Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 Eylül 2022 aylıkları ve ödeme miktarları nedir?

2022 aylıkları bayramdan önce ödenecektir mi ödenmiyecekmi aile sosyal politikalar bakanı neden bir açıklama yapmıyor çokmu zor bir açıklama yapmak

Bayram dan önce niye ödesinler daha 15- 20 gün var maaşlara

Şöyle 5-10 gün olsaydı belki ödenirdi ama bu kadar çok zaman varken ödenmez.

yüzde 62 raporumlar ne kadar maaş alırım

slm ben engelli maaşı alıyorum halen almaya devam ediyorum sormak istediğim eylül ayında ne kadar alıcam

olcan
rapor oranın %40-69

haziran'da 3 aylık (haziran,temmuz ve agustos aylarının ödemesi) peşin 1197,45 TL almıştın.

temmuz ve agustos aylarının zam farkıyla (2 aylık fark) birlikte eylül'de 502,73 TL alacaksın.

Engelli maaslari

Yuzde yetmis iki raporum var eylulde maaslar her ay verilick diye bi soylenti var ne kadar alirim

Kalem hanim benim yuzde 45 lik raporum var 2 senelik rapor surem nisan 25 de doldu rapor suresi dolumu nedeniyle iptal edilmistir yazdi daha sonrasinda yeniledim haziran 9 da yenileme oldu devam ediyor yazdi eski rapordan 45 gun kaldi onun parasiyla birliktemi eylulde verilecek yoksa o 45 gunun parasini saymiyacaklarmi.sadece temmuz agustos eylulumu verecekler 3 ay yani.

Son düzenleme:
Yaw arkadaşlar biz üç aylık bide Eylül maasidami alacayiz

Mrb ozutlu maaslari eylulde aylikmi yoksa toplu olarak alacaz ne olur yazarmisiniz

Temmuz agustos eylul olarak mi alcaz yoksa tek eylul mu alcaz

Ya siz şakamısınız arkadaş maaşı yeni alanlar yada kesilip tekrar bağlananlar bağlandığı Aydan itibaren toplu alacak ama haziran maaşını alanlar eylülde sadece 502 tl alacak neden anlamıyorsunuz

Eylül ayinin engeli maaşlarını ağustostaki alacağız abla 3 aylık

Arkadaşlar daha çok erken önümüzde hafta için de yatar eyer kafanızı karıstıran soruları 144 ü aradınızmı ogrenırsınız cok boş konuşan arkadaşlar var baska arkadaslarında kafası karısıyo

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biraz önce 144 aradım eylül ayında 430 küsür alacagımız ögrendim haziranda gelmeyen ayları aldığımız diye birseyler soyledi kalpten gitmek üzereyim harcamalar üç aylik alacağıma göre bana cevap yazın böyle olmaz deyin

Kalem hanim lütfen bir cevap verin

bukalemun1976

evet dogru hazıran ayında temmuz ağustos aylarıda ödediler şuan rapor oranına göre alacaksın
[FONT=sans-serif]
%40-69 engelli aylığı: [/FONT]
[FONT=sans-serif]433,68 TL [/FONT][FONT=sans-serif]/ tam miktarı: 433,677174 TL dir
[/FONT]
NOT 3: Haziran dönem aylığını alanlar, Eylül aylığını 2 aylık farkla birlikte şu miktarda alacaklar:
[FONT=sans-serif]
( % 40- 69 ) engelli aylığı= [/FONT]
502,73 TL

buraya kalem(Melek) ablanın paylaşımını alıntı ekliyorum iyi akşamlar

01.09.2018 - 31.12.2018 döneminde ( Eylül,Ekim,Kasım,Aralık) geçerli olmak üzere 2022 aylık miktarları ise şekildedir:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 543,27 TL / tam miktarı: 543,272919 TL

%40-69 engelli aylığı: 433,68 TL / tam miktarı: 433,677174 TL

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 650,52 TL / tam miktarı: 650,515761 TL

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 433,68 TL) / tam miktarı: 433,677174 TL

NOT1: Eylül,ekim,Kasım,Aralık ayında alacağınız miktarlar yukarıdadır. 1 Eylül itibariyle 2022 aylıkları aylık ödenecektir.

NOT 2: ilk defa aylık alacak olanlar, aylık başlangıç tarihinden 1 Eylül'e kadar birikmiş ödeme ve Eylül maaşlarını Eylül'de toplu alacaklardır. ilk defa Eylül'de 2022 aylığı alacak olanların Eylül'de ne kadar alacaklarını ve ödeme günlerini -istedikleri takdirde-ayrıca hesaplarım. bu hesabı yapmam için, ayrı başlık açarak aylık başvuru tarihini, rapor oranlarını ve doğum yıllarını yazmaları kafi.

NOT 3: Haziran dönem aylığını alanlar, Eylül aylığını 2 aylık farkla birlikte şu miktarda alacaklar:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 629, 78 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 502,73 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 754,10 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 502,73 TL

arkadaşlar az önce kanal 24 de yazı olarak yazdı
1 eylülde zamlı maaşlar diye
maaş günlerimi değişti acaba
gerçi ayın 1 i cumartesiye dekgelio

Merhaba arkadaşlar ben Selçuk Aksaray merkezden katılıyorum benim kafamı karıştıran bir kaç soru

1. sorum Eylül ayında maaşımiz 650 lirami yatacak yoksa Eylül'de 3 aylık tutarı mi alacaz
650 lira yatarsa geride kalan 2 ay gidecek mi yaklaşık 1300 lira kadar bir fark var

bu konu hakkında beni bilgilendiriseniz sevinirim şimdiden teşekkürler Allah'a emanet olunuz saygılarımla selamlıyorum....

Eylül ayında 1 aylık 433 tl mi alıcaz?

Cevap verırsenız senırım

selcuk0068
maaşlar aylıga dönmeseydı dedııgn gibi 3 aylık alacaktın eylül dönemı olarak.eylül dönemi eylül ekim aylarını kapsıyodu.aylıga dönunce ekım ve kasıma ait maaşlarınızı o aylarda alacaksınız.geriye 2 ay kalamdıgı için hak kaybınız olmuyor

Vesterello
engelınız 40 - 69 arasında ise evet 433 lira maaşınız.70 ve yukarsı içinse 650 lira.

eskiden
haziranda : haziran temmuz ağustos
eylülde : eylül ekim kasım
Aralıkta : aralık ocak şubat ayının
martta : mart nisa mayıs

ayının parasını alırdık 2 aylık fark oluşurdu oda yıllık altı ayda bir memur katsayı artışı yani altı aylık aylığın zammı olurdu buda ocak başı ve temmuzda yapılır temmuzda yapılan zamların 2 aylık tutarını eylülde ocakta yapılan zamların 2 aylık tutarınıda martta alırdık yani ocak şubatın zamlarını ek olarak martta temmuz oğustos aylarının zammını ek olarak eylülde alırdık şimdi son iki aylık farkla eylülde %40-69 arası 502 lira alıcak

yazıları okumamak yerine neden ısrarla tekrar soruluyor anlamış değilim ayrı yetten eğer cok maddi sıkıntınız varsa aile sosyal yardım ek ödenekte verebiliyor bizzat direk gidersiniz durumunuzu izah edersiniz evde bakmaya gelip para yardımı yapılır veya durumunuzu cimer yoluyla direk yazının onlar ilgili mercilere yönlendiriyor yazdınız yazı önce il aile sosyal yardıma daha sonra bulunduğunuz ilçe kasaba semt aile sosyal yardıma yönlenerek ulaşıyor kömür yardımı ve ya gıda yardımı da alabilirsiniz sosyal yardımdan yardımcı olmazlarsa cimere yazın silsile yolu ile bi şekilde iletebilirsiniz iyi akşamlar diler her şeyin gönlünüzce olmasını temenni ederim SAYGILARIMLA

arkadaşlar,

1. halen, "eylül'de aylık mı alacağız" diye soruyorsunuz?
- evet, eylül'de aylık alacaksınız.

2. "temmuz ve agustosu almadık, 2 ay alacağımız var" diyorsunuz halen
- haziran'da, haziran+temmuz+agustos ayları olmak üzere 3 aylık peşin aldınız. dolayısıyla agustos ve temmuzu haziranda aldınız, alacağınız yoktur. sadece bu 2 ayın zam farkını alacaksınız.
agustos ve temmuz aylarının zam farkını eylül maaşlarınızla birlikte alacaksınız.

3. haziran'da maaş alanlar, "eylül'de ne kadar alacak?" diye soruyorsunuz.
-NOT 3: Haziran dönem aylığını alanlar, Eylül aylığını 2 aylık zam farkıyla birlikte şu miktarda alacaklar:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 629, 78 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 502,73 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 754,10 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 502,73 TL

4. 2022 aylığı yeni bağlanmış olup eylül'de ilk defa aylık alacaklar, ne kadar alacaklarını soruyor.
-NOT 2: ilk defa aylık alacak olanlar, aylık başlangıç tarihinden 1 Eylül'e kadar birikmiş ödeme ve Eylül maaşlarını Eylül'de toplu alacaklardır. ilk defa Eylül'de 2022 aylığı alacak olanların Eylül'de ne kadar alacaklarını ve ödeme günlerini -istedikleri takdirde-ayrıca hesaplarım. bu hesabı yapmam için, ayrı başlık açarak aylık başvuru tarihini, rapor oranlarını ve doğum yıllarını yazmaları kafi.

bütün bunları ben sabit başlıkta yazmıştım. bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

65 yaşın zam mı çok iyi olmuştu neden bizede böyle bir iyileştirme olmuyor her ay 433 lirala geçinen var mı?

2022 hakkın da acil yardım !!!!!

merhaba benim bir arkadaşım var birlikte diyalize giriyoruz bundan altı kadar önce rapor süresi dolduğu için maaşı kesildi altı ay kadar maaş alamadı sosyala raporu verdi sosyaldan 6 aylık maaşı alırsın demişler şimdi maaşlar aylık oldu ya arkadaşım o içerde kalan 6 aylık maaşını alabilir mi sadece 650 tl ile mi yetinir konu hakkında bir bilgi sahibi olan bilgi verirse sevinirim saygılar sevgiler

Üst Alt