Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 EKPSS başvuru sürecine ilişkin bilgi ve paylaşım platformu

deasn12

Hayır o değil ağır işlerde çalışabilir/çalışamaz ibares bulunur. Siz sınav başvurusunu yaptığınızda gerekli olan soruları görevliye sorarsınız. Tercih yapıp atanmanız durumunda emekli maaşınız ve engelli aylığınız kesilir.

2022 Sınavına Ön Lisanstan gireceğim ancak okulu henüz bitirmedim diploma yok yani ama başvuruda sistem kabul etti diyelim ben mezun oldum bölümle ilgili bir kuruma atandım diploma elime geçmedi kurum E devletteki mezuniyet belgesini kabul eder mi diplomanın aslı gelene kadar ?

Ali_Gs

Mezun olursanız diploma olmadan tercih yapabilirsin ama atandığın kurum diploma ister.

tamam bende diyorum ki atandım diyelim diploma aslı yok ama mezun oldum E devletten mezuniyet belgesi alıp atandığım kuruma versem yeterlimi

deasn12

Geçmiş olsun. Raporunuzda tam bağımlı yazıyor. Bu durumda atandığınızda kurumlar çalışabilir raporu yani durum bildirir raporu isterler yani çalışabilme yönünde bir sorununuz olmaması gerekir. Siz çalışabileceğinizi düşünüyorsanız sınava başvurabilirsiniz. Sınav başvuru klavuzunda detaylar var ordan bakabilirsiniz.

Ali_Gs

Onu bilmiyorum. Atandığın durumda diplomanın aslı istenir diye biliyorum. Sınav başvuru kılavuzu açıklandı ordan bakabilirsiniz.

lacivert21 teşekkür ederim. Allah razı olsun. Çalışabilirim evet. Başvuru yaparken çalışma durumuna bakmıyorlar değilmi başvuruyu yapabiliriz sorun yok yani.

deasn12

Rica ederim. Hayır sorun yok başvurunu yapıp sınava girebilirsin. Kılavuzu okursan daha detaylı bilgi alırsın.

arkadaşlar bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?
benim engel durumum ösym sitesinde yok
engel durumumu sisteme nasıl kaydettirebilirim deniyorum yapamıyorum

gökyüzü12

Sınava ilk kez giriyorsan önce raporunu onaylatman gerek.

lynx2696

Hayır önce raporunu aile ve sosyal politikalar bakanlığında onaylatması daha sonra sınav başvurusu yapması gerekir.

Sisteme kayıtlı engel bileğiniz olmadığı için ais den başvuru yapmazsınız diye hata veriyor. Benim ne yapmam gerekiyor? Raporu nereye tarattıracağım

mhrrd

Aile ve sosyal politikalar bakanlığına gidip raporu onayladıktan sonra ösym sınav başvuru merkezlerinde sınav başvuru kaydını yaparsın.

Asperger Sendromlular için bilgi paylaşılmışmı?
Ben pek anlayamadımdı.

sınav başvuruları 27 ocak ta değil mi ???

Arkadaşlar hangi bankalara ücret yatırılacak.
Kredi kartı ile ödeme oluyor mu

selamlar. bi sorum var da. ben daha önc ekpss'ye genel engelli katagorisinden girdim bu yıl zihinsel engelli raporu verdiler. katagoriyi değiştirmem lazım. ösym başvuru merkzin mi giymem lazım bilgisi olan aydnlatabilir mi

Poyraz_

İlk kez başvuruyorsan raporunu onaylatman gerekir.

Cumali

Sınav başvuru kılavuzunda detaylar var ordan bakarsınız. Hayır kredi kartı ile ödeme olmuyor bankadan ödeme olacak.

ysrblc

Rapor oranın ve ve rahatsızlığın değiştiyse daha önce yaptığın gibi başvuru yapacaksın.

Arkadaşlar başvuruyu yaptıktan sonra belirtilen süre içinde sınav ücretini yatırmanız gerekli. Yaptığınız başvuru sadece ön başvuru niteliğinde olur eğer sınav ücretini öderseniz başvurunuz kabul edilmiş olur ödemezseniz süre sonunda başvurunuz iptal olur. Ösym sınav merkezlerinde kayıt yapıp verdiğiniz ücret sınav ücreti değil işlem için yapılan ücrettir. Sınav ücretini bankaya yatırmanız gereklidir. Bu konuda sınav başvuru kılavuzuna detaylı bir şekilde bakabilirsiniz.

E kpps engel oranımı görmüyor başvuru yapamadim

Merhaba arkadaşlar %62 engelli raporum var engelli kpss başvuru sırasında sistemde engelli oranının görülmemektedir diye bilgi var nasıl başvuru yaparım

Üst Alt