Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hocam affınıza sığınarak bir soru daha sormak istiyorum, genel kültür alanında ortak ders olarak başrdığım ingilizce ile dil ve anlatım dersleri, alanımı yabancı dile çevirdikten sonra alan dersi olarak sayılmadı şimdi tekrar karşıma çıktı, sormak istediğim dil ve anlatım hem sosyal bilimlerin hemde yabancı dilin alan dersi olarak geçiyor şimdi bu dersleri seçsem yani dil ve anatım, daha sonra tekrar alan değiştirmek ister ve sosyal bilimler alanına geçersem ozaman alan dersi olarak sayılırmı yoksa şimdi olduğu gibi yine karşıma çıkarmı??? dediğim gibi daha önce bu dersleri genel kültür alanında ortak ve seçmeli ders olarak başarmıştım ama şimdi bu dersler hem yabancı dilin hemde sosyal bilimlerin alan dersi olarak görülüyor:confused: bukadar karışık sorular sormayı nasıl beceriyorum bilmiyorum:D ama gerçekten cevabınıza çok ihtiyacım var hocam:( Allah kolaylık versin

mehmet_17;

Ben lise 1.sınıfta sınıfta kaldım ve tekrar okudum sınıfımı geçtim.Lise 2.sınıfta tekrar kaldım ve okuldan tastiknamem ile ayrılmak zorunda kaldım.Artık ne yazık ki açık liseye kayıt oldum lise 3ten devam edebileceğimi söylediler.Kayıt esnasında bana bir öğrenci giriş numarası ve şifre verdiler üzerinden iki haftaya yakın bir süre geçmesine rağmen hala ders seçimi yapamıyorum sanırım aktif hale gelmedim.Ayrıca adres bilgilerimde de yanlışlık var.Ben bir an önce kitaplarımı alıp çalışmaya başlamak istiyorum.Ne yapmam gerekiyor?Lise 3. sınıftayım şimdi yeni bir sistem gelmiş 3yıllık sistemdekiler 4 yıllığa geçmek zorundaymış.Şimdi ben liseyi 2 yıl mı okumak zorundayım yoksa kredilerimi bir an önce tamamlayıp mezun olup bu yıl ki öss sınavına girebilirmiyim?Lütfen bana yardım edin...:confused:

tam anlayamadım dostum.... özel görüsebilme imkanımız var mı msn fln??
a-y-l_i-n@hotmail.com

----------

hasan1907;

Evet ilk defa açık liseye kayıt oluyorum bu güne kadar düz lisedeydim.Ben sadece açık liseler için olan bir dersaneye kayıt oldum orda kasım ayında etkin duruma gelebileceğimi söylediler.Ayrıca lise 3ün ve lise 4 ün derslerini bir yıl içerisinde verebiliyormuşuz.Bu yıl sınava da girebileceğimi söylediler.Yine de yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar..Herkese başarılar diliyorum.

ohhhhh rahatladım şimdii ozman ben bankaya boşu boşuna para vermiyeyim değilmiiiii?

mrb hcm, acik o.lisesine kayit yaptiricam duz lise ikiyi bitirdim 4 yillik sistemdeydim alan snifindaydim yani sorum simdi ben kayit yaptirdigim zaman sadece alan derslerinden mi muaf olucam yoksa ortak derslerin hepside alanla birliktemi sinava girecem.

merhaba ipekezgi ablacım

ben açık lise okuyorum 2'inci yılım kaydımı yeniledim..genel kültür bülümündeyim genel kültürde netür meslekler var bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim bölümümü değiştirebilim ne tavsiye ediyorsunuz lütfen yardımcı olun bana eşit ağırlık bölümü varmı merak ediyorum cvp verirseniz minnettar kalırım.:(

Merhaba İpek Hanım;

Ben 2000 senesinde lise 1'i okurken nisan ayında kaza geçirdim ve o seneyi yani lise 1'i son sınavlara giremediğim için öğretmenlerimin kanaat notu ile geçtim.Bugün açık liseye kayıt oldum. Benim sorum;

1-Liseye kaçıncı sınıftan başlıcam ve ne zaman bitecek?

2-Sağlık durumumdan dolayı hergün okula gidemeyeceğim için sadece kitaplarla çalışmanın yeterli olacağını düşünmüyorum internetten online ders dinleme olanağım varmı?

Bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

jon83

izmir güzeli açıkliseyi ben senede bitirdim diplomamı bu ay aldım açıkliseyi bitirmek çok basit sana verecegim taktikle çok rahat biterebilirsin bende 2000 yıllarda lise birden ayrıldım sana tahminim 30 ile 40 kredi arası gelir sana açıkliseyi iyi bilen ve ögrenci olarak bitiren biri olarak genelkültürü tavsiye ediyorum 192+80 ortat kredi topladıgın zaman mezun olucaksın ama şunu unutma genelkültürde 80 ortak krediyi ayrıca toplamıyosun ortak derslerin var kimya fizik ingilizce gibi onları geçtikce her iki tarafa kredi yazılıcak gelelim evden ders çalışmaya bak sana bir link vericem orada açıklisenin 4 tane yapılmış sınavı var soru ve cevap sen onlara çalış yeter tüm sorular onlardan çıkıyor defalarca denedim ve tüm dersleri geçtim
Geçmiş Sınav Soruları açıklise bitirmek çok basit hedefin 162 kredi olsun öss giriceksin össde birşeyler kazanırsanda 1 yada iki tane ek sınav yapılıcak kitapların arkasındaki soru cevapları oku çıkmış sınav soru cevapları oku sınavda görüceksin hepsi aklına gelicek bak açıklisede en fazla 4 alabilirsin istersen 20 soruyu dogru yap istersen 9 tane onun için gözünde büyütme ocaktaki sınavında başarılar

jon83 hayırlı olsun diploman artık 1 çay ısmarlarsın :):) ıslatalım dimi ama walla genel kültür sadece lise diploması için yani üniv. düşünüyorsa tm mf seçsin derim ben bence en büyük taktik yazıdır defter al yaz herşeyi püf noktaları filan ben böyle yaptım 16-17 mayıs ilk sınavlarımdı 12 dersin 11 tanesini verdim cuma kayıt için gideceum halk eğitim e ilk dersim tarih-1 olcak eski çıkan sorulardan 53 tanesine baktım 52 doğrum çıktı :):) 25 olcak yaş ama kısmetse geleceğin tarih öğretmeniyim inşallahhhhhhhhhhhhhhhh

----------

jon bu ders seçme işlemini ben kendimde yapabilirmiyim

jon83

ders seçme en kolay iş belli zamanda sistem acılıcak halk egitim yada ipek hocamızdan ögrenirsin ders seçimi çok basit istedigin derse tıkla iniyor begenmedinmi tekrar bas geri gidiyor ben açıkliseyi en kolay bitirme yöntemini söyledim oda genelkültür diger bölümlerde 192+80 = 272 kredi toplamak gerekir ama genelkültürde öyle degil ortak dersleri geçtikce hem normal krediye hemde ortak krediye yazılıyor unutma 30 kredilik ders seçiyosun ders seçerken ortak alan diye 30 krediyi bölmen lazım öyle yapacagına tek tarafa 30 ver kaç alabilirsen 2 senede açıkliseyi bitirdim benim vermiş oldugum mücadelenin şahidi ipek hocadır gece gündüz ugraştım ankara kadar gittim ama mezunum ve ben kazandım

anladım jon83 :):):) zaten çok iyi çalışmayla rahatlıkla bitirebilinir bu lise yeter ki iyi çalışılsın ama jon biz 3 yıllıklara haksızlık oldu yani ne demeye bizide 192 şartına katıyorsunuz askerde bi tabir vardır benle mi bot bağladın kardeşim ben okurken 3 yıllık tı kayıtım 3 yıllık ama aol saolsun 4 yıllık yaptı 40 krediyi 30 çektiler o zaman kredi 144 te kalsaydı 2 sınav sonra mezundum ama şimdi en az 4 defa gircem sınavlara yani 90 tl fazladan gitcek ama napalım katlanacaz artık 1 kere baş koyduk bu yola dönüş yhok offff offfffff şarkıya bak tek seni hep seni mahşere seveceğim biliyorum biriciğim yolunda öleceğim ahhh ulannn ahhhh :(:(

----------

Merhaba İpek Hanım;

Ben 2000 senesinde lise 1'i okurken nisan ayında kaza geçirdim ve o seneyi yani lise 1'i son sınavlara giremediğim için öğretmenlerimin kanaat notu ile geçtim.Bugün açık liseye kayıt oldum. Benim sorum;

1-Liseye kaçıncı sınıftan başlıcam ve ne zaman bitecek?

2-Sağlık durumumdan dolayı hergün okula gidemeyeceğim için sadece kitaplarla çalışmanın yeterli olacağını düşünmüyorum internetten online ders dinleme olanağım varmı?

Bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

kısa cevap :
1-açık öğretimde lise 1-2-3-4 diye sınıflandırma yhok bitimi sana bağlı sınavlarda full çekersen erken bitirebilirsin şartları 192+80 ve toplam dönemin 8 olması
2-zaten açık öğretim lisesinde halk eğitimden kitapları alıp çalışıyorsun aol nin resmi sitesinde sınava nasıl hazırlanırtım var orda geçmiş sorular tv porgramı ve kitap içerikleri var

jon83

başarılar hasan dilegim bir önce mezun olasın kısa tutuyorum burda sohpet türü şeyler yasak saygılarımla jon83

kredi

muhasebe (3)yıllık bölümünü okuyorum ders seçme hakkım en fazla kaç kredi

hocam ben lise 1de kaldım ve şimdi açık lise sosyal bilimlere kayıt oldum uzun zaman önce ama halen aktif ögrenci olamadım derslerimi secip kitaplarımı alıp bir an önce çalışmak istiyorum bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim cvp bekliyorum bb...

iyi günler ders seçme tarihleri ne zaman acaba ve bana 14 adet kitap verdiler hangilerine çalışmalıyım ve nasıl başarılı olabilirim genel kültür 4 yıllık

offf offfffffffffff

:(yaw bi tek benim konuma cvp yazılmamış be iPeKEzGi abacım:(:(:(:(:(

selam ipek abla bu siteye sırf sizin bilgilerinizden yararlanmak için üye oldum.ben lise 3 ten ayrıldım.yani lise 3 e bir ay gittim daha sonra okuldan ayrıldım.mesleki açık liseye kayıt oldum.sistemdeki sorun yüzünden 1 yıl gidemedim.ertesi yıl genel lise kayıt oldum.acaba ben lise 3 tenmi başlicam.şimdiden teşekkür ederim.

mrb hocam ben bugün lise kaydını yeniledim ders seçme sayfası açılmış şimdi seçim yapabilirmiyim bide fizik-1 fizik-2 gibi dersler var yani hangi dersleri seçmem lazım?

ders seçme sayfası neye göre açılıyor. 1 ay oldu yeni kayıt yaptıralı hala ders seçme sayfası yok, ben yanlış yere bakmıyorumdur heralde??

açık liseye yeni kayıt oldum ünüversite düşünmüyorum hangi bölümü seçmem gerek yardrımcı olur musunuz

mrb melek hnm;nisandaki öss sınavına başvurabilmemiz için kredimiz kaç olması lazım?

nesibe öss yi düşünmüyorsan genel kültür bölümünü seç cankız bence 130 yada 160 kredi şartını koyarlar smr57 ders seçme işlemini internetten öğrenci girişinden yapıyorsun ders seçme ve kayıt işlemleri var ordan ders seçebilirsin smr bazen geç açıyorlar bende bi 40 gün filan beklemiştim esi ders seçme işlemi yapabilirsin hangisini istiyorsan seç derslerini ama bana sorarsan ortak ve alan derslerini yazz derim

----------

ernosto_che ben açık lise okuyorum 2'inci yılım kaydımı yeniledim..genel kültür bülümündeyim genel kültürde netür meslekler var bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim bölümümü değiştirebilim ne tavsiye ediyorsunuz lütfen yardımcı olun bana eşit ağırlık bölümü varmı merak ediyorum cvp verirseniz minnettar kalırım.:(

ernesto genel kültür sadece lise diplomam olsun diyenlerin bölümü ama meslek için tm yada mf yi yada meslek lisesini seç bölümünü değiştirebilirsin

jon naber dostum sana 1 soru soruyum şimdi kayıt yenilioz ya o nasıl gelişiyor gidioz bankaya 40 tl ödüoz dekontu alıoz başka nufüs cüzdanı fotograf ta götürok mu 5 tl de yardım parası :):) kayıt olduktan sonra dersleri hemen seçebiliyormuyuz

jon83

:=sen bunları bilmiyosan ben hiç bilmiyorum kayıt yenileme yaptıgın zaman sana bir kagıt veriyorlar hepsi yazıyor sınavlara 1 kala ders seçiyosun böyle şeyleri basit şeyler arkadaşlar artık çağ devrindeyiz çagrı merkezi halk egitim elinizin altında hizmet için bekliyorlar

yok jon yaw nerden biliyim ben 1 kere girdim sınavlara bu ilk yenilemem acemiyim daha

jon83

ok hasan başarılar sohpet yasak yenisin ilerde ipek hocanın kurallarına alışırsın sende

yok yaw ben aol de yeniyim demek istedim te buraya senden 2 hafta sonra kayıt oldum bea

jon83

lise bitirme çok basit sadece çıkmış sınav sorularına çalış hepsinden geçersin neyse böyle sohpet yazılarıyla forumu doldurmayalım kendine iyi bak başarılar

ben sana soruyorum soru sen muhabbet diin yaw jon o diplomanı çalacam haaa bnm yerimede gir bitir

jon83

tüm forum okusun internet sitesinde açıklisenin çıkmış 4 tane geçmişe ait soru cevapları var sadece biraz ugraş biraz para gider sadece onları sadece okuyun tüm derslerden geçersiniz 2 senede liseyi bitirmiş biri olarak söylüyorum dedigimi yapın bana tşk edersiniz saygılarımla jon83

jon83 sen çevrimiçi olduğun için birşey sormak istiyorum...ben lise 3 ten ayrıldım.yani lise 3 e bir ay gittim daha sonra okuldan ayrıldım.mesleki açık liseye kayıt oldum.sistemdeki sorun yüzünden 1 yıl gidemedim.ertesi yıl genel lise kayıt oldum.acaba ben lise 3 tenmi başlicam. şimdiden tşk. ederim...:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt