Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 EKPSS başvuru sürecine ilişkin bilgi ve paylaşım platformu

Cevap için tşkler :) Bilmediğim için tekrar detaylı soruyorum yanlış anlamayın...
Şimdi EKPSS normal KPSS gibi 70 şartı yok diye biliyorum keza bir tanıdığım engelli birey 2 sene önce 70-72 puan ile atandı aynı yıl tabii başka şeyler dayı meselesi vardır sanırım buna göre yani illaki 90 ŞARTI nerden geliyor o nasıl atandı peki.?
Keza kişi zaten Engelli birey neden 90 şartı sunarlarki anlamıyorum amaç istihdammı yoksa zorlaştırmak mı.?
Kişi zaten 90-100 alsa veya alacağını bilse gözü kapalı girer madem KPSS gibi sözde puan 70 baraj şartı yok KPSS gibi bence çok saçma 90 puan olayı.!
Zaten 90 yapan 100 yapar dahii olur :) neyse sitemim size değil yanlış anlamayın 1-2 yerdende duydum 90 şartı gibi bişeyi ama yetkili bir mevkii
Sordum dün M.Eğitim Kamu görevli öğretmen dediki açık oldumu her yer alır sizde BARAJ şartı yok dedi yeterki istesinler dedi ;) anladınız siz.?

Ekpssde puan sorunu yok. 90 puan şartı olduğunu kim söyledi? Atamalar branş ve puana göre oluyor. Mesela lisanstan 75 alan öğretmen liseden 90 alan birinden daha avantajlıdır. Çünkü öğretmen alımı olduğunda branşa bakılır lisede ise sadece memurluk ve hizmetli seçilebilir.

Sınav başvuru tarihinden önce ya da sonra fotoğrafın geçerlilik süresi bittiğinde başvuru yaparken ya da sınav zamanında aynı fotoğraf ile sınav yeri yazdırılırsa sorun olur mu? Konuyu araştırdım online olarak başvuru yapacak kişiler fotoğraf süresi bitmeden herhangi bir ösym kayıt merkezlerinde yeni fotoğraf güncelletebilir ayrıca yeni kimlik kartındaki fotoğrafını kullanabilirler.

Anladım ama sizde söylediniz yukarda atanma için en az 90 almanız lazım diye :) keza başka 2 kişi daha demişti Hizmetli genelde kura ile olanlar değil mi.?
Birde tabi bu şahsi görüşüm benim niyetim memurluk Hizmetli değil bana 70-75 al kafi dedi bir olaya dahil birisi yani yukarda
Örnek verdiğim arkadaşım dayı sayesinde aynı sene atandı 70-75 puan aralığı ile neyse bilgi verdiğiniz için tşkler. ;)

Son düzenleme:
tenox07

Hizmetli kura ile atanır gibi bir şey yok. Kuraya sadece ilkokul, ilköğretim mezunları katılır. Evet atanma için 80 90 üstü almak gerek alımlar azaldığı için. Orada 90 puan derken alımların branş ve bölüm bazında atamaları olur o yüzden dedim. Mesela Lisanstan 70 alan biri atanabilir ama ama liseden 90 alan biri atanamaz. Bölümlere verilen atama sayıları ile alakalı bir şey bu. Bir mesleğin varsa ve o bölümde alımlar yeterli seviyede ise 60 puanla bile atanabilirsin. Anlatabildim mi?

Son düzenleme:
lacivert21

Anladım teşekkür ederim :) gerçekten bilmediğim hususlar vardı sayenizde öğrendim dostum çok sağol. Hizmetli kura olayı bile ilk okul sanırdım.
*Umarım sizde beni anladınız bazı yerde *DAYI devreye girdimi alım ;) oluyor 60-70-80 Alım ATANMA oluyor *LİSE mezunu onu demek istedim size gözümle görüp duyduğum.!
Bir nevi ama dediğiniz şu olayı bilmiyordum lisans ön lisans mezunu 70 öncelik Lise 90 olsan bile o kısmı bilmiyordum sayende öğrendim. :)
İlgi alaka ve bilgi verdiğin için tekrardan çok teşekkürler iyi günler.

tenox07

Rica ederim. Alınan puan kadar branş bazında sıralama ve okunan bölüm önemli.

resmimin son kullanma tarihi geçmiş ekpss ye girmek için ösym bürosuna

resmimin son kullanma tarihi geçmiş ekpss ye girmek için ösym bürosuna gitmem gerekiyor yani sınav başvurusunu internetten değil büroya gidip yaptırmam gerekiyor değil mi ? teşekürler

Ilk ekpss başvurusu nereye yapılıyor

Selam arkadaşlar bu yıl nasipse ekpss girmeyi düşünüyorum raporu nereden ösym ye sisteme işletmeliyim nasıl bir yol izlemeliyim

Depresyon ve EKPSS

Arkadaşlar merhaba ben 30 yaşında bir makine mühendisiyim. 4 aydır ağır bir depresyon geçiriyorum. Raporum yok. KPSS'ye hazırlanmakta odaklanmakta güçlük çekiyorum. E-KPSS'ye girsem başarabilir miyim ne dersiniz? Düz memur olarak da çalışabilirim. Ayrıca rapor alma işi nasıl oluyor şu an başvursam Nisan'da yapılacak sınava kadar raporum yetişir mi? Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

foxbat

Raporsuz sınava basvuramazsiniz. Hastane ile görüşün randevu veriyorlar ama başvuru tarihleri arasında yetisecegini sanmam.

sınavda sorumlu olduğumuz konu dağılımını bilen var mı?

Sametbey55

Sınav kayıt zamanında aile ve sosyal politikalar bakanlığına gidip raporu onaylatacaksın sonra ösym kayıt merkezlerinden birinde kayıt yapıp sınav parasını ödeyeceksin.

Ekpss başvurusu hakkında sorularım var.

Ösym'nin yayınladığı "Sınav Uygulamaları" adında bir pdf dosyası bulunmakta. Orada işitme engelli adaylar için raporlarında kayıp tipinin (iletim ve mix gibi), her iki kulakta kaç dB kayıp olduğunun, konuşma engelleri olup olmadığının, cihaz kullanılıp kullanılmadığının belirtilmesi gerektiği yazıyor. Yoksa sınava cihazlarla giremez miyiz? Dilekçede ve formda belirtmek yetersiz mi? İşitme testinin onaylı bir örneği de imzalatılmalıymış. Hadi onu bir kenara koyalım, benim raporumda bunlar yazmıyor. Süreğen engelimle birlikte toplam oran var mesela. Hem işitme hem süreğen... Hangi gruptan gireceğim? Engelli sağlık raporunu tekrar düzelttirmek mi gerekiyor? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi sorularımda ?

Merhaba;

Eylül ayında rapor aldım aile bakanlığına başvurup engelli kimlik kartımıda aldım az önce kontrol ettiğimde ösym sitesinde e-kpss başvuru yapamıyorum bununla ilgili olarak nasıl bir işlem yapmam gerekiyor? Tecrübe eden arkadaşlar bilgi verebilir mi?

Ekpss 2.giriş başvurusu ais den yapılıyormuş.Ben hangi şıktan başvuru yenileniyor bulamadım.yapan arkadaşlar yazabilirmi?

2022 Ekpss Basvuru icin gerekli belgeler nedir?

%40 engelim var basvuru icin hangi belgeleri goturecegim nerelere muracat edecegim ilk kez sinava girecegim bilgisi olan arkadaslar yardim edermisiniz

Raporunuzu aile ve sosyal politikalar bakanlığında onayladıktan sonra ösym sınav merkezlerinde sınav kaydınızı yapıp sınav ücretini ödersiniz.

Ya arkadaşlar kusura bakmayın. Bu sınava girmeyi bende düşünmeye başladım iyice. Benim engelli raporum var %97 süresiz ve tam bağımlı olarak verildi. Beyin tümör ameliyatı oldum 8 ay önce. ağır bir işte çalışmak yasak ve yürümemde sorunlar var. Evde bakım maaşı bağlandı. Engelli kartım çıkartıldı süresiz olarak. Bizlerde bu sınava girebiliyormuyuz ? Lise mezunuyum ben. Unutmadan vergi indirimi başvurusu yaptım ve sonuç bekliyorum. Allah nasip ederse emekli olcam.Engelli Emekli olan bir engelli bu sınava girebiliryormu ?

Girebilirsin sınava. Atandığın zaman emekli maaşın kesilir. Raporunda çalışabilir ibaresi yer alıyorsa sorun olmaz.

Aile bakanlığına engelli kimlik kartı için başvuru yapıp kartı aldım. Ayrıyetten başka bir başvuru yapmam gerekiyor mu?

sbrbrgc

Sistemde kayıtlı EKPSS Engel bilginiz bulunmadığı için AİS'den başvuru yapamazsınız. uyarısı aldım.

Engelli Raporumda açıklama kısmında bunlar yazıyor sadece.. Çalışabilir ibaresi yazması şartmı acaba ?
@lacivert21

AÇIKLAMA
EMEKLİLİK,BAKIM YARDIMI,SOSYAL YARDIMİ,VERGİ İNDİRİMİ,BELEDİYE HİZMETLERİ,ENGELLİ KİMLİK KARTI,ÖTV,FTR VE EĞİTİM İÇİN

engelli kartı almıssınız sınav için aile sosyal il müdürlügüne raporunuz ile basvuru yapmanız lazım

Engelli Raporumda açıklama kısmında bunlar yazıyor sadece.. Çalışabilir ibaresi yazması şartmı acaba ?
lacivert21

AÇIKLAMA
EMEKLİLİK,BAKIM YARDIMI,SOSYAL YARDIMİ,VERGİ İNDİRİMİ,BELEDİYE HİZMETLERİ,ENGELLİ KİMLİK KARTI,ÖTV,FTR VE EĞİTİM İÇİN

Benim ikametim Sivas'ta ama sınava Afyon'da gireceğim. Ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini sivastan alsam sorun olur mu ve bu belgeyi almaya giderken hangi evrakları istiyorlar?

Üst Alt