Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı ile ilgili olarak engellilere yapılan adaletsizliğe dur diyoruz!

asgari ücret şu an,1603 tl.muhtaçlık sınırı,483 tl.bu hesaba göre,bir ailede asgari ücretle çalışan 1 kişi varsa,ancak 4 kişilik bir aile olmalı ki,2022 maaşı alabilsin.3 veya 2 kişi olursanız alamıyorsunuz.küçük kasabalarda bile kiralar,700 ile 1000 tl civarında.1603-700 tl deseniz,3 kişinin ayda 900 tl ile geçinmesi gerekiyor.böyle akıllara ziyan bir hesap yapılmış.benim bir umudum yok bu hesabı yapanlardan.allah layıklarını versin,ne diyim.

bu hukumden hiç bir sey çıkmaz arkadaşlar onun için hiç boşuna mucadele etmeyiniz olmaz

benim bir tanıdıgım vardı. oglu engeliydi. evde iki kişi yaşıyordu. kadın hem kocasının emekli maasını hemde ogluna bakım aylıgı alıyordu nasıl oluyor bu işler anlamıyorum ben

bakım aylığının farklı bir muhtaçlık sınırı var.yani ya ağır özürlü olacaksın,bakım aylığı alacaksın.ya da çalışacaksın ki,insan gibi yaşama imkanın olsun.benim gibi ikisinin arasında olan bir engelli isen,öi,geber demek yani.ne ağır engelliyim,ne de çalışabiliyorum.

ama gelir duzeyi yuksek oluyor başkaları alamıyor ama gelir duzeyi yukseliyor aşıyor diye

Kendi çalışmıyor

Koca mağaşı

tamamda arkadaşım aldıgı maas hesaplanırsa maasını aşıyor

Kadın 2022mi alıyoda bakım mağaşı alıyo

2022de gelire bakılıyo

mustafa şahinn

Kocasından dul maaşı alıyordur bakım aylığının gelir kriteri daha yüksek olduğu için kurtarıyordur yoksa alamaz ..

Yok ya bu ülkede bizim sesimizi duyuracak birisi bizim hakkımızı sacunacak birisi

arkadaşlar bu engelli aylığının suyunu çıkartanlar var. o yüzden hep böyle oluyor. hem emekli hem bakım hem engelli maaşı alıp bir de sydv ye kömür gıda yardımı için başvuranlar var.yani bütün geçimini devletin sırtına yüklemiş kişiler var. ayrıca araya tanış vs sokup %30 luk raporu 40'a 40 lık raporu %70 çıkaranlar da olduğunu duyuyoruz. bu gibi insanlar yüzünden malesef gerçek ihtiyaç sahipleri faydalanamıyor.devletin buna bir el atması lazım. şahsen ben yıllardır sadece engelli aylığı alıyorum, faydalanabileceğim halde 1 kere bile kömür gıda gibi yardımlara başvurmadım.benden daha ihtiyaç sahibi olan biri vardır diye düşündüm. ama böyle düşünmeyenler olduğu sürece gerçek muhtaçlar muhtaç olarak kalmaya devam edecek.

mustafa şahinn
Nereden biliyorsunuz gelir kriterini aştığını ?
Kadın 1.500 lira maaş alsa bile 2 kişiye bölünce kişi başı 750 TL yapar. Söz konusu maaş 2022 engelli aylığı değil evde bakım aylığı ve bunda da kişi başı gelir üst limiti 967 TL.
Rahatlıkla hak ediyor.
ASUMAN0
2022 Engelli aylığı gelir hesabında hane gelirinden kira düşülüyor.

Ben,muhtaçlık sınırının düşürüldüğü,ilk zamanlar,ilgili memura,yeni şartları sormuştum.ancak bana kira gideri veya başka bir gider düşülmüyor demişti.memur yanlış bilgi verdiği için,ben de yanlış biliyorum,doğal olarak.düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

Engellileri yardımsız tek başına güçlü bir şekilde yaşamaktansa aileye mahkum eden bir yasanın değişmesi gerekiyor hep beraber başaralım bunu arkadaşlar.

ist01
Bende de durum aynı 2. el dedim tertibat taktırabilmek için aracın üzerime olması gerekiyor dedim de boşuna kestiler

batuhan115
İnşallah

Arkadaşlar, herhangi bir bilgisi olan var mı, son durum nedir.?

18 yaşına giren her insan kanunlar önünde tek bir birey olarak kabul edilir. Örnek veriyorum 30 yaşındaki birinin annesi babası emekli maaşı alıyor diye maaş başvurusunun red edilmesi insan haklarına tamamen aykırıdır. Kişinin kendi gelirine bakılması esas alınmalıdır. Engelli haklarını savunan dernek vakıfların ve sivil toplum kuruluşlarının 2022 sayılı yasada ki bazı maddeleri avrupa insan hakları mahkemesine taşıması gerekmektedir. Engelli vatandaşlar aileleri ile yaşasa bile kendi kişisel gelirleri esas alınmalıdır. Umarım tbmm bu kanun teklifini bir an evvel yasalaştırır.

https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-1472.pdf
https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-1262.pdf

Chp ve Mhp Millet vekilleri kanun sunmuş lakin yeterli değil
Cimer'e dilekçe ile bildirimlerde bulunmamız lazım
https://www.cimer.gov.tr/ .Bildirimde bulundum.
Not:Aynı yazıları kopyala yapıştır ile bildirimde bulunmayın sadece kendi düşüncelerinizi ve yaşadığınız zorlukları ,olması gerekenleri vs vs yazın ancak dürüst olun ve rolcü olmayın Söz konusu bizim ülkemiz...
Ör:2022 Aylığın da engelli olarak kabul görme ölçütün de kişinin , aile içi gelirinin esas alınması Engeli bireyin mağdur olmasına neden olmaktadır
Çünkü her aile ortamı ve Davranış-Yaşam şekilleri aynı olmaması ile birlikte Söz konusu Engelli yada malul olan Aile değil ,bireydir
Kişisel hak ve özgürlükler göz önüne alındıgın da , zıt olan bir durum söz konusu değil midir ?.Daha adil bir uygulama çıkarılmasını ümit ediyoruz şeklin de vs ...

Son düzenleme:
cimere mesaj göndericem ama ilgilenceklermi arkadaşlar ben engelli bir birey olarak %69 özümle 433 tl aliyorum ama inanın başka bir şekilde yapmamız lazım bu olayı maaslarinyukselmesi icin engellileri düşünen yok

yagizefe

Sesimizi duyurmak konusunda ümitsiz oldukça hastalığımız daha çok artacaktır
Yaz dilekçeni ve bekle bekleyen derviş muradına erermiş yada ... :D

Ben cimere aile ve çalışma bakanlığına ve kaymakamlığa gönderdim şimdilik öyle bir çalışmamız bulunmamaktadır diye cevap geldi

ankasi006

O halde daha çok dilekçe gönderiyoruz Bir cevap geldi diye bırakıp kaçmak yok Dilekçelere devam 450,500 TL ile 30 gün geçire bilmek imkansız birde aile engeli çıkıyor karşımıza of of ...

Cimerden gelen cevap hep ayni banada ayni cevap geldi.

Cimer'e yapılan dilekçelerin asıl amacı sesimizi duyurmak çalışma olmadıgını herkes bilir. Zaten önemli olan bu konu hakkında kaç kişi dilekçe ile başvurmuş olması, istatistikleri topluyorlar.Yeni gelen ve bilmeyen arkadaşlarımız DİLEKÇE ye devam ediyoruz...
Resmi Adresi > https://www.cimer.gov.tr/

Üst Alt