Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı 3. Dönem Eylül 2012 Tahmini Tutarları ve Tarihleri

Kartın gelmesse koray ptt yi ararsın posta çeki hesabı numaranı öğrenirsin çekersin

Son 10 Gün hala öğrenemedik tam olarak ne kadar alacağımızı

o kartı almak için bir başvurumu gerekiyor yoksa direk kendilerimi eve gönderiyor birde herangi bir ptt şubesinden t.c numaramla çekebilirmiyim paramı ? mirhat arkadaşım

766 garanti destıny

Koray eve gönderiolarda maaş vaktine kadar gelmesse ptt il müdürlüğünü ara ordan posta çeki hesabı numaranı öğren o numarayla çekersin ben öle yapmıştım

Ptt kart taki hesap numaranı ptt yi arayınca sana sölerler bi kağıda yazarsın o numarayı ptt ye gidip çekersin ptt telefonunu internet ten bulursun ptt müdürlüğü

arkadaşlar neden yolu uzatıyorsunuzki maaşınızı dilediğiniz herhangi bir postahaneden kimliğinizile çekebilirsiniz yok posta çeki numarası yok bilmem ne kimliğiniz ile postahaneden maaşınızı rahatlık ile alabilirsiniz hatta bana ptt kart geldiği halde ben yinede maaşımı içeriden vezneden kimliğim ile çekiyorum o kartı bize babalarının hayrına vermediler maaşın küsüratlarını hep yiyorlar kart ile maaşı çekeceksin sana içeride kaç .TL paran var göstermiyor ezbere maaşını çektiriyor buda her işlem için ptt nin cebine işlem parası adı altında para kesiliyor

Kimlikle eskiden çekiliodu kare ptt kart olmadan vermiolar

peki arkadaşlar teşekür ediyorum yardımcı olduğunuz için

PTT Kartı kendileri gönderiyorlar.
Ben hiçbir işlem yapmadım kimlikle alıyordum bir gün posta kutusunda gördüm kartı, şifremi vs. aldım ptt'den aktif ettirdim.
Şimdi kartı kullanıyorum MAESTRO logolu bir kart alışveriş yaparkende kullanabilirsiniz.

sağol mirhat ;) ......... kartı kendileri gönderiyor eylül maaşını çektikten 1 hafta sonra gönderirler kesin ben hiç istemeden ptt kart gönderdiler kartla çekiyorum içerde biraz kalıyor

Ben kimliğimle gittim bi gün hesabın sıfır gözüküo dedi ptt müdürlüğünü aradım kartın numarasını verdiler öle çekmiştim kimlikle vermediler yani siz nasıl alıonuz anlamadım kimlikle bide bi sorum olcak ptt kartla çekerken paramı kesiolar

Kart ile PTT'den çekerseniz kesinti olmuyor.
Diğer bankalardan çekerseniz 1.22 lira kesiyorlar.
Denizbank ile PTT anlaşması vardı kesmiyordu fakat bana geçenlerde bir mesaj geldi Denizbank'ta %1 kesinti uygulayacak yazıyordu.
Sanırım doğru.

O zaman ben kartla çekmeye devam edim saol ed

arkadaşlar e. devlet ten bu maaş bilgilerini göremiyormusunuz normalde babmın maaşını 15 gün kala falan ne kadar alacagını görüyorum 2022 alıpta e.devlet kullanan arkadaşlar varmı ordan direk nekadar alacagını yazar bence.

sonbahar.44 ;

2022 maaşı alan bir yakınım için yazıyorum buradan. Kendisinin E - Devlet Şifresi var ; ancak E- DEVLET TE 4-C Hizmetleri Adı Altında Bir bölüm var. O Bölümde 4C - 2022 Sayılı Kanun Kapsamında Evrak Takibi ; Dışında 2022 Maaşı ile alakalı bir bölüm yok. Bu bölümde de malesef içerik çalışmıyor. Aynı şekilde babaminde 4-A Emeklisi var ; Maaşı ile ilgili Her Detayı, Kesintiyi, alacağını görebiliyoruz. İlerleyen zamanda belki gecerler . Şu anda 2022 maaşı olarak malesef yok ...

Ayrıca ; PTT Kart ile iligili bir iki yorumda bulunayim. Evinize gelen PTT Kartını ; PTT ye gidip aktifleştirmediğiniz sürece ; PTT den T.C Kimlik Numaranıza Paranız yatar ; Herhangi bir kesinti olmadan 2022 maaşınızı alırsınız. Eğer PTT kartını PTT ye gidip aktif ettirirseniz; PTT den sizin adınıza bir hesap açılmış olur, Depozito adı altında başlangıcta bir para yatırırsınız ; bundan sonra da Ya PTT MATİKLERDEN ya da PTT Şubelerinizden PTT Kartınızla maaşınızı alırsınız . Kucuk bir UYARI : Kredi Kartı - Bireysel Kredi ya da Haciz İle İlgili bazı Sıkıntılı durumlarınız varsa ; 2022 Maaşı icin Gelen PTT Kartınızı Gidip PTT den Aktif Etmeyin. Gelen PTT kartı sizde durduğu surece ; PTT de Bir hesabınız Aktif Olmamış olur ... Eğer ; Haciz vs Sıkıntılı Durumlar olunca ; Her Ne kadar yasaya gore 2022 Maaşı Haczedilemezse de ; Bazı Avukatlar Uyanıklık yapıp Hesaba Bloke Koyduruyorlar ; Uğraşan Siz Olursunuz ; Soylemedi Demeyin :)

NOT : http://uyg.sgk.gov.tr/Yaslilar/Welcome.do --> 2022 Maaşının Tek Sorgulandığı Yer ; SGK nin bu LİNKİDİR . Aktif mi Degil mi ? Ayrıca 1 Aylık Net Maaşı Nedir ? O bilgiler Yer Almaktadır ...

Saygılar ...

ya benim üzerime haciz yok ama annemin ve babamın üzerine haciz var bu sıkıntı olur mu hem benim hem abimin ptt kartı aktif..

annenizin ve babanızın adına olan hacizin size bir zararı olmaz loris arkadaşım

bu aldıgınız engelli maaşlarına haciz vb. gibi uygulamalar yapılamıyor ayrıca kredi çekilmeside mümkün değil şunu bilmelisiniz ki bu ödemeler MAAŞ adı altında yapılsada bir tür maddi yardım adı altında ödeniyor. dolayısıyla herhangi bir haciz bloke falan uygulanamaz bu durumdan ötürü bankalardan kredi vb. de alınamaz, SİCİL numarası var herkesin o sicil numarasına göre ödeniyor bu paralar ve POSTA ÇEKİ olarak yatırılıyor son söz kafanıza dert etmeyin ...

Bende Zaten Yorumumda Aynısını soyledim. 2022 Maaşları Haczedilemez. Ancak ; Avukatlar ve Alacaklılar bu kanunu bildiği halde ; borcluyu taciz etmek adına ; hesaplara bloke koydurmaya calisiyorlar. Bazen de başarılı oluyorlar . Zaten PTT den TC Kimlik Numarası ile yani Posta Çeki Olarak Yatırılan Paraya Bloke Konulması fiziken ve sistem anlamında mümkün degil. Ancak ; PTT Kartı Gelen Kişi ; PTT Kartını Aktif Ettirirse ; Eğer Haciz - İcra ile ilgili olumsuz durumları varsa; Avukat ya da Alacaklılar ; Hesaba Bloke Koydurmaya calisiyorlar . Sonuc İtibariyle 2022 Maaşları Haczedilemez ancak ; 2022 Maaşı alan kişiyi bir sürü uğraştırmış oluyorlar . Örneklerini ben gordum o nedenle bu yazımı paylaşiyorum Arkadaşlar .

Hatta 2022 Maaşları ya da Emekli Maaşları Haczedilen Arkadaşlar Varsa ; İlgili Yasayı da Paylaşayım :

AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN

Haczedilemeyecek mallar

Madde 70Aşağıda gösterilen mallar haczedilemez :

1. (3986 sayılı Kanunun 16'ncı maddesiyle değişen bent) 233 sayılı Kamu İktisadî Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine tabi iktisadî devlet teşekkülleri, kamu iktisadî kuruluşları, bunların müesseseleri, bağlı ortaklıkları, iştirakleri ve mahallî idarelerin malları hariç olmak üzere Devlet malları ile hususî, kanunlarında haczi caiz olmadığı gösterilen mallar.

2. Borçlunun şahsı ve mesleği için gerekli elbise ve eşyası ile, borçlu ve ailesine gerekli olan yatak takımları ve ibadete mahsus kitap ve eşyası.

3. Vazgeçilmesi kabil olmayan mutfak takımı ve pek lüzumlu ev eşyası.

4. Borçlu çiftçi ise kendisinin ve ailesinin geçimleri için zaruri olan arazi ve çift hayvanları ve taşıtları ve diğer teferruat ve tarım aletleri; çiftçi değilse sanat ve mesleği için gerekli olan alet ve edevatı ve kitapları; arabacı, kayıkçı, hamal gibi küçük taşıt sahiplerinin ancak geçimlerini sağlayan taşıt vasıtaları,

5. Borçlu veya ailesinin geçimleri için gerekli ise, borçlunun tercih edeceği bir süt veren mandası veya ineği veyahut üç keçi veya koyunu ve bunların üç aylık yem ve yataklıkları,

6. Borçlu ve ailesinin iki aylık yiyecek ve yakacakları ile;

a) Borçlu çiftçi ise ayrıca gelecek mahsul için gerekli olan tohumluğu,

b) Borçlu bağ, bahçe veya meyve ve sebze yetiştiricisi ise kendisinin ve ailesinin geçimleri için zaruri olan bağ, bahçe ve bu işler için gerekli bulunan alet ve edevatı, malzemesi ve fide ve tohumluğu,

c) Geçimi hayvan yetiştirmeye münhasır olan borçlunun kendisinin ve ailesinin geçimleri için zaruri olan miktarda hayvan ile bu hayvanların üç aylık yem ve yataklıkları,

7. Memleketin ordu ve zabıta hizmetlerinde malul olanlara bağlanan emekli aylıkları ile, bu kabil kimselerin dul ve yetimlerine bağlanan aylıklar ve ordunun hava ve denizaltı mensuplarına verilen uçuş ve dalış ikramiyeleri,

8. Bir yardım sandığı veya derneği tarafından hastalık, zaruret ve ölüm gibi hallerde bağlanan aylıklar,

9. Vücut ve sağlık üzerine ika edilen zararlar için tazminat olarak zarar görenin kendisi veya ailesine toptan veya irat şeklinde verilen veya verilmesi gereken paralar,

10. Askerlik malullerine, şehit yetimlerine verilen harp malullüğü zammı ile, 1485 sayılı kanun gereğince verilen tekel beyiyeleri,

11. Borçlunun haline münasip evi "ancak evin değeri fazla ise bedelinden haline münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakılmak üzere haczedilerek satılabilir",

12. ( 2347 sayılı Kanunun 8'inci maddesiyle değişen bent ) Harcırah Kanununa göre yapılan ödemeler,

13. ( 2347 sayılı Kanunun 8'inci maddesiyle eklenen bent ) 2022 Sayılı Kanun Uyarınca Bağlanan Aylıklar ; Haczedilemez …

11 Eylül'de alacağım ben ama belki cuma günü verebilirler
Geçen sefer Pazar'a denk gelmişti benimki ama cuma almıştım PTT kart ile

paranoya eylülde daha fazla oluyor maaşlar evrak takipten hesapladığın gibi değil yani % 40-%69 raporu olanlar 766 tl -%70-% 100 olanlar 1130 olacakmış

Ben Ağustos 6 sında onaylandı ben maaşımı eylülde alabilirmiyim. cevap bekliyorum

Benim Maaşım Ağustosun 6sında onaylandı ne zaman alabilirim maaşımı??? cevap bekliyorumm

Loris Benim Maaşım Ağustosun 6 sında onaylandı ben maaşımı ne zaman alabilirim ??? cevabını bekliyorum

valla bişey diyemem ama doğum tarinin son rakamına göre pttye gidip öğrenebilirsin :) İlk sayfaya bak tarihler için.

loris doğum tarihim 6 eylüle geliyo perşembe günü alabilirmiyim

siraya gore eylulun 3,4,5,6,7 gunleri alabilisiniz yani ayin 3 de pazartesi basliyor cuma bitiyor bugun bursada ptt ye cama kagit asmislar

@eryaman;

sen eminmisin doğru gördüğüne. Onda bir yanlışlık var. 7-8-9-12-13 eylül arasında alınması gerekiyor. Yoksa bir değişiklik mi yapmışlar. Sen emin misin doğru gördüğüne...

Üst Alt