Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 28'e göre erken Yaşlılık emekliliğinde artık balthazard formülü kullanılmayacak

Bu genelge deki sıkıntıyı yaşayan bilir.
Bunlar da bizleriz, bunu dile getirilirse ve dikkat çekilirse inanıyorum düzeltilir. Ama kimse den talep gelmezse herkes memnun demektir, doğal olarak bu olduğu gibi kalır.

Kuru

Eski raporların geçerli olduğu kesin gibi.Her türlü kazanılmış hak devam eder ancak emeklilik yönünden cevabı bulamadım.Zira emeklilik hakkına sahip olmak başka emekli olmak başkadır.
Açıkgoz2000

Çözüm üretmek için ilk önce anlamamız lazım.Anlamadan çözüm üretilemez.Ayrıca forumlar çözüm üretme yeri değil bilgi paylaşım yeridir.

Engelli emekliliği sebebiyle şafak sayan benim gibi birisi şu ana kadar CİMER'e kendi durumunu sormadı mı ya da yanıt almadı mı acaba?

Ben konudan haberdar olduğum bugün itibariyle CİMER'e hemen başvuru yaparak daha önce aldığım vergi indirimi yazımı da eke koyarak emeklilik hakkım ya da tarihinde bir değişiklik var mı diye talep geçtim, yanıt gelince buradan da paylaşırım.

emeklilik şartlarından daha önemli olan emekli maaşı sorunumuz için ne zaman toplu olarak harekete geçeceğiz..

KAFAMDAKİ SORULAR
1)-Bu kanun sadece emekli olacak "memurlar" içinmi geçerli olacaktır?

2)-Balthazard cetveli ile %40 ile %59 arası oran çıkan hastalıklar içinmi geçerli olacaktır?

3)-Eğer oran balthazard cetveline göre %60 ve üstü çıkarsa bu kanun geçerli olmazmı?

Son düzenleme:
Orasını bende bilmiyorum. Bilenler cevaplasın o zaman

De-Kont

Arkadaşınız yeni sisteme girerse ki bana göre girecek, balthazar formülüne alınmayıp reddilecek ve emekli edilmeyecek diye düşünüyorum.

ekol

4 ekimde heyete girdi bypass-kalp %30 tansiyon %20 vermişler,raporu 20 ekimde alacak.tabii bu rapor kişisel başvuru

raporu alınca vergi dairesine verecek

arkadas hicmi onceki sayfalari okuyup bisey anlamadin hep ayni soruyu sorup duruyosunuz. oturanboga diyorki rapor bugun bile alinsa 2008 oncesi sgk lı oldugu icin 2019 yani eski sakatlık oranı cetveli'ne göre işlem yapılacak

ayDÜNYAvazo

anladigim kadariyla sgk girisin 2008 öncesi olduguna göre ve eski 2019 yılı sakatlik cetveline tabi olduguna göre mantik olarak gercerli oldugunu bilmen gerekir saygilar

Bu konu ile, farklı haber kaynaklarında ( haber kanalı, internet siteleri, gazete...) yada SGK bizzat giderey güncel bilgi var mı

(Not; SGK Ankara da bulunan sağlık kurulunu telefon ile çok kez aradım ama ulaşamadım. Ankara'da oturuyor olsaydım bizzat gider ögrenirdim. Ancak farklı şehir birde uzaklık malasef mümkün değil)

Bu sürekli telaffuz edilen 01.10.2008 öncesi giriş ssk mı olmak zorunda? İsteğe bağlı sigorta da sayılıyor mu?
Teşekkürler

SGK sağlık kurulunda telefon ile almış olduğum bilgide SGK sağlık kuruluna başvuru yapmış SGK SAĞLIK KURULU kararı olan basvuruçuların hakkı saklı kaldığını söyledi. Bu haber güzel bir haber. İnşallah hep güzel haberler alırız. ( ELİNİZDE İŞ GÜCÜ İLE İLGİLİ BİR SGK SAĞLIK KURULU KARARI VAR İSE ONU İYİ saklayın )

Telefon da, Fazla birşey sormak mümkün olmuyor. inşallah bir gün Ankara ya gidersem daha detayli sorarim

İyi günler

https://youtu.be/tT-0a50UDXk

Arkadşalar bu uzman memurlar için emeklilikte vergi indiriminin şart olduğunu üstüne başa basa söylüyor bize burda memurlar için vergi indirimine gerek yok denmekte sürekli hangisi dogru

Makiyato

Kafanızı karıştırmayın. Videoyu izlemedim, bizden farklı bir şey söylemiş olamaz.

Videonun 5.49 bölümünde devlet memurları ve ssklilar için vergi indirim belgesi şart denmekte

Makiyato

Merhaba,SGK danışmanı Özgür Bey'in bir çok videosunu seyrediyorum.Birçok konuda gerçekten çok ayrıntılı ve güzel bilgiler vermektedir.Saygıyla karşılıyorum.
Ancak bazı konularda paylaştığı bilgiler SGK kurumu uygulamaları ile tutarsızlar oluşturmaktadır.Örneğin Erken Yaşlanma Tespiti İle Emeklilik adı altında bir emeklilik sistemi vardır.Bu sistemde şu an yürürülükte olan 5510 sayılı kanunun 28. maddesinin 7. fıkrasına göre;

"55 yaşını dolduran ve erken yaşlanmış olduğu tespit edilen sigortalılar, yaş dışındaki diğer şartları
taşımaları halinde yaşlılık aylığından yararlanırlar." hükmüne yer verilmektedir.

Yani Erken Yaşlanma Tespiti ile Emekli olabilmek için 55 yaş şartı öngörülmektedir. SGK 2018/38 sayılı (06.11.2018) genelgesinde de 55 yaş şartı ilgili bölümde belirtilmiştir.

Ancak Özgür Bey'in Erken Yaşlanma Tespiti İle Emeklilik videosunu izlediğinizde 01.10.2008 tarihinde önce ilk defa sigortalı olanlarda yaş 50 olduğunu,01.10.2008 tarihinde sonra ilk defa sigortalı olanlarda yaş şartının 55 olduğunu altını çize çize belirtmektedir.

Kanun koyucu emeklilikte her konuda 01.10.2008 tarihinden önce ve sonra ilk defa sigortalı olanlarda her adımına kademeli şartlar getirmişse de Erken Yaşlanma Tespiti İle Emeklilikte yaş şartında herhangi bir kademe yoktur.

Ne yazık ki Özgür Bey'in paylaştığı bu bilgi doğru değildir.Bunun teyidini bulunduğum ildeki emeklilik servisi müdür yardımcısı ile birebir görüşerek teyit ettim.Bahsettiğim SGK kurumu 2018-38 nolu genelgesinde de açık açık Erken Yaşlanma Tespiti ile Emeklilikte yaş kademesi olmadığı belirtmiştir.

Tekrar etmek gerekirse Özgür Bey'in çok güzel ve açıklayıcı videoları mevcuttur.Şahsen ben çok takdir etmekteyim.Ancak her bilgisi birebir doğru olmaya bilir.

Sonuçta bende başta olmak üzere her arkadaşımız hata yapabilir tabii kendisi de hata yapabilir.Çünkü insanız ,hatamız olması çok doğaldır.

Bunların dışında SGK kurumu resmi sitesinde Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik şartları başlığının altındaki ilk cümle şöyle ki;

"Engelliliği Nedeniyle Vergi İndiriminden Faydalanan Sigortalılar;

Hizmet akdi ile çalışan sigortalılardan Ekim/2008 tarihinden önce ilk defa sigortalı olan ve engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlandığını Kanunun yürürlük tarihinden önce veya sonra tespit ettirenlerden; "

olarak belirtilmiştir.

Hizmet akdi kelimesinin anlamı Hizmet sözleşmesi ile çalışanlar demektedir.Devlet Memurları hizmet akdi ile değil devlet ile yapılan farklı bir akit ,tahhütname ve şartlar üzerinde çalışmaktadırlar.Hizmet Akdi kelimesi SGK kurumunda 4A-İşçi statüsünde çalışıtırılan arkadaşlarımız için kullanılan kurum içi bir terimdir.

Bununda açıklaması yine SGK kurumu resmi sitesinde mevcuttur.

Biliyorsunuz SGK kurumu çatısı altında S.S.K. ,BAĞKUR ve T.C. EMEKLİ SANDIĞI kurumları birleştirildi .SGK kurumunda hala bu kurumların kendilerine özel müdürlükleri mevcuttur.

Emeklilik kurumları müdürlükleri isimlerine bakında HİZMET AKDİ 4A-İşçi statüsünde çalışlar için kullanılan bir kurum içi terim olduğunu anlayabiliyoruz.

Şöyle ki Kurum Emeklilik Müdürlükleri ;

Bağımsız (4B-BAĞKUR) ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar (4A-İŞÇİ) Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı

Kamu Görevlileri (4C-DEVLET MEMURLARI) Emeklilik Daire Başkanlığı

Size bu paylaşımlarımın yazdığı SGK resmi internet sayfalarını ,5510 sayılı kanunun ve 2018-38 sayılı SGK Genelgesinin devlete ait resmi sayfalarında bulunan linklerini aşağıda iletiyor olacağım.

Saygılar.

OturanBoğa

SGK Resmi İnternet Sitesi Engelli Vergi İndirimi İle Emeklilik ;

Engelliliği Nedeniyle Vergi İndiriminden Faydalanan Sigortalılar

SGK Resmi İnternet Sitesi Emeklilik Kurumları Müdürlükleri Dağılımı ;

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu

5510 Sayılı Kanunun Tam Dökümü -Mevzuat Bilgi Sistemi Resmi Sitesi(Devlet Birimi);

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=5510&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5

SGK Kurumu 2018-38 Genelgesi (KAYSİS - Elektronik Kamu Bilgi Yönetim Sistemi ) / Kurum Genelgeleri

https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Kurum/22620739

Son düzenleme:
Makiyato arkadaşımızın sorduğu konuya ilişkin video da yanlış bilgi verilen kısımları dakika saniye olarak belirttim
5:04-5: 06 arası yanlış bilgi, dil sürçmesi kıvamında,
5:46 - 5:50 arası kısım net yanlış bilgi.

Not: sitedeki bazı arkadaşların verdiği bilgiler genelde doğru.
Ancak şunu da belirtmeliyim , 28/09/2021 Yönetmeliğinin ne sonuçları olduğunu farkeden özellikle eski yeni tüm memur arkadaşlar videoda söylenenler doğru olsaydı diye iç geçiriyorlardır , hatta 2008 öncesi sigortalı 2008 sonrası memur olup süresiz vergi indirimi belgesi olanlar muhtemelen istifa edip seneler önce aldıkları süresiz vergi indirimi belgesi ile emekli olabilirmiyiz, 5510 dışına nasıl kendimizi çıkartırız hesabındalar.

yönetmelikten hiç etkilenmeyen vergi indirimi ile emekli olacaklar bile bu kadar tasalanmışken bu yönetmelikle emeklilik olasılıkları neredeyse kalmayan, başka bir deyişle hafif- orta çalışma gücü kaybı tanımlaması olsa da emeklilikleri maluliyet seviyesine neredeyse eşitlenen 2008 sonrası tüm sigortalılar ile 2008 öncesi memurların YANİ MENFAATİ İHLAL EDİLEN GRUPLARIN daha olayın farkında olmamaları da ayrı ilginçtir. Bülent Bey bu başlığı açtığı andan beri bunu söylüyor ama gerçekten etkilenenler ve etkilenme olasılığı olanlar halen farkında değiller

Bu arada vergi indirimi ile emekli olacak arkadaşlarıma bir tavsiyem olacak
5510 geçici 10. madde 2. fıkra uyarınca hizmet akdi ile çalışan sigortalılardan ekim/2008 tarihinden önce ilk defa sigortalı olan ve engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlandığını kanunun yürürlük tarihinden önce veya sonra tespit ettirenler(vergi indirimi ile emekli olanlar/olacaklar) son yönetmeliğin bu grubun emekliliğine bir etkisi yoktur, bu yönetmelikle menfaati ihlal edilmeyen tek grup bu gruptur , 27/09/2021 de yani bu yönetmelik yokken nasıl emekli olacaklarsa bugünde öyle emekli olacaklardır.

Ancak görünen o ki GİB MERKEZ SAĞLIK KURULUNUN çalışma gücü kaybı oran tespitinde şu an için esas aldığı yönetmelik (2019 erişkinler için engellilik değerlendirmesi hakkında yönetmelik) ve bu yönetmeliğin şu anki hali bu gruptakiler için yeterli oranları sağlıyorlarsa oyalanmadan GİB MERKEZ SAĞLIK KURULUndan çalışma gücü kaybı oranınızı tespit ettirip vergi indirim hakkınızı alın. çünkü yaşlılık sigortası kapsamındaki erken emeklilik bu son yönetmelik kapsamında zorlaştırıldıysa bu eğilim hem genel yönetmeliği (2019) hem de sizin işlemlerinizdeki usulleri etkileyebilir. bu sinyaldir. Çünkü Kamuda çalışan arkadaşlar , SGK ve GİB in bu işlemlerde resmi gayri resmi sürekli irtibat halinde olduğunu, SGK nın Maliye/GİB tarafının yüksek aynen onay oranından rahatsız olduğunu ve bu durumun Maliye eliyle kolay emeklilik yolunu açtığını düşündüklerini belirtiyor. SGK çözümü yanlış olsa da sorun açısından haklıdır. kan, idrar tahlillerinde tuvalete gerçekten hasta olan bir kişi ile girip kanıda bu kişinin vermesi sağlanıp sahte Rapor alan binlerce kişi vardır bu memlekette, o yüzden o kadar soruşturma ,kontrol muayenesi vb. sorun olmakta, bu olaylarda daha "uzman" olduğunu düşünen SGK bu sebeple sürekli Maliye tarafını uyarıyor.

Yani özetle erken engelli emekliliğinden rahatsızlar ve sonuçta bu Yönetmelik çıkarıldı. O yüzden oyalanmadan tespitinizi yaptırın kendinizi 5510 geçici 10. 2. fıkra kapsamına sokun, zira 2019 yönetmeliği 1998 sonrasında yayımlananlardan en hasta lehine olan yönetmeliktir. SGK bu düşüncedeyse mesela 2006 Yönetmeliğine yakın bir Yönetmelik her an çıkabilir. 5510 Geçici 10. Madde 2 fıkra mevcut haliyle emekliliği vergi indirimine bağlı olanları korusa da bu durum tespit usullerinin değişmesine engel değildir.

şöyle anlatayım; GİB merkez sağlık kurulu hangi yönetmeliğe göre işlem yapıyor. "sakatlık indiriminden yararlanacak hizmet erbabının sakatlık derecelerinin tesbit şekli ile uygulanması hakkında yönetmelik" , kim yayınlamış burası son derece önemli" BAKANLAR KURULU", ne zaman yayınlamış 28/04/1981 de . ne diyor 1998 de değiştirilen "MERKEZ SAĞLIK KURULUNUN TEŞEKKÜLÜ VE YAPACAĞI İŞLEMLER "başlıklı 10. maddesi "merkez sağlık kurulu, yetkili sağlık kuruluşlarınca düzenlenen raporlarda yer alan laboratuvar bulgularını, klinik muayene bulgularını, sakatlık bulgularını, teşhisi inceler ve rapor formunda kendine ait bir bölüm açarak karar bölümüne özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğe ekli cetvellerde yer alan sakatlık arızalarına göre çalışma gücü kayıp oranlarını dikkate alarak hizmet erbabının sakatlığı nedeniyle çalışma gücünü hangi oranda kaybettiğini rakamla ve yazıyla belirtmek suretiyle karar verir " işte bu gruba 5510 geçici 10. madde 2. fıkra kapsamında emeklilik hakkı veren uygulamaya esas teşkil eden bu hüküm. peki bu yönetmelik cümlesi bugün şu hale gelirse ne olur "merkez sağlık kurulu, yetkili sağlık kuruluşlarınca düzenlenen raporlarda yer alan laboratuvar bulgularını, klinik muayene bulgularını, sakatlık bulgularını, teşhisi inceler ve rapor formunda kendine ait bir bölüm açarak karar bölümüne maluliyet ve çalışma gücü kaybı tespiti işlemleri yönetmeliğine ekli hastalık listesinde yer alan sakatlık arızalarına göre çalışma gücü kayıp oranlarını dikkate alarak hizmet erbabının sakatlığı nedeniyle çalışma gücünü hangi oranda kaybettiğini rakamla ve yazıyla belirtmek suretiyle karar verir" o zaman bu grupta mağdur olur.

Bu uyarımı basit 2 örnekle sonlandırayım ve 5510 a aykırılıkları saymakla bitmeyecek buna ilaveten hukuka da aykırılıkları olan 28/09/2021 Yönetmeliğinin hukuka aykırılık gerekçelerinden birini göstermiş olalım ki hem menfaati gerçekten ihlal olan arkadaşların farkındalığı artsın hem de vergi indirimine bağlı emekli olacak arkadaşlarım fırsatı kaçırmasın ; her ikisi de süresiz vergi indirimi hakkı olan yani GİB MERKEZ SAĞLIK KURULUNCA ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI ORAN TESPİTİ 2019 erişkinler için engellilik değerlendirmesi hakkında yönetmelik baz alınarak YETER DÜZEYLERDE YAPILMIŞ 2 kişiden 30 eylül 2008 Salı günü sigortalı olan bir kişi 3. Derece engellilikle o belgeye (vergi indirim belgesi) dayanılarak "SGK tarafından" yaşlılık sigortası kapsamında çalışma gücü kaybına dayalı emeklilik kapsamında emekli edilip emekli maaşı alabilecekken", 2 ekim 2008 Perşembe günü sigortalı olan kişi 1. Derece engelli olmasına rağmen ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI ORAN TESPİTİ SGK tarafından son yönetmelik öncesi aynı ilk gruptaki kişi gibi 2019 erişkinler için engellilik değerlendirmesi hakkında yönetmelik esas alınarak "ayrıca TEKRAR" YAPILIP zaten daha zor emekli edilirken yeni yönetmelik sonrası aynı kapsamdaki "Yaşlılık sigortası kapsamında çalışma gücü kaybı tespiti " yine 2 farklı kurum(SGK/GİB) tarafından ama bu sefer ilaveten 2 farklı mevzuat (erişkin engelli Yönetmeliği /yeni yönetmeliğe ekli hastalık listesi) esas alınarak yapılır duruma geldiğinden yine “yaşlılık sigortası kapsamında çalışma gücü kaybına dayalı emeklilik kapsamında" "AYNI KURUM YANİ SGK TARAFINDAN" emekli EDİLMEYECEKTİR".

Şimdi bu örneği 2. Kısımdaki kişinin 2008 öncesi memur olduğunu varsayarak tekrar okuyun ve daha vahim sonucu görün. yani her ikisi de 2008 öncesi işe başlamış GİB tarafından yapılmış ÇGKO TESPİT li iki kişiden sağlık açısından daha ileri seviyede zarar görmüş kişi ÇGKO na dayalı şekilde emekli olamayacaktır. 28/09/2021 Yönetmeliği ;AYNI HUKUKİ DURUMDAKİ KİŞİLERE ("SGK tarafından" Yaşlılık sigortası kapsamında çalışma gücü kaybı oran tespitine dayalı emekli edilecek kişiler) FARKLI HUKUK FARKLI TIP REJİMİ UYGULANMASINA SEBEP OLARAK , ZATEN FARKLI KURUMLARIN(SGK-GİB) AYNI TESPİTİ(ÇGKO) YAPMASI ŞEKLİNDEKİ YÖNETMELİK DEĞİŞMEDEN ÖNCEDE VAR OLAN ANAYASAYA AYKIRI DURUMU BU SEFERDE BAZI GRUPLARA FARKLI HASTALIK ÖLÇÜTLERİ UYGULAMAK SURETİYLE DERİNLEŞTİRMİŞ VE BUNA İLAVETEN YASAL BOŞLUĞU İDARİ İŞLEMLE DOLDURMAK SURETİYLEDE HUKUKA AYKIRILIK TEŞKİL ETMİŞTİR (SON YÖNETMELİKLE MÜLGA OLAN 2013 YÖNETMELİĞİNİN 13. MADDESİ İLE 2013 YÖNETMELİĞİ İLE MÜLGA OLAN 2008 YÖNETMELİĞİNİN 16. MADDESİ ÖZELLİKLE BAŞLIKLARI DA DİKKATE ALINDIĞINDA NASIL, NE GEREKÇEYLE VE NEYE DAYANILARAK YENİ YÖNETMELİKTEKİ 6. MADDEYE EVRİLMİŞTİR . BU SÜRE ZARFINDA BU SORULARA CEVAP OLACAK YASAL DEĞİŞİKLİK VE/VEYA YASAL ÇERÇEVE OLUŞTURMA YANİ KANUNSAL DÜZENLEME GİBİ BİR DURUM OLMADIĞINDAN YENİ YÖNETMELİK 6. MADDE HUKUKA AYKIRIDIR, ve YÖNETMELİK İÇİN HUKUKA AYKIRILIK SEBEPLERİNDEN BİRİDİR)

OLAY BUDUR ÖZETLE VERGİ İNDiRİMİ İLE EMEKLİ OLACAK ARKADAŞLARIM, O YÜZDEN BU KARAMBOLÜN KIYMETİNİ BİLİP OYALANMAYIN.

İyi geceler , tüm bu yaşanan karmaşaya bilgisi dahilinde cevap veren herkese şahsım adına teşekkür ederim.
Yapılan her yorumda kafamız biraz daha çok karışıyor , belki daha öncede çoğu kez bu soruya cevap verilmiş ama henüz vergi indirimi almamış % 40 raporu olan ve 2008 öncesi sgk girişi olup emeklilik hakkı kazanmış kişiler için sorun olmadığı anladım daha önceki yazılanlardan ,
ama son yorumda bulunan arkadaşımız bizlerinde bu hakkının çok fazla sürmeyeceğini anlatmaha çalışmış ,

ben 4a sgk şı çalışanım söyledimleri bizler için mi yoksa 2008 öncesi girişli memurlar işin mi , kısaca biz ne yapalım acilen vergi indirimi alıp emekli başvurusundan mı bulunalım yoksa kazanılmış hakkımızı elimizden alamazlar acele etmeyelim mi ,
Emekli olmamamızın sebebi memuriyet beklentimizin olması.

Yorumlarınızı bekliyorum .

afyonlu1isi

Merhaba,yazınızda açıklamalarınız ve örnekler üzerinden anlatımınızla çok açıklayıcı metninizi tüm ilgili arkadaşlarımız ile paylaşmışsınız.

Kendi adıma teşekkür ediyorum.Ellerinize sağlık.

Allah sizden razı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Sn @afyonlu1isi nin de söylediği üzere 28 Eylül yönetmeliğinin 6.maddesi 5510 sayılı kanunun 28.maddesinin 4.ve 5.maddelerine aykırıdır. Kanunda engelli memurun emekliliğinin nasıl hak edildiği açıklanmış bu konudaki düzenlemeler (ayrıntılar) yayımlanacak yönetmeliklere bırakılmıştır.Kanunun verdiği hak yönetmelikler ile geri alınamaz.

Bu arada videodaki sosyal güvenlik uzmanını ciddiye almayın.Daha öncede yanlış bilgilerine rastladım.Buradaki bazı arkadaşlar bu vatandaşı cebinden çıkarır.:eek:

Blacsea

Merhaba,yazınızda belirtiğiniz gibi Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik işlemlerinde ,emekli olan veya olacak arkadaşlarımızda an itibari ile herhangi bir değişiklik yoktur.

Ancak yaşadığımız deneyimler ve sizinde yazınızın bulunduğu forum sayfasında görebileceğiniz üzere resmi gazetede yenilenebilecek veya değişikliğe uğrayabilecek bir yönetmelik olması nedeni ile yarın konusunda bir belirsizlik vardır.

Yani Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik işlemlerinde ileride oluşabilecek bir değişiklik ve de tarihi hakkında bilgimizin olması mümkün değil ve de olup olmayacağını tahmin etmek hiç mümkün değildir.

Sizin yapabileceğiniz Engelli vergi indirimi ile emeklilik hakkınız var ise,tüm şartlarını gerçekleştirerek emekli olabilme şansınız var ise emekli olmak daha sağlıklı bir karar gibi gözükmektedir.

Bunların dışında devlet memuru olmak istediğinizi belirtmişsiniz.Burada yazılan durum yeni memur olacak herkesi etkileyeceği için okuduğunuz olumsuzlukları yeni devlet memuru olarak atanmanız durumunda yaşayacaksınız.

Bu durumda veya her konumda karar size aittir.

Saygılar.

Üst Alt