Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı ile ilgili olarak engellilere yapılan adaletsizliğe dur diyoruz!

Herhalimize şükür
Ama şuan cebimde 5 TL yok bırakın 5 TL'yi 3 TL yok bizim ayliklara Devlet büyüklerimizin bı el atması lazım bunu yaparsa devlet bahçeli reisim yapar başkasının umrunda degiliz

rıdo21

Valla bana kalırsa ,devlet bahçeliyi aşan konular :D
Yapsa yapsa AKP yapar da ama ses seda, yok sonumuz hayrola.
30 günü 450-500 TL ile geçirmenin ne demek olduğunu bilmiyorlar yada %70 - 90 arası hasarlı vücudun ihtiyaçlarını anlamıyorlar .
650-700 TL ahirete engel oluyor, o kadar :D

Devlet bahçeli adam gibi adam menfaat peşinde değil onu Allah biliyor yeter biz bilmemekte olur her mazlumun yanında devlet bahçeli reisim büyük adam

Devlet bahçeli reisim milletimize yanlış yapmaz bundan adım gibi eminim devlet bahçeli teklif sunmasa kimsenin haberi yok bizden

2022 maaşı için el ele

Merhaba,

2022 maaşı alamayan (kriterlere uymayan) bizler ses çıkartmazsak bu devran böyle gider.

Cimer'e mail yollamak, durumu izah etmek falan yorucu bir süreç.

Ben şunu bilirim ki sosyal medyanın çıkardığı ses eko yaratan bir dalga gibidir. Twitter bizim için en büyük irtibat aracı olarak gôzüküyor.

Seçim yaklaşıyor ve şu dakika eğer sesimizi duyurursak her türlü ulaşabiliriz. Sağlam.insanlar bile hashtag üzerinden sesimiz olur. Armut piş ağzıma düş yapmayalım. Bu maaşa ihtiyacı olan kardeşlerimiz, abilerimiz en önemlisi İNSANLARIMIZ var. Benim ihtiyacım yok ben destek olmam kafasında yaşıyorsanız birgün farklı konuda insanlar da size sırtını döner.

Engelli veya Muhtaç Aylıklarında ki 'Gelir Şartı' ...

Merhaba Arkadaşlar

2022 Aylığı 'Halk Arasında 'Engelli Aylığı' olarak da bilinen maaş ödeme şartında ki 'Gelir testi kuralı'...

Ör: %40 ile %69 oranın da ki bireyler 'Ağır engelli değilse' Aile içi kişi başı gelirinin asgari ücretin 1/3 ün den az olacak
Maaşı su an: 433TL

Ör:%70 ile % 99 oranında ki bireyler 'Ağır engelli değişse ' Aile içi kişi başı gelirinin asgari ücretin 1/3 ün den az olacak
Maaşı şu an : 650 TL

1> Maaş bağlama testin de ki Aile içi kavramı Birey için geçerli olsun demiştik Bu zor bir ihtimaldi ama ola bilir dedik gerekli bildirimlerde bulunduk ancak ...>2...

2> Maaş için, hasta olan bireyin ,'Gelir testi yapılırken,Rapor oranına bakılmaksızın' Aile içi gelir de Asgari Ücretin 2/3 ü sabit, uygulansın .

Yani,ÖR: %40 engel oranı bile olsa Aile içi kişi başı gelir 1/3 ü, 609 TL den hesap yerine, 2/3 ;1218 TL den hesaplanır 2019 İçin :D

Bu da 2 ci ihtimal daha çok şansı var gibi, 1 ci ihtimale karşı :D

Cimer ve Aile ,çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına baş vuru da bulunarak bu ihtimalide göz önünde bulunduralım.
Cimer: https://www.cimer.gov.tr/

Arkadaslar boş konuşuyoruz vallahi 40 69 engel 489 tl 70 ustu 733 tl artik yeter ywtmez bilmiyorum saygilar

Öyle saçma sapan bir kanunumuz varki oturup düşününce kara mizah örneği devletin engellilere dediği şey şu git evlen eşine sana baktığı için bakım parası sanada engelli maaşı verelim.

Bakim parası 1311 lira
Engelli maaşı 725 lira
Toplam 2036 lira aylık verelim diyorlar şaka mı bu gerçekse komik değil. Malesef acı gerçek yada devleti dolandirmak zorunda engelli ailesinin yanında değilde başkası ile beraber kalıyor gibi gözükecek.

arkadaşlar kalem hanım hesap yapacakti maaşlar icin memur katsayisi aciklanmiş

bu ne demek oluyor zam varmiş her keze

3600 cikiyormuş memur gostergesi

Cimer'e çok uzun zamandır mail yolluyorum fakat geri dönüş yapılmıyor Bir kaç farklı konuda mail yolladığim da 1 gafta içinde mutlaka geri dönüş sağlamışlardı.

Ben, sosyal medyanın gücünü kullanalım derim. Herkes, konu biz olunca hashtag konusunda bize yardım edecektir. Bizi yıkan kendi içimizden (engelliler) buna inanın.

Eger ses çıkartmazsak bu devletin işine gelir. Durumumuzu iyi sanan insan sayısı çok fazla bu yanlış bilgiyi düzeltmeliyiz. Bu ara yapılacak bir dalga acayip ses getirir çünkü seçim yaklaşıyor.

Bu konu ile ilgili bir açıklama hissiyatı duydum. Az önce yeni Şafak'ın haberine göre yaşlılık aylığı ile ilgili kanun teklifi meclise sunuldu ve sona gelindi yaşlılar hakkında onlara yeni atılımlar yapılmasın demiyorum ama onlara yapılan aynı atılımları sınıf farkı olmadan biz engellilere yapılsın istiyoruz ama bir tane yetkili sesimizi duymuyor istekte bulunuyoruz kimseden çıt yok bu adalet mi Allah aşkına! 430 TL maaş bir engelli durumu devlete göre çok iyi görünüyor ama yaşlılara gelince işte detay haberde:

Yaşlılık aylığı bin lira oluyor

Yaşlılık aylığını 1000 liraya çıkaran düzenleme Meclis’te. 65 yaş aylığına ilişkin düzenleme kabul edildiği takdirde, halihazırda 543 lira aylık alan 650 bin kişinin eline geçecek para miktarı yüzde 84 oranında artacak.

Yaşlılık aylığında yüzbinlerce kişinin beklediği düzenlemede sona gelindi. 65 yaş aylığının alt sınırı 1.000 liraya çıkaran düzenlemeyi de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandı. 65 yaş aylığına ilişkin düzenleme, şu anda 543 TL olan başlılık aylığının alt sınırını 1.000 liraya çıkarıyor.

YÜZDE 84 ARTIŞ OLACAK

Geçen yıl yapılan bir değişiklikle şartları esnetilen yaşlılık maaşı, geçtiğimiz eylül ayından beri aylık olarak ödeniyor. Yeni düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilip Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 650 bin kişinin eline geçecek para miktarı yüzde 84,16 oranında artmış olacak. Türkiye’de nüfusun giderek yaşlanıyor olması yaşlı nüfusa yönelik sosyal yardım mekanizmalarından yararlanan kişi sayısının artışını beraberinde getiriyor. “65 yaş aylığı” olarak bilinen yaşlılık aylığı, geniş bir kitleyi ilgilendiren sosyal yardımların başında geliyor. Herhangi bir geliri ve SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi hiçbir sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üzerindeki kadın ve erkekler bu yardımdan yararlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verilerine göre; ilgili koşulları taşıyan, yani muhtaç olduğu tespit edilen yaşlılara yönelik sosyal yardımlardan yararlanan yaşlıların sayısı 650 bin kişiye kadar çıktı.

GELİR ŞARTI ESNETİLDİ

Erkek veya kadınların bu yardımdan yararlanabilmek için üç temel şart vardı. Bu kapsamda kişinin 65 yaşını tamamlamış olması, hiçbir sosyal güvencesinin olmaması ve ilgili kişinin yaşlının yaşadığı evdeki gelirin belli bir limitin altında olması şartları geçen yıl alınan kararla esnetilmişti. Daha önce aynı hanede yaşayan tüm kişilerin gelirine bakılıyor ve hane içindeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması şartı ile maaş bağlanıyordu. Geçen yıl yapılan değişiklikle artık hanede yaşayan tüm kişilerin gelirine bakılmaması kararı alındı. Şimdi sadece 65 yaş aylığı alacak olan kişi ve varsa o kişinin eşinin gelirine bakılıyor. Çocuk ve torunların gelirleri hesaba katılmıyor. Maaş almaya hak kazanacak kişinin ve eşinin ayrı ayrı gelirleri asgari ücretin üçte birinden az ise maaş bağlanıyor. Asgari ücretle ilişkili olduğu için gelir şartı da değişti. Geçen yıl 534 lira olan ilgili limit, asgari ücretin 2 bin 20 liraya çıkması nedeniyle 673 liraya çıktı.

(Yeni Şafak)

El insaf

Arkadaşlar burda bol keseden atmak olmaz herkes taşın altına elini koymak lazım yoksa kime sesimizi duymaz ankara Kızılay güven parkta toplanıp miting yapalım sesimizi duyuralım yoksa cimere yazmamış twit atmakmış olmuyor hep beraber olup mitiğ yapacaz yürüyecez

ankasi006

Evet katılıyorum miting şart bürokrasi ile çözüm yok miting yapıp sesimizi duyurmamız lazım başka alternatif kalmadı.

Toplasan 100 kişi bile miting alanına gelmez. Çünkü durumları yoktur. "Durumunuz yoksa ses çıkartalım diyoruz işte" dediğimiz zaman ise yanaşmazlar. Benim için hava hoş ben kendi gemimi 8 senedir yürütüyorum fakat durumu olmayanlar için birleşmeye varım dediğim halde kimse yanaşmıyor.

Ben anlamıyorum bu bizim milleti çok uzaklaşmaya gerek yok. Herkes bir instagram kullanıyor. İnstagram'da diger ülkelerin engellilerini görmek için "DİSABLED" yazın ve aratın.

Devlet Bahçeliden bi bok olmaz.akpnin kapı kolu

Tekrar Söylüyorum..Başımızda AKP VE MHP OLDUĞU MÜDDETÇE ZAM BEKLEMEYİN ONLAR ZENGİNİ ZENGİN YAPAR..ENGELLİLER HEM AĞLIYON UZ HEMDE HÂLÂ AKPYE VE MHPYE OY VERİYONUZ ENAYİ GİBİ..GİDİN AKPNİN RAKİBİ OLAN PARTİYE OY VERİN

Bakalım 80 liralık elektrik yardımı 2022 alanları kapsayacak mı. Bekleyip göreceğiz. Neticede 2022 alan da düzenli sosyal yardım almış sayılıyor

@Batuhan4955

Elektrik yardımı engellileri de kapsıyor.

Bir hafta önce CİMERE attığım mesaja cevap niteliğinde olmuş.

''KKTC de Devlet engellilere her ay Elektrik ve Su faturaları için 100 TL ödemektedir'' Attığım mesaj da buna da yer vermiştim.

bVb0MZ.png

@yorgun dadaş

siz çalışmadan o maaşı alıyorsunuz
çalışan adam ne yapsın 18 19 sene çalışıyor emekli oluyor eline geçen maaş 747 tl

Konu güncel
Dilekçe ile bir de sen destek ol
Sessiz kalma ,yoksa unutulup gideceğiz.
65 Yaş emekli aylıkları bile 540TL den 1000 TL ye çıkarıldı ,bu hafta
2022 Adı altında alınan maaşlar halen aynı.Ve alım koşulları da oldukça diplerde ...
Aslında konunun özeti şu :,
2022 Adı altıda engelive malul insanlara verilen maaşın kabul görme ölçütü 'asgari ücretin 1/3 ,ağır engelliler de 2/3 olarak ayrım yapılmasının mağduriyet yaratığını, bu uygulamanın sadece 'Engelli bireyin gelir durumu' göz önüne alınmasını talep ediyoruz.
Dercesine bir dilekçe göndermeniz yeter . > https://www.cimer.gov.tr/

Bin tl emekliler için yaşından dolayı emekli olanlara
2022 ile ilgilisi yok

Şimdi de yaşlı başlı bir adamın aldığı zam degil bin tl artıs olacak gibi lanse ediliyor esasında en az maaş 800tl bine cıkması için 200tl yi hazine verecek durum bundan ibaret.?
Not:bilmedi sanma 65 sin ysmına(emekli) sonradan ekledin.

Yöneticiye sor sana eklemiş miyim ? Oku anla öyle mesaj yaz kardeşim ...

Konu güncel
Dilekçe ile bir de sen destek ola bilirsin.
2022 Adı altında alınan maaşlar halen aynı.Ve alım koşulları da oldukça diplerde ...
Aslında konunun özeti şu :,
2022 Adı altıda engeli ve malul insanlara verilen maaşın kabul görme ölçütü 'asgari ücretin 1/3 ,ağır engelliler de 2/3 olarak ayrım yapılmasının mağduriyet yaratığını, bu uygulamada sadece 'Engelli bireyin gelir durumu' göz önüne alınmasını talep ediyoruz...
Dercesine bir dilekçe göndermeniz yeterli . > https://www.cimer.gov.tr/

2022 Adı altıda engelive malul insanlara verilen maaşın kabul görme ölçütü 'asgari ücretin 1/3 ,ağır engelliler de 2/3 olarak ayrım yapılmasının mağduriyet yaratığını, bu uygulamanın sadece 'Engelli bireyin gelir durumu' göz önüne alınmasını talep ediyoruz.

yazıp yolladım

merhabalar bende destek vermek isterim internete pek alışkın degilim ayrıntılı nerden girilise anlatırsanız bende size destek olmak isterim
birlikten kuvvet dogar saygılar

40-100 orandaki tum engellilere aynı maas verilmeli artik . Bazi hastaliklara cok rahat %80 rapor veriliyor bu kişi hem 70+ 2022 hemde evde bakım alıyor toplamda 2000 tl yi geçiyor bize niye 480 lira biz o adamdan dahami sağlıklıyiz adalet nerde burda ...hukumetin engelli haklari konusunda gerçekten revizyona ihtiyaçi var hemde acilen bunlar gerçeklesene kadar oy vermeyin yoksa kimse sizi takmaz .

@birtanem
E devletin aktif ise bu adresten >https://www.cimer.gov.tr/ E devlet üzerinden giriş yaparak daha kolay Dilekçe yaza bilirsin
Dilekçe özetimiz :
Sayın Hükumet görevlilerimiz ...
2022 Adı altıda engeli ve malul insanlara verilen maaşın kabul görme ölçütü 'asgari ücretin 1/3 'ü ,ağır engelliler de 2/3'ü olarak ayrım yapılmasının mağduriyet yaratığını, bu uygulamanın sadece 'Engelli bireyin gelir durumu' göz önüne alınmasını talep ediyoruz.
E Devletin aktif değilse Ptt ye git E devlet şifreni al o her alan da sana lazım olur .
E Devlet şifren için Ceptelefonu ve imzan isteniyor birde 2 TL :D

@musty35
Kardeş 'Ağır Engelli olmak ' asıl sorun bura da ÖR: %70 ile %90 arası vucut hasarı yüzünden rapor alan biri Ağır Engelli Olmadığı sürece Düşük maaş alır. Şuan 720 TL.
Zaten vücut veya organlar bu kadar hasar almış ve iyileşme yapısı az ise yani rapor bu ölçüde kalıcı ise o vatandaşın 720 TL neyine yetsin Zaten ahı gitmiş Vahı kalmış .O yüzden 'Ağır Engelli ' ibaresi İç organlar göz önüne alınarak da, hesaplanmalı.
Yani, kişinin Yemek yapa bilmesi Duş ala bilmesi Merdiven çıka bilmesi Yüze Bilmesi yada Yürüye bilmesi o kişiyi ağır engelli yapmıyor
Oysa Karaciğer %50 gitmiş Böreklerden biri yok,Bağırsak 1.5 Metre kadar ,alınmış .Bir kulak iyi işitmez.Bir göz iyi görmez Rapor %90 na dayanmış ama adam Ağır Engelli Değil :D Ne anladık biz 2022 Kanunundan ?
Bu yazımı Cimere dilekçe ile ayrıyetten bildirecem sende destek olursan iyi olur :D
Ayrıyetten habere bakın :https://www.iha.com.tr/haber-yuzde-99-engelliye-agir-engelli-raporu-verilmedi-663923/

Merhaba herkese

Beyler ve hanımlar 2022 maaşı için hiçbir gelişme beklemeyin. 2022 maaşı sadece engellinin durumuna bakılarak verilmesi söz konusu değilmiş (bakanlıktan mail aldım) Farklı bir mail alan varsa lütfen paylaşsın.

SerhatBjk

Ben aldım şöyle yazıyor:' Durmak yok ,yola devam'. :D
Bana gelen mesajda duyarlılıgınız için tşk ederiz Söz konusu mesajınız Notlarımızın arasında yerini almıştır İlerideki mevzuat çalışmalarında değerlendirilecektir Şuan için bir mevzuat çalışması yoktur
Gelen mesaj 2018 yılının son ayında idi ...

Dilekçe ile bir de sen destek ola bilirsin.

Konunun özeti şu :,
2022 Adı altıda engeli ve malul insanlara verilen maaşın kabul görme ölçütü 'asgari ücretin 1/3'ü ,ağır engelliler de 2/3'ü olarak ayrım yapılmasının mağduriyet yaratığını, bu uygulama da sadece 'Engelli bireyin gelir durumu' göz önüne alınmasını talep ediyoruz...
Dercesine bir dilekçe göndermeniz yeterli . > https://www.cimer.gov.tr/

Üst Alt