Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hocam ben yazdımmmm ama sizin içinn bidaha yazayımmm şimdi ben açık lise yeye bu dönem kayıt yenilemeyecemm yurt dışına gittiğim içinn acaba diyorumkii yenilmedim diyelim bir 3 sne sonra tüm kredilerimm 0 sıfıramı düşecekkk baştan mı başlaycamm yoksa öyle donacakmııı

hocam biraz önce çağrı merkezini aradım 3 yıllıklar da 8 dönem şartına kavuşmuş yani krediyi 5 dönemde de versek o 3 dönemde de ders seçip sınavlara girecekmiş adalet mi bu yaaa o zaman krediyi 192 deil 240 yapsınlar matematiksel olarak 0 dan başlayan 7 dönem sonunda 192 yi buluyor geri kalan dönemlerin kayıt paralarını verelim versinler diplomayı :(:(:( (7 dönem daha okucam 30 kredi yerine 16 kredik ders seçeyim boşa 30 kredilik ders seçmeyeyim ben )

merhaba ben 1999 - 2000 yılında imam hatip lisesinden mezun oldum açıköğretim önlisans okumak istiyorum hangi bölümleri seçmeliyim başvuruyu nasıl yapmalıyım tşkler...

Melek hanım,Oğlum lise biri okudu, lise 2 yi 2 defa okudu ve lise 3 de yine kaldı.yani liseye 4 yıl gitti bitiremedi.Lise dörde geçemedi.
Sanırım aöl de buna 8 dönem deniliyor.
Okuldan 80-90 kredi gelebilir mi acaba:confused:

Geçen hafta da kayıt yaptırdık.Tasdiknamesinde mezun olduğu okul bölümü boştu oradaki görevli bunun ilerde mezun olurken sorun çıkartabileceğini söyledi.İlköğretim okulundan mezun olduğu okulun adı da gerekli mi?
Tasdiknameyi veren lisenin adı vardı onda sorun yok yani.
Bir eksiklik varsa Ankaradan geri dönmesinden endişe ediyorum:(

Aöl'nin sitesinde ortak dersler bölümünde (12. sınıf) 7.ve 8. dönemin ortak derslerinde sadece Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi var.7.ve8.dönemdekilerin ortak dersi yalnız bu mu?:confused:

Cevabınız için teşekkür ederim...

arkadaşlar ben aöl kayıt oldum yeni sosyal bilimler şimdi ben 10 15 güne kadar gidip ders secip kitapları alcağım kayıt yenileme filan bişey anlamadım bide kayıt olduktan kitapları aldıktan sonra benim başka yapcağım bişey varmı? lütfen yardımcı olun hiç birşey bilmiyorum şimdiden tşkk:D

mrblr hocam öğrenmek istediğim, ana sınıfı öğretmeni, sınıf öğretmeni ve yabancı dil öğretmeni olmak isteyen aday öss 1. aşama sınavında hangi testlerden sınava girecek??? alanı yabancı dil olan aday matemetik ,fizik, kimya, biyoloji, geometri gibi derslerden soru çözmek zorundamı????:confused::confused::confused:

----------

birde, aöl öss başvuru şartlarında sizce 3. sınavda göz önünde bulundurulur mu? yoksa sadece ilk iki sınavmı hesaplanır yani 16_17 ocak sınavı ve 15_16 mayıs sınavı????
tahmini cevabınızı bekliyorum...
cevaplamanızı bekliyorum hocam saygılar

mrb

mrb hocam ben 4 yillik sistemde okuyordum lise ikiyi bitirdim uc ve dort kaldi bazi nedenlerden dolayi okyamadim simdi uc y aradan sonra yeniden acik ogretimden lsei tamamlamak istiyorum benim sorum iki yilda liseyi tamamlayabilirmiyim yani iki yil oudum icin bunu soruyorum ucle dort kaldigi icn iki yilda bitimr sansim varmi lutfen yardimci olun arkadaslar bilgisi olan herkestende vevap bekliorum lutfen yardimci olun tsk

öncelikle herkeze meraba,sayın hocam soruma cevap verirseniz çok sevinicem,
ben aölede 3 yıllık sistemde okuyorum,şu an toplamda 8 aölede 2 dönem okudum,toplam kredim 72,öss ye girmem için ocakta ve mayısta gireceim 40ar kredilik ik sınavdan alacaım kredilerle össye girmeyi planlıyordum ve buna dayanarak dershaneye kayıt oldum tam olarak hazırlanmaya başladım fakat mebin sitesinde gördüğüm duyuruya göre şu an 3 yılık sitemde okuyan öğrenciler 4 yıllık sisteme geçirilicekmiş,yani benim bu yıl össye girme şansım kalmadımı???en yakın zamanda cevap vermeniz dileğiyle,saygılar...

bennas;

Bennas, tabiki bitirebilirsin yaşın 17'nin üstünde ise senede 3 kez sınava girersin 2yılda eder 6 dönem, daha önce lisede okuduğun dönemlerde buna eklenir mezuniyet şartları :
  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
  • Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
  • Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
  • Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir.
şayet bu dönem kayıt yaptırmadıysan yeni kayıt için sanırım 8 şubatı beklemen gerekecek başarılar:)

ben aölede 3 yıllık sistemde okuyorum,şu an toplamda 8 aölede 2 dönem okudum,toplam kredim 72,öss ye girmem için ocakta ve mayısta gireceim 40ar kredilik ik sınavdan alacaım kredilerle össye girmeyi planlıyordum ve buna dayanarak dershaneye kayıt oldum tam olarak hazırlanmaya başladım fakat mebin sitesinde gördüğüm duyuruya göre şu an 3 yılık sitemde okuyan öğrenciler 4 yıllık sisteme geçirilicekmiş,yani benim bu yıl össye girme şansım kalmadımı???en yakın zamanda cevap vermeniz dileğiyle,saygılar...
hocam nerelerdesiniz cevabınızı bekliyorum,arkadaşlar başka benim gibi aynı durumda olan varmı,yokmu bir çıkış yolu????

cok tsk ederim hocam

hocam yine ben kafama bisey takildi ben genel liseden alan dersinden geldim esit agirliktim ama sozel okumak istiorum soruma gelince acik ogretime baslayinca direk alan derslerinden devam edebilrimiyim lise uc ve dort te yani bide sozel bolumde hangi dersler var acik lisede .Teşekkürler ederim

Bennas, açık lise tüm alan derslerini burdan görebilirsin:

http://www.aol.meb.gov.tr/upload/genel/4_yil_genel_kultur_dersleri.doc

http://www.aol.meb.gov.tr/upload/genel/4_yil_sosyal_bilimler_dersleri.doc

http://www.aol.meb.gov.tr/upload/genel/4_yil_fen_bilimleri_dersleri.doc

http://www.aol.meb.gov.tr/upload/genel/4_yil_turkce_matematik_dersleri.doc

http://www.aol.meb.gov.tr/upload/genel/4_yil_yabanci_dil_dersleri.doc

bu arada,ben buradaki soruları yanıtlayan hoca değilim:( bende senin gibi melek hocamıza sorular yönelten bir öğrenciyim:D, melek hocamız yani (İPEKEZGİ) işlerinin yoğunluğundan dolayı birkaçgün sorularımızı cevaplayamayacağını belirtti, ben sadece sana yardımcı olmak amaçlı bildiğim kadarı ile cevaplamaya çalıştım, sorunun kesin cevabı için burayı takip etmeye devam etmelisin hoşçakal:)

oylemii cok tsk ederim arkadasim baktim alan derslerine ama sorum tam olarak su simdi ben alan derslerini okuyabilirmiyim sadece sosyal bolum demis orda baslasam acik liseye direk olarak alanimdaki derslerden girebilirmiyim daha oncede belirtmistim genel lisedenayrilmistim bolumum esit agirlikti simdi girsem acaba direk alan derslerinden mi sinava tabi tutulucam yoksa butun derslerdenmi papagan gb ayni seyleri tekrarliyorum kusura bakmayin bilgim olmadi icin soruyorum

paradox60;

çok şükürr seninn durumuna düşmemişimmm uyyyyy yazikkk oldiiii o paralaraaa ama allahtannn dileğimm işşşalalh hemen mezun oluveririsnn dersane masrafları buşuna gitmesiinn:cool::cool::cool:

hocam bu konuyla ılgılı verebılcek bı cevabınız yokmu ya bıran once bana bılgı verırsenız cok ıyı olucak :(

----------

paradox60 isimli üyeden alıntı:
ben aölede 3 yıllık sistemde okuyorum,şu an toplamda 8 aölede 2 dönem okudum,toplam kredim 72,öss ye girmem için ocakta ve mayısta gireceim 40ar kredilik ik sınavdan alacaım kredilerle össye girmeyi planlıyordum ve buna dayanarak dershaneye kayıt oldum tam olarak hazırlanmaya başladım fakat mebin sitesinde gördüğüm duyuruya göre şu an 3 yılık sitemde okuyan
öğrenciler 4 yıllık sisteme geçirilicekmiş,yani benim bu yıl össye girme şansım kalmadımı???en yakın zamanda cevap vermeniz dileğiyle,saygılar.hocam bana cok acıl bı cvp yazıp bılgı verırsenız copk sevınırım

petek gül : ,
(Bennas, tabiki bitirebilirsin yaşın 17'nin üstünde ise senede 3 kez sınava girersin 2yılda eder 6 dönem, daha önce lisede okuduğun dönemlerde buna eklenir)

Toplam Dönemi:5AOL'de Okuduğu Dönem:1bu yazıyor internette öğrenci girişinde , bu toplam dönem dediği lise de okudugum dönemlerde mi eklenmiş yani benim toplam 5 dönemim mi var kredim 74 alan 17 kredi 4 sınava girip 30 kredi full çekersem 194 kredi yapıyor ama aol de okuduğum dönem toplamda 5 eder 8 dönem şartı varsa ben 3 dönem daha mı sınavlara gircem acil cvb lütfen!!!

beyazgeceler snn bi bilgin var mı ? şimdi toplam dönem 5 aol de toplam dönem 1 kredi 74 alan 17 şimdi her sınav 30 kredi ise 4 sınava girip full çekersem 194 kredim oluyor şimdi ozaman toplam dönem 9 aol de 5 oluyor mezuniyet için 8 dönem şartı var ben mezun olamam mı

----------

paradox maalesef öss ye girme şansın yok parana yazık olmuş senin 194+80 toplamda 8 dönem de bitirebilirsin açık öğretimi meb in bize kazığı bu saolsunlar insanı sogutuyorlarr

herkese selamlar ....
sorum şu :
ben geçen sene lise 3. sınıfta kaldım ve bu sene açık öğretimden devam etmek istedim.bundaki amacım 2 seneyi bir senede geçebilme sansımın olması... ama merak ettigim mezun olma kredisi 192 falan deniyor ama ben lise 3 ten girdigim için 192 krediyi toplamam mı gerekicek yoksa okuldaki derslerimden mi kredi alıcam bu krediyi nasıl öğrenebilirim? bunları merak ediyorum yani en kısa sürede nasıl mezun olabilirim. 2010 öss ye girme sansım var mı ? ..
yardımcı olursanız simdiden cok tesekkürler

Benim Sorum Şu:Mesleki açık lise öğrencileri staj yapıyormu ? yapıyorsa bunun bir dönemi var mı ? Cevap verirseniz sevinirim

Toplam Dönemi:5AOL'de Okuduğu Dönem:1bu yazıyor internette öğrenci girişinde , bu toplam dönem dediği lise de okudugum dönemlerde mi eklenmiş yani benim toplam 5 dönemim mi var kredim 74 alan 17 kredi 4 sınava girip 30 kredi full çekersem 194 kredi yapıyor ama aol de okuduğum dönem toplamda 5 eder 8 dönem şartı varsa ben 3 dönem daha mı sınavlara gircem acil cvb lütfen!!!

HASAN: evet toplam dönemin 5, kalan 3 dönemde kredilerini ve mezuniyet şartlarını tamamlarsan mezun olursun başarılar:)

mehmet_17;

arkadaşımm 192 derkenn 192 de mezun olmuyorrr alan ve ortakk derslerinden hepsine girip muaf olman lazımm yanii sana verilen tüm derslere girmen lazımm anlıyonmuu zaten tümm derslerden geçtiğindeee 192 den fazla kredinn olcakkk meseella bir ortakk derste sınva girdinn 3 defaa 3 sündede başaramadınn o dersten muaf oluyonn alan dersi derkenn ondan bir defa giridn başaraamdınn bu sfer muaf oluyonn sonra baktın mezuniyet şartlarını taşıyonn tüm derslerde girmişsinn ama başaramadığın dersler var kredin eksikk bu sefer seçmeli derse giriyonnn umarımm anllatabildimmmmm:confused:

tam anlayamadım dostum.... özel görüsebilme imkanımız var mı msn fln??

mrb ipekezgihanm benim sorum lise 1.normal lisede okudum 3tane dersten sorumlu geçtim matemetik fizik coğrafya.şimdi açık liseye kayıt yaptırdım sosyal bilimler bölümüne ben şimdi 2.sınıftanmı başlıcam ortak derlerden sorumlu dersleriseçicekmiyim?ortak derslerden kaçtane seçilmesigerekiyo cevaplarsanız sevinirim

arkadaşımm kara senin sne hangi dersi seçeksen seççç sonuçta sana verilen derselerinn hepsine girceksinn

mehmet_17;

Ben lise 1.sınıfta sınıfta kaldım ve tekrar okudum sınıfımı geçtim.Lise 2.sınıfta tekrar kaldım ve okuldan tastiknamem ile ayrılmak zorunda kaldım.Artık ne yazık ki açık liseye kayıt oldum lise 3ten devam edebileceğimi söylediler.Kayıt esnasında bana bir öğrenci giriş numarası ve şifre verdiler üzerinden iki haftaya yakın bir süre geçmesine rağmen hala ders seçimi yapamıyorum sanırım aktif hale gelmedim.Ayrıca adres bilgilerimde de yanlışlık var.Ben bir an önce kitaplarımı alıp çalışmaya başlamak istiyorum.Ne yapmam gerekiyor?Lise 3. sınıftayım şimdi yeni bir sistem gelmiş 3yıllık sistemdekiler 4 yıllığa geçmek zorundaymış.Şimdi ben liseyi 2 yıl mı okumak zorundayım yoksa kredilerimi bir an önce tamamlayıp mezun olup bu yıl ki öss sınavına girebilirmiyim?Lütfen bana yardım edin...:confused:

petekgül bilgi için çok teşekkürler
mehmet _ 17 kayıt tan sonra 30 gün sonra seçiyorsun dersleri en azından ben 1 ay bekledim ders seçimi için adres bilgilerini halk eğitim e gidip düzeltebilirsiniz ya da internetten öğrenci girişi bilgi düzenlemeden düzeltmelerini yapabilirsin bende 3 yıllığım senin gibi 192+80 alan kredisini toplaman lazım + ortak ve alan derslerinden geçmen lazım yada muaf olman lazım mezuniyet için anladığım kadarıyla ilk defa kayıt yaptırmışsın açıköğretime internette öğrenci girişinden kredi bilgilerine bak orda yazar kaç kredin oldugunu

alan+ortak+seçmeli =192
ortak +seçmeli =112
alan=80
alan kredisi 80 olacak yani 80+112=192

toplam 192 krediyle mezun olunuyor.

192+80 değil...

Merhabalar öncelikle fazla zaman kaybetmeden sizden ögrenmek istiyorum bana yardımcı olursanız çok ama çok sevincem :confused:

Ben Açık liseye kayıt yaptırdıktan sonra sınavlara girmedim ve ondan sonraki senede kayıdımı yenilemedigim için silik oldum.Ama şimdi MESLEKİ AÇIK LİSEYE GEÇİŞİMİ YAPTIM.Yanlız benim çalışma saatlerim'e uygun degil.Ben bu şekilde tahmn etmemişdim şuan çaresiz kaldım ve bitirmem lazım bu liseyi.Düz Açık Liseden de bitiremem diye korkuyorum zaman ayıramam o yüzden yüz yüze egtiim görmek istiyorum.Ankara da yaşıyorum.Acaba hafta sonları ders alma imkanım yok mu Ankara da öyle bir okul yok mu ne yapmam lazım yardım edin lütfen :( :(

Tiyatro,
Her ilde açıköğretimle ilgili uyglamalarda ufak farklılıklar olabilir,öncelikle bürona danışmanı sana öneririm ancak ben sana iki alternatif öneriyorum: birincisi büronla konuşarak senin bölümün mesleki açıköğretimde başka hangi okullarda varsa ve orda da kontenjan varsa senin bölümünü ve okul türünü değiştirmeden sadece okul yerini değiştirmeleri,ikincisi de madem eğitimlere devam edemeyeceksin meslekten genel liseye geçiş şartlarına durumun uyuyorsa büronla konuşarak ve bürona dilekçe vererek genel liseye geçişinin uyarlanmasını istemendir....

Gökçe,
Açık Lisede ders geçme ve kredi sistemi uygulanmaktadır yani bizde sınıf geçme sistemi yoktur,sen kaldığın yerden devam edersin,başardığın dersler krediye çevrilir..Bunu en iyi okul bilir,okula sormalısınız.

Güvenbayrak,
Meslek branşına, okulun ve bağlı bulunduğu ilin şartlarına göre staj olup olmaması görecelik gösterebilir ancak genellikle stajlar son sene veya dönemlerde uygulanır...

Mehmet17,
Tasdiknameniz incelenecek ve başarılı olduğunuz dersler krediye çevrilecek,kaldığınız yerden devam edersiniz,ÖSSye girip girmeyeceğiniz şimdiden belli olmaz,bunu ilk sınavınızdan sonra büronuzla beraber değerlendirirsiniz...

Paradox60,
Öncelikle size bu konuda tahminlerime,bilgi ve de tecrübelerime dayanarak bilgi verdiğimi unutmamanızı istiyorum..Siz 2010 ÖSS'ye giremezsiniz,çünkü 30'ar krediden üç tane sınava gireceksiniz ful kredi çekseniz bile toplam kredi barajını aşamazsınız,ama ek sınavlarla (tabi eğer ek sınavlar seneye düzenlenirse) tamamlayabilirseniz o da çok küçük bir ihtimal ama yine de şimdiden üniversite sınavına hazırlık yapmalısınız...

Beyazgeceler,
Açık Liseye ara verince sistemde kaydınız silik duruma düşer ancak bu silindiği anlamına gelmez,yurtdışından gelince kaldığın yerden devam edebilirsin...

Haticekübra,
Mesleki Açık Lise çocuk gelişimi bölümününden diploması olanlar Halk Eğitim Merkezinin,Belediyenin veya Milli Eğitim müdürlüğünün açtığı ve de bu branşa paralel olan bir takım kurs ve seminerlere katılarak sertifika veya belgeler alarak,işkura da kayıt yaptırarak özel sektörde iş bulabiliyorlar..Bu yıl Mersin'de biz en çok Çocuk gelişimi bölümüne kayıt yaptık ancak Kamuda bu branşta iş bulabilmeniz için üniversite veya kpssyi de değerlendirmeye almanız gerekir...

Bennas,
Biraz çalışırsan sınavlarda başarılı olursan 2 yılda çok rahat bitirirsin,zaten ilköğretim diplomasıyla Açık Liseye sıfırdan başlayanlar bile 2,5 yılda bitirebilecekler... Yani sistem hızlandırıldı,kolaylaştırıldı artık iş bize değil size düşüyor...

Mancer,
Tahminimce çocuğunuzun en az 80-90 kredisi olacaktır,bu Kasım'da belli olur,acele etmeyin,sistemde ön kayıt öğrencisi olarak görünüyor aktif duruma geçince değerlendiririz ancak tasdiknamesinde mezun olduğu ortaokulun adının yazması şart,bu büyük ihtimal sorun olacaktır,yazmıyorsa kaydınız geri dönebilir,size tavsiyem kayıt işlemlerinizde gecikmeler yaşamak istemiyorsanız bunu ayrıldığı okulla görüşerek o belgeyi yeniden düzenlettirin ve büronuza ya da Açık Öğretim Lisesi'ne (Ankara'ya) teslim ediniz...

ek yerleştirmelerde engelli kontenjanından faydalanabiliyormuyuz

hocam mrb ben alanımı yabancı dil olarak değiştirdim bu durumda toplam kredim 81 alan kredim 54 olası bir ek sınavla hem alan hemde toplam puanımı tamamlıyorum ancak girmem gereken zorunlu derslerim kalıyor sizden ricam durumuma bakıp yabancı dil alanı ve sosyal bilimler alanında öss ye girme şansım nedir??? tabii dediğim gibi olası bir ek sınav yapılırsa size özelden öğrenci numaramı ve şifremi yazıyorum kontrol edip bilgi verirseniz çok sevinirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt