Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 EKPSS başvuru sürecine ilişkin bilgi ve paylaşım platformu

Locker
Şu anda olan raporla girersiniz ama sonra raporunuzu yenilettiğinizde atandığınız kurum sınava girdiğiniz rapor ve tercih yaparken atandığınız rapor farklı olduğu için sizden yeni rapor isteyebilir.

sorularıolanbiri
Evet rapora balthazar formülü ile bulunan oran yazılır. birden fazla rahatsızlık varsa balthazar formülü ile oran bulunmaya çalışılır.

Locker
Şu anda olan raporla girersiniz ama sonra raporunuzu yenilettiğinizde atandığınız kurum sınava girdiğiniz rapor ve tercih yaparken atandığınız rapor farklı olduğu için sizden yeni rapor isteyebilir.

sorularıolanbiri
Evet rapora balthazar formülü ile bulunan oran yazılır. birden fazla rahatsızlık varsa balthazar formülü ile oran bulunmaya çalışılır.

79 gün kaldı sınava bu arada.

arkadaşlar yiğenim zihinsel engelli grubunda girecek sınava fakat daha çalışmadı sizce bir yer gelme ihtimali var mı ?

yok ön lisans cocuk gelişimi halen okulu devam ediyor ama bahar dönemi sonuna denk gliyor sınav mezun olup atanma durumu olur mu zihinsel grubun soruları farklı oluyormuş galiba ama nasıl bir fark bilgisi olan biri yardımcı olursa cok sevinirim

? bilmiyor musunuz
bilen biri yok mu ya arkadaş kimi kolay diyor kimi zor olur diyor önlisans

gökyüzü12
Net üzerinden araştırabilirsiniz. Soruları genelde basit oluyor. Bilen biri rahatça yapabilir soruları. Önlisanstan sınava girecekse mezun olacak ama liseden girerse lise, önlisans ve lisans soruları farklı oluyor.

Ben henüz başvuru yapmadım. Kararsızım. Başvuru yapmayan kimler var?

Türkiye'den gitmeyi düşünüyorum son günlerde.

ayDÜNYAvazo

Hayır geçici değil temelli olarak gitmeyi düşünüyorum. Dönmeyi de çok düşünmem eğer netleştirirsem bu kararımı. Yazları bir kaç hafta ailemi görmeye belki. Bu hastalık sürecinde de iyice soğudum Türkiye'den ve Türk toplumundan. Engelli statüsünde olmak toplum için bir eksiklik. İş konusunda çok büyük zorluklar yaşıyorum, çok az kişi şansına iyi şirket denk gelirse rahat bir iş hayatı yaşıyor o da aslında olması gereken standart yaşam şekli. Geri kalanımız engelli kadrosunu dolduran şirketlerin işe aldığı kişiler olarak hayata devam ediyor. Şahsen Mart 2020'den beri işsizim, engelli raporumu gösterdiğim herkes uzak duruyor. Sosyal hayatta da bu böyle biriyle tanışıp arkadaş olduğumda acınası bir tavır sergiliyorlar. Bu toplumda yaşamakta çok zorluk çekiyorum. Atama süreçlerinde de büyük zorluklar yaşadık. 2018'deki sınava girdim ve o zamandan bugüne yaşadıklarımız malum. Ülkemi seviyorum ve ailemin burada olması tuttu bu zamana kadar ama artık bir karar aşamasında hissediyorum kendimi. Ya kabule geçip ülke bu yaşa yaşayabilirsen ya da git diyeceğim kendime...

Kredi kartı ile ödeme oluyor ben yaptım

Ekpss geç basvuru acil bilgi verebilen olursa 😔

Arkadaşlar benim ftr mr sonucum henüz çıkmadı ekpss 15 şubat son gün diye biliyorum acaba 9 Mart geç başvuruya herkesi kabul ediyolar mi beklesem mi. Çünkü şuan elim de olan sonuç sadece işitme o da %39 ki onu da sağlık kuruluna vercem 3 gün sonra anca aciklaniyomus

başvuru yaptım ama ücreti odemedim henüz

Son düzenleme:
Haala sınav ücretini yatırmadım motivasyonum yok. Türkiye'de yaşamak istediğimden çok emin değilim.

gökyüzü12

olmaz, önlisansta sınava giren kişi sayısı çok fazladır, o yüzden standart sapma daha yüksek oluyor, atanabilmek için önlisansta en azından 80-90 arası bir puan almak gerekir... lisansta 75-80 arası atanabiliyor ilk atamalarda...

Arkadaşlar 2020 de başvuran ösym ye gıtmesi gerek yok ösym sayfasından başvurusunu yapabilir ve 45tl yi yatırıp kaydını tamamlayabılır

Ilk kez kayıt yaptım ama ösym sitesinde engelli durumu yoktur diyor sıkıntı olur mu
Birde başvuru ve engel bilgisii formunu teslim etmedim sıkıntı oluşturur mu

Ben daha öncede sordum, yine soruyorum, ben genel engelli ruhsal ve duygusalım. Bana ne tür soru gelir? Teşekkür ederim.

Zaralı58

Rapor oranı ve eğitim durumu değişmemişse ösym sitesi üzerinden kayıt yapılabilir.

Kaansemiramis

Sorun olmaz herkeste öyle yazar o. Kayıt yaptırdıysan o form sende kalabilir.
Nugre.fr

Sınava genelden gireceğin için genelden girenlerle aynı tür sorular sorulur size. Soru türlerine gelince bölüme göre değişiyor ve bölüme göre zorlulukları var lise, önlisans, lisans gibi.

Önlisans tan kaç kişi sınava katılacaktır bilgisi olan varmıdır?

Nugre.fr
Rica ederim. Söylediğim gibi genelden girersin sınava ve genelden sınava girenlerle aynı tür sorular gelir eğitim durumuna göre.

Arkadaşım 2 sorum var lütfen cevaplarmısınız.?
1-Engelli birisi olarak YKS 2022 giriş yapıp 115TL ödeyeyim dedim ama ÖSYM sayfasında EKPSS başvurumda verdiğim engelli belgem ve engelli olduğum bilgisi görünmüyor :( her seferinde SÜREKLİ engelli belgemiz ile ÖSYM binasına kayıt için gitmemiz gerekiyor mu.?
2-Engelli belgemizin olması 2 yıllık ön lisansta bir artısı oluyormu ve sorular örneğin aynı ekpss ile kpss arasındaki gibi hafif veya zormu oluyor.? Cevap için şimdiden tşkler. :)

Arkadaşım 2 sorum var lütfen cevaplarmısınız.?
1-Engelli birisi olarak YKS 2022 giriş yapıp 115TL ödeyeyim dedim ama ÖSYM sayfasında EKPSS başvurumda verdiğim engelli belgem ve engelli olduğum bilgisi görünmüyor :( her seferinde SÜREKLİ engelli belgemiz ile ÖSYM binasına kayıt için gitmemiz gerekiyor mu.?
2-Engelli belgemizin olması 2 yıllık ön lisansta bir artısı oluyormu ve sorular örneğin aynı ekpss ile kpss arasındaki gibi hafif veya zormu oluyor.? Cevap için şimdiden tşkler. :)

O ösym ais sayfasında öyledir herkeste öyle gözükür. Evet sınava girdikten sonra engelli olduğunu belirtirsen bazı derslerden muaf oluyorsun.

1. Soruya verdiğin cevap beni bir nebze rahatlattı tşkler :) lakin... ÖSYM binasına gidip kayıt ettirmeme tekrar engelli belge götürmeme gerek yok yani online ösym sayfadan herkeste göründüğü gibi 115TL yatırıp kayıt yaptırıyorum o zaman size güvenip. :)
2.Sorumdaki cevapta *Bazı derslerden engelli olduğumuz için Muaf olabilirsin engelli olduğunu belirtirsen demişsiniz nereye kime belirticez ve ne zaman olucak bu işlem sınav öncesi mi sonrası ise mantıksız olmaz mı nerden bilip muaf edicekler ÖSYM gidip ve engelli kayıt bakıp vs olucaks..? Cevap için şimdiden tşkler :) lacivert21

Üst Alt