Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı ile ilgili olarak engellilere yapılan adaletsizliğe dur diyoruz!

iLLeqaL

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Merhaba Arkadaşlar;

Bilindiği üzere hane başı gelir sınırlaması dolasıyla birçok engelli hak ettiği maaşı alamıyor. Buna dur demek ve sesimizi duyurmak için seçim gününe kadar her gün toplu bir şekil de hazırladığım metni CİMERE göndererek yetkililere sesimizi duyuralım istedim. Bu işlem en fazla 5 dakikanızı alır. Daha önce de buna benzer kampanyalar yapıldı ancak pek destek veren olmamıştı umarım bu defa destek vermeyen arkadaşlarımız şimdi destek vererek sesimizi duyurmamıza yardımcı olurlar. Çekinmeyin olan maaşım da kesilecek diye korkmayın.

Sosyal medya da bu tür konular da oldukça etkilidir özellikle de Twitter. Twitter instagram facebook gibi yerlerde de paylaşın, engelli olmayıp e devlet şifresi olan yakınlarınızdan rica edin.

Hergün aynı saatte bu konu başlığı altında toplanıp toplu şekilde CİMERE mesajımızı atalım.

Ben 10 yıla yakındır engelli maaşı alıyorum gelir sınırlamasından dolayı maaş alamayan arkadaşlarımında almasını istiyorum. Nasıl olsa ben maaşımı alıyorum beni ilgilendirmez demeyin. Emin olun birlik olursak, kamuoyu oluşturursak başaramayacağımız şey yoktur. Birkaç gün önce bir forum da toplanarak yükselen oyun fiyatlarını e-devlet üzerinden ticaret bakanlığına şikayet ettik, kalabalık olduğumuz için kısa sürede sonuç aldık, Ticaret bakanlığı şikayette bulunduğumuz Türkiye Sony Store'ye soruşturma açtı ve izahat istedi soruşturma halen devam ediyor. Yine aynı forum da TTNET 2019 da adil kullanım kotasını kotaya çevirmesini kamuoyu oluşturarak şikayet ettik birkaç gün önce TTNET geri adım atarak adil kullanım kotasını ve kotayı tamamen kaldıracağını açıkladı. Ne kadar çok olursak o kadar hızlı sonuç alırız. E-devlet şifresi olup engelli olmayan arkadaşlar da bize destek verirse seviniriz.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Sayın Devlet büyükleri rapor oranına göre verilen 433-650 TL engelli maaşı ile geçinmek oldukça güç. Sizde taktir edersiniz ki verilen maaşlar yoksulluk sınırının çok altında. Engelliler olarak sizden birkaç ricamız var;

1. Engelli maaşlarındaki ayrımcılığı kaldırarak her engelli bireyin aynı maaşı almasını sağlayın.

2. 2013'de çıkarılan ve bugün 483 TL olan kişi başı gelir sınırlaması ile birçok engellinin maaşı kesildi ve kesilmeye devam ediyor. Engelli kişiler bu yasa ile mağdur olup ailelerine mahkum hale gelmiştir. Engelliler olarak mevcut yasanın şu şekiller de değiştirilerek oluşan mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Hane geliri yerine engellinin kendi geliri baz alınsın veya kişi başı gelir sınırlaması evde bakım maaşı ile aynı seviyeye yükseltilsin.

3. 2022 aylıkları memur katsayısı ile gösterge sayısı çarpılır ve zam oranları belirlenir. Bu şekil de belirlenen engelli zamları zaten düşük olan engelli maaşlarına yeterli katkıyı sağlayamamaktadır. En son 5 yıl önce yükseltilen 2022 gösterge sayısının yükseltilmesini istiyoruz.

Son düzenleme:
Ben hala alamadım basvurdum red geldi kira kontratı verdim herseyı söyledim kaynanam 1650 tl emeklı alıyo eşim onun bakım aylıgını alıyo dedim 650 tl kira kontratı verdim evde 5 kisiyiz bölüyorum cıkan 436 tl kişi bası muhtac degilmişim kimseden kira arkadasım cocuguna alıyo 2015 model skoda sı var ne kontrat istediler nede bişey bagladılar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mhp nin teklifini merakla bekliyoz 22 yaşındaki adama hala benmi bakıcam bu yasa çok saçma inşallah değişirde rahatlarız

Duyarlı arkadaşları konuya desteğe bekliyorum. Bu işlem en fazla 5 dakikanızı alır.

Ben gönderdim su gönderilercek kısmı koyu renk yapsan daha iyi olur
....................

Güncel tutalım beyler/ bayanlar geçen gün rutin kontrole geldiler yarın kime sıra gelir bilinmez zaten alıyorum diye garanti zannetmeyin bu ayın piyangosu bana vurdu bakalım ne sonuç çıkacak.

Bende yazdım konuya destek verelim, ayrıca hangi kuruma gondrecegiz. Cimere yazınca en sonda kurum isimleri cikiyor

usernamen34

Direkt cumhurbaşkanlığına gönderin, onlar da Aile ve sosyal politikalar bakanlığına gönderecektir.

artık geçsin su teklif bu kaçıncı hiç biri geçmedi tanıdık MV olan varsa onada yazsin

Edevlet şifresini bilen yakınlarıniza yazdırın. Ben 5 kişiye daha yazdırdım. Destek olalım konuya.

Yolladım başka hotmail hesabımı niye kabul etmediki ilkin

Bunu her sabah fox çalar saati takip edip paylaşsaniz daha çok dikkat çeker bence.

Arkadaşlar burda neyin mucadelesin veriyoruz maaşlar artsin diyemi 2022 maaşlar yani bizde mucadeleye destek verelim bu hükumet verdi vereceği en fazla 70 lira zam verir engelliler alt safada kaliyo çunki yinede hayirli olsun

İyi Günler

Şu ana kadar kendim de dahil çevremdeki kişilerle birlikte 15'in üzerinde bir mesaj gönderimi oldu. Siz de varsa çevrenizde ki kişilerden mesaj göndermelerini rica edin. Twitter hesabı olanlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın paylaştığı gönderilerin altına mesajı atarlarsa çok iyi olur. Direkt mesaj da gönderebilirler. Aynı konuyu başka sitelerde de açmış durumdayım. Seçim gününe kadar her gün aynı mesajı gönderelim. Ayrıca konuya her gün mesaj atarak güncel tutalım. Mesajı gönderen arkadaşların hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.

E-devlet şifresi olmayanlar mesajı CİMER üzerinden gönderebilirler.

https://www.cimer.gov.tr/

komisyon da olan bu teklifi desteklemek için lütfen cimer e herkes bir mesaj atsın.

hane gelire değilde engelli kişinin kendi gelirine bakılsın engellilerin önündeki engeller kaldırılsın...

35 yaşındaki çalışamayan bir engelli anne ve baba, kardeşi hangisinden harçlık istesin bu kanunda az da olsa engelli ekonomik özgürlük almış olacak bu kanun gelirse adres değişikliği sorunu da ortadan kalkacaktır.

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/...sira_no=239625

İşlh olur

Yollayın mesajı

Hem Cimer' e hemde TBMM dilekçe komisyonuna sorunlarımızı yazıp gönderdik. İnşallah dikkate alınır şartlarımız iyileştirilir...

Hayırlı akşamlar.

Arkadaşlar duyarsız kalmayın herkes 3 dakikasını ayırıp mesajı yollasın.

mesaj gönderilmiştir hayırlısı olur inşallah..

Arkadaşlar bende hem cimere hemde aile bakanlığına attım inşallah hayırlı bir cevap gelir bekliyorum sabırla

2 gün önce bana cimerden cevap geldi .
Şu anda hali hazırda böyle bir çalışmamız bulunmamakta ileride yapılacak düzenlemerde dikkate alınacaktır.msj aynen budur.

Son düzenleme:
bügün itibari ile benimde kesildi hadi hayırlı uğurlu olsun neymiş üzerimde engelli araci varmış birde utanmadan satsan kaça satarsın diyor diyorum 5 yıl satılamaz diye neyse ağlamıcam ama nalet olsun bekliyordum saten bu süprizi

Üst Alt