Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Aylıkları 2015 Eylül Dönemi Ödeme Günleri ve Aylık Tutarları

teşekkür ederim Mirhat kardeş birde ben yeni konu Açtım belki konu hakkında bilgin vardır
bir bakarmısın iyi Akşamlar.

Kalem hanım hoşgeldiniz
gelmişken hesaplasnız eylül de ne kadar alcaz

hoşbuldum Mirhat:)
aslında hesaplamayı düşünmüyordum Eylül dönem aylıklarını, nasılsa maaş alırken öğrenirsiniz diye. ama seni kırmayacağım ablası.
yaşlılık aylığını hesapladım. 3 aylık yaşlılık aylığı miktarı: 458, 2622646 bunu yuvarlarsak 458, 26 TL eder.
yalnız Eylül dönem aylıklarınızı biliyorsunuz 2 aylık farkla birlikte alacaksınız. farkı dahil etmedim hesaba.

% 40-69 engelli aylığı ve % 70 bakıma muhtaç engelli aylığı miktarlarını da hesaplayıp birazdan yayınlarım..

% 70 bakıma muhtaç engelli aylığı 1374, 7867938 TL oldu. Yuvarlarsak 1374, 79 TL eder. bu miktara 2 aylık fark dahil değildir.

Kalemşör abla hoşgeldin :) Ya ben Geçen yıl 2014.12 ayından sonra rapor tarihim doldu diye para alamadım 2 dönem geçti üzerinden alamadığım bu Eylül'de 3. dönem geliyor ve artık raporum var maaş tekrarda onaylandı %84 olarak ben kaç para alıcam şimdi?

serhanas

süreli raporun vardı ve rapor süren dolduğu için aylığın durduruldu. sen de 1 sene geçmeden yeni raporu ilgili kuruma verdin.
eger böyleyse aylığın durdurulduğu tarihten itibaren açılacaktır. bu durumda toplu ödeme alacaksın.

aylık durdurulma tarihin kaç? rapor süre bitim tarihi kaç?

bunları cevapla ona göre kesin hesap yapayım.
Eylül dönem maaşın belli: 1374,79 TL (2 aylık fark hariç)

bu arada 2 aylık farkları da hesapladım. 1 Temmuz itibariyle maaşlarınız arttığı için ve Temmuz ve Ağustos ayını da Haziran dönem maaşında zamsız peşin aldığınız için bu 2 ayın maaş farkı eylül döneminde ödeniyor. 2 aylık farktan kastım budur. 2 aylık farkla birlikte şu miktarda alacaksınız Eylül'de.

Yaşlı aylığı: 472,14 TL
Özürlü (% 40-69) Aylığı: 944,30 TL
Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1416,45 TL
18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 944,30 TL

UYARI: tekrar hatırlatayım 2022 aylık miktarları şurada yazdığım gibidir ve Aralık döneminde bu miktarda alacaksınız: 01.07.2015 - 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları şu şekildedir

@serhanas

süreli raporun vardı ve rapor süren dolduğu için aylığın durduruldu. sen de 1 sene geçmeden yeni raporu ilgili kuruma verdin.
eger böyleyse aylığın durdurulduğu tarihten itibaren açılacaktır. bu durumda toplu ödeme alacaksın.

aylık durdurulma tarihin kaç? rapor süre bitim tarihi kaç?

bunları cevapla ona göre kesin hesap yapayım.
Eylül dönem maaşın belli: 1374,79 TL (2 aylık fark hariç)

ablam hoş geldin özlettin kendini 2016 memur zammı ne kadar yansıyacak özürlülere hesap yaptınmı ablam

hoşbuldum ablam:)
2016 memur katsayısı da belirlendi ama biliyorsun maliye enflasyon farkına göre güncel düzenleme yapabiliyor. gerçi bu da çok az miktarda değişikliğe sebep oluyor.
gösterge sayısı da var işin içinde. 2016 bütçe kanunu kabul edilmedi daha. gösterge sayısı 2016 bütçe kanununda değişirse hesap tamamen değişebilir. gerçi bu seneki gösterge sayısının değişeceğini sanmıyorum. merakını gidermek amacıyla 2015 bütçe kanununa göre belirlenmiş gösterge sayısı ve 2016 ilk altı aya göre belirlenmiş memur katsayısına göre bir hesap yapayım istersen:)

% 70 bakıma muhtaç engelli aylığı: 1457,27 TL
% 40-69 engelli aylığı ise: 971,51 TL
eger bütçe kanununda gösterge sayısı değişirse bu hesap değişir tabi. artar ama azalmaz. (tekrar edeyim gösterge sayısının değişeceğini sanmıyorum)
eger gösterge sayısı 2016 Bütçesinde de aynı belrlenirse enflasyon farkı pek değiştirmez. ancak en fazla 2-3 tl oynar. yine de kesin konuşmasını sevmem.
hele 2016 bütçesini ve maliyenin Ocak'ta yapacagı düzenlemeyi bekleyelim bi.
nasılsa Ocak ayında güncel verilere göre kesin hesap yapar yayınlarım ablası.

Ablam rapor süresi dolum tarihi yani feshedilme tarihi 12.2014 ben ondan sonra hemen randevu aldım hastaneden mauısın 25 inde yeni rapor verdiler haziran 28 inde de süresiz ağır özürlü olarak yeni raporum verildi. Aylığımda 12. Ayın 8 inde aldıktan hemen bir kaç gün sonra dırdu yani şuan 2 dönem maaşı almadım hesaplarsan çok sevinirim teşekkürler.

Aralık dönem maaşını almış sonra aylıgın durdurulmuş anladığım kadarıyla. bu durumda sana mart, haziran ve eylül dönemleri birlikte ödenecek.

4041 Tl alacaksın ablam. bu hesaba aralık dönem aylıgının 2 aylık farkını dahil etmedim. en fazla 30-40 tl oynar bu miktar 2 aylık farktan dolayı.

Kalem Abla benim doğum yılının son rakamı 7 1987 liyim Ayın 7 si pazartesimi
Alacam birde yeni bir konu Açtım cevap yazan yok sizin bu konuda bilginiz vardır diye
düşünüyorum konu başlığı vazife malülü Aylığı saygılarımı sunarım.

biraz önce 144 Ü Aradım engelli maaşları Alanların maaşları incelemedeymiş
pek Anlamadım her zaman bir hafta kala yaptıkları incelememi yoksa başka bir incelememi
Anlamadım 4 eylülde belli olacakmış maaşları Alacağımız günler saygılar.

aylığın onaylanmış ablam. demek ki aylık almaya hak görülmüşsün ve engel yok.
süreli rapordan dolayı aylığın durdurulmuş senin. sebep sadece buysa aylığını ve birikmiş paranı alırsın elbette:) rahat ol:)

derbeder47,

doğum yılının son rakamı 7 olduğuna göre maaşını 7 Haziran'da T.C. kimliğinle herhangi bir pTT şubesinden alabilirsin.
diğer soruna cevap vereceklerdir az sabır.

Aynen abla çok sevindim ya süreli rapordan dolayı reddedildi feshedildi yazıyordu çok sevindim 4000TL alacağıma çok şükür. Birde abla e devlette ne zaman yazar maaş bilgisi?

Kalemşör

ablam çok tşkler peki ablam 2016 memur katsayısı belli oldu dedin peki gösterge sayısı sabit degilmi yada oynama yapılıyormu düşük veya yukarı
ablam allah özürlü kardeşlerime yardımcısı olsun ha kesılecek dıye kabus görüyorlar inşallah bu kabus biter

şey dicem kalem abla
babam 65 yaş alıyo ya haziranda 534 almış
bide yaşlı aylığı aylığı 200 lira oldu diye haber4ler var
bi yanlışınmı var abla yoksa haberin yokmu yaşlı aylığından
internetim de bağlanmadı cafe den girdim

nextby01

ablam gösterge sayısı her sene değişmez. en azından geçmişte böyle oldu. mesela önceki gösterge sayısı aklımda yanlış kalmadıysa 3 sene hep aynı kaldı. bu gösterge sayısı da daha bir yılllık. büyük ihtimalle 2016 bütçe kanununda da aynı gösterge sayısı kabul edilecektir. inşallah değişir tabi sevinirim buna.
2022 aylıkları gösterge sayısı ve memur katsayısının çarpımıyla hesaplanıyor. 2016 ve 2017 memur katsayıları da belirlendi daha yeni. bunlara göre hesap yaptım yukarıda. ama dedim ya ne olursa olsun 2016 bütçesini ve maliyenin memur katsayısı ile ilgili güncel düzenlemesini beklemek zorundayız. 2016 için şimdilik erken. yalnız yaptıgım hesap kesin. artma olur azalma olmaz.
neyse önceki mesajımda da dediğim gibi 2016 için Ocak'ı bekleyip güncel verileri görmek lazım.

mirhat

ablacım yaşlı aylığını şu linkte yazdım ya: http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html
Yaşlı Aylığı: 458, 26 TL (1 aylık miktar: 152, 75 TL )
ablacım 65 yaş aylığı olarak bilinen yaşlı aylığı 2022 sayılı kanun kapsamında zaten. o da 2022 aylığı. verdiğim linkte yaşlı aylığı miktarını yazdım ya. 458,26 TL oldu yaşlı aylığı. 3 ayda bir bu miktarda alacaksınız. eylül'de 2 aylık fark da ödenecek tabi.
haziranda 534 tl aldı demişsin. yaşlı aylığı o kadar değil. birikmişi vardır onla birlikte oyle olmuştur ya da senin aklında yanlış kalmıştır. verdiğim linkte hem 1. altı ay ve hem de 2. altı ay yaşlı aylığı miktarları yazılı zaten. oyle 200 TL vs diye bir şey yok bunlar yanlış asla doğru değil.

babanın alacağı yaşlı aylığı miktarı kesindir. 458,26 TL. (2 aylık fark da alacak tabi)

serhanas

edevlette ne zaman yazar bilemiorum ablam. maaş ödemeleri başlayınca güncelleme yapılacaktır sistemde.

Davutoğlu dedi ya kalem hanım yaşlı aylığını 200 yaptım diye
3 ünde belki 4 ünde garanti görünüo e devlette maaş bilgisi

birikmiş parayı ilk maaşında aldı abla martta sen hesaplamıştın tam dedin kadar almıştı
haziranda ki birikmiş para ne onu anlamadım 534 almış

ablacım başka şey için denmiştir. baban 2022 aylığı alıyorsa yani 65 yaş aylığı dediğim kadar alacak.
sen şu sgk kapsamındaki emeklilere ödeneceği söylenen 200 tl para konusuyla karıştırmışsındır.
2022 aylıkları için yok öyle bir şey ya.
65 yaş aylığı miktarını yazdım yanlışlık yok burada. ne duydun nereden duydun duyumun aslı ne bilemem ama duyduklarının bu 2022 yaşlı aylığı ile alakası yok. bana güven.

ayrıca yaşlı aylığı 534 tl hiç olmadı. babandan yanlış duymuşsundur. öyle bir miktar da yok.

haziran'da Yaşlı Aylığı için 437, 43 TL (1 aylık miktar: 145,81 TL ) ödeme yapıldı. 534 tl diye bir ödeme yapılmadı.

konuyla ilgili açtıgıun başlığa da yazdım mirhat

sana başta kızdım ama yine de içim rahat etmedi haberleri tarayım dedim ve bir bilgiye rastladım. içime kuşku düştü. orada da yazdım. şimdi işin aslı ne araştıracagım.

NOT: arkadaşlar ben özel mesajlara cevap vermiyorum. sorularınızı lütfen forumdan yazın.

arkadaşlar mirhat sayesinde bir haberin peşine düştüm. böylece bütçe kanununda bir kanunla değişiklik yapıldığını gördüm. 65 yaşlı aylığı için düzenlenmiş gösterge sayısı değiştirilmiş ve 1751'den 2332'ye çıkartılmış. bu durumda yaşlı aylığını yeniden hesapladım. diğerlerinde değişiklik yok. bilginize.

01.07.2015 - 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları şu şekildedir:

Yaşlı Aylığı: 610, 32 TL (1 aylık miktar: 203,44 TL )
Özürlü (% 40-69) Aylığı: 916, 52 TL (1 aylık miktar: 305, 51 TL )

Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1374, 79 TL (1 aylık miktar: 458, 26 TL )
18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 916, 52 TL (1 aylık miktar: TL ) 305, 51 TL

NOT: bu aylık miktarlarına 2 aylık fark eklenmemiştir.

Kalem hanım bende haberi gördüğüm siteyi sölicektim sana
finans haberler com
ee şimdi kalem hanım babam ne kadar alcak

kalem apla hoşgeldin benim bi sorum olucak cvp verirseniz sevinirim sizi bekliyordum çoktandır ben evde bakım aylıgı alıyordum bide 2022 maaşı sonra ekpss sınavıyla mebe hizmetli olarak atandım gittim 2022 maaşını kestirdim çünkü kanun açık sgk kaydı olursa kesilir diyor buraya kadar amenna ama evde bakım aylıgım da kesildi kendileri kesti muhtaçlık sınırını geçmiyoruz %80 agır özürlü raporum mevcut sırf işe girdigim için maaşımı kestiler forumda okudugum kadarıyla çalışıpta alan arkadaşlar var bana bi yol gösterin ne yapayım evde bakım aylıgı alabilmem için

mirhat

baban 610,32 TL alacak ablam. 2 aylık farkı katmadım buna. ayrıca 2 aylık fark da alacak yani.

sana kızdığım için özür dilerim ablası. inan bütçe kanununda gösterge sayılarını ve memur katsayılarını biliyordum. ona göre hesap yaptım. BUMKO resmi web sitesinde yaşlı aylığı gösterge sayısı halen 1751. böyle olunca verdiğin haberlere inanmadım.zaten verdiğin haberlerde de emeklilerle ilgili bilgi vardı. ama yine de içime kuşku düştü emin olmak adına iyice araştırdım ve gösterge sayısının başka bir kanunla değiştirildiği haberine rastladım. ilgili kanuna Resmi Gazete'den baktım ve gösterge sayısının değiştirildiğini gördüm.böylece gerçek ortaya çıktı sayende:) çok teşekkürler ablası. ben de tabi hesabı yeniden yaptım ve yukarıda yayınladım.

paranoya
hoş buldum ablam:) çalışmaya başlamışsın hayırlı olsun.
ablacım, evde bakım aylığın kesilmiş. bu konuda yapılabilecek bir şey olacağını sanmıyorum. bedenen bir rahatsızlığın olsa bir çözüm bulunurdu ama şimdilik bu çok zor. bakıma muhtaçlık kriterlerini lütfen dikkatle incele bi: http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam bağımlı veya en az ikisinde kısmen bagımlı olman gerekiyor. çalışmaya başladığın için en az bir bentte tam bağımlı veya en az iki bentte kısmen bağımlı olman zor görünüyor.
biliyorsun evde bakım aylığı bakıma muhtaç olma durumunda bakıcıya veriliyor. çalışmaya başladığın için de bakıcıya ihtiyacın oldugunu düşünmezler. unutma evde bakım aylığı haftanın 7 gunu 24 saat bakım hizmeti karşılığında bakıcıya ödeniyor. çalışırken de bakıcıya ihtiyaç duyman gerekir. böyle bir durum olmadığı kanati uyanmış degerlendirme heyetinde. bu yüzden evde bakım aylıgı baglamazlar sana tekrardan. sen verdiğim linkteki A,B,C,D bentlerini dikkatle incele ne demek istediğimi anlarsın. degerlendirme heyeti bu bentlere göre bakıma muhtaçlığı değerlendiriyor çünkü.

1 aylık fark 58 mi 2 aylık fark 116 yapar galiba
yani 726 mı alcak

145 e 58 ekleyince 203 yapıo sizin dediniz gibi 1 aylık tutar

baban 2 ylık farkla birlikte eylül'de 725, 58 Tl alacak ablası. hesabı doğru yaptın yani. yuvarlamalardan dolayı çok ufak oynama olabilir kesir bölümünde. tabi eylül'de 2 aylık farkları öderler mi bilmiyorum. biliorsun Mart'ta sorun çıkarmışlardı ve bazılarına 2 aylık fark ödenmemişti. . bunu sıkı takip edin ablası oldu mu?

Üst Alt