Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Elif232,
Ders tercihleri yarın son...

Beyazgeceler,
Seneye inşallah össye girersin..

Skandal,
Eksınava başvurmuşsun,baktım durumuna,kredilerin de tam,sadece üç tane ortak dersin var,sadece onları seç,onları verirsen mezunsun,o derslere biraz çalışmalısın,bu arada Seydişehir'demisin bilemiyorum ama orası çok sevdiğim bir yer ve ilk görev yerim.. :)Seydişehir'e sevgiler....:)

HaticeKübra,
Tablo 3A da genel kültür alanından seçebilecğin istediğin bölüm varsa alanın genel kültür olarak kalsın,zaten ortak kredini tamamlamana az kalmış,çok da fazla kaygılanmana gerek yok,alanını değiştirirsen de çok kaybın olmaz,çok farketmez,bu kadar irdeleme,istersen bir de bürona sor..

Sfenks,
Her dönemde 30 kredilik dersten sınava giriyorsunuz,eğer çalışır iyi kredi çekersen elbette ki seneye mezun olabilirsin,ki zaten yarılamışsın...

Ruken,
Yukarda Sfenks için yazdıklarım aynen senin için de geçerli,başarılı olursan seneye össye başvurabilirsin...

Okyanus,
Merak etme tüm üniversiteler kayıt süresini uzatmak zorundalar,daha ikinci ek sınava girecek olanlar var,kaydın gecikmez sakın merak etme,haftaya mezuniyetin onaylanacak,sisteme yansıyacaktır,ayrıca illa ki bu konuda kaygılanıyorsan Ankarayla görüşüp haftaya mezuniyetin onaylanınca çıkma belgesi istek dilekçesi gönderirsin,sana çıkma belgesi gönderirler,onunla üniversiteye kayıt yaptırabilirsin,ya da Ankaraya giderek de bu belgeyi alabilirsin,ama bence acele etme,biraz bekle,ve durumunu üniversitene telefonla bildir...

Inprc,
Ek sınav bu sene dönemden sayılıyor ve eksınavdan aldığınız notlar elbette ki diplomaya yansıyacak ama çok fazla fark olmaz...

Arkadaşlar özel mesajla sorular sormayın lütfen açıköğretim ile ilgili sorularınızı buraya yazın...

hocam ortak degıl zorunlu alan dersım var onları vermem sart degılmıs sanırım ek sınav gırdıgım zaman muaf olacakmıs ondan sonra mezun olacakmısım dogru bılmımı bana oyle denıldı yardımcı olurmusunuz

Skandal,
Evet,o dersler zorunlu alan dersi,bir defa girip çıkman yeterli,başaramasan da mezun olursun,sadece boş bırakma,ama yine de çalışarak başararak mezun olursan da daha iyi..nasılsa mezun olacağım düşüncesiyle çalışmamazlık etme,çalış yine de..

tamam hocam cok sagolun bılgılerınız ıcın cok yardımcı oldunuz ben seydısehırde degılım sınavım bıttıgı zaman gıdecegım inş seydısehırı begenmenıze sevındım gercekten guzel yer ... iyi gunler ...

bu genel kültür alanına ortak kredi şartı getirildi ya peki o ortak dersler hangi dersler olacak ben halk eğtime gittiğimde sordum öyle birşey yok dediler..

ankara keçiören .de

ya ipek abla gelecek yıl bizde ek sınav yaralabilrmiyiz yani 4 yıllıklar

hocam ek sınava bşvuru tarihi 26 ağustos çarşambaya kadar uzatılmış öylemi?

----------

hocam bazıları uzatıldı diyor bazılarıda sadece ankara istanbulda yapılacağı için uzatılması imkansız diyorlar ek sınav tarihinin

Ruken,
Gelecek yıl ek sınav olacağı konusunda kesin bişey demem imkansız ama sanıyorum ki olur...

Zeynep,
Ortak derslere şifrenle öğrenci girişinden girerek bakabilirsin..Ortak kredi içine tüm ortak dersler girmektedir..

HaticeKübra,
Geometri ve matematik yapmadan alan kredini tamamlayabilirsin elbette..

Elif232,
Ek sınav başvuruları bugün bitti,uzatılmadı,uzatılacağını da sanmıyorum çünkü haftaya pazartesi lise yeni kayıt işlemleri yapılacak..Ek sınav işlemleri sistemden kaldırılmak zorunda..

hocam ben genel kültür alanındayım.ama lise bitince okul öncesi öğretmenliğini istiyordum.meslek lisesine gitmedende öss sınavlarına girerek tercih yapabilmem mümkünmü.

iyiki kayıt yaptırmışım tatilimi yarım bırakıp hocam çok teşekkürlerr çok tşkrler milli eğitim bakanlığına çokkkkkk allah razı olsun hocam sizden :))))

[FONT=Arial Black]Hocam benimde ufak bir sorum olcaktı... şuan mezun olmam için tek krediye ihtiyacım var.fakat ortak derslerime baktımda muaf olarak gözüküyorum yanlız ben mat2den sınava 2kere girdim ve 2kerede kaldım ama o dersde muafların içinde.yani muaf olmam için 3kere kalmam şart degilmiydi? ve bu mat2 başarısız derslerimedede gözüyüyo 2kere girilmiş sınava..kafam çok karıştı acaba mat2(ortak ders) alimmi almıyimmi?[/FONT]

Sevgi,
sen açık liseye ilk kayıt yaptırdığında tasdikname ile kayıt yaptırmışsındır mutlaka,önceki lisende de o dersi bir kez sınava girip başaramamışsındır,bu nedenle muaf dersler kategorisine girmektedir,ders seçme listende yanında muaf yazıyorsa seçmene gerek yok demektir,seçmesen de olur,o dersten sorumlu değilsin...

----------

Aljen,
Tercih yapabilirsin daha önce de söyledim ancak katsayı konusunda ufak bir kaybın olur,yeni öss sistemini tam olarak bilmiyorum yine de araştır istersen...

Hatice,
ÖSSye girebilmen için mevcut kredinin seneye 160ın üstünde olması gerekir,ek sınav büyük ihtimal düzenlerler,şartlara uyarsan elbette puanın hesaplanır..

jon83

ipek hocam iyi geceler nasılsınız hocam ikinci ek sınava nasıl talep azmı çokmu birinci ek sınavda hocalarımız yardımı esirgemedi saolsunlar hocam ankarada yardım ederlermi

jon83

haklısınız hocam mutlaka bir gün ben gelip hocam ben jon83 diycem tahmini zamanda ank dönüşü mezun olmam yada önemli degil iyi geceler hocam emeginiz için saol iyiki varsınız

hocam seneye 3 dönem sınav yapılacak. Forumda yazılanları hep takip edıorum seneye 3.dönemde yanı agustos ayında mezun olacaklara öss başvurusu yapabilirsiniz onu ayarlarlar dediniz.Şimdi össye başvuru için kredi 160 dan yuksek olmalı diosunuz biraz çelişkili oldu.......

Her sınav bir sınıf değil mi?

Hocam'a ve herkese merhaba...

Aiö ile ilgili sorum;

Bir senede 3 sınıf oluyormuş? Geçen yıllarda çıkmış sınavlara baktım, oturum'lar karışık almış sınıfları, mesela kitapçıkta 7. sınıfda var 6.da ..

Doğal olan, her sınav bir sınıfın bütün derslerini kapsamaz mı? Mesela ilk sınav ekim 14'de herhalde ve sıfırdan okuyan ilk önce bu sınavda 6. sınıf derslerini vermeyecek mi?

Şimdiden teşekkürler...

slm ablacım ben sana yıne yazmıştım hatırlarsan ya benım sana şimdikı sorummm açıktan bu lise kaç yılda bıtıyorrr

hocam muaf dersler katakorisine baktım zaman ortak derslerimin hepsi muaf...ozaman sorun yok sanırım tek puan için 29 agustosda sınava gircem.herkese başarılar...

hocammm neler duyorumm bennnn öss hakkında.... aln kredimmizmi 165 olcak yoksa ortak kerdimizmi ,yoksa 2 sinin toplammıı? eğr ortak krediyse kaçıncı döneme kadr 165 yapmamız lazımm? BEN 2 DÖNEM ÜST ÜST E HAYATTA 30 KREDİ ALAMAMMMMM HOCAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM YANDIMMMMMMMM YANDIMMM HAYELELRİMMMMMM MEYVE SUYUNA DÜŞTÜÜÜÜÜ

öss kayıtları ocak ayınının sonunda başlıyor ocak ayındakı sınav sonuçları bellı olduktan sonra sene sonu mezun olabiyorsan kayıt yapabiliyorsun..... aöl, öss ye başvuru şartında sayı verilmiyor 130 veya 160 gibi, sene sonu mezun olacaklar giricek diyor. Ama matematiksel olarak düşünürsen agustos ayında mezun olabilmek için ocak ayındaki sınav sonucu toplam kredinin en az 132 olması lazım bunun için 2 dönem üst üste tam kredı çekmen gerekiyorsa çekiceksın başka yolu yok.

ipek hanım merhabalar,ben lise3'e geçtim yani lise 2 yi tamaladım.ben şimdi okulumu açık ögretim lisesinden devam ettirmek istiyorum.şimdi ben ilk baştan mı başlıcam.nası olcak beni aydınlatırsanız çok sevinirim hemde çok acill.şimdiden teşekkür ederim...

kırıkkarelii hemn taksitnameni alıp halk eğtime kayd oluyorsunnn taksit nameylee kayıt olsannn sadece kaldığın yerden devam edecnnn sıfırdan başlammsıın korkmmaaa tahminimmce yeni kayıtlara azkaldııı ama hocammmı beklee odaha güzel anlatırrr

Çağatay,
Gelecek yıl için kesin bilgiler veremem ki,tahminen yazdım bunu da her zaman belirttim,ayrıca verdiğim bilgilerde hiç bir çelişki göremedim,sen yanlış anlamışsın,bunu komisyon ayarlıyor,sen de nerde işine yaramayan lazım olmayan ve net olmayan konular varsa didikleme artık,1 yıl sonrası için sorular sormayın arkadaşlar hepinize diyorum,bir daha senin bu tür gereksiz ve cevabını da kendin bal gibi bilip de irdelediğin hatta cevabını hem soruyu sorup hem de foruma yazdığın yazdığın,açık bulurcasına irdelediğin sorularına cevap yazmam Çağatay,bir daha oku...
Nihat,
Diploma ile kaydolanlar 6 sınıfın tüm dersleri ile 7. sınıfın dört tane dersinden sınava girer,bunun haricinde okuyan veya tasdikname ile kaydolan öğrencilerin durumlarına göre dersleri de değişir,ve sınavda her öğrencinin durumu farklıdır,kendi durumuna uygun derslerden oturumuna göre girerler..

Mustf Ümit,
Bu senin çalışmana başarına bağlı,ama en kısa 2,5 yıl..

Ruken,
160 kredi eski sisteme göre,gireceğiniz en son sınavdan önce toplamanız gereken kredi olarak tahminen vardiğim bir sayı,sistem değiştiği için henüz belli değil..

Beyazgeceler,
Yukarda arkadaşlarına da dediğim gibi seneye öss için kredi ile ilgili verdiğim bilgiler eski sisteme göre verdiğim tahminen bilgilerdi,seneye nasıl olur bilemiyorum...
Önem sırası:0rtak-alan-seçmeli
İlk iki sene için ortak alan farketmez..

Kırıkkaleli,
Ayrıldığınız okuldan tasdiknamenizi almak zorundasınız,büronuzla konuşun,onlar sizi yönlendireceklerdir...Ayrıca kaldığınız yerden devam edersiniz...Sıfırdan başlamazsınız...

Zeynep,
Normalde orta ama Açık İlköğretimden mezun olanların not otalamalarıyla kıyaslandığında iyi sayılır...Ayrıca kayıtlar başladı,liseye de kayıt yaptırabilirsin.büronla görüşmelisin..

Jon,
Bu Perşembe şifrenle sistemden öğrenebilirsin...

Arkadaşlar, Açık Lise ve Mesleki Açıköğretim Lisesi yeni kayıtlar ve kaydı silik olanların kayıtları başladı,ilköğretim mezunları ve liseden tasdiknameli olanlar www.aol.meb.gov.tr ve www.maol.meb.gov.tr adreslerinden gerekli bilgiyi alabilirler...

soru:1hocamm açık lisede ortak derslermi önemli yoksa alan ?
soru:2hocam ben ders seçimi yaptığımda ilk dönem 20 kredi ortak seçyim 10 kredi alan böyle daha iyi olur demi?
yada hepsini ortak yapayımm? sizin tafsiyeniz hangisi?

Helin985,
Açıkilköğretimde her sınavda bir sınıf geçiyorsunuz,ilk sınavınız Kasım'da yapılacak,ayrıca üst sınıftan da ders seçebiliyorsunuz,başarılı olursanız bir yılda mezun olabiliyorsunuz,kitaplarınızı bürodan alıp evde çalışacaksınız,sorular test şeklindedir..Engelini daha net yazarsan sana cevap verebilirim,Yürüme engelli misin?

evet hocam yürüme sorunum var sol ayakta sorunum var aksıyorum.

Mrb melek hnm;Meslek liseleri katsayı farkı kaldırıldı diye biliyorum eğer böylise ben öss de zaten çocuk gelişimi bölümünü istiyorum.Açıklisede 3. yılım bitti alanım eşitağırlık,kredim 128 ben açıköğretim meslek liseisne geçiş yapabilirmiyim yada mantıklı olurmu böyle bişey çünkü hep sayısal derslerim kaldı onlar biraz zorlucak beni bu yüzden.sayfama girip bi karmısnız durumuma sizce ne yapmalıyım?şimdiden teşkekürler..2061062354

İpek hocam dediğiniz gibi durumum şuan mezun görünüyor mezuniyet belgesi yani çıkma belgesi için dilekçe yazdım göndermeden önce ankarayı aradım bana dedilerki dilekçeyle başvuru yaparsan 1 ay içerisinde belge sana gelir senin buraya gelip alman gerkir hocam eylülün 7 sine kadar kayıt yaptrmam gerekiyor sizcede yatişmezmi birde diploma numaram belli olduğunda çıkma belgesi alamayacağımı sölediler sisteme baktım diploma numaram belli değil daha ama 3- 5 güne belli olacağını söledi ankara ne yapayım ne edeyım hocam şimdi ben bi düğümü çözüyoruz bi düğüm daha allah herkesin yardımcısı olsun şimdiden saolun hocam .. 2062010791

Hocam sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak bilginiz varmı?

hocam ben açık liseye kaydımı yaptım şöyle yazıo bilgilerim de genel kültürün ortak kredi ve alan kredisi şartı var mı dedim yok dediler

Okul / Alan - Bölüm:AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / GENEL KÜLTÜRÖğrencilik Durumu :ÖN KAYIT ÖĞRENCİSİ
ne zaman aktif olurum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt