Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 EKPSS başvuru sürecine ilişkin bilgi ve paylaşım platformu

Ben uygulama üzerinden EKPSS 2022 sınav için kaydoldum

Başka benim gibi kaydolan varmı?

8 adımda kaydol dum.

Sınava ilk kez başvuracaksın sanırım. Önce raporunu aile ve sosyal politikalar bakanlığına götürüp onaylatacaksın sonra ösym sınav merkezinde sınav kaydını yapıp sınav ücretini ödeyeceksin.

Teşekkür ederim aile ve sosyal politikalar bakanlığı en yakın yer olur mu

lacivert21

Bu işlemler zaman alıyormu yoksa 2'sini aynı gün içinde halledebilir miyiz? Bilginiz var mıdır?

Ekpss başvuru sayfasına tıkladıktan sonra eğitim bilgilerimdeki diploma notu değişti.

İnternet üzerinden başvurabilme hakkım var mı yoksa bireysel mi gideceğim diye sayfaya tıkladım ancak sonra eğitim bilgilerindeki diploma notunun 0dan şu anki ortalamama çıktığını fark ettim. Şu an okuyorum ve (okuyor) diye yazıyor zaten. Normal mi bu durum?

Ortalamam değişince yine yükseldi hatta tekrar başvuru sayfasına tıklayınca.

fasfor

Evet aynen banada 45 tl ücret ödemem gerekiyor.

Son düzenleme:
2022 EKPSS lisans durumu ile ilgili

Merhaba arkadaşlar, ben ilk kez 2022 EKPSS sınavına gireceğim. Lisans 3.sınıf okumaktayım. Yani daha mezun olmadım. Bunun için geçici mezuniyet belgesi vb. başka belgeler gerekli mi? Yoksa ortaöğretim mezunu olarak mı gireceğim?

karkızı1

Başvuru kısmında Lisansı seçebilirsiniz sınava lisans düzeyinden girebilirsiniz. ÖSYM mezun olma ihtimali olanlara sınava girme imkanı tanıyor. Ancak Tercih aşamasında Mezun konumda olamazsanız tercih yapamazsınız.

Ekpss başvuruları açıldı mı başvurular nerden nasıl yapılır ?

Arkadaşlar merhaba, 2022 ekpss ye girmek istiyorum. Başvurular açıldı mı ?
Nereye hangi belgelerle başvuru yapılmalı ?
Lütfen yardım edin bana bir arkadaşlar. Şimdiden sağolun...

lacivert21

Kura ve ekpss 4 yil geçerli olduguna göre 2020 de başvurusu olan kura ve ekpss için söylüyorum şimdi tekrardan başvurmasina gerek varmi 2022 için

Yani kayit yapmasi yeterlimi para yatirmasi mecburimi bildigim kadariyla kura olan biri vardi 2018 de kayit yapmişti 2020 de bişey yapmadi bu 2022 e kadar tercihini yapti bişey olmadi

sbrbrgc
Aynı gün içerisinde halledebilirsiniz.

(Gölge)
Evet tekrardan sınava girmek için başvurmak ve sınav ücretini yatırmak gerekli. Kura tarihlerini ösym açıkladı ordan bakarsın.

lacivert21

Yanliş biliyorsun kura 2020 de başvurusu olan 2024 kadar tercih edebillir bence

Bi yakinim 2018 de başvurmuştu kuraya 2022 e kadar tercih hakkini kullandi 2020 de başvuru yapmamişti

sbrbrgc

Rica ederim. Belirtilen tarihler arasında sınav ücretini ödersiniz.

(Gölge)

Sınav için tekrar sınav kaydı ve sınav ücreti gerekli diyorum sen kura için bilgi almak istiyorsan ösym merkezini arayıp sorarsın.

Merhaba bir sorum olacak benim lisanstan mezun olmama yarım dönem var mayıs haziran gibi kısmetse şimdi ekpss ye lisanstan başvuru yapacağım ama sınav olduğu tarihte mezun olmamış olursan başvurun geçersiz sayılır gibi bir durum varmı acaba yani sınav 24.04.2022 de olduğundan dolayı soruyorum yani başvuru yapmak için illa diplomayı almış olmakta gerekmiyor değilmi sınavın olduğu tarihte mezun durumdamı olmak gerekir yoksa ona göre başvuru yapıncam lütfen bilgisi olanlar cevap bekliyorum

Kevser er

Sınava başvurmak için mezun olma şartı aranmıyor. Tercih yaptığınız zaman mezun olma şartı var yoksa tercih yapamıyorsunuz.

Ekpss başvurusu için e-devletten alınan belgeyi imzalatıp mühürletmek şart mı?

Okulla ilgili karekodlu ve barkodlu bir belge aldım ancak gidip imzalatıp mühürletmem gerekmiyor, değil mi? Başka bir belgeyi onaylattım ama aslında gerek yok sanırım?

lacivert21
1.6 02.02.2018 tarihli ve 30320 sayılı “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin DevletMemurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” gereği,EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerlidir. Kura yöntemiyle yerleşmekisteyen adayların kayıtları iki yılda bir alınacaktır. Kura kaydı yaptıran adaylar, dört yıl içerisindegerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvurabileceklerdir

Ekpss’ye eski raporla başvurmak ve sonra yenilemek sorun olur mu?

Merhaba,

Benim rapor eski, ben raporu yenilicektim, ekpss başvuru yaptıktan sonra arkadaşımdan "raporu yenileme, sınavı kazansan bile geçersiz sayılır" diyor, doğru mu?

Engel bilgi formundaki yüzdelik kısımları nasıl dolduracağız?

Engel bilgi formundaki yüzdelik kısımları nasıl dolduracağız?
Engel oranlarını hiç bir değişiklik yapmadan topladığımızda rakam fazla çıkıyor ancak baltzhazard formülü ile hesaplandığında tam vücut engel oranında bir azalma oluyor. Biz tam vücut engel oranına baltzhazard ile bulunan sonucu mu yazacağız? Peki engelimizi toplam olarak yazmadan ayrı bir biçimde yüzdelik dilimini (örneğin ortopediği ayrı olarak yazacağız başka bir engeli ayrı) nasıl yazmamız gerek? Rapordaki yüzdelik baltazard sonucunu vermez çünkü. N'apmalıyız?

Baltazard* doğrusunu bilip yanlış yazmışım.

Aynı konuyla ilgili ÖSYM yi aradım bilgi aldım.sınava eski raporla girilebiliniyormuş.benimkinin süresi bitmişti.biten raporla öncesinde sınava girmiştim.süresi bitti yenilemem lazım oda sınava yetişmiyor dedim.önceki başvuru yaptıgım için sınava girebileceğimi yalnız atama olursa işyerine yeni rapor çıkartmam lazımmış.

Üst Alt