Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 Şubat atamasında tercih yapacak engelli öğretmenler!?

sipNOz

yani yapmak istediğiniz ve hakkınız olan mesleği yapmalısınız ,sizin de hakkınız var ancak ben sadece olayı mantıklı bulduğumu belirttim.
başka da bir yargı yok.

Son düzenleme:
Halkla ilişkiler ve organizasyon öğretmenliği yazacaklar başlıkta buluşalım.

Merhaba hocalarım sıralama yapalım.

Halkla ilişkiler ve organizasyon öğretmenliği yazacaklar başlıkta buluşalım.

Benim arkadaşda aynı durumda

arkadaş birlik olalım. hakkımızı arayalım. cimer ve 444 0 632 ye mağduriyetin giderilmesi için yazalım söyleyelim.

sonunda sadece tercih yapamayan bi ben değilmişim onu öğrendim.
sistemsel sorunlar sanırım..

Aynı puanla (ki 2018 ile yerleşmiş) iki farklı kamu kurumuna başvuru yapamazsınız.

2016 ile memur olarak atandım. 2018 ekpss girdim ki öğretmen olayım diye. 2020 şubat atamasında başvuru yapamazsın memursun diyor. Böyle bir saçmalık daha önce görülmemiştir yine görülemez kabul etmiyorum sonuna kadarda gideceğim. Siz de öylle yapın birlik olalım ve mahkemeye avukata başvuralım. 4 bin lira yedirelim ama sonucta hakkımızı alalım. 444 0 632 arayın mağdur olduğunuzu söyleyin arkadaşlar ayrıca cimere yazın. ayrıca Burak YILMAZ isimli arkadaşla irtibata geçin avukat tutup mahkemeye vereceğiz konuyu ne demek memur olan öğretmen olamaz. küfür edesim geliyor bize gelince mi hep sorun çıkıyor.https://www.facebook.com/profile.php?id=100016249237086

Suskun Mutsuz Umutlu
Söylediğin yerler harici twttr dan da yazdım meb ve bakanımıza, umarım bir yolunu bulurlar, tercih edip kazanılan yılın puanı geçersiz olabilir itiraz edemem ama yeni sınavın puanını kullanamamak hayal kırıklığına uğrattı beni.

birşey yapabileceğinizi sanmıyorum,çünkü akla uygunluk yok malesef yapmak istediğiniz şeyde. o zaman mesela öğretmenliğe yerleştin atıyorum sağlık bakanlığı da ayrı kadro açıyor olsun senin bölümünde buna elverişli git orayı da yaz ve üç kadro birden işgal et..

olmaz..

mantıksız..

2018 Ekpss puanı ile tercih yapamamak

2016 yılındaki ekpss ile memur oldum (düz memur) ondan sonra kariyer hedefi olarak çok istediğim öğretmenlik için formasyon alıp ( 2017 yılında ) 2018 yılında tekrar sınava girdim ( ki bu dönem 2016 puanı ile atanan memur tekrar aynı puanla öğretmen olabiliyordu. Ne olur ne olmaz diyerek tekrar sınava girdim.)
Ve 2020 Şubat atamalarında yeni aldığım puanla tercih yapmama sistem izin vermiyor! Sebebiyse 2016 yılında atamam olmuş!

Öğretmenlik memurluğun bir üst kadrosu olmasına rağmen böyle bir şeyle karşı karşıyayım. Mahkemeye gitsek haklı çıksam dahi atama dönemi geçmiş olacak ve hakkım resmen elimden alınmış olacak. Ne yapacağım bilmiyorum.

Engelsiz bireylere bile bu muamele yapılmazken, bize neden bu şekilde engel koyarlar anlamıyorum. Pozitif ayrımcılık istemiyorum. Hakkımı istiyorum ve elimdende bir şey gelmiyor.

kar&yağmur
Sıkıntılı bir süreç ve senin bu yazdıklarında abesle iştigal. Mantıklı tutar tarafı yok. Haktan hukuktan bağımsız söylediklerin.
Senin dediğin gibi olmuyor işler, yeni üst kadroya geçildiğinde istifa edilir alt kadrodan ve o kurumda yeni bir boşluk oluşur. Yok öyle 3 5 kadro işgal etmek.
Madem öyle neden 2018 sınavına dahil edildik? Yeni sınava girmenin mantığı ne o zaman? Kariyer hedefi çizmeyelim mi kendimize? Atandık kurtulduk orda çakılı kalmak mı amaç? Mühendislik, doktorluk ya da avukatlık okusam ve bittiğinde bu meslekleri yapamazsın çünkü atanmışsın mı denmeli bana? Üniversiteye kayıt yapmamızda engellensin o zaman nede olsa atandık zamanında!

sipNOz

yani bunu nasıl söylesem bilmiyorum ,
o zaman şöyle yapmanız gerekmiyor mu ,o ilgili kadroya atanacağınız kesin olmadıysa istifa etmez ve diğer üst kadroya başvuru yapmazsınız o zaman , eğer illa ki istemişseydiniz o zaman sıralamada kesin gözüyle bakıldığında istifa ederdiniz.
mesela atıyorum sınava giren kaç kişi var
1000 kişi
kaç kişi atanacak 89
senin sıralaman kaç 90 sen istifa etmemesi gereken kimselerdensin...
senin sıralaman 88 olsa muallak... ama eder edersin tercih senin.
fakat faraza,sen olmuşsun 10. sırada o zaman istifanı eder başvurunu yapar atanırsın.
birde şöyle bir detay var: puanların 4 yıl geçerliliği yeni konuldu..

ayrıca öğretmenliği büyütüyorsunuz ben 3 yıl yaptım imkanım olsa düz memurluğuna geçeceğim direk siz ise kavgasını yapıyorsunuz
sizi bu konuda zaten anlamak çok zor.

Tercih illeri açılmıyor yapabilen var mı arkadaşlar

Ya anlamıyorum sizi valla atanmışsınız kendinizi kurtarmışsınız o zaman bekleseydiniz ne diye seçtiniz? Kalkmış burda hak hukuktan bahsediyorsunuz öğretmen olarak atanmak basvurmak istediğiniz kişilerin hakkina giriyorsunuz ! bana göre cok mantıklı bir karar olmus ki bu vakitten sonra zaten olmaz resmi gazetede bile yayınlandi.

kar&yağmur
10. Ya da 1. Olmam neyi değiştir ki? Bi dönem kadro açmamış, 2. Dönem 1 kişi almış bu dönem 50 kişide alabilir ya da hiç almayabilir?

Benim tercih yapamama sebebim istifa etmemiş olmam değil bunu anlatamıyorum. Böyle bir uygulamada yok zaten. Tercih yaptırmamalarının sebebi 2016 da bir kadroya yerleşmiş olmam, 2018 puanıyla tercih yapmamı engelliyor. Yani istifa etsemde etmesemde bana kullandırmıyor bu puanı. Çünkü bir defa yerleştim artık.

incisel
Hak hukuk derken? 2016 da branş birincisiydim mecburen kadro açmadıkları için branş dışı tercih yaptım atandım bu dönem branşımda 2. Oldum ve istediğim mesleği yapmak için önüm açıldı dedim. Birileri önümden çekilsinde bende sıyrılayım demedim. Sağlık sorunlarıma rağmen çalıştım uğraştım. Kimse bana burda ya atandın zaten dur durduğun yerde diyemez.

Tercih illeri bende açılmıyor yapabilen var mı arkadaşlar yoksa tek bende mi böyle

Aynı durumdayım bende 2016 yılında atandım. işletmeyi bitirdim. 2018 yılında sınava girdim formasyon aldım felsefe öğretmenliğine basvurumu sistem engelliyor.Yönetmelikte yazıyor zaten başka bir hizmet sınıfına geçişte sorun olmayacağı.Bunu Cimer ve MEB personele yazalım arkadaşlar

Yerleştirme ve atama yapılmayacak haller
MADDE 14- (1) Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar bu duyuru kapsamında yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı ile başvuru yapamayacaktır.

Benim anladığım kadarı ile atandığımız bölüm ile tekrardan atanamıyoruz. Başka bir bölüm mezunu olursak atanmaya engel olmaz herhalde. Bu şekilde başvuru yapan var mı?

Başka bölüm mezunuyum.2016 puanımı da kullanmıyorum 2018 puanını kullanacagım fakat siztem tercih yapmamı engelliyor.GİH sınıfından Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına geçiş yapacagız.

Arkadaşlar merhaba bende aynı durumdayım 2016 ekpss puanı ile memur olarak atandım 2018 yılında tekrar sınava girdim. 2018 yılında almış olduğum puanım ile herhangi bir atamam olmadı tercihte dahi bulunmadım. Ancak sistem 2014 yılında yayımlanan yönetmeliğe dayandırarak tercih yaptırmıyor. 2014 ylılnda yayımlanan yönetmelik 2020 yılında mı akıllarına geldi acaba? Bugüne kadar MEB'in yaptığı atamalarda böyle bir kural geçerli değildi.

Diğer bir konuda 2020 ekpss başvuru kılavuzunda "Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, EKPSS puanı veya kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar, daha sonra yapılacak yerleştirmelere, geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla tercih yapamazlar." diye bir ibare var. Bu ibareden senin sınava girmene gerek yok ben senin daha önce atamanı yapmışım anlamı mı çıkarmamız gerekiyor?

arkadaşlar bu MEB atamasında tercih verdim diyelim, atama gerçekleşti ve gitmedim. bu durumda birkaç yıl tercih verememe gibi bi durum söz konusu mu yoksa sadece tercih verdiğim sınav puanın mı yanıyor?

Atandığınız tarihten itibaren 1 yıl tercihte bulunamıyorsunuz.

merhaba bende sadece 7 il çıkıyor tercih için bu hatalı mı yoksa doğru mu?

Bende hala tercihler açılmıyor yapabilen oldu mu

Fen bilgisi öğretmeni varmı arkadaşlar bizede 4 il açıldı
birde biz atanırsak kadrolu olarakmı atanıyoruz yoksa sözleşmelimi ve gittiğimiz ilde il bazında öğretmen tayinlerinde tayinimizi başka ile aldırabiliyormuyuz çünkü engelli öğretmenler için il bazında tayinler ayrı yapılıyormuş diye duydum

ULa

Hocam kadrolu olarak atanıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla şubat ve ağustos döneminde engel durumu tayinleri oluyor. Onun haricinde dilekçe ile tayin isteyemiyorsunuz.

Üst Alt