Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 Eylül 2022 aylıkları ve ödeme miktarları nedir?

Alamadığı aylıkları toplu alır artı bu ayın maaşınıda üçün birini alır

Eylül ödemesi

Arkadaşlar eylül ayı ödemeleri benim 8inde cumartesi gününe denk geliyor ayın 7sinde cuma günü yatarmi9 yoksa ayın 10 una mi beklemek zorundayım

@selcuk0068
arkadaşınızın aldığı 2022 engelli aylığı 6 ay önce rapor süresi dolduğu için durdurulmuş. arkadaşınız daha sonra %40 ve üstü raporu almış ve vakfa vermiş.
Yönetmelik gereği, rapor süresi dolduktan sonra 1 sene içinde yeni raporu getirenlerin, hanede kişi başına düşen aylık geliri de 483,64 TL altındaysa, durdurulan engelli aylığı, durduurulduğu tarih itibariyle açılır ve alamadığı aylıklar toplu ödenir.

dolayısıyla arkadaşınızın alamadığı aylıkların hepsi, bu eylül'de, eylül aylığı ile birlikte toplu ödenecektir.

@samet22

2022 aylığı ödemesi cumartesiye gelenlerin ödemesi Cuma,
pazara gelenlerin ise pazartesi ödenir genellikle.

cuma günü bakarsın, parayı çekemezsen, pazartesiyi beklemek durumundasın.
buyuk ihtimalle sorun çıkmaz Cuma gunu çekersin.

2022 maaşları e devlet sitesinde gözükmüyor

Arkadaşlar 2022 maaşları e devlet sitesinde gözükmüyor neden acaba

Pts kaldi sanirim

Bu ay 3 aylik alsaydik cok iyi olurdu aralikta iyise ayliğiya gecseydik 10 numara olurdu yapcak devlet böyle gördu idare etcez şimďi biri kalkar sende cekme 3 ay sonra alirsin şu var her zaman toplu para iyidir hayirlisi olsun herseyin diyelim

Zaten oradan baktım eylül ayı maaşı e devlet te yansımamış

Eylül ayı 2022 ödemeleri

[SIZE=1][-]2018 yılı Eylül ayında ödenecek 2022 maaş ve yaşlılık aylılığı tutarları şu şekilde olacak.

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 1.716,33 TL
% 40- 69 ) engelli aylığı: 1.370,09 TL
% 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı: 2.055,13 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1.370,09 TL
Yukarıda yer alan aylık tutarları üçer aylık dönemlerde ödenen aylık miktarlarıdır

2022 MAAŞLARI AYLIK OLARAK ÖDENMEYE BAŞLAR İSE 2018 YILI EYLÜL AYINDA 2 AYLIK FARK İLE BİRLİKTE ÖDENECEK RAKAMLAR

65 yaş üstü yaşlılık aylığı:.. 628 TL
% 40- 69 ) engelli aylığı:… 503 TL
% 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı:….754 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı:… 503 TL
2018 EKİM AYINDAN İTİBAREN 31.12.2018 TARİHİNE KADAR OLAN 2022 AYLIK MİKTARLARI

65 yaş üstü yaşlılık aylığı:.. 543 TL
% 40- 69 ) engelli aylığı:… 433 TL
% 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı:….650 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı:… 433 TL

Budur kafa karıştırmayın bu ay toplu ödenecek elimde aylık

2022 MAAŞLARI AYLIK OLARAK ÖDENMEYE BAŞLAR İSE 2018 YILI EYLÜL AYINDA 2 AYLIK FARK İLE BİRLİKTE ÖDENECEK RAKAMLAR

65 yaş üstü yaşlılık aylığı:.. 628 TL
% 40- 69 ) engelli aylığı:… 503 TL
% 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı:….754 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı:… 503 TL
2018 EKİM AYINDAN İTİBAREN 31.12.2018 TARİHİNE KADAR OLAN 2022 AYLIK MİKTARLARI

65 yaş üstü yaşlılık aylığı:.. 543 TL
% 40- 69 ) engelli aylığı:… 433 TL
% 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı:….650 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı:… 433 TL

Bütün engelliler mala bağladı maaş az alacağız diye toplu ödeme yapılacak Ekim'de aylık PTT açıklaması bu yukarıdaki yazi[/-][/SIZE]

bir önceki sayfada yazmıştım. ama yeniden kopyalayayım. yazıları okuma alışkanlığınız yok. aynı sorular hep!

arkadaşlar,

1. halen, "eylül'de aylık mı alacağız" diye soruyorsunuz?
- evet, eylül'de aylık alacaksınız.

2. "temmuz ve agustosu almadık, 2 ay alacağımız var" diyorsunuz halen
- haziran'da, haziran+temmuz+agustos ayları olmak üzere 3 aylık peşin aldınız. dolayısıyla agustos ve temmuzu haziranda aldınız, alacağınız yoktur. sadece bu 2 ayın zam farkını alacaksınız.
agustos ve temmuz aylarının zam farkını eylül maaşlarınızla birlikte alacaksınız.

3. haziran'da maaş alanlar, "eylül'de ne kadar alacak?" diye soruyorsunuz.
-NOT 3: Haziran dönem aylığını alanlar, Eylül aylığını 2 aylık zam farkıyla birlikte şu miktarda alacaklar:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 629, 78 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 502,73 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 754,10 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 502,73 TL

4. 2022 aylığı yeni bağlanmış olup eylül'de ilk defa aylık alacaklar, ne kadar alacaklarını soruyor.
-NOT 2: ilk defa aylık alacak olanlar, aylık başlangıç tarihinden 1 Eylül'e kadar birikmiş ödeme ve Eylül maaşlarını Eylül'de toplu alacaklardır. ilk defa Eylül'de 2022 aylığı alacak olanların Eylül'de ne kadar alacaklarını ve ödeme günlerini -istedikleri takdirde-ayrıca hesaplarım. bu hesabı yapmam için, ayrı başlık açarak aylık başvuru tarihini, rapor oranlarını ve doğum yıllarını yazmaları kafi.

bütün bunları ben sabit başlıkta yazmıştım. bkz:https://www.engelliler.biz/forum/202...elli-oldu.html

Ben gelir testi yaptırdıktan sonra ve yeşil kartım devam ederken 31 Temmuz 2018 günü engelli raporu almak için hastaneye başvurdum. Hastaneden 7 Ağustos 2018 günü %40 oranında engelli raporu çıktı. Bende engelli raporu çıktığı gün engelli raporunu aldıktan sonra Sosyal Yardımlaşma Vakfına engelli aylığı almak için başvurdum. İki hafta sonra aylık onaylandı. Ben hangi aydan itibaren ve ne kadar engelli aylığı alırım. Bilgilendirirseniz sevinirim.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

YİĞİT17
rapor oranın % 40
başvuru tarihin agustos. bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 eylül olur.
eger işlemlerin yetişirse eylül'de 1 aylık 433,68 TL alacaksın.

işlemlerin yetişmezse ekim'de;
eylül ayı ile birlikte 2 aylık 867,36 TL alırsın.

E devlette böyle yazıyor. Eylülde alamam mı
39d3ed86f48dcccd61a641c02282cc01.jpg

YİĞİT17
aylığın baglandığını yazmıştın zaten. e-devletteki bilgilerde de aylığın baglandığı yazıyor. sorun bu değil.
ödeme işlemlerinden bahsediyorum.
ödeme işlemlerin yetişirse eylül'de alırsın. yetişmezse ekimde alırsın. e-devletten takip et.
3-4 eylül'de, e-devlette, ödeme miktarında para yazarsa eylül'de alabileceğin anlamına gelir.
ödeme miktarında para yazmazsa işin ekime kalmış demektir.

Benim hastaneye engelli raporu başvuru tarihim 31 Temmuz 2018. Aynı gün rapor çıkmayacağına göre raporda 7 Ağustos 2018 günü çıkıyor ve ben aynı gün hiç vakit kaybetmeden direk Engelli aylığı için Sosyal Yardımlaşma Vakfına başvuruyorum. Raporda geçerlilik başlangıç tarihi 31 Temmuz 2018 yazıyor. Hal böyle olunca benim Ağustos ayı içinde engelli aylığı almam gerekirdi. Çünkü rapor geçerlilik başlangıç tarihi 31 Temmuz 2018. Bu haksızlık değil mi

YİĞİT17

2022 aylığında ödemeler aylık baçlangıç tarihinden itibaren yapılır, rapor tarihinden itibaren değil.

yönetmelik'e göre, vakfa başvuru tarihini takip eden aybaşı aylık başlangıç tarihidir.
e-devlette de başvuru tarihin agustos yazıyor. zaten raporla birlikte vakfa agustosta başvurduğunu sen de söyledin.
bu ayı takip eden aybaşı da 1 eylül'dür.
sana 1 eylül'den itibaren ödeme yapılacak.
işlemlerin yetişirse eylülde bir aylık alacaksın.
yetişmezse eylül ayı ile birlikte ekim'de 2 aylık alırsın.

Kalem

Ne yazık ki öyle. Haksızlık yapılıyor. Yapacak bir şey yok.

Peki bu Sosyal Yardımlaşma Vakfı barınma yardımı kapsamında kira yardımı yapıyor mu?

Ben ilk aylığımı Ptt'den mi yoksa Ziraat Bankası'ndan mı alacağım

Ayliklar ilk ay ve diğer aylar gözetmeksizin PTT şubelerinden alınmaktadır

2022 Eylül maaşım hala e devlette görünmüyor. Sizlerin yattı mı e devlet üzerinden?

Benim hala gözükmüyor e devlet üzerinde... 2 eylül itibariyle

Benimde gözükmüyor yarın gözükür edevlette bugün pazar olduğu için gözükmez

Bende öyle düşünüyorum ama cuma yatıyordu en son gün normalde de O yüzden

Yarın büyük ihtimal e devlete yansır maaşlar o değilde keşke eylulde 3 aylik alsaydık aralikta ayilk almaya başlasaydik 10 numara olurdur

Bencede aralıkta da 3 aylık alıp ocak itibariyle aylık alınmaya başlasa iyi olurdu... 3 aylık kalsa bence daha iyiydi toplu işe yarıyordu en azında

Kalem abla alımlarda bir yanlışlığını var ödemeler eksik yatmış bunları nerden duzelticez
Kalem abla biz zaten ocak şubat martta aldık nisan mayıs haziran da aldık temmuz ağustos eylül de 502tlmi alcaz abla burda bir yanlışlık yokmu sence eylül de almamız gereken para 1370 olması gerekirken

yagizefe
ablacım 19 agustosta yayınlanan yönetmelik gereği 2022 aylıkları 1 eylül itibariyle aylık ödenecektir.
eylül aylık miktarı ise % 40-69 raporu olanlar için 433,68 TL'dir.
eylül maaşınız bu.
ama siz haziranda haziran,temmuz ve agustos olmak üzere 3 aylık 1197,44 TL çektiniz. bu paranın içinde temmuz ve agustos ayının aylıkları da var.

daha sonra 1 temmuzda 2022 aylıkları zamlandı. ama size de temmuz ve agustos ayının parası haziranda verildiği için bu 2 ayın zam farkı olan 69,05 TL eylül maaşı olan 433,68 TL ile birlikte bu ay ödenecek.

eksiklik de yanlışlık da yok!

ekimde 433,68 TL
kasımda 433,58 TL alacaksınız.
bunda anlaşılmayacak ne var?

haziran 1 aylık miktarı 399,149205 TL
temmuz 1 aylık miktarı 399,149205 TL
agustos miktarı 1 aylık miktarı 399,149205 TL
topla bu 3 ayı, eder 1197,44762 TL, yuvarlarsak 1197,45 TL (haziranda bu şekidle 3 aylık peşin aldınız)

1 temmuzda yapılan zamla 2022 aylığı kaç oldu? % 40-69 rapor için ? 1 aylık= 433,677174 TL
e bu zam 1 temmuzdan itibaren geçerli olduğuna göre haziranda aldığınız temmuz ve agustos aylarının zam farkı kaç eder?

hesap ortada , yapalım:
2 aylık fark: 433,677174 - 399,149205 = 34,527969 X 2= 69,055938 TL

eylül maaşı ne kadar oldu? 433,677174
2 aylık farkla toplayalım:
433,677174 + 69,055938 TL = 502.733112 TL
yuvarlarsak 502,73 TL

NOT: senelerdir sizlerin 2022 aylık miktarlarını hesaplarım. hata payım oldu mu hiç? yok.
burada bu hesabı da sırf kafayı yediğimden yazdım. evet kafayı yedim!

yahu 10 kere yazdım 10 kere ya. yazdıklarımı dikkatli okuyun ha okumuyorsanız bu hesabı alın siz yapın.gidin vakfa sorun hatta.

Üst Alt