Tiyatro,
Her ilde açıköğretimle ilgili uyglamalarda ufak farklılıklar olabilir,öncelikle bürona danışmanı sana öneririm ancak ben sana iki alternatif öneriyorum: birincisi büronla konuşarak senin bölümün mesleki açıköğretimde başka hangi okullarda varsa ve orda da kontenjan varsa senin bölümünü ve okul türünü değiştirmeden sadece okul yerini değiştirmeleri,ikincisi de madem eğitimlere devam edemeyeceksin meslekten genel liseye geçiş şartlarına durumun uyuyorsa büronla konuşarak ve bürona dilekçe vererek genel liseye geçişinin uyarlanmasını istemendir....
Gökçe,
Açık Lisede ders geçme ve kredi sistemi uygulanmaktadır yani bizde sınıf geçme sistemi yoktur,sen kaldığın yerden devam edersin,başardığın dersler krediye çevrilir..Bunu en iyi okul bilir,okula sormalısınız.
Güvenbayrak,
Meslek branşına, okulun ve bağlı bulunduğu ilin şartlarına göre staj olup olmaması görecelik gösterebilir ancak genellikle stajlar son sene veya dönemlerde uygulanır...
Mehmet17,
Tasdiknameniz incelenecek ve başarılı olduğunuz dersler krediye çevrilecek,kaldığınız yerden devam edersiniz,ÖSSye girip girmeyeceğiniz şimdiden belli olmaz,bunu ilk sınavınızdan sonra büronuzla beraber değerlendirirsiniz...
Paradox60,
Öncelikle size bu konuda tahminlerime,bilgi ve de tecrübelerime dayanarak bilgi verdiğimi unutmamanızı istiyorum..Siz 2010 ÖSS'ye giremezsiniz,çünkü 30'ar krediden üç tane sınava gireceksiniz ful kredi çekseniz bile toplam kredi barajını aşamazsınız,ama ek sınavlarla (tabi eğer ek sınavlar seneye düzenlenirse) tamamlayabilirseniz o da çok küçük bir ihtimal ama yine de şimdiden üniversite sınavına hazırlık yapmalısınız...
Beyazgeceler,
Açık Liseye ara verince sistemde kaydınız silik duruma düşer ancak bu silindiği anlamına gelmez,yurtdışından gelince kaldığın yerden devam edebilirsin...
Haticekübra,
Mesleki Açık Lise çocuk gelişimi bölümününden diploması olanlar Halk Eğitim Merkezinin,Belediyenin veya Milli Eğitim müdürlüğünün açtığı ve de bu branşa paralel olan bir takım kurs ve seminerlere katılarak sertifika veya belgeler alarak,işkura da kayıt yaptırarak özel sektörde iş bulabiliyorlar..Bu yıl Mersin'de biz en çok Çocuk gelişimi bölümüne kayıt yaptık ancak Kamuda bu branşta iş bulabilmeniz için üniversite veya kpssyi de değerlendirmeye almanız gerekir...
Bennas,
Biraz çalışırsan sınavlarda başarılı olursan 2 yılda çok rahat bitirirsin,zaten ilköğretim diplomasıyla Açık Liseye sıfırdan başlayanlar bile 2,5 yılda bitirebilecekler... Yani sistem hızlandırıldı,kolaylaştırıldı artık iş bize değil size düşüyor...
Mancer,
Tahminimce çocuğunuzun en az 80-90 kredisi olacaktır,bu Kasım'da belli olur,acele etmeyin,sistemde ön kayıt öğrencisi olarak görünüyor aktif duruma geçince değerlendiririz ancak tasdiknamesinde mezun olduğu ortaokulun adının yazması şart,bu büyük ihtimal sorun olacaktır,yazmıyorsa kaydınız geri dönebilir,size tavsiyem kayıt işlemlerinizde gecikmeler yaşamak istemiyorsanız bunu ayrıldığı okulla görüşerek o belgeyi yeniden düzenlettirin ve büronuza ya da Açık Öğretim Lisesi'ne (Ankara'ya) teslim ediniz...