Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı ile ilgili olarak engellilere yapılan adaletsizliğe dur diyoruz!

HastaAdam

Bana dün geldi mail uzun süredir 2022 maaşı için yazıyorum ilk defa cevap geldi. Umarım bu bir şakadır çünkü engelliler için hiçbir yenilik getirmiyorlar. (Maaşlara zam geldi diyen olabilir ihtiyacı olan kardeşlerimiz o maaşı bile alamıyor ki o parayla kira, market vs vs çok zor)

Garip60

Verdiği önergeyi bir türlü Tbmm Portalın da bulamadım :D Hakkında her şey çıktı bir tek bu önergeyi, göremedim
Gerçi yeni vermiş ise Tbmm Portalına yansıması 1 kaç gün süre bilir . O, yüzden bulamamış ola bilirim :D

AKP'li 3 tane engelli mv var hic mi akillarina gelmez bir kanun teklifi vermek sadece para almayi bilirler.

SerhatBjk
Otomotik cevap, okunduktan sonra verilir yani, robot yazı ama okuyan robot değil.
Sistemi zorlama :D

Güncel
Dilekçe ile bir de sen destek ola bilirsin.

Konunun özeti şu :,
2022 Adı altıda engeli ve malul insanlara verilen maaşın kabul görme ölçütü 'asgari ücretin 1/3'ü ,ağır engelliler de 2/3'ü olarak ayrım yapılmasının mağduriyet yaratığını, bu uygulama da sadece 'Engelli bireyin gelir durumu' göz önüne alınmasını talep ediyoruz...
Dercesine bir dilekçe göndermeniz yeterli . > https://www.cimer.gov.tr/

Olsa keşke şu yasa

Kaksa şu aile geliri

batuhan115

Dilekçeler gönderildi ise bakanlık dikkate alıyordur sayı arttıkça, adım atılır suan belli değil
Millet vekilleri de bir kaç önerge vermişti beklemedeyiz.

Engelli aylığım ve yeşil kartım iki ay önce iptal edilmişti. Tekrar başvurabilirsiniz koşulları karşılıyorsunuz demişlerdi ama gelir testi sonucunu g1 görünce şaşırdım. Gelir testinde evde yaşayan 5 kişi değil sadece annem babam ve beni esas almışlar. Ev kira emsal bedeli düşüldü mü bilmiyorum ama yasaya müdahale edip sadece anne ve babayı esas almışlar. Kardeşler sayılmıyor demişler. Devlete göre bu gelirden sadece üçümüz istifade ediyoruz kardeşlerimi yok sayıyor devlet. Bu nasıl birşey anlamadım. Kendi gelirim yok bir de böyle bir şey çıkarmışlar.

Esref12

Hocam bir yanlışın var .2022 Maaşı için gelirtestin de Aile içi bireyler 18 Yaşından büyük olmalı
Yani genç yada Çocuklar kabul edilmez 18 ve üstü olursa kabul görür

Ağustos ayında değişen yönetmelik ile gelir testi g1 çıkanlarda 2022 maaşı alabiliyor.

Oradaki memur yanlış anlatmış hocam. Kardeşimin biri yetişkin. 3 kişiye bakılır, bu g1 çıktıysa da mümkün değil maaşa başvuramazsınız demiş ama sonradan bazı temaslarımız neticesinde iki mevzunun bir birinden farklı olduğu ikisinin de ayrı mevzuatlarının ayrı ayrı olduğu, maaş için tüm bireylerin esas alındığı bize anlatıldı. Başvurabilirsiniz dendi. Ama görevli memurlar yardımcı olmamak işi yanlış anlatıp, yanlış taraflara çekmek için özel gayret gösteriyorlar galiba.

Esref12

evet, GSS ile 2022 aylığı mevzuatları farklıdır.

2022 aylığında hanede kalan herkes gelire dahil edilir.
GSS gelir testinde ise mevzuatına göre sadece "aile"den sayılanlar gelire dahil edilir. kardeşler aileden sayılmadığı için GSS gelir testinde gelire dahil edilmez.

2022 aylığında kişi başına düşen aylık gelir sınırı 609,67 TL'dir.
GSS gelir testinde ailede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 852,80 TL'dir.

GSS gelir testinde G1 çıkman ve 60/g GSS kapsamında olman 2022 aylığı başvurusuna engel değildir.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 609,67 TL altındaysa sana 2022 aylığı baglanacaktır. 2022 aylığı baglandığı takdirde de 60/c 3 GSS (yeşil kart) kapsamına alınacaksın. 60/g GSS'dan yararlanman mümkün değil.

HastaAdam

yukarıdaki mesajında yazdığın şu yazıdaki yanlış yerleri kırmızı renkle işaretlendirdim: [SIZE=1]"Konunun özeti şu :,
2022 Adı altıda engeli ve malul insanlara verilen maaşın kabul görme ölçütü 'asgari ücretin 1/3'ü ,ağır engelliler de 2/3'ü olarak ayrım yapılmasının mağduriyet yaratığını, bu uygulama da sadece 'Engelli bireyin gelir durumu' göz önüne alınmasını talep ediyoruz..."[/SIZE]

malul kavramı SGK mevzuatı için kullanılır. 2022 aylıklarında bu kavram kullanılmaz.
2022 aylıklarının hepsinde kişi başına düşen aylık gelir sınırı asgari ücretin üçte biridir. üçte iki şeklinde bir ölçüt 2022 aylıklarında yoktur.
evde bakım aylığında kişi başına düşen aylık gelir sınırı asgari ücretin üçte ikisidir.

ayrıca sonraki bir mesajında 2022 ayığı gelir hesabına 18 yaşından buyuklerin dahil edileceğini yazmışsın. bu da yanlıştır.
2022 aylığı gelir hesabına 18 yaş altı çocuklar da dahil olmak üzere hanedeki ADNKS'ye (adrese dayalı nufus kayıt sistemi) kayıtlı herkes gelire dahil edilir.

Kalem

Özet geçtim çok detaya girmedim zaten 2/3 +ağır engelli dediğimde ne anlayacaklar sence Adamların mesleği zaten.bu şekil de mesaj yazmıştım aynen anlamışlar. şu nedir yada şu nedir diye sormadılar sende anlamışsındır da tam doğru olsa, daha iyi tabi :D

HastaAdam
valla bürokrasi o kadar anlayışlı değil abalsı:) ne yazarsan ona göre yorum yaparlar.

hiç bu konuda iyimser olma onların elelrine asla kendini teslim etme:)

bak sana örnek vereyim:

bir üye SGK'ya , aldığı yetim aylığını raporuna göre alabileceği 2022 aylığı seviyesine yükseltmek için dilekçe ile başvurmuş. ama dilekçesinde eski kanun maddesini dayanak göstermiş. konuyla ilgili yürürlükte olan kanun maddesini göstermemiş.
SGK talebini reddetmiş.
oysa arkadaşın dayanak aldığı maddenin numarası değişti sadece.
yeniden dilekçe düzenledi ve başvurusu kabul edildi:)

halbuki doğrusunu bilmiyolar mı? biliyolar. ama anlayışları kıtlaşıyor maalesef:)

o yüzden asla kendinizi bürokrasinin o narin ama zalim elelrine teslim etmeyin:)))))
derdinizi iyi anlatın. onlar nasılsa anlar derseniz, yolda kalırsınız:)
iLLeqaL
NOT: bu arada ilk sayfadaki dilekçe metnini güncelleyin lütfen.

1.1.2019- 31.12.2019 döneminde geçerli olmak üzere kişi başına düşen aylık gelir sınırı 609,67 TL oldu.

2022 aylık miktarları da şu şekildedir:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

Bazı arkadaşlar buraya yorum yada mesaj yazarak yönetmeliğin değişeceğine inanıyorlar Kalem 😊

Kalem

Demek istediğinizi anladım dilekçede yazdığım mesaj daha anlaşılırdı ama forumda kini öylece gelişi güzel yazmıştım :D
Düzeltirim şimdi .Tşk...

Batuhan4955

valla arkadaşlarımızın taleplerini yönetmelik değişikliği sağlamaz. kanun değişikliği şart.

2022 aylıklarının arttırılması için gösterge sayılarının arttırılması lazım.
2019 yılı Bütçe kanunu yürürlüğe girdi. artık oradan iş çıkmaz.
2022 sayılı kanun değişikliği ile gösterge sayılarının arttırılması talebinde bulunulabilir.
nitekim 65 yaş üstü yaşlı aylıklarının gösterge sayısı 2022 sayılı kanun'da yapılan değişiklikle arttırıldı.

2022 aylıklarında kişi başına düşen aylık gelir sınırı ile ilgili hem kanun hem de yönetmelik değişikliği şarttır.

bu değişiklikleri sağlamak mümkün. tabi bütün engelliler bir araya gelip ciddi bir kamuoyu oluşturursa:)
bu da mümkün mü sanmıyorum. ama her mücadele kıymetlidir. gıdım gıdım da olsa, az kişi de olsa mücadeleden asla vaz geçmeyin.
hatalı da bilseniz, eksik de. asla kaçmayın savaştan.
hiç kimse anasının karnında mücadele etmeyi öğrenmedi. bizler de düşe kalka ögreneceğiz bu işi.

elbette bir gün muktedirlere sesimizi duyuracak beceriyi de gücü de geliştireceğiz.

ama nolur ben ölmeden görim o günleri:)

"en buyuk savaşçı bizim savaşçılardır" diyorum,
sözü siz kıymetli mücadeleci dostlarıma bırakıyorum:)

evet bir mücadele olacaksa bu 2022 aylıkları alanlar arasından olacak diyerek sloganımı da atayım:)

hadi gelin, mücadeleye katılın dostlar...
hangi sorunun ucundan tutarsanız tutun, ama mücadele etmekten asla vazgeçmeyin.

Güncel
2022 Adı altın da engeli ve muhtaç insanlara verilen maaşın' kabul görme ölçütü 'asgari ücretin 1/3'ü mağduriyet yaratığını, kabul görme ölçütünün 'Engelli bireyin, gelir durumu' şeklinde değiştirilmesini, talep ediyoruz...

Kalem

Mecliste aile bakanlığı plan ve bütçe komisyonunda hali hazırda bekleyen bir teklif var.

2022 maaşında engellinin kişisel gelirine bakılmasını esas alan

Kasım ayından beri görüşülmeyi bekliyor.

Komisyonda sunulan teklifler Mhp ve Chp kesin olumsuz beklemede kalır..Ak parti sunmuş olsaydı kesinleşirdi.Ak parti milletvekillerin sunulan teklifleri hiç görmedim neden yok ?

Mr.34

AKP işe el atsın istiyorsan Cimere dilekçemizi sende özet geçeceksin usta .yapma ,etme 'nasıl olsa tutmaz' dersen ,zaten hiç olmaz

HastaAdam,Cimere yazdım hiç faydasını görmedim aynı cevap veriliyor Fox Tv fatih portakala yazalım daha iyi :)

Yapilacak teksey saraydan randevu almak yuz yuze görüşmek o söylerse enkisa surede kanun yasalasir.bimer cimer portakal bos is.binlerce üyesi olan sitede danışmanlarindan randevu alcak bir kisi bile yokmu .

Mr.34

Gelen cevap nedir.'Hiç faydasını görmedim' den kastınız ne Bu ,güçlü bir bütçe ayırmak anlamına geliyor .Yıl boyunca Dilekçelere devam.
Yazdım, cevap geldi. Bir halt değişmedi gibi ümitsizliğe kapılmayın,Onlar, Not tutuyordur.Dilekçelere abanın :D

Güncel
2022 Adı altın da engeli ve muhtaç insanlara verilen maaşın' kabul görme ölçütü 'asgari ücretin 1/3'ü mağduriyet yaratığını, kabul görme ölçütünün 'Engelli bireyin, gelir durumu' şeklinde değiştirilmesini, talep ediyoruz...

Güncel
Evet ,bayanlar ve baylar
Konumuz açık ve net .Bir destekte, sen yap .

Üst Alt