Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. Wattabe etkinliği sonrası görüşler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
III.WATTABE ETKİNLİĞİ SONRASI GÖRÜŞLER

Ben,eşim ve çocuklarım emeği geçen herkese böyle güzel bir günü bize yaşattıkları için teşekkür ederiz.

Ben daylight arkadaşımızın görüşüne katılmıyorum. Neden derseniz?
Biz her zaman demiyormuyuz, engelli insanlar toplum içine girmeli,
sağliklı insanlarla iletişim kurmalı, içine kapanık olmamalı. Aynı şekilde
sağlıklı kişilerde değişik engeli olan arkadaşlarla tanışıp nasıl bir yaşantı
içinde olduklarını öğrenmeliler.

Eğer bir (1) engelliye bir (1) refakatçi gelecek ikincisini kabul etmiyoruz
derseniz o zaman o kadar insanı oraya toplayamazsınız. İlk önce ben gelmem. Ben evli ve iki çocuk babasıyım. Ben orada piknik yaparken
çocuklarımı evde bırakamam. Ne demek istediğimi evli olanlar çok iyi
anlarlar.

Birkaç kişi fazla COCA COLA içti diye herkesi cezalandıramazsın...

Burada esas amaç engelli-engelsiz insanların tanışıp kaynaşmasıdır...

sesimin ulaştıgı herkese gönül dolusu sevgiler ben piknik hakkında bikaç şey söylemek istiyorum ist de oturuyo olmama ragmen bu yık ilk kez katıldım emegi geçen herkese teşekkür ediyorum çok büyük bir organizasyon elbetteki bitakım aksaklıklar olacaktır bence aksaklıklar nelerdi diye sormak yerine fikirbirliği yapalım bidahaki seneye elbirliğiyle aşmaya çalışalım
her konuda bu gün bizim bu piknik bize hitap ediyosa çözümleride birlikte bulmalıyız diye düşünüyorum bidahaki seneye inşallah sadece engelliler refakatlar ve aileler değil bi araya gelelim herkes kendini tanıtsın hastalıgını neler paylaşmak istiyosa yani sıcak dostluklar adına görüyorum ki pekte kimse kimseyi tanımıyo ne dersiniz?
birde acaba daha yakın bir yer bulunamazmı?

ARKADAŞLAR YİYECEKLERİN , İÇECEKLERİN VE DE TİŞÖRTLERİN DAĞITIMINDA YAŞANILAN OLUMSUZLUKLAR SIK SIK YAZILMIŞ.

ŞÖYLE BİR DAHA O GÜNÜ HAFIZALARIMIZDA CANLANDIRALIM VE YİYECEKLERDEN SONRA ÇEVREDE OLUŞAN GÖRÜNTÜLERİN SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİNDEMİYİZ DİYE KENDİMİZİ SORGULAYALIM.

MASALARDA YARIM BIRAKILMIŞ YİYECEKLER,YERLERDE KOLA VE DONDURMA KUTULARI ...
HİÇDE HOŞ OLMAYAN GÖRÜNTÜLER...

BİZLER BİRER YETİŞKİN OLARAK ÇEVREMİZİ KORUMAZ VE TEMİZ TUTMAZ İSEK, YARINLARIMIZI EMANET EDECEĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZDAN NASIL İSTEYEBİLİRİZ.

NASIL GÖRMEK VE DE İSTEDİĞİMİZ GİBİ BULMAK İSTİYORSAK ÖYLE BIRAKALIM.

SENEYE TENMİZ ALANLARDA BULUŞMAK DİLEĞİ İLE...

Güzel bir organizasyon oldu ben kendim kişisel olarak her sene katılırım bu senede SEVGİ SELİ ENGELLİLER DERNEĞİ OLARAK KADIKÖY BELEDİYESİ NİN sağlamış olduğu araçlarlara grup halinde belediye olarak katıldık.KADIKÖY BELEDİYESİ engelliler merkezine sonsuz teşekkur ederim .Herzaman olduğu gibi belediyemiz engellinin yanında oldu .Ayrıca organizasyonda gine emeği gecen herkese derneğim ve şahsım adına teşekkür ederim .

SEVGİSELİ ENGELLİLER DERNEĞİ
GENEL BAŞK OSMAN ABALI

Güsel bi gün olmuş katılamadık ama resimlerden anlaşıldığı gibi güselmişti...her yönüyle :) bülent abi ve tüm emekçilere teşekkürler... bi dahakine beraber olur inş..

Harika bir gündü.Emeği geçen arkadaşların ellerine kollarına sağlık, Geçen seneki Wattabe'de içecek sorunu hiç yaşamamıştık bu sene niye böyle oldu anlamadım :?
Benim için en büyük handikap 1 bira içemeden Wattabe'yi tamamlamış olmamdı. :) Yönetici arkadaşlardan ricam, önümüzdeki yıl bu organizasyon tekrarlanacaksa eğer sponsor firmalar arasına birde alkol üreten bir firmaylada temasa geçmeleridir. :D :D
Herkese sevgiler saygılar

Herkese merhaba

Etkinlik tek kelimeyle muhteşemdi.emeği geçen herkese çok teşekür.
really ile beraberdik.ilk başlar sıkılacağımızı düşünüştük fakat yanıldık :)
bizimde ilk katılımımızdı.

Oturan Boğa'ya ayrıca teşekkür ediyoruz :)

Üzüldüğüm işey oldu.bunuda belirtmeden geçemiyeceğim.keşke çevreye karşı daha duyarlı olabilseydik.bu beni çok üzdü.dilerim diğer etkinliklerde böyle bişey yanmaz diye umuyorum.tekrar görüşmek üzere.

Bu sözünüzü unutmayın Betül hanım. Gözlemlediğim kadarıyla çevremde alkole olan talep oldukça fazlaydı :D bu yüzden maddi olarak biraz zorlanabilirsiniz diye düşünüyorum. :D :D Onun için bırakın bu işi değerli site yöneticileri üslensinler :D :D siz yinede tekirdağ rakısı getirmeyide unutmayın :lol:

slm

ilk önce herkez çok tşk çünkü bu işi başarmak çok kolay dil engelliler.biz 3 kere başarmış herkeze çok tşk benim ilk gelişim di ve çok mutlu oldum gelecek sene bir daha olursa bende bira konusun da olur diyorummmmmmmmmmmm buz gibi :wink: :wink: :wink: :wink:

Katılamadım ve cok ama cok üzgünüm siz eğlenirken ben çalıstım resimlere bakarken de içimin yağları eridi.Oturanboğa gene harika bir organizasyon yapmıssın ellerine ve yüreğine sağlık.

arkadaşlar herşey güzeldi emeği geçen herkese teşekkürler :)

Öncelikle konu başlığındaki wattabeye giden yol tarifini kim yapmışsa ona teşekkür ediyorum ve işte böyle eğiliyorum :D

k-251664-saygı.jpg

hayyy, ulu manituuu :p o nasıl bir yol tarifidir öyle, istanbul'un o civarını hiiiiç bilmediğim ve gitmediğim halde, bir kez bile yanlış yola sapmadan aynen tarif edildiği sırayı takip ederek sanki birçok kez gelmişim gibi geldik..

Yol oldukça uzundu, otobandan sonrası da tabii ki köstebek yuvası gibiydi :wink: tangur tungur da olsa güzel bir güneş ve hoş bir rüzgar eşliğinde keyifli bir yolculuk yapmış olduk.

Wattabe alanı böyle bir organizasyon ve iletişim açısından bana biraz yanlış görünse de hoş bir gündü, emeği geçen herkese teşekkür ederim.

OturanBoğa' Alıntı:
İçecek ve yiyecek konusunda organizasyon açısından değil bir eksik planlama, aksine, neredeyse öngörülen sayının 2 katı içecek planlaması yapıldı. Etkinlikte, 1100 kola, 1300 su ve ayrıca (yanlış anımsamıyorsam) 15 damacana su servisi yapıldı. Yemek konusunda ise 550 kişilik planlamaya karşılık 600 kişilik yemek servisi yapıldı.
Yemek alamayan hiç kimse olmadı, bundan eminim. İçecek konusunda ise yüzlerce şişe su sağda solda atıl vaziyette, bir yudum içilmiş bırakılmış halde duruyordu. 550 kişi için adam başı 2 lt.'den fazla içecek dağıtmı yapılmış ve buna karşılık birileri içecek sıkıntısı yaşamışsa, bunun için organizasyonda eksiklik eleştirisi yapmak değil, bir katılımcılar açısından bir özeleştiri yapmak gerek diye düşünüyorum :) Hani, içilse de yetmese, onu anlarım. Ama koli ile araçlara taşınan içecekleri ve bir yudum içilip masalarda bırakılan suları görünce, bu eleştiriyi (en azından eksiklik anlamında) üzerime almıyorum doğrusu. :) Ama seneye içecek ve yiyecek için bir fiş dağıtacağız. Herkes elindeki fişi verip içecek ve yiyecek alacak...

Bülent Bey'e katılıyorum.
organizasyonda sorun kesinlikle yoktu ama katılımcılarda sorun var gibiydi. Özeleştri şart...

WATTABE'YE NEDEN GELMEDİM.

beni bilen bilir, kolay beğenen bi insan değilimdir. benim için;
hamama gider kurnayı
düğüne gider zurnayı
ava gider turnayı
mekkeye gider hurmayı beğenmez derler
halbuki geçen seneki izlenimlerimi oldukça tarafsız bir gözle aktarmıştım.
şenlik öncesi ve şenlik esnasında niye yoksun diye sual eden arkadeşlerimin hepsine ayrı bi yalan uydurdum.
gerçeği şimdi ifşa ediyorum. geçen seneki eleştirilerime çok bozulan ENGELEKON çetesinin
acımasız tehditlerine maarruz kaldım. bi hafta önce arabamın egzozuna patates sokulmuş
"eğer wattabeye gelirsen bizi eleştirme. eğer eleştirirsen ikinci patatesi nereye sokacağımızı senin hayal gücüne bırakıyoruz"
diye bi not da kimliği meçhul şahıslarca posta kutuma bırakılmıştı.
ve ayriyeten şöyle de bi not düşülmüştü." patates kumpirlik boyutlarda ve çiğ olacak"
ahha işte bunu okudukdan sonra tırstım. haşlanmış olsaydı neyse, gözü karartıp dişimi sıkar gelirdim.
neticede haşlanmış patates ishale de iyi geliyo der katlanırdım.
hiç çekinmeden korkmadan izlenimlerimi şimdi sizlere aktarıyor olurdum.
bu sene wattabeyi onurlandırmamamın sebebi bu mudur? budur.
başka sebep aramak abesle iştigal midir? ..dir.
bi kısım medyanın uydurması mıdır? ..dır.
seneye inşallah.
GEÇEN SENEKİ WATTABE İREZİLLİĞİ BAŞLIKLI YAZIM.

ilk kez katıldım ve inanılmaz keyif aldım organizasyona emegi geçenlere kendi adıma teşekkür ediyorum tabiki ufak aksamalar olucaktır ve bunlar bana göre normaldir biçok arkadaşla tanışmakdan ve özelliklede kısada olsa bülent beyle sohbet etmekden mutluyum her yıl tekrarlanması umuduyla

haahhahah bayke :D :D hani uzun zamandır böyle gülmemiştim :lol:

pikniğe gelince hafızam oldukça zayıf olduğu için ismen tek tek teşekkür edemicem ama öncelikle Vefa abiye candanlığı ve organizasyona dahil olma yolunda verdiğim savaşta :)lol: ) fikirleriyle bana yardımcı olduğu icin ve piknikte de beni yalnız bırakmadığı, ve bana modellik yaptığı için sonsuz tesekkür ederim 8)

Hülya ablamm hele senn. hep yanımdaydın, yardımcı oldun her konuda. zırt pırt gel oraya gidelim, gel bide buraya gidelim çağırışlarıma hayır demedin :D hep destek oldun, canımsın.. çok çok teşekkür ederim herşey için..

ayrıca Bursa grubuna son dakika golu attığım ve yol boyunca sonmez i ayakta ve koridorda yatarak ulaşımını tamamlamak zorunda bıraktığım için özür diliyor ve bütün bursalı arkadaşlara içtenlikleri için çok çok teşekkür ediyorum. yola çıkmaya sadece 3 saat kala bursa tayfasına ulaşabildiğim için şaşkın ördek yavrusu gibiydim bende :oops:

ayrıca nafiye ablama da çok teşekkür ediyorum, o nası sevgi dolu bi sarılıştı öyle, canım ablam :)

ayrıca utopyayı, minervayı, çiğdem ablayı ve Real i de tanıdığım için çok mutlu oldum. Real umarım elin iyileşmiştir :D en son yara bandı arıyordun :p

ayrıca Kalem ablamı ve biricik güzel kızını da tanıdığım için çok mutlu oldum (isim hafızam yine devredışı, özür diliyorum :( ) çektiğin fotoğrafları da sitede görmeyi çok isterim.

ve son olarak CinCin e , Oturanboğa ya ve Pegasusa bu büyük ve zor organizasyonu en güzel şekilde bizlere sundukları için teşekkür ederim.
ama illa bi olumsuzluk söylemeden geçme diorsanız (hani adetten oldu artık :D ) dışarıdaki seyyar wc lerin bayan kısmının birisi depo haline getirildiği ve dierinin de kapı kolu olmadığı için erkekler tarafına girmek zorunda kalmıştım. kimse görmemişti gerçi, aramızda kalsın o yüzden :lol:

2 senedir dahil olmak istediğim ama bi türlü gerçekleştiremediğim Wattabe pikniğinde bulunmak gerçekten çok güzeldi. tekrar teşekkür ediyorum bütün emeği geçenlere..

(bu arada benim de elimde güzel fotolar var ama mesaj sayım az olduğu için albüme giremiorum :( )

selam arkadaşlar yeni üyeyim istanbul da olmanızın avantajları iyi eğlenmişsiniz kıskanıyorum sizi değerini bilin etkinliklerinizin. erkan sanada selamlar gözüm mematiyi çal dinleyelim ..

ASLINDA HİÇ AKLIMIZDA YOKKEN WATTABEYE DENİZİN ISRARLARI SONUCUNDA KATILDIK.SİTEDEN EGER PEK ARKADAŞ CEVRENİZ YOKSA BİRAZ SÖNÜK BİR GÜN GECİRMENİZ KUVVETLE MUHTEMEL.
BEN ANKARA EKİBİ OLARAK ADLANDIRILAN GRUPLA KATILDIGIM İÇİN ÇOK EGLENEN ŞANSLILAR ARASINDAYDIM.ACIKCASI BENİM İÇİN GÖKSÜ PİKNİGİNDEN PEK BİR FARKI YOKTU.
ORGANİZASYON TÜM OLUMSUZLUKLARINA RAGMEN GÜZELDİ.YANLIZ SİTE ÜYELERİ PEK TANIŞAMADI GİBİ GELDİ BANA.BİR SÜRÜ ÜYE ORDA VE TÜM TANIŞMA CABALARINA RAGMEN BEN KENDİ ADIMA YANLIZCA SİTEDE RESİMLERİ OLAN ÜYELERE GİDİP MERHABA DEME CESARETİNİ GÖSTEREBİLDİM.ACABA BİRBİRİMİZİ DAHA KOLAY TANIMAK İÇİN BİRŞEYLER YAPILAMAZMIYDI.BENİM İLK AKLIMA GELEN BİR STANTTA İNSANLARA NİKLERİNİ YAZACİLECEKLERİ YAKA KARTI DAGITMAK GELİYO.YADA MİKROFONU MASALARDA GEZDİRMEK GİBİ BİR YÖNEMLE İNSANLAR NİKLERİ VE HANGİ ŞEHİRDEN GELDİKLERİNİ SÖYLEYEREK KENDİLERİNİ TANITAMAZLARMIYDI.BASİT BİR ÖNERİ BENİMKİSİ.SENEYE BELKİ DÜŞÜNÜLEBİLİR.
HERŞEYE RAGMEN EMEGİ GECENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM VE İMKAN BULANLARIN MUTLAKA KATILMASI GEREKTİGİNİ DÜŞÜNÜYORUM.

slm

[size=3]merh arkadaşlar
2 senedir bu organızasyona katılıyorum.inanın o günü iple cekıyorum bence her şey çok güseldi kendi adima söyluyorum tabi ufak defet eksiklıkler olabilirbunu çok görmuyorum bir çok arkadaşla tanıştım görüştuk sohbet ettik çok mutlu oldum organızasyonda emegi gecen başta spnsorlara bulen kardeşımze mı desem abimize mı desem ve diger yardimcı arkadaşlarına ve ayrıca tüm katılimcı arkadaşlarıma çok çok tşk ediyorum inşallah ALLAH kısmet edrse önumuzdekı seneye görüşmek dilegiyle sonsuz sevgilerimi iletiyorum hoşca kalın[/size]

Evet katılıyorum Kral, tekerlekli sandalyedekiler o bankoya ulaşması imkansızdı bir de zaten normal iki ayaklılar izin vermiyordu ki bankoya yaklaşmalarına.

İnsanoğlu tabi ki nankördür. İnsanoğlunun istekleri sınırsızdır. Allahtan beş kuruşta olsa bunun için para toplamadınız es kaza para toplasaydınız sen gör o zaman eleştiriler 5 sayfamı 50 sayfamı :)

KRAL' Alıntı:
Dostluklar ve yaşanan en ufak güzel bir an parayla satın alınabilirmi Bülent abi :wink: Herşeyin para demek olmadığını bir kez daha göstermiş olduk tüm insanlara.Sevgi,saygı,hoşgörü,paylaşma ne kadar güzel kelimeler ve bizler bunu yapabiliyorsak ötesi yok..... herşeyi aşmışız demektir. :wink:

Tabi ki dediklerin doğru, her şey para değil benim ki sadece bir latife idi.
Eğlenen eğlenmiş, keyif alan keyif almıştır. Geriye kalanlarada bu insanların mutluluklarına ortak olmak düşer bu kadar..... :D

:)

çok güzel bi gündü:)servisi kaçıran tek tip bendim heralde..2-3 dakikayla hem de:(hazır bu apartmandan binbir güçlükle aşağıya inmişken gerisin geriye eve dönmedim tabi:)sinemaya gittik bi güzel:)güzel bi gündü ..seneye kaçırmam inşallah:)servisin önüne atıcam kendimi otobanda:)))

Öncelikle bu organizasyonu düzenleyen ve emek veren herkeze çok teşekkür ederim şahsım adına.
Bazı arkadaşlar şikayetlerini bazılarıda memnuniyetlerini belirtmişler.
Fazlasıyla şikayetçi olunacak bir şey göremedim ben organizasyonda.
Tek sorun bence inanların bir birlerini tanıyamamanın verdiği eksiklikti.
Daha öceden tanışmış olanların ve orada tekrardan bir araya gelenlerin pek şikayetçi olduğunu sanmıyorum.
ONUN İÇİN HERKEZE BİR TEKLİFİM VAR LÜTFEN AVATARLARINIZA RESİMLERİNİZİ KOYUNKİ İNSANLAR GÖRDÜKÇE DAHA AŞİNA GELSİN YÜZLERİNİZ.
Ve göreceksinizki bir dahaki buluşmada farklı bir kaynaşma ortamımız olacak.
Tekrardan emeği geçenler ve katılımcı arkadaşlara teşekkürler ediyorum.

500 kişiye mikrofon verip isimlerini söylemeleri mümkün mü uahu? :) Saatler sürer bu. Nasıl bir sırayla yapılacağı ve insanların o geniş alanda nasıl olup da birbirini görebileceği mevzuu ise apayrı bir sorun. Hadi herkes kendini tanıttı ve gördü diyelim; yahu kim aklında tutabilir onca kişinin kim olduğunu? :)

Yani, elbette insanların birbirini tanıması harika olur; olur da, bu 500 kişi söz konusu olduğunda nasıl mümkün hale gelir, orası büyük bir soru işareti :)

Seneye şu üç şeyin olmasını istiyoruz:

1- Ben mikrofonu alacam elime ve o resim çektirmeye gelmeyenleri bi güzel haşlıcam. Böylece onlar da herkesle kaynaşmış olacak :)
2- 10-20 tane tavla getirecez. ve tavla turnuvası düzenleyeceğiz.
3- Perküsyon grubu getirteceğiz. 10 kişilik bir grup getirebilirsek, hem insanların "belini kırarız", hem kaynaşmalarını sağlarız, hem de istekli olan kişilerin perküsyon denemesi yapması mümkün olabilir.
4- Her üye yaka kartı takacak

Aklına başka çözüm gelen varsa..? :)

BEN KATILAMADIM AMA SENEYE KISMETSE KATILMAK İSTİYORUM.
BENCE DE YARIŞMALAR DÜZENLENMESİ GÜZEL FİKİR KRAL

çok güzel bir gün dü emeği gecek herkese teşekkurler bursa grubu olarak emeği gecen herkese teşekkurler insallah bir başka etkinliklerde buluşmak üzere

OturanBoğa' Alıntı:
500 kişiye mikrofon verip isimlerini söylemeleri mümkün mü uahu? :) Saatler sürer bu. Nasıl bir sırayla yapılacağı ve insanların o geniş alanda nasıl olup da birbirini görebileceği mevzuu ise apayrı bir sorun. Hadi herkes kendini tanıttı ve gördü diyelim; yahu kim aklında tutabilir onca kişinin kim olduğunu? :)
Kim aklında tutar,
tabiiki Melik Duyar...
:lol:

Ana şiir gibi oldu.

Adam ünlü hafıza şampiyonu.Seneye onuda çağıralım,hemde birbirimizin adımızı hafızamızda tutabilmemiz için canlı egzersiz yaptırsın. :D

Ses getirecek bir ve ya bir kaç ünlü siğma ( sanatçı,gazeteci yazar v.b.) bir Tv kanalı... ( Mesela ben orada, http://www.engelliler.biz/Haberler/2004/ekim/yurttankisakisa_13ekim.htm hep ilkleri başarmış tv program sunucusu ve kendiside bir engelli olan Mehmet KIZILTAŞ'ı görmüştüm.)

Mesela Murat GÖĞEBAKAN,Göksel BAKTAGİR,Sertap ERENER,Metin ŞENTÜRK,Kıraç,özellikle bu tür organizasyonlar'da olmayı seven Haluk LEVENT yada Kadıköy Belediyesi Perküsyon Grubu yada çok daha güzel bir şey yapsakta,Tomurcuk istisnalar Müstesna Perküsyon Grubu'nu getirtebilsek engelli çocukların Perküsyon'da gösterdikleri süper performanslarını bizde seyretsek,dinlesek :D

Tabi böylesine ünlü siğmaların ve özellikle solist bazında bulunan sanatçıların gelebilmesi için yada bir küçük konser verebilmeleri için ses ve teknik alt yapının da onların istediği ölçüde olması yada oluşturulması lazımdır.Böyle bir alt yapı için de araştırma yapmak gerekli.

Fena olmaz sanırım :)

Yukarıda bahse konu olan bir kaç ünlü isimle menejerleri ve dostlarımız sayesinde vasıtası ile tez zamnanda konuşacaz ve umarım çok çok daha mükemel seviyede bir gün daha yaşayacağız.

Haydi hayırlısı diyelim.

ben mikrofonla tanış konusunu organizasyona katılan sadece engelli arkadaşlarımızı,kardeşlerimizin sitedeki nickname ve hastalıklarını anlatarak,isterlerse yakınlarını anlatarak tanışmayı önermiştim..Gördüğüm kadarıyla katılımcılar arasında engelli kardeşlerimizden fazla yakınları yer almaktaydı.gelen 500 katılımcının hepsi engelli arkadaşlar değildi..Kaldıki 2005 yılında katıldığım Florya yaz kampında bu uygulama ile tanışıp kaynaşma anlamında çok başarılı olmuştu...Eh burada ki de benim nacizane bir fikrim ola..
Kral'ın önerdiği yarşma tarzı aktiviteleri Laus_Deo nun sanatçı fikri ne Orhan Hakalmaz,Murat Göğebakan gibi sanatçılarla desteklenmesi fikirlerini çok olumlu görmekle beraber isteyenlere ( :D yine mikrofon konusuna girecem şimdi :D )isteyenler müzik eşliğinde şarkı söylemeleri de sağlanabilirse bakın siz o zaman herkesin akşam eve dönüşü,akıllarından yüreklerinden çıkramayacaklıkları dostlukları..tabirinizle Enfes Bir Gün nasıl Oluyormuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt