Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı Aralık 2017 Son Dönem Maaş Tutarları ve Tarihleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
9u cumartesiye geliyor 8 demi alacagız maaşlarımızı

Benim başvuru tarihi 31 Temmuz 2017. Aralıkta toplam ne kadar alacağım.

@Tekprens ödeme günleri hafta sonuna denk gelenlerin ödemesinde genel olarak şunu uyguluyor PTT'ler.

Cumartesi'ye denk geliyorsa Cuma, Pazar'a denk geliyorsa Pazartesi ödüyorlar. ödeme gunu 9 aralık olanlar Cuma günü ödemesini almaya çalışsın, alamazsa artık pazartesi alabilir.
tamamen PTT'nin uygulamasına baglı bir durum bu.

@tosi-67
e-devlette başvuru tarihin temmuz mu yazıyor? temmuz'da raporunla birlikte başvurup başvuru formunu imzaladın mı?
hesap yapabilmem için rapor oranını da yaz lütfen.

tosi-67 başvuru tarihin 31 temmuz ise bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 agustos olur.
rapor oranın % 55

aralık'ta, agustos + eylül + ekim + kasım + aralık dönem aylığı (aralık ,ocak, şubat) olmak üzere 7 aylık toplam 2643,62 TL alacaksın.

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :)

Kalem edevlette maaşla ilgili kısım hala boş, maaşın bu ay yatmayacağı anlamına mı geliyor bu. İlk maaş olacak. Eylül 21 başvuru

Manisa45

Mesajınız burada. Lütfen aynı konuyu farklı başlıklara yazmayınız.

aralık maası 2022 alanlar son rakamı 4,ıla 9 olanlar cumartesıye denk gelıyor cuma gunu vermezlermı,8,ayın

Engelli aylığını ptt den yada ziraat bankasından almak için bir belge alacak mıyız vakıftan?

Kalem

Abla, annemin özür oranı %62, başvuru tarihi 15.08.2017. Doğum yılı 1971. Bu ayın kaçında ve ne kadar maaş alacak? Teşekkür ederim.

@Manisa45 hanede 6 kişisiniz. baban ve sen 2022 engelli aylığı alıyorsunuz. hanede bir tane sigortalı çalışan var. babanın ve senin 2022 engelli aylığının kesilip kesilmeyeceğini soruyorsun.

ablası hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçmiyorsa ikinizin de 2022 aylığı kesilmez. hane gelirinize alınan 2022 aylıkları dahil edilmez. eger o sigortalı çalışandan başka gelir yoksa o geliri altıya böl. sonuç 423,58 TL altındaysa sorun yok, rahat ol.

hanede sigortalı çalışanın olması 2022 aylığına engel değildir. önemli olan 2022 aylığı alan kişinin sigortalı olmaması ve hanede kişi başına düşen aylık gelirin sınırı geçmemesi.
senin ve babanın aldığı 2022 aylığı hariç diğer hanedeki gelirleri yazarsan daha net bilgi veririm. ayrıca mal mülk (araç,arsa,tarla vs) varsa onları da yaz.

ayrıca diyelim ki sınırı geçtiniz. sosyal incelemen yapılmadan aylıklarınız kesilmez. ilk sosyal incelemeniz yapılıncaya kadar aylıkları alırsınız. sigortalı çalışandan dolayı vakfa bildirmenize gerek yok. hane sınırı geçtiniz diye size borç çıkartılmaz.

@Rukenamin
ödeme bilgileriniz e-devlete pazartesi yansır inşallah.

@Burak.tekinay
hayır ablası. aylık ödenmeyeceği anlamına gelmiyor. ödeme bilgileri henüz e-devlete yansımadı. pazartesi ödeme bilgilerine bakarsın

tosi-67 ödeme günleri doğum yılının son rakamına göre belirleniyor ablası. ilk sayfada ödeme günleri yazıyor:https://www.engelliler.biz/forum/20...17-son-donem-maas-tutarlari-ve-tarihleri.html

örnek:
doğum yılın diyelim ki 1986. son rakam "6".
bu durumda ödeme günün 6 Aralık olur.

Antman
hah şöyle soru sorar insan işte:) bütün bilgileri vermişsin:) helal be ablam sana:)
demişsin ki: [SIZE=1]Abla, annemin özür oranı %62, başvuru tarihi 15.08.2017. Doğum yılı 1971. Bu ayın kaçında ve ne kadar maaş alacak? [/SIZE]

başvuru tarihi ağustos olduğuna göre annenin aylık başlangıç tarihi 1 Eylül olur.
doğum yılının son rakamı "1" olduğuna göre ödemesini 6 aralık'ta alacak.
rapor oranı: % 62

annen, 6 Aralık'ta; eylül + ekim + kasım + aralık dönem aylığı (aralık,ocak,şubat) olmak üzere 6 aylık toplam 2265,96 TL alacak inşallah.

Kalem

Teşekkürler abla, eğer eksik ödeme alırsak bu dönem vereceğimiz dilekçeyle hemen telafi edilir mi? Önümüzdeki döneme mi kalır?

@Antman valla eksik ödeme yapılanlardan sadece bir vakıf ödeme yaptı. onu da vakıf kendi (fondan) ödedi. diğerlerinden sonuç alamadık. diğer vakıflar, kanuna aykırı işlem yapmakta ısrar ettiler.

annenin e-devlet şifresi varsa o şifreyle e-devletten pazartesi gunu ödeme bilgilerine bakın. e-devlette görünen ödemeyi bana yazarsın. eksik ödeme yapılmışsa gerekeni yaparız birlikte. e-devletten başvuru tarihine de bakarsın.

başvuru sırasında vakfın verdiği "başvuru alındı belgesi" varsa yanınızda o da işimizi kolaylaştırır. başvuru alındı belgesindeki tarih elimizde kanıt olur.

inşallah eksik ödeme yapılmaz ablası. bekleyelim görelim öncelikle.
Antalya'da ödeme konusunda hatalı işleme rastlamadım pek.
annen agustosta raporuyla vakfa başvurmuşsa, aylığı onaylanmışsa, benim hesabım doğru.

Slm ben 26 eylulde 2022 maasina muracat ettim kabul edildi ne kadar maas alıcam bilgi verirseniz sevinirim kalem.

Vesterello rapor oranını ve doğum yılını da yazar mısın?
başvurdugun tarihte (26 eylül'de) raporunu da vakfa verdin di mi?

Vesterello eylül'de raporunla birlikte vakfa başvurmuşsun. bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 Ekim.
rapor oranın %51

Doğum yılının son rakamı "8". bu durumda ödeme günün 8 aralık Cuma

8 aralık Cuma günü; ekim + kasım + aralık dönem aylığı (aralık, ocak,şubat) olmak üzere 5 aylık toplam 1888,30 TL alacaksın.

Meto_1600
ilk defa mı aylık alacaksın ablası? eğer ilk defa alacaksan raporunla birlikte vakfa başvuru tarihini de bilmem gerek.
ama yok, ilk kez almayacaksan, eyül dönem aylığını aldıysan aralık'ta 1132,98 TL alacaksın.

Bn 18 yasindayim rapor oranim %88 ve bn 24 agustosta basvurdum kaymakam isinde oldugu icin eylul ayi icinde onaylandi bn ne kadar alirim maasi 2 maas yatarmi

Kalem hanım merhabalar,

Ben ilk defa engelli maaşı alacağım. Ağustos ayında işlemlerim bitti ve Aralık ayında ilk maaşımın verileceği söylendi. Engel oranım %80 ve 93 doğumluyum. Acaba Aralık ayının kaçın da ve ne kadar maaşımı alabilirim ? Teşekkür ederim.

kalem ablacım dogum tarihinin sonu 9 olanlar cumartesiye geliyor cuma günün alabilirlermi 2022 maaşlarını

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt