Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
deniz30

arkdaşımm ünüvüversite düşünüyorsan eğer bikezz genel kültürde hiç bir meslek yokkk onun içiçn soyal böülmü sna terdcih ediyorumm bu arda istediğin mesleği buraya yaz ben saana söylüyeyim hangia alnla giriliyor sözel bölümnde bu meslekelr var

[SPOILER=Sözel Bölüm Meslekleri]ADALET
ANAOKULU ÖĞRETMENLİĞİ
ARKEOLOJİ VE SANAT TARİHİ
BASIN VE YAYIN
COĞRAFYA
ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ VE EDEBİYATLARI
DEKORATİF SANATLAR ÖĞRETMENLİĞİ
GAZETECİLİK
GİYİM ÖĞRETMENLİĞİ
HALK BİLİM(FOLKLOR)
HALKLA İLİŞKİLER
HAZIR GİYİM
HAZIR GİYİM ÖĞRETMENLİĞİ
HİTİTOLOJİ
İLAHİYAT
İLETİŞİM
İŞİTME ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ
KUAFÖR VE GÜZELLİK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
MEDYA VE İLETİŞİM SİSTEMLERİ
NAKIŞ ÖĞRETMENLİĞİ
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ
RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI
RADYO SİNEMA VE TELEVİZYON
REKLAMCILIK
REKLAMCILIK YÖNETİMİ
SANAT TARİHİ
SİNEMA VE TELEVİZYON
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
SÜMEROLOJİ
TARİH
TARİH ÖĞRETMENLİĞİ
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ
TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ
[/SPOILER]
tabii eşit ağırlıkta daha güzell meslekler varrr fen bilimlerinde dahada güzel varr asıl senin sçeğin mesleğe bağlı alan seçmek önce meslek sonra alan;):rolleyes:

ya benim okuldanda dersim var onada bir dha giricez heralde onun içinde hak çıktımı ?

MANCER bu sizin için..
Mesleki Açık Öğretim Lisesine kimler kayıt yaptırabilir?​
Mesleki Açık Öğretim Lisesine nerelerde kayıt yaptırabilirim?​
Mesleki Açık Öğretim Lisesine;
  • Sağlık durumu öğrenim görmek istediği meslek eğitimine uygun olanlardan;
  • İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar,
  • Orta öğretim düzeyindeki okullardan (lise) ayrılanlar (tasdikname alanlar),
  • Orta öğretim düzeyindeki okullardan (lise) mezun olanlar,
  • Denklik belgelerinde belirtilen öğretim düzeylerinin yukarıdaki şartlardan birisini taşıması durumunda, yurt dışında öğrenim görmüş olanlar, mesleki Açık Öğretim bünyesinde bulunan bölümlerden birine kayıt yaptırabilirler.

Mesleki Açık Öğretim Lisesine Halk Eğitim Merkezlerinde

----------

yinede halk eğitmden bilgi almanızda fayda var

selam beyaz geceler.... benim bölümüm sosyal bilimler açık liseye yeni kayıt oldum " RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI bununla ilgili bilgi almak istiyorum teşekkürler...!"

arkadaşlar aöl yabancı dil alan mezunları össde hangi bölümleri tercih edebiliyor?

jon83

arkadaşlar alanım genelkültür liseyi bitirdim şimdi ben össde neler yapıcam bilgisi olan yazabilirmi ben sözelcimiyim sayısalcımıyım nelerden soru çözücem baraj kaç vs

arkadaşlar alanım genelkültür liseyi bitirdim şimdi ben össde neler yapıcam bilgisi olan yazabilirmi ben sözelcimiyim sayısalcımıyım nelerden soru çözücem baraj kaç vs

arkadaşımm bikez genel kültürle meslek yokkkk:(genel kültür demk ünüversite düşünemeyenler demktirr....:( ama 2010 öss sitemi değiştiği iiççnn şansıı yine var dmektirrr:) artıkk alan kaltığı içinnn herkess istedği bölümü okuyabilicekkk:)eğer bir öğretmenlik istiyorsan sosyal bilimler bölümüne geçebilirisnn ama asıll önemli olan seçeçğin meslekkk yeni siistem diyorkii seç mesliğini girr öss yeee:( bu arad öss artık yok yerine ygs varr:)

beyza geceler, size bir soru sordum.... BÖLÜMÜM SOSYAL BİLİMLER RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI bununla ilgili bilgi almak istiyorum teşekkürler...!" ... BİLGİ VERİR MİSİNİZ YUKARIDA BİR KONU AÇIYORSUN MİLLETE CEVAP VERİYORSUN BUNA CVEVAP VERMİYORSUN Bİ GAREZİN Mİ VAR BANA KARŞI ?

beyazgece arkadasım tsk ilgin icin.peki esit agırlıktan mezun olunca unide hangi bolumlere girebiliyorum?birde bu alanın dersleri nasıl oluyo hangi derslere agırlık verilmis matematikmi sozel derslermi?cvp icin tskler

[SPOILER=Yabancı Dil Alanı]
[FONT=Arial Narrow]YABANCI DİL ALANI[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Yabancı Dil Alanından Mezun Olan Öğrencilerin Tercih Edebilecekleri Lisans Pogramları[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Yükseköğretim Programları[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Puan Turu[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Yükseköğretim Programları[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Puan Turu[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Alman Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]DİL[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Kore Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Almanca Öğretmenliği[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Latin Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Amerikan Kültürü ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Leh Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Anaokulu Öğretmenliği[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]SÖZ-1[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Mütercim – Tercümanlık[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Arap Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Okul Öncesi Öğretmenliği[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]EA-1[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Arapça Öğretmenliği[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Rus Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Bulgar Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Sınıf Öğretmenliği[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]EA-2[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Sinoloji[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Çeviribilim[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Siyaset Bilimi ve Ulus. İlişkiler[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Çin Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Turist Rehberliği[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Dil Bilimi[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Turizm İşletmeciliği ( Fakülte )[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Eski Yunan Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Turizm İşletmeciliği ( Yüksek Okul )[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Fars Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Turizm İşletmeciliği ve Otel ( Y.Okul )[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Fransız Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Turizm ve Rehberlik[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Fransızca Öğretmenliği[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Turizm ve Otel İşlet. ( Fakülte )[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Hindoloji[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Turizm ve Otel İşlet ( Y. Okul )[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Hungaroloji[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Turizm ve Otelcilik ( Fakülte )[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]İngiliz Dil Bilimi[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Turizm ve Otelcilik ( Y. Okul )[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]İngiliz Dili ve edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Uluslar arası Finans[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]İngilizce Öğretmenliği[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Uluslar arası İliş. Ve Avrupa Birliği[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]İngilizce Öğretmenliği ( AÖF )[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Uluslar arası Ticaret ( Fakülte )[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]İspanyol Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Uluslar arası Ticaret .( Y. Okul )[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]İtalyan Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Uluslar arası Tic. Ve Finansman[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Japon Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Uluslar arası Tic. Ve İşletmecilik[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Japonca Öğretmenliği[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Urdu Dili ve Edebiyatı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Karşılaştırmalı Edebiyat[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Yunan Dili ve Edebiyatı[/FONT]

[/SPOILER]

deniz30

hangi derslere ağırlıkk verilmişş ? matemetik geometrii türkçe derslerine ağırlık verilmiştirr tabbiii yenii siistemdee meslek seçimi yaptığında girecğinnn derslerde ona göre değişecekk ağırlıllarıda değişiyorr tabiii bakkk bu limkiii araştırırsanızz yennii öss deee çok bilgi alcaksınızzz meslekelr hakkınndda hangi bölümlerle girilirr hangi derslserlerrr hepinize tafsiye ediyorummm
http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFD4AF1EF75F7A7968AF182E6AD58190D6

iyi günler ipek hanım :)ben düz liseden tastiknameyle acıkliseye yazıldım.şimdi ögrenci girişi yapınca diploma nosu almış genel lise ögrencileri giriş yapamaz yazıyo çok şükür mezunum.galiba ilkokul diplomasının ankaraya gitmesi falan gerekiyomuş ilk yazıldıgım liseye vermiştim ilkokul diplomasını ben nası olcak bu iş yardımcı olursanız sevinirim

slm, aöl yabancı dil alanında ortak derslerden 3 defa sınava girildikten sonramı muaf olunuyo? yoksa 1 kez girildimi başarılamazsa muaf oluyomu???

Merhaba Arkadaşlar,
İşlerimin yoğunluğu ve Ramazan sebebiyle songünlerde fazla online olamadığım için mesajlarınızla ve sorularınızla fazla ilgilenemedim.Son mesajımın üstüne epeyce mesajlar yazmışsınız,yüzeysel olarak göz attım ancak bugün tek tek cevap yazamayacağım,hala sorusuna cevap bekleyen arkadaşlar varsa bu forumda belirttiğim kurallara uymak kaidesiyle bana buraya Açıköğretim Lisesi ve Açık İlköğretim ile ilgili sorularını tekrar yazabilirler, tekrar sorduğunuz soruları ve yanlış bilgilendirme ve geyik sohbeti içeren mesajlarınızı daha sonra sileceğim.. Bu nedenle lütfen kurallara uymanızı ve emin olmadığınız bilgileri vermemeye dikkat etmenizi rica ediyorum.....
Sevgi ve dua ile...
Hayırlı Ramazanlar...

iyi günler ipek hanım :)ben düz liseden tastiknameyle acıkliseye yazıldım.şimdi ögrenci girişi yapınca diploma nosu almış genel lise ögrencileri giriş yapamaz yazıyo çok şükür mezunum.galiba ilkokul diplomasının ankaraya gitmesi falan gerekiyomuş ilk yazıldıgım liseye vermiştim ilkokul diplomasını ben nası olcak bu iş yardımcı olursanız sevinirim

yardımcı olursanız sevinirim :)

Senin durumuna baktım,Ankara'da yapılan ikinci ek sınavla mezun olmuşsun, Ancak tasdikname ile kayıt yaptırdığın ve mezun durumda olduğun için ilkokul diplamanla ilgili bir işlemin olamaz sen bunu nereden duydun?

ek sınav için halk egitime gittigimde önümde bi bayan vardı.mezun olmuş fakat diploması ankaradan gönderilmiyomuş.halk egitimdeki görevlide ilk yazıldıgı lisedeki ilkokul diplomasının ankaraya gitmesinin gerektigini söledi ordan duydum.hatta sana vermezler üst yazıyla alabilirsiniz falan demişti bayana

Hayır sen yanlış anlamış olabilirsin,sen diploma numarası almış bir öğrencisin,ilköğretim diplomasıyla ilgili senin bir işlemin yok,ilköğretim diploman mezuniyet incelemesi süresince Açık Lise Müdürlüğü'nce incelemeye alınır bürodakiler de bunu demek istemiş olabilirler,diploman en geç birkaç haftaya kadar bürona gönderilecektir kaygılanmana gerek yok...

teşekürler ipek hanım bu arada ben 2. ek sınava istanbulda girmiştim heralde bi yanlışlık oldu :) bişey daha istesem sizden cok olurmu bilmem ama sınavda gectigim dersleri cok merak ediyorum halk egitim merkezine gidemedim işten izin alıp bi türlü :)

İpek hanım merhaba,oğlum lisede iki defa kaldığı için bu sene öğrenim hakkını kullanmış oldu

Şimdi açık liseye başlayacak.lise 3 den ayrıldı,dört zayıfı vardı.sizden ricam açık öğretime başladığında, sınavlara seçtiği alandan derslerinin tamamından mı yoksa kaldığı derslerden mi girecek?Bu dersleri verdiği zaman da 3. sınıf bitmiş mi olacak?Tm okuyordu şimdi ara sınıftan geldiği için alan değiştirme hakkı oluyor mu?sözele geçmek istiyor da.Aöl sitesinden gördüğüm kadarıyla sadece sözel diye bir bölüm yok.sosyal bilimler ve genel kültür bölümleri var.Bildiğimiz sözel bölüm genel kültür alanı mı oluyor?

Cevaplayacağınız için çok teşekkürler...

Tekrar merhaba,size bir sorum daha olacak.daha öncede dediğim gibi oğlum düz lise(3.) ara sınıftan açık liseye başlayacak.kendisi kameramanlık radyo tv gazetecilik alanını istiyor.o bölümün meslek yüksek okuluna geçebilmek içinde lisede meslek bölümünde matbaa fotoğrafçılık,grafik vs. de okuması gerekiyormuş.tabii genel lisede okuyuncada bu bölüm için öss den iyi puan alması gerekir.benim sizden öğrenmek istediğim düz lise 3. sınıftan mesleğe geçip bu bölümü seçebilir mi yani geldiği yerden mi devam eder yoksa birinci sınıftan mı başlaması gerekir?
ve iyi çalışırsa ne kadar sürer?
kısa zamanda cevap alabilirsem çok sevinirim çünkü gecikmeden kayıt için başvuru yapacağız.Teşekkürler...

mrb hocam.. ben açık ilköğretimde 8.sınıftan kayıt oldum ve ilk sınavım 14 kasımda bu sınavdaki tüm derslerden geçer not alırsam 1.dönem sonunda mezun olurmuyum.?

mrblr hocam ben aöl genel kültür alanında okuyorum alanımı değiştirmek istiyorum ama hangi alanla değiştireceğimi bilmiyorum...sosyal bilimler ve ya yabancı dil alanına geçmek istiyorum fakat yabancı dil bölümü ile fazla bilgim yok sorduğum sorulara sağolsunlar arkadaşlar bildikleri kadarı ile cavapladılar,ama emin olmak için sorularımı tekrar sormak istiyorum...sr1)alan değişikliğinde puan hesaplaması nasıl yapılır? sr2)kıredisini aldığım ingilizce 1,2,3,4 ve 5, dil ve anlatım1,2,3,4,5. sınıf dersleri ortak ders olarakmı sayılır alan dersi olarak mı? sr3)ingilizce alanından mezun olursam öss de ana okul öğretmenliği, sınıf öğremenliği ve ingilizce öğretmenliği gibi bölümleri tercih edebilmem mümkün mü? sr4)ingilizce alanında ortak dresler genel kültürde olduğu gibi 3 başarısız sınavdan sonramı muaf olur????

hocam 2 alan kredim eksktiya bnm aol de dnemim 4 toplam dnemim 8 sınava greblrmiyim ek sınava hocam :)))

merhabalar.
oğlumu 9. sınıfa yeni kayıt yaptırdım. bankaya 40 tl yatırdım. ama 5 tl de kayıt esnasında isteniyormuş ama bizden istemediler yada unuttular bu sorun olurmu?
durumumuz yeni kayıt olarak geçiyor,ne zaman aktif hale gelir?

Askerlik

SLM ARKADAŞLAR İPEK HANIM SİZE BİR SORUM OLACAK CVP LARSANIZ SEVİNİRİM BEN ASKERE GİDECEM AMA BEN ACIK DÜZ LİSE OKUYORUM ASKERDE NAPACAM SINAVA GİREBİLİRMİYİM ASKERDE SINAVA GİRMEK İCİN NE YAPMALIYIM NASIL İZİN ALACAM KOMUTANDAN HALK ETİM BANA Bİ KAITMI VERECEK CVP? LÜTFEN TŞK EDERİM İYİ GÜNLER:cool:

----------

Slm arkadaşlar ipek hanım size bi sorum olacak cvp larsanız sevinirim ben askere gidecem ama ben acık düz lise okuyom askerde nasıl sınava girecem komutandan nasıl izin alacam yoksa halk etimden bu askerde sınava girsin diye kaıtmı alacam lütfen cvp tşk

Anelka,
Korkma yanlış bilgi yok.. Ayrıca sınav sonuçlarını bürondan öğrenmelisin,sınav sonuçlarını tek tek verecek zamanım bugünlerde yok...Bürondan öğrenmelisin..

Arkadaşlar,
Gereksiz,defalarca sorulmuş ve cevabının mühim olmadığını düşündüğüm sorularınız bundan sonra cevaplanmadan silinecektir...Bu forum özellikle engelli olup da eğitim öğretim konusunda sıkıntı yaşayan üyeleri bilgilendirmek amacıyla ve tamamiyle gönüllü olarak açılmıştır,lütfen gereksiz yere formu çöplüğe çevirmemenizi geyiklerle doldurmamanızı bir kez daha rica ediyorum...

Mancer,
Bu sorunuzu büronuza sormalısınız,ancak istediğiniz bölümün bulunduğunuz ilin Açık Lise bürosunda olacağını sanmıyorum...

Onlytime,
Evet mezun olursunuz...

Petekgül,
Yabancı dil temelin yoksa açıktan okuayarak çok zorlanırsın,yabancı dili tercih etmemeni tavsiye ederim,sözünü ettiğin dersler yabancı dilde ortak ve alan dersleridir..Öss tercih sistmei hakkında net bilgim yok..Bilmiyorum...

Elif,
Anlattığın gibiyse durumun ek sınava girersin,Çarşamba günü bürona gitmelisin...

Elbistanlı,
Askerde sınava girersin,askerlik yapacağın yere bağlı Halk Eğitim Merkezi sana bu konuda yardımcı olacaktır,ayrıca şifrenle kayıt yenilemeden sonra sınav ilini ve adresini kendin değiştirebilirsin...Komutandan nasıl izin alacağını da artık sen öğren onu da bana sorma artık!!!! :)

hocam bi şey sorucam benim durumumu nolucak kredi tamam ama yuz yuze eğitimden 2 dersim kaldı 3 yıllığım , bu gün okula gittim dediinz gibi yoğunlaştırılmış eğitim olurmu diye dioki bilmem bide dio ki 10. sınıftan başlıcan bidaha yuz yuze eğitime yardımcı olurmusunuz

Artemis,
Senin yüzyüze eğitimine benim hiçbir yardımım olamaz okulunla ve büronla konuşmalısın..Ancak muhtemelen Ekim'de yoğunlaştırılmış eğitim belli olacaktır...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt