Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 EKPSS başvuru sürecine ilişkin bilgi ve paylaşım platformu

tenox07

Rica ederim. Hayır normal kayıt yapabilirsin. Eğer engelli belgesi gözükmüyor dediğin yer ösym ais sayfası ise dediğim gibi o herkeste öyle gözükür. Sınavı kazanıp üniversiteye gittiğinde engelli raporunu götürüp gösteriyorsun görevliye onlar gerekeni yapıyor. 2022 yks sınav başvuru kılavuzunu okursan daha net bilgi alabilirsin.

lacivert21

Teşekkürler çok sağol.. :) Keza Engellisin diye YKS soru zorluk derecesi standart o zaman dediğim kpss ile ekpss gibi değil. :)

[FONT=sans-serif]Bi yakinim görme 50 rapor orani engel gurubu bilgilerinde görme 50 yaziyor kulavuzda 25 puan ve üzeri ek süre alacaktir yaziyor sinav süresi ise 60 dakka görünüyor bi yanlişlik var sanki[/FONT]

Rica ederim. Evet iki sınav farklı şekilde oluyor.

[FONT=sans-serif]Bi yakinim görme 50 rapor orani engel gurubu bilgilerinde görme 50 yaziyor kulavuzda 25 puan ve üzeri ek süre alacaktir yaziyor sinav süresi ise 60 dakka görünüyor bi yanlişlik var sanki[/FONT]

Sınav yerleri açıklandığında ösym ek süre veriyorsa bu sınav yeri kağıdında yazar.

lacivert21

Önlisans grubundan(yani 2 yıllık mezuniyeti ile) kaç kişi bu sınava katılacaktır. Bilgisi olan varmıdır?

Sınav sonuçları açıklandığında sayfanda bakarsın sonuçlara.

Pekala sınava kaç kişi başvurduğu/katılacağı açıklanmıyormu?

lacivert21

Kaç gün kaldı sınava?

Tamam şimdi baktım 50 gün varmış.
😁😁😁

KONUYU CANLANDIRDIM DI.

İlk defa ekpss gireceğim ne yapmalıyım başvuru yardım

Arkadaşlar 12.sınıf öğrencisiyim yüzde 70 kan kanserinden dolayı engelli raporum var süresiz ortaoğretim ekpss girmek istiyorum ama daha önce hiç girmedim ne yapmam gerek hiç bilmiyorum bi aydınlatırsanız sevinirim foruma da yeni üye oldum konu açmayı zor buldum konu yanlış ise kusura bakmayın

oemre07

Geçmiş olsun. Allah şifa versin. Ösym sitesine bak son başvuru tarihi orda yazar sonra sınava başvuru yaparsın. Önce aile sosyal politikalar bakanlığına gidip raporunu onaylat sonra ösym kayıt merkezlerinden sınav kaydı yaparsın daha sonra sınav ücretini ödersin.

peki sınavın zorluk derecesi nedir? bu konuda bir fikriniz var mı? genel engelli ruhsal ve duygusal olanlara da zihinselden mi soru geliyor? teşekkür ederim.

Nugre.fr

Sınavın bölümlere göre zorluk derecesi farklıdır. Ruhsal ve duygusal genel bölümden olduğu için sorular zor ya da kolay olmaz. Genelden girenler aynı tür sorular sorulur zihinsel soruları ise genel bölüme göre kolaydır. Soruların zorluk derecesine takılmayıp sınava iyi çalışmak gerek.

Sınava hangi okulda katılabileceğimiz daha belli olmadı sanırım.

ayDÜNYAvazo
Sınav giriş yerleri sınava 1 hafta kala açıklanıyor. Genelde sınava 10 gün kaldığında ya da 1 hafta olabiliyor.

Merhabalar,
ÖSYM tarafından düzenlenen EKPSS, 24 Nisan 2022 Pazar günü uygulanacak.
EKPSS Nedir? EKPSS'nin Önemi başlıklı oluşturmuş olduğum yazımıda okumanızı tavsiye ederim. Diğer dönemler için faydalı olacağını düşünüyorum.
Başarılar dilerim.

ekpss icin üniversite bölüm önerisi

merhaba ben engelli bi gencim üniversite sınavına gireceğim ekpss girme hakkına sahibim tavsiye ettiğiniz alım oranları fazla bir bölüm varmı sizce ?

keizy

Öğretmenlik okuyorsan bir avantajın olabilir ya da mühendislik. Diğer bölümlerde alımlar değişiyor. Diyanet, meb ve adalet bakanlığı alımları fazla oluyor.

hakkaten baya az kalmış, olgunlara gidip güzel bir kitap alayım, son iki hafta verelim kendimizi bakalım :)

İyi akşamlar arkadaşlar. Ben ÖSYM'nin mağduru oldum bu süreçte. Atamaların açıklandığı 17 Şubat'ta mezun olmuştum ama Ocak ayındaki tercih döneminde mezun durumda görünmediğimden ötürü sistem izin vermediği için tercih yapamadım. Şimdi 24 Nisan'daki sınava hazırlanıyorum. 2020 Ekpss puanı tam olarak hangi tarihe kadar geçerli? 2020 Ekpss Kasım 2020'de yapıldığına göre, 2024 Kasım ayına kadar geçerli diyebilir miyiz? Bir de son atamalarda 79-80'e kadar düşmüş puanlar lakin geçen sene 85'in altı görülmemiş. Benim 2020 Ekpss puanım 82.9'dur. Sizce bundan sonraki ilk atama ne zaman olur? Bu yıl içinde olur mu ve ilk atamada 82.9 puanla atanabilir miyim? Yoksa 24 Nisan'daki sınavda daha mı yüksek almalıyım. Teşekkürler.

orajsever

Mezun değilsen tercih yapamıyorsun. Tercih yaomak için mezun olmak gerekir. Sınav puanı 4 sene boyunca geçerli. 2020 puanını 2024 yılındaki sınav zamanına kadar kullanabilirsin. Puan kadar mesleki durumda sıralama konusu önemli. Çalışabiliyorsan u anda olan puanından daha yüksek puan almaya çalış. Atama için 80 90 üstü puanlar almak gerekiyor. Sınavdan önce ve sonra atamalar oluyor genelde ama tercih ve atanma konusunda meslek ve sıralama önemli puan kadar. Sen sınavına çalışıp daha yüksek puan almaya bak tercih zamanında hangi puanın daha yüksekse onu kullanırsın.

Arkadaşlar çok önemli birşey danışmak istiyorum. 2018 yılında ekpss ile emniyetin psikolog kadrosuna sözde atanıp mağdur edilen onlarca kişiden biriyim. 8 ay beklediğim güvenlik soruşturmam onlarca arkadaşım gibi benim de olumsuz geldi ve göreve başlayamadım. Mahkeme sürecinde emniyet olduğu için aile geçmişine çok detaylı bakıldığını diğer kurumlar olsaydı bunu yaşamayacağımı bizzat bakanlık yazmıştı. Şimdi yeniden ekpss ye öğretmenlik atamaları için çalışırken bir forum sitesinde herhangi bir şekilde geçmişte atanmış bir kişinin tekrar atamasının yapılmayacağı hükmünü gördüm. Ancak nihayetinde kurum beni almayarak atama iptalimi istemişti. Tekrar bir mağduriyet yaşamaya manevi olarak takatim yok. Lütfen bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim

2018 yılında ekpss ile emniyetin psikolog kadrosuna sözde atanıp mağdur edilen onlarca kişiden biriyim.

Atanmama nedenin ya da atamanın neden iptal edildiğini biliyor musun? Rahatsızlığınız psikolojik mi? Emniyet ve tsk bu gibi durumlarda daha katı oluyor. Emniyete atanıp işbaşı yapmayanlar vardı burada. Bu konu hakkında bir şey yapabildiniz mi? Diğer kurumlar genelde iş yapıp yapmayacağına bakıyor.

Üst Alt