Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cehemen cevap verdiğin için teşekkür , o zaman ekimde kayıt yeniliyip beklicem diyosunuz
ya da hocam 2 seen uzayacak , okul 2 sene h.sonları yuz yuze eğitime geliceksin dedi şöyle bir şey olabilirmi acaba , düz açık liseye geçsem iyi olmazmı nasılsa her şey eşitlendi kat sayı durumları kredilerim mi silinir sizce ne yapmalıyım ?

Artık genel liseye geçemezsin,meslekte iki dönemden fazla okumuş öğrenci genel lisede okuyamaz,ancak senin durumunda olan bir çok öğrenci var,acele etme ve bekle,bir alternatif düşünülecektir inşallah...

valla çok sağolun şu açıköğretim e gireli 1 sene oldu ama şu bir senede sadece siz içimi hep rahatlattınız , ramazanda çok dua alıyosunuz teşekkür edrim

hocam affınıza sığınarak bir soru yöneltmek istiyorum..yabancı dil alanı ders listesinde, yabancı dil 1 ve 2 ortak ders olarak, 1,2,3,4,5 de 3'kredilik olmak üzere seçmeli ders olarak görülüyor... alan dersleri ise, 3,4,5,6,7 ve 8 görülüyor. ben genel kültür alanında ing 1,2,3 ve 4. sınıf derslerinin sınavına ortak ders olarak girdim ve 3'er kredi aladım, ing 5 den ise seçmeli des olarak girdim. hocam şimdi benim öğrenmek istediğim şayet alanımı yabancı dil olarak değiştirirsem kredilerini aldığım ing.1,2,3,4 ve 5 bunların hangisi ortak, hangisi alan ve hangisi seçmeli olarak sayılacak????

----------

bukadar karışık sorduğum için kusura bakmayın hocam tekrar affınıza sığınıyorum

hocam benim dayımın oğlu orta okulu açıktan okuyorr bir dersten geçemdi oda dinkültürün den ne yapcakkk yine bi dönem dahamı sınava girecek:(

slm hayırlı gunler herkese.ben dun aol kayıt oldum sifre verdiler sifreyle giris yapıyorum fakat acılan sayfadan ders secme islemi yapamıyorum.yani genel bilgiler ve mesajlar dısında islem yapabilicegim bir bolum yok.acaba yanlıs biseymi yapıyorum

merhaba ben dışardan şu an açık lise okuyorum bu sene 3.sınf öğrencisiyim 12 ekimde kayıt yenileyecem bölümüm genel kültür ve şu an kıredim 100 girdiğimiz bazı derslerden başarısız oluyoruz başarısız olduğumuz bu derslerden üç kez üst üste girer dersi veremesek muaf tutaluyormuşuz benim anlamdığımız bu başarısız olduğumuz derslerin kıredileri nasıl telafi edilecek.bazı arkadşlarımızda kıredilerini tamladığı halde mezun olamıyorlar orayıda anlamdım aydınlatırsanız sevinirim 196 kırediyle mezun olunurken arkadaşlarımız 200 üzerinde kıredi almışlar ama mezun olamıyorlar ben de bu durma düşecem diye gerçekten korkmuyor değilm şimdiden vereceğiniz blgiler için teşekürler

Ipek abla ben ek sınava kayıdımı yaptım ama dersleri seçtim orda kitapları aldım coğrafya 5 i seçtm coğrafya 5 kitabını aldım ama coğrafya 3 seçmek istityorum 5 silip çünkü odaha kolay ve krediside aynı 24 üne kadar istediğim dersi seçebilirim değilmi seçtiklerimi silip çıkartıp yerine yeniden başka ders seçebilirim değilmi hocam optüm hocamm :):)

merhaba ipek abla bu soruyu sormak ıcın erken olabililr ama aklıma takıldı cevaplarsan sevinirim..sınav tarıhlerine baktım 3. sınav 7 agustosta seneye össye girecegim diplomam yetisir mı tercih yapana kadar dicem o vakte kadar tercıhler coktan bitmıs olur:(yani nasıl olcak bu konu hakkında kesin bilginiz var mı???

ıpek hocam nete girmiyorsunuz herhalde ama ıcımın rahatlamasını ıstiyorum biran önce:(yada arkadaslar mesela bu sene össye giren var mı tek krediye kalanlar yada zorunlu dersı kalan oldumu???ek sınavla bile gecseniz kayıt yapabıldınız mı üniversteye bılen varsa soylesın lutfen???

merhabalar

merhabalar...

ben acık ogretimde okuyorum ve suan 158 kredim var.ocak ayında yapılacak olan sınavlarla birlikte bir aksilik olmazsa 188 kredim olacak. fakat mezun olmak icin 192 kredi gerek.simdi oss 2 sınav haline getirildi ilk sınav nısan ayında ve ben bu eksik kredi ile sınava girebilirmiyim?.2 sınava kadar tum eksikleri tamamlayıp mezun olabiliyorum bir sıkıntım kalmıyor. oss sınavına girebilmek icin en az kac kredimiz olması gerekiyor.? mezun olabilecek pozisyondayım

suanki kredim==>158
eksik kredi ==>34 / ocaktaki sınavlar +30 ==>188 kredi.

Okul / Alan - Bölüm:AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / TÜRKÇE MATEMATİK
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 8 AOL'de Okuduğu Dönem : 2
Toplam Kredi : 158 Alan Kredi : 40

oss 2. sınavına kadar mezun olabiliyorum. aksilikler olmassa

sayın ipek hanım benim sorumada cevap verirseniz sevinirim.birkac gun once acık liseye kayıt oldum ders secmek icin aol sitesine girdigimde sayfada ders secmeyle ilgili bir bolum cıkmıyo sadece genel ve kimlik bilgilerim cıkıyor.acaba yanlıs biseymi yapıyorum.cvp icin tsk ederim

by korbes

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]ÖSS Sınavına Kimler Başvurabilir?[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]1.[/SIZE] [SIZE=3]2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem sonunda ve daha önce mezun olan öğrenciler,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]2.[/SIZE] [SIZE=3]2008-2009 eğitim öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme sonrası, öğrencilik durumu aktif ve donuk olan öğrencilerden, 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem sınav sonrası aşağıdaki mezuniyet şartlarını tamamlayarak mezun olabilecek öğrenciler Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) müracaat edebilirler.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]3. Dönem şartı tutan ( 3 yıllıkta 5. dönem, 4 yıllıkta 8. dönem olan) Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 16-17 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak olan sınavlarda alacağı kredi, mezuniyeti için yeterli olmayanlar, dönem olarak son sınıf düzeyinde olduklarından Bakanlık Onayı ile yapılabilecek Ek Sınav sonunda mezun olabilecekler sorumluluğu kendilerine ait olmak üzere Öğrenci Seçme Sınavına müracaat edebilirler. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] Not: 2008-2009 eğitim-öğretim yılı II. döneminde, yeni kayıt yaptırıp öğrenci numarası 2082........... ile başlayan ön kayıt öğrencilerimizin de Akif hale geldiklerinde (23 Mart 2009) şartları tutanlar Öğrenci Seçme Sınavına başvuruda bulunabilirler. [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mezuniyet Şartları: [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]a)[/SIZE] [SIZE=3]Öğrencilerden 4 (dört) yıllık sisteme tabi olanlar,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması (2008-2. dönem kayıt yenileme sonrası)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Girdiği sınavlar sonucunda toplam kredisinin en az 192 veya üzeri olmasını hesaplayarak, [/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.) [/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür Alanı’nda alan kredisi yoktur),[/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Alan derslerinin tamamının sınavına girilmiş olunması,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları, [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]b) Öğrencilerden 3 (üç) yıllık sisteme tabi olanlar,[/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması, [/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Toplam dönemlerinin en az 5 olması, (2008-2. dönem kayıt yenileme sonrası)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, (Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.) [/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Girdiği sınavlar sonucunda, toplam kredilerin en az 144 veya üzeri, Alan kredisinin 64 veya üzerinde olmasını hesaplayarak (Genel Kültür hariç).[/FONT][/SIZE]
[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]bu sartları tasıdıgın surece össye basvuruda bulunabılırsın...tabı sunuda eklemelıyım kı bu gecen össe basvuruları ıcın gecerlıydı buyuk ıhtımal bu senede bu sartlar aranır...bende kredı ve donem olarak seneye mezun oluyordum fakat zorunlu derslerımden birini alamıyorum yanı bu yuzden ıkıncı donem mezun olamıyorum cok acı:(mecburen ucuncu sınava kalıyorum bır ders ıcın kalsam icim yanmayacak calısmasam yine ıcım yanmayacak bır yıldır [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] zorunlu derlerı vermek zorunda oldugumu bılıyorum ve bunun ıcın ugrasıyorum verriyorumda ama bır dersım acıkta kalıyo cok uzuluyorum ıkıncı donem mezun olamayacagım icin.bu yuzdende tereddutlerım var ucuncu sınavda mezun olursam ınsallah, diplomam üniversite kayıtlarına yetisir mı dıye:confused:ipek ablanın bigisi varsa cevaplamasını beklıyorum lütfennn...[/SIZE][/FONT]

merhaba benim sorum şu toplam 8 dönem olması için 2 dönem daha sınava girecegim 2 dönem sınavda yılda 3 kezmi sınava girecegim? iyi akşamlar

meraba hocam ben düz lisede 1.sınıfta kaldım şimdi ne yapmalıyım hiç bilmiyorum tekrar düz liseyemi gidiyim açık liseseyemi kararsızım lütfen ilgilenin a.e.o

arkadaşımmmm normall okuluu liseyyiii yine okuyabilirisnn bi hakkındaha varr bende seninn gibi kaldmm ve yinee 2 hakkımıda denedimmm ama pişman oldumm benimm tafsiyemmm meslek liseisnii okuu önlerii açıldıııııııı onlarda artıkk öss ye gircekkk

arkadaşlar sizde yardım ederseniz seviniriz... şimdiden tşk

----------

beyaz geceler ;ben anlamadım yaa şimdi meslek lisesine mi gidiyim?

bakkk yenii sistmemm öss derkkii seç mesliğinii gir sınavaa anladınmııı beniiii

anladım seni... şunu merak ediyorum yaa düz lisede tekrar okuyup lise1 gectiğimde istediğim liseye geçiş yapabilirmiyim örn; sağlık meslek gibi ama diploma puanım düşük

şuan meslek lisesi almıyor beni kaldım için tekrar düz liseye gitmekte pek istemiyorum ama açık liseye gitmeyede korkuyorum kalırım diye offff

açık lisede kalmak yokkkiii sadecee 192 ve üzeri kredi alman lazımmm okadar ama istemiyorsan açık liseyii okudğun okula bi sene daha gitt belkii başarısınnn

hiç bilmiyorum yaaa

----------

sen açık öğretimemi gidiyosun

evett bende senin gibi kaldımm hatta 2 defa sonra açık liseye giitmm şimdi çokk mutluyumm az kaldı mezun olmyaa... açık lisede sınav soruları test tirr en az 9 tane doğru yapsann o dersten geçerse doğrular yanlışları getirmiyorrr hataa bazı hocalarr sorularınn cevaplarını size veriyorrr yanii şuan senin okudğun okulla hiç bir fark yok aynı diplomaa herşey aynıı sadece seçtiğinn derslere çalışcaksın evde tek başına okadarrr istediğinn alanı da seççç pauna falan bakmazlarrr

hımm açık lise iii anladım peki açık liseden pratik meslek sahibi olabilirmisin....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt