Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar aranızda sohbet etmişsiniz,yorumlar yazmışsınız,kurala uymayan tüm mesajları sildim,defalarca uyarmama rağmen uymuyorsunuz kurala!!Kurallara uymayanın sorusunu cevaplamayacağım ve mesajlarını sileceğim!!
Herkes sorusunu yeniden yazsın,yorum istemiyorum,benim haricimde hiç kimse cevap yazmasın,yanlış cevaplar yazmışsınız,Durumunu göremeyen sisteme giremeyenler de özelden numaralarını verirlerse ama sadece bugün için diyorum,bakabilirim...

hocam bu yıl 4 sene olacak lise diyorlar ancak ben 2.5 yıl olacak diye dershaneye kaydoldum öss ye girmek için

ben tasdikname ile kaydoldum 6. dönem 112 kredi

bu yıl 8 dönem olacak bölüm genel kültür kalan krediyide alacağıma inanıyorum

kafam karıştı hocam birde çağrı merkezlerini çok arasak ek sınav olasılığı artarmı bu durumda ben 3. sınavı beklemeden mezun olabilirim..

merhabalar ben sosyal bilimler okuyorum 3 yıllık son butunleme sınavından sonra toplam kredim 149 oldu 144 ü geçmiş oldum ancak alan kredim 62 64 ü geçemedim malesef bu durumda dönem tekrarımı oluyor lutfen cevap veriniz ??? Toplam kredi alan kredisine katkı yaparmı alan kredisinden 2 eksiğim var ancak toplam kredide 5 fazlam var yardımcı olunuz sosyal bilimler turkçe matematik gib bölümlerde alan kredisini doldurmak zorunlu yazıyor hocam eğer ek sınav olmazsa 4 yıllık sisteme tabii oluyorum ve 2 kredi için 2 sene fazla okuyacağım ??? yardımcı olunuz hocam sisteme giryorum zaten mezun filan yazmıyor kayıt yenileme çıkıyor

Çılgıntürk,
Senin endişelenmene gerek yok,daha önce de yazdım sana sen biraz çalışırsan seneye mezun olursun,sadece iki dönemin kalmış ve senede 3 sınav yapılıyor,yani senin önünde 4 sınav olacak,kaygılanma...
Elif,
Bugünlerde bir ek sınv daha yapılacak,ona da başvurmalısın,alan kredini tamamlayamadığın için mezun olamamışsın,alan kredisi toplam krediye dahildir ama toplam kredin fazla bile olsa alan kredisi 64 olmazsa mezun olamazsın.. alan dersi seçmelisin..

merhaba hocam ben bir soru sormuştum ama sorum silinmiş o yüzdende cevap yazamamışsınız ben açıkilk öğretim 7.sınıf okuyorum tabi yeni kayıt yaptım bitirme olayı nasıl olacak özürlülere bir kolaylık sağlanılıyormu yoksa normal vatandaş gibi sende aynı okuyorsun nasıl oluyor varmı özürlülere bir imkan cevabınızı bekliyorum...

Şahin35 elbet bi yerden elbet bir kapı açılır ümidini yitirme senin durumunda bir çok insan var, çok fazla takma kafana.

jon83

ipek hocam slm nasılsınız hocam bügünlerde bir ek sınavın daha yapılacagı söylüyosunuz hocam yazınızı biraz açarmısınız ne zaman yapılıcak şartları ne kimler girebilicek vs hocam duyumu nerde aldıgınızı ve bilgilerinizi rica ediyorum 8.9 agustosda yapılan ek sınav dahil 16 kredim eksik hocam ek sınava girebiliriyim ek sınav sonuçları dönem derslerine girip kaç kredi çektigini gördüm 16 kredim eksik sizce ek sınava girebilicekmiyim saygılar hocam

hocam halk eğitimden bir hocayla görüştüm 4. bir ek sınav tanınaamaz diyor öylemi sınav olmayacakmış malesef dorumudur ?? ek sınav yokmuş diyorlar

Sevgi06

Hocam öncelikle hoşgeldiniz.ben bir duyum aldım açıköğretim lisesinde genel kültür bölümü okuyanlar açıköğretim fakültesine giremez, üniversite okuyamaz diye bu doğrumu?ek sınavdan sonra 120 kredim oldu yani 24 krediye ihtiyacım var inş. Bir ek sınav daha yapılır.:(

slm hocam ben halk eyitim müdürlünü arradım meslek cocuk gelişim okkumak isdedimi söyledim kac kiredile mezun ollurum dedim 120 kiredi toplayıp mezun olla bilirsiniz dedi şaşırdım aslı varmı hocam. acil cevap tşkler????

hocam bugünlerde bir ek sınav daha yapılacakmış bu ek sınav sadece ankarada yapılacakmış bu dogrumu

ikinci ek sınav ankaradamı yapılıcak hocam bizim için bunu ögrenebilirmisin

hocam ikinci bir ek sınav yapılabilir diyosunuz hocam sizce bu ihtimal yüksekmi birde hocam bir arkadaşımız ikinci ek sınavın ankarada olacagını yazmış bu dogrumu hocam bizlere bilgi vermiyorlar siz hocamsınız bizler için ek sınav olup olmuycagını sınavın nerde yapılıcagını ögrenebilir bizlere sölersen çok menmum oluruz seni seviyoruz hocam hocam birinci ek sınav çok iyi geçti lise mezunu olmama sadece 16 kredi kaldı dua ediyorum inş bir ek sınav daha olurda liseyi bitiririm tüm arkadaşlar ve benim için muhteşem olur saygılar jon83

Jon83 bir mezun olsan varya o kadar sevinecem ki o kadar olur yani...:):) İllahlah ettirdin be ipek bacımı..:)

jon83

sadece şunu söylüyorum hayatta herşeyi bıraktım liseyi bitirmeye çalışıyorum rüyamda bile liseyi bitirmeyi görüyorum bir gün rüyamda ailemle kız istemeye gittik ve bana liseyi bitirdinmi diye sordular kalp krizi geçirdim ve malesef öldümü gördüm bu hayatta iki şeyin cevabını veremiyorum bir ne mezunusun iki işin ne hayırlısıyla ikiside olucak

hocam , bugun dersane başladı öss grupları.Mat 1 den de özel ders alıcam kredim 121 biliosunuz ztn bu yıl mezunum. Öss'ye girişte bi problem çıkmaz dimi hocam çok endişeliyim bu konu hakkında,yenı bir bilgi varmı elinizde bu konuyla ilgili drsanede hocalarda soruo bi problem cıkmaz dimi diye o yuzden burda paylastım.

açık ilköğretim

açık ilköğretim kayıt yenileme uzatıldımı temmuz sondu

ne alka canımm kayıt yenileme ayrı yeni kayıt ayrııı sen hangisni diyonn biraderrr kayıt yenilemye daha var ama yeni kayıtı bilmiyorumm www.aol.meb.gov.tr y gir bi bakkk gözüne büyük harflerde bişey çıkar orda yazmasıı lazımm sarı bir ufakk karenin içindee

----------

hocam biz nezman kaydımızı yenileycezz çok merak ettim kayıt yenileme tarihini yazarmısınızzzz

İkinci ek sınav 29 Ağustosta olacakmış arkadaşlar,başvurular en kısa zamanda başlayacak ama bakanın imzasını bekliyorlarmış,bugünlerde sitede duyurulacak haberiniz olsun..

İlköğretim kayıt yenileme 21 Aralık'ta,yeni kayıtlar ise Eylül'de,lise yeni kayıtlar başladı,lise kayıt yenilemeler ise Ekim'de...

Sevgi06,
Genel kültür bölümünde tercih edilebilecek çok bölüm yok bu nedenle avantajlı değil,bölümünü değiştirmeni tavsiye ederim...

Helin985,
Açıkilköğretimde her sınavda bir sınıf geçiyorsunuz,ilk sınavınız Kasım'da yapılacak,ayrıca üst sınıftan da ders seçebiliyorsunuz,başarılı olursanız bir yılda mezun olabiliyorsunuz,kitaplarınızı bürodan alıp evde çalışacaksınız,sorular test şeklindedir..Engelini daha net yazarsan sana cevap verebilirim,Yürüme engelli misin?

jon83

hocam iyi geceler hocam çok güzel bir haber tşk ederim ikinci ek sınavın ankarada yapılıcagına dair söylentiler var hocam bu konu hakkında fikriniz nedir geçen senede ikinci ek sınav ankara yapılmış sizce nasıl olur hocam vermiş oldugunuz emek için saolun hocam

hocam benim 2 kredi eksik alan kredsinden 3 tane alan dersim var edebiyat 5 ve6 birde çağdaş turk ve dünya tarihi bunların 3 nüde seçiymmi ek sınavda hocam tabi ek sınav olursa ve 3 nü seçip 1 dersten 2 alsam kredim tamamlanırmı hocam ?

hocam bu ek sınava yine şart koyacaklarmı? neden herkez giremiyor bu ek sınava parasıyla değilmii halhhalalaaaa paramı bende vercemm girecem sıva olur biter millete ne zaarrı olcak bilmiyorummm kkii?

hocam mrb.kayıt yenileme hakkında bilgi alıcaktımda ben mayısta ilk sınavıma girmiştim kayıt yenilemem gerekiyormu bide sınav ne zaman yardımcı olursanız sevinirim:)

ipek hocam merhaba.benim sorum ders seçimi ile.ben matamatik_1 den 2 sınavdada geçemedim.3. de muaf olacak.ortak derslerin birinden ,1 kere sınava girmek,kredimiz dolduğu anda yeterliymiş diye duydum bunu öğrenmek istiyorum.şimdiden teşekkür ederim.alanım genel kültür.

----------

hocam birde genel kültürde tercih edilecek fazla bölüm yok diye belirtmişsiniz.allah nasip ederse liseden sonrasınıda okumayı istiyorum sizin bana tavsiye edebileceğiniz alan hangisi olabilir.

Sevgi06

hocam peki genel kültür bölümünde üniversitede hangi bölümlere girebildiğimizi nasıl öğrenebilirim?

krediler nasıl toplanıyo ortak kredıyle toplam kredıyı mı topluyoruz ? yoksa toplam kredı ortak kredıyıde kapsıyomu anlamadm:S

Fırat0707,
AçıkLise kayıt yenileme:12-30 Ekim tarihleri arasında,sınav 16-17 Ocak'ta yapılacak...
Aljen,
Ortak derslerden 3 kez giremez de başaramazsan muaf olabilirsin,bir kez değil...
Genel kültür alanının tercih edebileceği bölümler ÖSS kılavuzu sayfa 27 tablo 3A

Sevgi
Öss kılavuzunda 27. sayfa tablo 3A yı incelemelisin sen de...

Merve,
Ortak kredi toplam kredinin içindedir,yani ona dahildir,her dersin belli bir kredisi vardır,o dersi sınavda başarırsan o dersin kredisi toplam kredine eklenir,eğer o ders ortak ders ise hem ortak kredine hem de toplam kredine eklenir..

Çılgıntürk ve Beyazgeceler,
Ek sınav önümüzdeki günlerde yayınlanacak,şart konusunda kesin bilgim yok ama tahminimce mezun olmasına az kredisi kalanlar girebilecek..
Elif232,
Ek sınava başvururken ders seçerken bana danışırsın,o zaman durumuna bakar söylerim sana..

Jon,
İkinci ek sınav kesin yapılacak,önümüzdeki günlerde yayınlanacak,ha gayret mezun ol da artık kurtulayım senden başımın belası!..:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt