'dan itibaren yapılır. aralık'la 1 nisan arasındaki ödemeler yapılmaz.
5-9 mayıs 2019'da nisan ve mayıs ayının ödemesi yapılır sadece (aylık oldu ya artık 2022 aylıkları:)

Tamam ablacım anladım. allah razı olsun senden bilgilendirdiğin için. Hayırlı geceler ablamm

@Kalem . hasta 20,12,1948 yaşında dul ve engelli. 1 yıldır yüzde 71 raporla engellı maaş almakta. . soruyor ki hem yaşılık hm engellı maaş verir mi yada ben aylık sadece 650 tl mı alacağım

@Kalem hanım daha önce cevap yazmışsın başkalara tmm tşk ederiz NOT: 65 yaş üstü yaşlılık aylığı ile % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylıgı 2022 sayılı yasa kapsamında baglanan aylıklardır. bu iki aylık aynı anda alınmaz. şartlar uyuyorsa aylık yükseltme yapılır.

Kalem hanım siz eksik bilgi veriyorsunuz! Birker3 ocak subat mart martta maas alınıyor yani martta alınan paranın içinde ocak subat zaten ekli. Herkese geçmiş olsun herkesten 2ser aylik kesildi yazık günah ya!

Matrix31
eksik bilgi mi veriyorum:)
sence sen yanlış biliyorsun?

2022 aylığına hangi tarihte başvurdun? ilk ödemen hangi ayda başladı? ve en önemlisi ilk ödemen hangi aydan itibaren başlatıldı? yani aylık başlangıç tarihin ne?
biliyorsun aylık ödemeleri için bir aylık başlangıç tarihi belirlenir. başvurduktan sonra başvurudan önceki aylar ödenmez di mi?

istersen buradan başlayalım:)
sen sorularımı cevapla devam ederiz.

Boşuna da kimse kimseyi kandırmasın yok haziran maasini alirken temmuz agustos ta içinde ne alaka yani? Bende ozaman diyorum ki Eylül maaşını alirken temmuz ağustos Eylül olarak alınır yani önce 3ay geçer sonra maas alınır sizlerde diyorsunuzki yok once para verilir eylul ekim kasım parasini Eylül de alırsın bense yok öyle birsey diyorum delirttiniz beni akşam akşam ya haksızlık annem çok üzüldü sinrirden yazamitoeum

Başvuru nisanda ama maas haziranda 3aylik verildi???.??

Matrix31
nisan 2018'de raporunla birlikte vakfa başvurdun yani.
tamam.
rapor oranın kaç peki?

Rapor annemiin yuzdw 76 orani nisanda başvurup haziranda maas aldik yani nisan mayis haziran dediğim gibi iste

ha bir de e-devlette toplam ödemede yazan miktarı buraya yazar mısın?
e-devlete yazan başvuru tarihini de?

Matrix31
haziranda sana ödenen para 2394,90 TL di mi?
e-devlette toplam ödemede bu miktar mı yazıyor?:)

ha pardon nisan 2017'de başvurmuşsun hesabı yeniden yapıyorum.

sen bana e-devlette yazan toplam ödemeyi yaz bu arada:)

Annemin e devlet sifresi yok almadık. Ama 2ay gitti yani boşuna uğraşmaya gerek yok olan oldu geri gelmesi iicin ne yapilabilirki

Gecen sene alinan rakam 1690 kusur tl diye hatırlıyorum okadar yuksek degildi

Matrix31
sen,
nisanda başvurdun.
yönetmeliğe göre başvuru tarihini takip eden aybaşı aylık başlangıç tarihidir ve aylık başlangıç tarihinden itibaren ödeme yapılır.
aylık başlangıç tarihinden sonraki ödeme dönemine kadar birikmiş para + 3 aylık dönem maaşı toplu ödenir ilk ödemede.
aylık başlangıç tarihin 1 Mayıs 2017
sonraki ödeme dönemi: haziran 2017
5-9 haziran 2017'de sana
mayıs + haziran dönem maaşı (haziran,temmuz ve agustos) olmak üzere 4 aylık toplam 2119,28 TL (1 aylık miktarı 529,82 TL) yapıldı.
ama başvuru tarihi mayıs ise sadece 3 aylık 1589,47 TL ödeme yapılmıştır.

haziranda ilk ödeme aldıktan sonra,
eylül 2017'de, (eylül,ekim,kasım)
2 aylık zam farkıyla birlikte,
1772,80 TL

aralık 2017'de ise,
1699,47 TL (aralık,ocak,şubat)

mart 2018'de, (mart,nisan,mayıs)
2 aylık zam farkıyla birlikte (ocak ve şubat aylarının zam farkı)
1860,63 TL

haziran 2018'de (haziran,temmuz,agustos)
1796,17 TL

eylül'de 2 aylık zam farkıyla birlikte
754,10 TL ödeme yapıldı.

siz başvuru nisanda diyorsunuz. haziranda 3 aylık verildi diyorsunuz 2017 için:)
annene ilk ödemede dört aylık ödeme yapıldı. başvurudan önceki aylar niye verilsin?
kanun ve yönetmelik ödemeler başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren başlar der.

başvuru tarihiniz nisan 2017
bu tarihi takp eden aybaşı 1 mayıs 2017
haziranda mayıs + haziran dönem aylığını aldınız. 4 aylık. bunun içinde 3 aylık haziran dönem maaşı da var.
acele etmeyin yazmak için.
ama lütfen lütefn şu yazdıklarımı okuyun. biraz da düşünün.

annenizin aldığı tüm ödemeleri yazdım yukarıda gördüğünüz gibi.
anneniz için e-devlet şifresi alıp toplam ödemede yazan miktarları yazın bana tekrar hesap yapmaya varım:)

annenize başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren ödeme yapıldı.

Edevlet şifresini alınca size yazarım netleşir ozaman emeğiniz için de teşekkür ederim akşam akşam uğraşırtirdim kusura bakmayın

maaşım eksik verildi

arkadaşlar %48 engelli raporum var. en son haziran ayında 1170 tl civarı almıştım,az önce eylül ayı maaşımı çektim 500 tl verildi,aynı durumu yaşayan var mı ?bu durumun sebebini öğrenmek için nereye başvuracağım bilgisi olan yardımcı olabilir mi? bu arada raporum aralıkta bitecek tekrar heyete gireceğim bunun bir etkisi olabilir mi ? bu sene sürekli engel ve aksaklıklar oldu maaşımı doğru düzgün alamadım.

Üst Alt