Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
:):):) onuda almayımm ben

----------

açık liseyemi? gidiyim şimdi kolay dimi

bakk eğerr bennn okula bu sferr gitsemmm başarrımm diyorssann tekrra okulunda okuuu eğer bi sne daha gözee alacakksann ama sen açıkk lisye gitsenn kaldığınn yerdenn devamm edersinn baştan başlamsınn hatta geçtiği lise 1 derlserden sorumluu tutulmassınnnnn

hayırlı ollsunn ozmann ama bencee yeni kayıtlarr bitmişşş ne zmanndır yeni kayıtlarr bir bilgin varmııııı

eee hadiii durmaaa hayırlısss gelişmeleri senden bekliyorumm bnei haberdar ettt

Petekgül,
Emin değilim ancak yabancı dil 1 ve 2 ortak ders diğerleri alan dersi olarak geçer sanıyorum....

Beyazgeceler,
Açık ilköğretimin sistemi değiştirildi ve hızlandı yeni sistemi siteden okursa iyi olur,her sınıfta 6 ders var Türkçe hariç bir dersten kalırsa affa uğrayarak bir üst sınıfa geçer...

Deniz30,
Ders seçme sayfası Kasım ayında açılacak..

Münocan,
Muaf olduğun dersin kredisini o dersi başarmadıkça kazanamazsın,bu durumda kredi barajını tamamlamak için seçmeli veya alan dersi seçerek ya da muaf dersleri tekrar seçerek kredi barajını tamamlamak gerekir.. Kredi barajını geçmiş olup da mezun olamayan öğrenciler ise mezuniyet şartlarından diğerini taşımıyorlardır,mesela ortak ve zorunlu dersleri bitmemiş veya dönemlerini tamamlamamış olabilirler...

Elif232,
Evet ek sınav başvurusu bitene kadar değiştirebilirsin...

Derya Karademir,
Gelecek yıl Ağustos ayına dair çalışma takvimi hazırlanmadan kesin bilgi veremem ancak durumunuz değerlendirilerek bu tarihler düzenleniyor,kaygılanmadan çalışmana devam et sen...

Belalı,
Üniversite sınavına girmeyi düşünmüyorsan Açık Lisede meslek bölümleri var onlara da kayıt yaptırabilirsin,şehire, okula ve meslek dalına göre değişse de genellikle hafta sonları olmak üzere okula devam mecburiyeti var,meslek lisesi diploması alırsın ama yine de kararsızsan en güzeli bağlı bulunduğun Halk Eğitimi Merkezi'ne danışmaktır ordaki görevliler seni yönlendirirler...

merhaba ipek hanım benim sorum toplam 6 dönem oldu benim son 2 dönem sınavlarına yılda 3 kezmi sınava girecegim? bayramınız kutlu olsun

Merhaba Zeynep,
Teşekkür ederim,sizin de bayramınız mübarek olsun,evet Açık Lise'de 17 yaş üstü olanlar için yılda üç kez sınav olacak,ancak sen diğer mezuniyet şartlarını da tamamlarsan iki sınav sonra inşallah mezun olabilirsin..

sanırım mezuniyet şartları uygun degil şuan 108 kredim var ortak kredim 61 ama mezun olabilirmiyim bilmiyorum

Zeynep,
Full krediye yakın bir skor çekebilirsen mezun olabilirsin inşallah..

Arkadaşlar,Açık Lise forumcuları....:)
Hepinizin bayramını kutluyorum.. Sevgi ve dua ile...

ee hocamm madem bu durumdann afdann yaralnacaksaa din kültür dersindenn ne yapmasıı gerekirr söylermisnizzzz? hemen gidipp açık liseyemii k kayd olsunnnnn

ben acık ogretimde okuyorum ve suan 158 kredim var.ocak ayında yapılacak olan sınavlarla birlikte bir aksilik olmazsa 188 kredim olacak. fakat mezun olmak icin 192 kredi gerek.simdi oss 2 sınav haline getirildi ilk sınav nısan ayında ve ben bu eksik kredi ile sınava girebilirmiyim?.2 sınava kadar tum eksikleri tamamlayıp mezun olabiliyorum bir sıkıntım kalmıyor. oss sınavına girebilmek icin en az kac kredimiz olması gerekiyor.? mezun olabilecek pozisyondayım

suanki kredim==>158
eksik kredi ==>34 / ocaktaki sınavlar +30 ==>188 kredi.

Okul / Alan - Bölüm:AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / TÜRKÇE MATEMATİK
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 8 AOL'de Okuduğu Dönem : 2
Toplam Kredi : 158 Alan Kredi : 40

oss 2. sınavına kadar mezun olabiliyorum. aksilikler olmassa

kesin bi cevap alabilirmiyim acaba

arkdaşımm 192 aldındiyeee hemn mezunn omazsınkii tümm dersleri bitiridinmii hepsinden muafmısınnn

İPek Hocam öncelikle hayırlı Bayramlar.. Hocam ben 1 yıl yüz yüze eğitime gittim. 4 yıllık sistemdeyim.Yüz yüze eğitim 4 yılmı sürüyor? Şimdiden Teşekkür. ederim

merhaba,oğlum lisede 8 dönem okudu bu yıl aöl de sosyal bilimlere kayıt yaptıracağız.ders seçimini nasıl yapmalıyız hangi dersleri seçmesi gerekiyor ilk etapta.nasıl bir yol izlememiz gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba ben İstanbulda oturuyorum kredimi tamamladım geçen ek sınavda ama 5 tane derse girmem gerekiyor mezun olmam için..Ankara'da bi ek sınav yapılacakmış ben bu sınava katılabiliyor muyum 2072605710 öğrenci numaram ilgilenirseniz çok sevinirim

Beyazgeceler,
Sizin kuzeniniz Açık İlköğretim'de mi okuyor,8.sınıfta mı? Öğrenim durumu hakkında biraz daha açıklayıcı ve net bilgi verirsen ya da öğrenci numarasını verirsen cevap verebilirim....

Bykorbes,
Sizin önünüzde daha Ocak ve Mayıs sınavları var,yani 30+30=60 kredi daha alma imkanınız var,bu iki sınava girer ve başarılı olursanız üniversite sınavında da başarılı olursanız seneye üniversite hayal olmaz inşallah,kaygılanmanıza gerek yok...

Güvenbayrak,
Teşekkür ederim sizin de bayramınız mübarek olsun... Yüzyüze eğitimin süresi meslek lisesine,bölüme,öğrenci ve öğretmen sayısına,haftalık ders saatlerine ve müfredatlara göre her ilde farklılık gösterebilir,ancak Mersin'de genelde 3 yıl sürmektedir,bunu en iyi okulunuz bilir,oraya sormalısınız...

Mancer,
Kayıttan sonra size öğrencinin şifresini,internet adresini ve ders seçiminin nasıl yapıldığını anlatan bir kağıt verecekler ve kayıt bürosu size gerekenleri anlatacaktır,ayrıca www.aol.meb.gov.tr adresinden de gereken bilgileri edinebilirsiniz,Açık Lise'ye yeni kayıt olan öğrencilerin ders seçimleri Kasım ayında yapılacak o zaman da yine bana bilemediklerinizi burdan danışabilirsiniz...

Gamze,
Ankara'da yapılacak olan 27 Eylül eksınavına sen girebilirsin, senin durumuna baktım, kredilerini tamamlamışsın ancak ortak derslerin mevcut,onları verirsen mezun olabilirsin,ek sınav başvuruları 24 Eylül Perşembe günü mesai bitimine kadar sürecek,kaydını bürondan yaptırabilirsin...

Hocam bide benim soyadım değişti geçen ek sınav kayıtlarında büroya gittiğimde soyadını değiştirdikleri bölüm etkin halde değilmiş ek sınava yeni kimliğimle girdim yani yeni soy adımın yazıldığı kimlikle cevap kağıdında falan eski soy adım yazıyodu yine öyle olursa nasıl düzelttiricem çünkü mezun olursam ek sınavda diplomam eski soy ismimle verilecek o soy ismini de kullanmam yasa dışı doğal olarak ,ne yapmam lazım?

İPEKEZGİ

universiteyi kazanmak sorun degil. benım amacım öss sınavına girebilmek cunku ilk sınav nısan ayında... mayıstaki aol sınavlarına girmeden ben 4 eksik kredi ile öss ye girebilirmiyim? yeni sisteme gore öss nın ilk sınavı sanırım YGS nisan ayında olacak.

Gamze,
Ek sınav kaydı esnasında soyadı değişikliğini kayıt görevlisine bildirirsen değiştirecektir,dekontları vermeden önce hatırlatırsan sorun olmaz...

Mancer,
Rica ederim.... :)

Bykorbes,
Lise son sınıfta okuyanlar da mezun olmadan her sene üniversite sınavına giriyorlar,tarihler önemli değil,kredin baraja yakın olursa sınava girersin sorun olmaz merak etme...

İPEKEZGİ;

Yemin ediyorum oyle rahatladımkı ALLAH razı olsun. simdi yapmam gereken dershaneye yazılıp adam akıllı ders calısmak... gec oldu ama aklım basıma geldi. cok tskr ederim ALLAH razı olsun

aol sitesine girdiğimizde ders listeleri görülüyor.ders notlarıda ayrı bir yerde var
1. dönem seçeceğimiz dersler mesala belli. kitap içerikleride verilmiş.oradan seçme ihtimali olacak olan derslerin kitap içeriklerini indirsek ve çalışmaya başlasak.alacağımız kitaplarda aynı içeriğemi sahip olacak?
birde derserin yanında yazan rakamların anlamı onların dönemlerimi?
biyoloji1,biyoloji2,biyoloji3......................

merhabalar siteye yeni katıldım çok güzel bi yer. sorum şu ben lise 1 sonunda okulu bıraktım daha sonra açık liseye başladım şimdi düz lisede 1 yıl okuma hakkım var tekrar açık liseden tasdiknamemi alıp düz liseye başlayabilirmiyim acba cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler....

Merhaba hocam ,öncelikle bu yardımlarınız için ne desem az olur Allah razı olsun.
OKUL DURUMU:
4 yıllık / Alanım:Yabancı Dil

GENEL DURUM:
Toplam dönem:4 /AOL da okuduğu dönem:4 /Toplam kredi:89/Alan kredi:5

Başarılı dersler:
DİN KÜLT. VE AHLAK BİLGİSİ -1ORTAKTARİH - 1ORTAKYABANCI DİL - 1ORTAKDİL VE ANLATIM 1ORTAKTÜRK EDEBİYATI 1ORTAKFİZİK - 1ORTAKKİMYA - 1ORTAKMANTIK - 1SEÇMELİSANAT TARİHİ - 1SEÇMELİSAĞLIK BİLGİSİ - 1ORTAKDİN KÜLT. VE AHLAK BİLGİSİ -2ORTAKCOGRAFYA - 2ORTAKYABANCI DİL - 2ORTAKTURİZM - 2SEÇMELİ2.YABANCI DİL - 2SEÇMELİDİL VE ANLATIM 2ORTAKBİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2SEÇMELİEKONOMİ - 2SEÇMELİİŞ GÜVENLİĞİ - 2SEÇMELİSAĞLIK BİLGİSİ - 2ORTAKSOSYOLOJİ - 1SEÇMELİSOSYOLOJİ - 2SEÇMELİTURİZM - 1SEÇMELİ2.YABANCI DİL - 1SEÇMELİ2.YABANCI DİL - 3SEÇMELİDİL VE ANLATIM 3ALANTÜRK EDEBİYATI 2ORTAKDEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI 1SEÇMELİEKONOMİ - 1SEÇMELİMİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ - 1ORTAKİŞ GÜVENLİĞİ - 1SEÇMELİİŞLETME - 1SEÇMELİDİN KÜLT. VE AHLAK BİLGİSİ -3ORTAKDİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 4ORTAKTARİH 3ORTAKTARİH 4ORTAKCOGRAFYA - 1ORTAKCOĞRAFYA 3ORTAKCOĞRAFYA 4ORTAKBİYOLOJİ - 2ORTAKMİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ - 2ORTAK
Toplam başarılı dersler kredi toplamı:89

Başarısız dersler:
COGRAFYA - 1ORTAKMATEMATİK - 1ORTAKBİYOLOJİ - 1ORTAKTARİH - 2ORTAKBİYOLOJİ - 2ORTAKMANTIK - 2SEÇMELİGİRİŞİMCİLİK-1SEÇMELİTARİH - 2ORTAKMATEMATİK - 1ORTAKTÜRK EDEBİYATI 3ORTAKFİZİK - 2ORTAKKİMYA - 2ORTAKBİYOLOJİ - 1ORTAK
Toplam başarısız dersler kredi toplamı:30

Değerli hocam şu anda 2 dönem sınavlarım bunlar ve önümde 2009-1 dönem sınavlarım olacak.Kafam çok karışık.Yukarda genelde rahat alabileceğim derslerin sınavlarını seçtim-bazı derslerede giremedim.Mezuniyet olma şartlarına göre;

4 YILLIK SİSTEMDE OKUYANLAR;
  • Toplam kazanılan kredinin 192 veya üzeri olması,
  • Alan kredisinin 80 veya üzeri olması,
  • Alan derslerinin tamamından sınava girilmiş olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması,
  • Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden mutlaka 80 kredi toplaması,
  • Lise ara sınıflarından gelerek Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrencilerin,Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması ve toplam dönemlerinin en az 8 olması gerekir.
deniyor.Benim şu anda alan kredim sadece "5" alanım yabancı dil ve 2 yabancı (ing-alm.) dil seçimi yapmıştım , bu kredi seviyesine nasıl ulaşabilirim ki? Nasıl ders seçmem gerekiyor ki(2009-1 dönemi) doğru bir yolda ilerlemiş olayım.Sizden çok şey mi istedim bilemiyorum ama inanın aklım çok karıştı ve mezun olmayı çok istiyorum.Teşekkür eder iyi günler dilerim.

Melek hanım,oğlumun okuldan kaç kredi aldığını henüz bilmiyorum.

Eğer aldığı krediler ile bu yıl gireceği sınavlarda alacağı kredilerde yeterli olursa üni sınavına girebilir mi?

Tabi bir yılda ortak zorunlu ve alan derslerini normal şartlarda bitirebilir mi?
Ek sınav hakları da verilirse de mükemmel olur.

Sınavlar bildiğiniz gibi
16 - 17 Ocak 2010
15 - 16 Mayıs 2010
07- 08 Ağustos 2010

(Ben oğlanı kayıt ettirdim sınavlardan tam kredi aldırdım,mezun ettim sınavlara bile girdirdim değil mi :D )

Kusura bakmayın çok merak ediyorumda olabilir mi acaba diye kendimce
fikirler yürütüp kafamı rahat ettirmeye çalışıyorum:confused:
Yardımlarınız için çok sağolun...

ya ben lise biri okudum sınıfta kaldım devam etmedim.şimdi lise diplomasını nasıl alabilirim.38 yaşındayım.geç sayılmazmı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt