Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı ile ilgili olarak engellilere yapılan adaletsizliğe dur diyoruz!

Kalem

SGK'dan emekli bir ablamız ağır engelli olduğum için sağlık güvencesi olarak babamın Bağkur'una geçebileceğimi ayrıca da 2022'ye başvurabileceğimi söyledi ama forumda gördüğüm kadarıyla 2017'de aynı soruyu soran birine Bağkur'lular kesinlikle 2022'den yararlanamazlar demişsiniz.

Şimdi ben ne yapayım genel sağlık sigortasına g1 primi mi ödeyeyim yoksa babamın Bağkur'undan yararlanmak için mi uğraşayım?

Güncel
Evet ,bayanlar ve baylar
Konumuz açık ve net .Bir destekte, sen yap .

Konunun özeti şu :,
2022 Adı altın da engeli ve muhtaç insanlara verilen maaşın' kabul görme ölçütü 'asgari ücretin 1/3'ü mağduriyet yaratığını, kabul görme ölçütünün 'Engelli bireyin, gelir durumu' şeklinde değiştirilmesini, talep ediyoruz...
Dercesine bir dilekçe göndermeniz yeterli . > https://www.cimer.gov.tr/

Kampanyaya destek olalım herkes kendisi veya yakınlarına bu mesajı göndersin onlarda cimere yazsin

2022 maaş kanunu teklifi

bu mhp nin verdiği 2022 maşı bağlanırken hane halkı yerine kişinin gelirine bakımsı için yasa değişikliği neden görüşülmedi hala.. yoksa ağzımıza bir parmak bal çalıp bizi susturup oy almak içinmiydi.. madem görüşmüyonuz neden bizle dalga geçer gibi teklif veriyonuz. bari susun milleti umutlandırmayın. hergün haberleri izleyen bu sitelere girip hergün araştırma yapanlar var aylık alabirim değişiklik olursa diye.. yazık günah devlet bahceli hakkımız sana haram olsun madem gücün yetmiyor yerinde dur bari yaşlı adam. kaldıracagın yükün altına gir

Uzatmaya gerek yok beyler bayanlar bu işte aldığımız parada kanunda ortada bu devlet hükümet görmüyor mu bilmiyor mu engelliler yok görmezdn geliniyor millet vekili olarak seçtiğimiz adamlar bizi mecliste savunmazsa bundan öteye geçemeyiz biz seçeriz onlar ceplerine 3-5 mlyar maai koyar her ay bizde bekleriz kanun çıksın veya maaşlarımıza zam gelsin diye bu ülke düzelmesi için önce boşa çalışan bakanlıklar kapanmalı mesela adeletin olmadığı yerde adelet bakanlılığının olduğu gibi

mustafa-toprak

İkiz kardeşi akp gibi birseyi yapıyormuş gibi yap millet nasilsa yer hala bu teklifin geçeceğini mi zannediyorunuz adamlar oturmus sen burayı al bana burayi ver ittifak yapmis. sizin maasinizla kim uğraşır secim zamanı. İstanbul-ankara kazanilmasasa isler cok karisir . seçim geçersiz sayılır veya oylar hep ittifaka cikar. gorursunuz cok kavga cikacak bu secimde sizde aklinizi calistirin da su ikiliye oyermeyin sonra burda aglamayin .

Bu konu ellerinizden öper :D

2022 Adı altın da engeli ve muhtaç insanlara verilen maaşın' kabul görme ölçütü 'Aile içi kişi başı gelirin asgari ücretin 1/3' u geçmemesini öngörmesinin, mağduriyet yaratığını, kabul görme ölçütünde 'Aile İçi 'gelirine bakılmaksızın sadece 'Engelli bireyin, gelir durumuna bakılması' şeklinde değiştirilmesini, rica ederiz...
Dercesine bir dilekçeyi > https://www.cimer.gov.tr/ den> Aile çalışma ve sosyal politikalar bakanlığına göndermeniz yeterli.

Bu konu ellerinizden öper

2022 Adı altın da engeli ve muhtaç insanlara verilen maaşın' kabul görme ölçütü 'Aile içi kişi başı gelirin asgari ücretin 1/3' u geçmemesini öngörmesinin, mağduriyet yaratığını, kabul görme ölçütünde 'Aile İçi 'gelirine bakılmaksızın sadece 'Engelli bireyin, gelir durumuna bakılması' şeklinde değiştirilmesini, rica ederiz...
Dercesine bir dilekçeyi > https://www.cimer.gov.tr/ den> Aile çalışma ve sosyal politikalar bakanlığına göndermeniz yeterli.

Evde küs veya dargın olduğum kişilerin maaşı yüzünden benim maaşımı kestiler evde herkes kendine çalışıyor biz engellilere zırnık koklatmıyorlar ama eziyeti yine biz çekiyoruz Baba ev bakıyorum benden para isteme der kardesler yok ihtiyacım var yok borcum var benden para isteme der Anne ev hanımı gelırı yok sadece bakım paramı alıyor oda ılaclarımın malıyetı yuksek ona gıdıyor Ama acı olan devletın bana verdıgı 3 kuruş engellı maasını bunlar yüzünden (gelır krıterınde aile gelırı baz alındıgı ıcın) kesılıp millete mahkum edılıp 20 tl ısteyecegımız zaman utanmaktan sekılden sekıle gırıyoruz

Ey devlet buyuklerı sız o parayı alırken yasadıgım utancı hıc yasadınız mı? ben zam falan ıstemıyorum istersenız ayda 100 tl verın ama bıleyımkı benım param kımseye hesap vermıyeyım He eger politikanız sen engellisin cekıl bır koseye masraf olma ölmeyi bekle tamam bende öyle yapıyorum zaten SAYGILARIMLA...

Haklısın leon3453 ev gelirine degil müracaat eden kişinin gelirine bakılmalı

leon3453
Aynen kardeş bu durumda olan hasta veya engelli birey sayısı bir hayli fazladır
O yüzden konuya destek olup dilekçelerimizi yollayalım Aile engelli değil Birey engellidir.Büyük haksızlık var.

Dilekçe:2022 Adı altın da engeli ve muhtaç insanlara verilen maaşın' kabul görme ölçütü 'Aile içi kişi başı gelirin asgari ücretin 1/3' u geçmemesini öngörmesinin, mağduriyet yaratığını, kabul görme ölçütünde 'Aile İçi 'gelirine bakılmaksızın sadece 'Engelli bireyin, gelir durumuna bakılması' şeklinde değiştirilmesini, rica ederiz...

İmkansız şeyleri istemeyiniz. MHP ile bunu hiç konuşmuyorlar bile. Engellinin ne ihtiyaçları var hiç düşünen yok.

Evde bakım ücreti alabilirsiniz

Son düzenleme:
Esref12

babanızın bagkuruna gecme olanagınız varsa gecin tabi,ama bu durumda 2022 maası baglamazlar ,eger aylık ortalama geliriniz 1229 lirayı gecmezse evde bakım maaşı için sosyal hizmetlere başvurabilirsiniz..

Engelli maaşlarında aile geliri kritteri kalkacak mı ? Net bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.

Facede biri yazmış gelir kaktı diye varmı böle bişi

bu konu hakkında milletin vekillerine yazıyorum ama cevap vermiyor MİLLETİN VEKİLLERİ!!

Arkadaşlar yeniden kontrol sartiyla bir yildir o hastane bu hastane dolastirdilar sonunda doktorlarin hakkim olan orani vermemelerinden dolayi 59 raporum dustu 38 maas gitti ssk verdigi maasi geri istiyecekmis bu nasil sistem madem kontrol edecen bastan soyle bizde emekli olmuyalim insanlarin onuruyla oynuyorlar gozden 62 oran verim diyen doktor baska hastanenin verdigi orani gorunce korktu kardesim hastaneye gonderiliyoruz baska hastanenin verdigi raporuda dosyaya koyuyorlar doktorlarda kendi veya hastanin durumuna bakmak yerine diger hastanenin raporuna bakip oran veriyor simdi ben kime derdimi anlatacagim avukata verecem boyle sacmalik olmaz 8 senedir akli nerdeydi ssk nin hileyle baskiyla rapor almamiz engelleniyor

Pluvia aile geliri ne kalkacak biliyonmu@Plu via çıkmaz ayın son çarşambası yok öyle bir şey hep balon haber siyasiler ne söylerse hep yalan işsizlik maaşlarında bile değişen bir şey yok son 120 gün kalktı dediler söyledik memur bize gelen her hangi bir yazı yok diyor geçen seneden beri çok şey söylendi ama yalan dolan

Evet boş haberler

Anne baba emekli vermiyolar demi

merhaba bu dilekçeyi cimer den nereye göndercez bilgi verin hemen göndereyim

Boşuna yorulmayın. Daha raporları nasıl vereceğini bilmeyen doktorlar mevcut ki nereye kimi şikayet edeceksiniz? Onu geçtim raporu aldınız varsayalım yada yenilediniz Sosyal hizmetler size bu maaşı vermemek için uğraşacak. Çünkü işini gerçekten yapan kişiler yok.Alışalım bence.Benim raporuma bakıp senin ihtiyacın yok ki diyerek geri çevirdikleri memuru şikayet mi edeceğim. Her şekilde sosyal yardımların artık kesileceğini düşünüyorum. Kesilirse hiç şaşırmayın.Çünkü ekonomik sebepler bunu zorluyor. Hakkı olan hakkını alamıyor nasıl işler bunlar. Kişinin gelirini değerlendirilirse hakkı olan çok kişi var bu kanunu bu yönden değerlendirip red kararı çıkar. Umudum yok.

engellının ismi değişsin 'dilenci' olsun Hepimiz dilenciyiz

Üst Alt