Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 Eylül 2022 aylıkları ve ödeme miktarları nedir?

Hocam az önce yazmistim ama görmediniz sanirim hocam rapor oranim yuzde 70 bana 850 felan yatmis fazlami yatmis sydv bildirmeme gerek varmi birde öteki aylikta 100 tl eksikmi alirim eski raporumun bitmesine 2 ay kala teslim ettmistim lakin eski raporum yuzde 70 aliydi yardimci olurmusunuz tsk

Suskun çocuk
hesabı kontrol etmem için şu bilgilere ihtiyacım var:
%70 ve üstü raporunu hangi ayda vakfa teslim ettin?
haziran dönem aylığını aldın zaten değil mi? 1197,45 TL almış olmalısın haziranda?

Eski raporum 08 08 2018 de bitiyodu yeni raporu yuzde 70 15 05 2018 de sydv teslim ettim haziran maaş aldim

Sadece 100 tl felan fazlami yatmis ne yapmam gerekiyo

Suskun çocuk
:)
bu durumda sen %70 ve üstü raporu 15 mayısta teslim etmişsin.
önceki rapor oranın da %70 altıydı.

Bu durumda yönetmelik gereği, yeni raporunun vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden ilk ödeme döneminden itibaren (1 haziran oluyor bu da) %40-69 üzerinden aldığın 2022 aylığı 1 hazirandan itibaren %70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı seviyesine yükseltilmesi gerekir. haziranda haziran dönem aylığı (haziran,temmuz,agustos) olarak 1796,17 TL alman gerekirdi:)

sen haziranda 1197,45 TL mi aldın? yoksa 1796,17 TL Mİ? hangisi?
bence 1197,45 TL almış olmalısın:)

hemen cevap ver, devam edeceğim:)

Yok hocam 1197 fln işte aldik

Hocam durum bu söyledigim gibi öyle 1796 lira felanin yüzunu görmedik de hocam boyle hesaba kitaba girince devreleri yakiyorum dedigim gibi 100 lira fazla yatmiş eksıkmi yatmiş isterlerse yapcak bişi yok yalan oldu dicem para😊 neyse hocam allaha emanet ol

Suskun çocuk

alacağın var senin, vereceğin yok:)

%70 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu almışsın ve 15 mayıs'ta vakfa teslim etmişsin. yönetmelik gereği yeni raporun vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden ilk ödeme dönemi başından itibaren aylığının %70 ve üstü seviyesine yükseltilmesi gerekiyordu.
fakat vakıf,işlemleri yetiştiremediğinden sana haziranda (haziran,temmuz,agustos) olmak üzere 3 aylık 1197,45 TL ödeme yapmış. yani %70 altındaki eski rapor üzerinden.
oysa alman gereken para 1796,17 TL olmalıydı.

dolayısıyla alacaklarını hesaplayalım şimdi:)
haziran döneminde sana 1796,17 ödenmesi gerkirken 1197,45 TL ödenmiş.
haziran dönemi alacağın: 1796,17- 1197,45 = 598,72 TL ( %40-69 raporla % 70 ve üstü rapora göre ödenen aylık farkı bu)
haziran döneminin içindeki temmuz ve agustos olmak üzere 2 ayın zam farkı: 103,58,tl
eylül maaşın da 650,52 TL

alacaklarını toplayalım:
598,72 + 103,58 + 650,52 = 1352,82 TL

eylülde sana toplam 1352,82 TL ödeme yapılması gerekiyordu.
e-devlette bu tutardan az bir ödeme gözüküyorsa vakfa gidip ödenmeyen geri kalanını iste:)

sanırım bunu da 3 ayda ödeyecekler sana:)))
vakıf sana öyle diyecektir:)
şöyle yapmış olabilirler:) eylül için 1352,82 + ekim için 650,52 + kasım için 650,52 ödeyecektik. toplayalım, üçe bölelim, sonra da üçte birini eylül,ekim ve kasımda aylık ödeyelim demiş olabilirler de tabi:)

e-devlette ne kadar yazıyor ödeme miktarında?:) 884,62 TL mi yoksa?:)

Kalem abla bu yeni düzenlemeye göre gelir testinde de değişiklikler olmuş sanırım. Ben önceden maaş alamıyordum. Acaba şimdi alma ihtimalim var mı? %95 engelli raporum var. Annem bakım maaşı alıyor. Bana da engelli maaşı bağlanır mı?

Hocam 884 mi öyle bisiler yaziyo hocam sen iyi guzel hesaplamis sin carpmisin bölmusum toplamisin rakaramlar uzamişta uzamiş dedim ya matametik alt seviyede şuan en guzelli ne biliyormusun sabahtan sydv gitmek senin topladigin böldugun yaziyi sydv deki memurun önune koymak onlar ayiklasin piricin taşini vay ben yazip cizmesek yalan etcekler bizim canliyi😁 herneyse bu olayi yarin cözeyim yazarim yine eywl yardimci oldugun icin✋

Suskun çocuk
sen anlatmakla uğraşma ablası, yazdıklarımdan şu kısmı vakfın önüne at:) [SIZE=1]"%70 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu almışsın ve 15 mayıs'ta vakfa teslim etmişsin. yönetmelik gereği yeni raporun vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden ilk ödeme dönemi başından itibaren aylığının %70 ve üstü seviyesine yükseltilmesi gerekiyordu.
fakat vakıf,işlemleri yetiştiremediğinden sana haziranda (haziran,temmuz,agustos) olmak üzere 3 aylık 1197,45 TL ödeme yapmış. yani %70 altındaki eski rapor üzerinden.
oysa alman gereken para 1796,17 TL olmalıydı.

dolayısıyla alacaklarını hesaplayalım şimdi
haziran döneminde sana 1796,17 ödenmesi gerkirken 1197,45 TL ödenmiş.
haziran dönemi alacağın: 1796,17- 1197,45 = 598,72 TL ( %40-69 raporla % 70 ve üstü rapora göre ödenen aylık farkı bu)
haziran döneminin içindeki temmuz ve agustos olmak üzere 2 ayın zam farkı: 103,58,tl
eylül maaşın da 650,52 TL

alacaklarını toplayalım:
598,72 + 103,58 + 650,52 = 1352,82 TL

eylülde sana toplam 1352,82 TL ödeme yapılması gerekiyordu.
e-devlette bu tutardan az bir ödeme gözüküyorsa vakfa gidip ödenmeyen geri kalanını iste"[/SIZE]
eylül'de 1352,82 TL almam gerekirken neden hesabıma eksik yatırdınız diye hesap sor ve ödenmeyen paranın geri kalanını iste:)
hesabı ben yaptım sen kafanı yorma. hesabım doğru benim.

diğer yazılarımı da gösterirsin.

dayanak olarak da ardında kapı gibi yönetmelik var. yönetmeliğin 13. maddesinin 3. fıkrasına göre ödeme miktarını tekrar hesaplamalarını, ödenmeyen miktarına tarafına ödenmesini talep et:)

ilgili Yönetmelik 13. maddenin 3. fıkrası der ki:
"(3) (Değişik ibareler:RG-25/3/2014-28952) Toplam engel oranı, engelli aylığı tutarında artış yapılmasını gerektirecek şekilde artanların aylıkları, engelliler için sağlık kurulu raporunun Vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden dönem başından itibaren artırılır."

Tamam bi sıkınti olursa sana yönledrirm😁 neyse abla sagolasin hersey icin allaha emanetsin

Suskun çocuk
bi sn
e-devlette 884,62 TL mi yazıyor?
e-devlette yazan ödeme miktarını hemen yaz buraya:)

Suskun çocuk
valla doğru hesaplamışlar helal o vakfa:)

yukarıda şu yazdığımı dikkatli okumadın galiba:
"[SIZE=1]sanırım bunu da 3 ayda ödeyecekler sana))
vakıf sana öyle diyecektir
şöyle yapmış olabilirler eylül için 1352,82 + ekim için 650,52 + kasım için 650,52 ödeyecektik. toplayalım, üçe bölelim, sonra da üçte birini eylül,ekim ve kasımda aylık ödeyelim demiş olabilirler de tabi

e-devlette ne kadar yazıyor ödeme miktarında? 884,62 TL mi yoksa?"[/SIZE]

şimdi ablacım sana eylülde 1352,82 TL ödemeleri gerekiyordu:) ama bunun hepsini eylülde ödemeyelim demişler.
eylülde 1352,82
ekimde 650,52
kasımda 650,52 TL ödeme yapılması gerekiyor.
vakıf hepsini toplamış üçe bölmüş:)
şöyle ki:
1352,82 + 650,52 + 650,52 = 2653,86 TL ediyor toplam.
bunu da üçe bölmüşler: 2653,86 /3 = 884,62 TL
sana olan borçlarını üç ayda ödeyecekelr:)
eylülde 884,62 TL
ekimde 884,62 TL
kasımda 884,62 TL alacaksın:)
böylece borçları kasımda bitmiş olacak:)
aralıkta ise artık aralık aylığını alacaksın:) yani 650,52 TL:)

yarın vakfa gidip ekim ve kasımda da alacağın parayı sor ve teyit et:) için rahatlasın:)
bu yazılarımı da gösterebilirsin tabi anlatmakta sorun yaşarsan.

NOT: e-devlette 884,64 TL yazması kafanı karıştırmasın. bende 884,62 TL niye çıktı? kesirleri yuvarladığım için. bu önemli değil merak etme:)

Valla hocam senin gunahin benim olsun ben anlamam alcak vercek islerinden bilader cekiyo parayi kart onda eksik fazla anlamam inceden ateşleme yapiyo hepsi bu kac para yatmis bilmem ne olmus diye sormam ihtiyaclarmi ufaktan karisiliyorum yetiyo bana her neyse muhhabet muhhabeti acar birde yazdik profil ismimize suskun cocuk diye😁 isimiz gucumuz makara yumak dedigin gibi yapalim yarin gideyim bi cikti alayim memur ugrassin artik

Harbiden senin dedigin rakamlarmi alcam valla yine yaptin guzelligini sevindirdin ozii yi bas tacisin sen

Harbiden senin dedigin rakamlarmi alcam valla yine yaptin guzelligini sevindirdin ozii yi bas tacisin sen

Suskun çocuk
evet ablam harbiden,eylülde 884,62 TL
ekimde 884,62 TL
kasımda 884,62 TL alacaksın. ve kasımdaki aldığın parayla birlikte kurumdan alacakların bitecek böylece.
aralıkta ise 650,52 TL alacaksın.
yarın vakfa gidip ekim ve kasımda alacağın parayı sor da için rahatlasın:)

vakfa benim yazılarımı da gösterirsin:))

Kalem abla mrb ben hazıran 15 te başvurmuştum kabul edildi bugun baktım 1951tl yatmış ben tek aylık yatması gerekmıyormuydu

cerbe
tek aylık dediğin eylül aylığı yattı zaten. ama eylül aylığı ile birlikte aylık başlangıç tarihinden 1 eylül'e kadar olan birikmiş paran da yattı:))
anlatayım dur:)

sen 2022 aylığına haziranda başvurdun.
yönetmelik gereği vakfa başvuru tarihini takip eden ilk aybaşı aylık başlangıç tarihidir.
buna göre senin aylık başlangıç tarihin de 1 temmuz.
yine Yönetmelik gereği aylık başvurusunda bulunup aylığı baglananlara, aylık başlangıç tarihinden ilk ödeme dönemine kadar olan birikmiş para + ilk dönem maaşı birlikte ödenir.
buna göre sana 1 temmuzdan itibaren;
temmuz + agustos + ilk ödeme dönem aylığın olan eylül aylığı olmak üzere 3 aylık ödeme yapıldı.

rapor oranın ise % 70 ve üstü

bu oran üzerinden alabileceğin aylık mitarı ise, 1. 7,2018 - 31,12,2018 tarihlerinde geçerli olmak üzere 650,52 TL'dir.
2 aylık birikmiş para + eylül maaşı olmak üzere 3 aylık toplam paran ise;
650,52 X 3 = 1951,56 TL'dir:)
aldığın para doğrudur. güle güle harca:)
ekimde: 650,52 TL
kasımda 650,52 TL
aralıkta 650,52 TL alacaksın ayrıca.
yani artık hep aylık alacaksın:)

NOT: aylık başvurusunda bulunup, aylığı onaylananlar, yönetmelik gereği,
aylık başlangıç tarihinden ilk ödeme dönemine kadar olan birikmiş parayı +ilk ödeme dönem aylığı ile birlikte alırlar. daha sonra aylık olarak almaya devam ederler.

Abla 144 aradim durumu aynen sana anlatgim gibi anlattim memur dediki hesaplamaya gore 1352 tl yatirimsai lazim dedi peki dedim sonraki aylar nasil olcak dedim ekim kasim felan 650 lira olarak yatcak yani anlayacagin 884 felan yalan oldu benim görusum sen ne diyon bu ise kafalda soru işareti birakti adam

Suskun çocuk
alo 144 bu işi çözemez. sen yarın vakfa gidip vakıftan öğren detayları. vakfın dediklerini de gelip bana anlat:)
vakfa derdini anlatamazsan benim yazılarımı gösterirsin.

Kalem abla kusura bakma herşey icin hakkini helal et başını ağrıttım bugün çektim maaşımı 502 tl birde sana malulen emeklilik hakkında birşey sormak istiyorum ben ev hanımıyım çalışmıyorum 1977 prim var malulen emeklilik hakkında bilgi verirmisin

Hocam dediğniz gibi sydv gittim durumu anlattim sizin yazdiklarinizi gösterdim bekle dedi memur 10 dk bekledim tamam dedi yanlişlik olmuş dedi iste yarın ödeme gunum 1352 kusur felan alcam bi aksililik cikmasa yine ekim kasim ne kadar alcam diye sormayai unutum eger senin hesabina göre olursa dedigin rakamlari alcaz ekim kasim ayligini aralikta degilmi 650 tl alcaz cok sağolasin hakkini helal et seni de uğrastirdik ama eywl ✋

Ama abla yine karistirdim ya 1350 nerde aklimda kaldi 884 kusur alcam

Valla dedim ya sana dun hesap kitap işinden fazla ayikmam yazdiklarini gösterdim 1350 mi yatcak yoksa 884 mu yarin anlariz hocam şimdi 1350 alrsm yarin ekim ve kasimda 884 mu alcam yoksa 650 lirami alcam ekim ve kasimda

Merhaba kalem hanım annem için yazıyorum 2 temmuz 2018 ilk başvuru tarihi ve onaylanmış 1300 tl edevletten gözüküyor.Merak ettiğim ziraat bankası mı yoksa postahanedenmi alacağım bir arkadaş postahane demiş birde size sorayım dedim.

İlk toplu alım bankadan diye söylediler ondan sonra ptt dediler emin olamadım.

Suskun çocuk
ablam senin bu ay 1352 TL alman lazım. bu ay bu parayı yatırırlarsa alacağın bitiyor. ekimde,kasımda ve aralıkta da 650,52 TL alırsın.
ama bu ay eksik para yatırırlarsa kalan paranı diğer aylarda yatırmak zorundalar.
sen hesaba takma, hesabı bana bırak ablam sen.
parayı aldıktan sonra bana ne kadar para ödenmiş olduğunu kuruşu kuruşuna yaz. hesabını kitabını ben yapar sana alacagın var mı varsa ne kadar alacagın var tüm bilgileri veririm.
oldu mu ablası?:)

somefun
eskiden toplu ödemeler bankadan alınırdı ama o uygulama kaldırılalı çok oldu. toplu ödeme vs 2022 aylıkları ile ilgili tüm ödemeler PTT aracılığıyla yapılıyor. bankalar aracılığıyla ödeme yok.
anneniz temmuzda başvurduguna göre aylık başlangıç tarihi 1 agustos.
annenize agustos ve eylül olmak üzere 2 aylık ödeme yapılmış.
rapor oranı %70 ve üstü olduğuna göre;
650,52 X 2 = 1301,04 TL ödeme yapılmış.
anneniz T.C. kimliğiyle birlikte, doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde, herhangi bir PTT şubesinden ödemesini çekebilir.

anneniz, ekimde,kasımda ve aralık'ta da 650,52 TL alacaktır.

Üst Alt