Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
açık lise

Merhaba ben 2005-2006 ticaret meslek lisesi 3 yıllık muhasebe bölümü okudum örgüneğitimde,ancak 8 tane falan alttan dersim olduğu için mezun olamadım bu dersler için açık liseyemi kayıt olmam gerekiyor ve kaldığım derslerdenmi sınava giricem yoksa hepsini baştanmı yardımcı olursanız sevinirim...
saygılarımla...

merhabalar benim sorum kayıt yenileme ve yeni kayıt için bir miktar para yatırıp kayıt yenileme ve yeni kayıt yaptırıyoruz ama kitapların arkasında ücretsizdir para ile satılamaz yazıyor bu yatırılan paralar nereye gidiyor merak ediyorum sınav sonuçlarını vb şeyler internetten yayınlanıyor zaten siz bu konuda ne düşünüyorsunuz

Merhaba arkadaşlar.
Meslek Yüksekokulu Dış ticaret bölümünü bitirdim. AÖF 3.sınıftan devam etmek istiyorum ancak iktisat bölümünü mü yoksa işletme bölümünü mü seçsem karar veremedim.
Yardımcı olursanız sevinirim.

slm ben 3 yıllık sisteme göre 77 alan kıredim 212 poplamkıredim vardı 3 dersten muaf olamadığım icin mezun olamadım budönem kayıt yenileyip bu dersleri secip sınavı kazansamda kazanmasamda diplomamı alacaktım ki iki gün önce kayıt yeniledim ders seçmek için siteme girince alan kıredimin sıfırlandğını gördüm önce bağlı olduğum acık öğretim kurumunu aradım kanunun cok yeni olduğu için onlarında bilgisi olmadını örendim ve ankara acıköretim genel müdürlüğünü aradım telefon da derdimi 5 kişiye anlattıktan sonra 6 kişi ye aktardılar ve o bayanada anlattım derdimi cevabı enterasan (YENİDEN 80 KIREDİ ALMALISIN) oldu buda nerden baksanız 5 senemi alacak benim böyle adaletsizlik saçmasapan bi kanun olbilirmi neden benim kıredim sıfırlanıyor eminimki bu adaletsizlige urayan bircok kişi vardır şimdi bizim ne yapmamız gerekiyor bu adaletsiz konu hakkında hocam bana ne tavsiye edersiniz

----------

bizim sorulara cevap nezaman gelir acaba

bence de çok saçmaa benn geçengünn de böyle bir soruu sordumm kayıtt yenilemiyecem bu dönemm dedimm .. eğer yenilememssemmm bi 3 sene tekraa 0 dan başlayacammmıı dedimm odaa hayırr kesinlikle 0 başlammsınn kaldığın yerdenn başlaycann dedii şimdiii sen bunlarııı söyleyincee ben ayvayııı biraz yedimm sankkiiii:(

valla bilmiyorum napacaz 77 kıredinin üzerine devam edeceksin deseler neyse ama kimse böyle bi kelime kullanmıyor nasıl yapacaz bilmiyorum bıraksam bidünya emek harcadım bırakmasan 80 kırediyi cok iyi calışsak bile en az 5 yılda alırız cıkmaza girdi iş

yok arkadşımm sistem değiştii artık lise bitirme en fazla 2.5 sene olduuu çünkküü artıkk herse ne 3 defa sınava girecezz yanii sende 90 kredilikk bir sınava girecenn anladınmı?:)

İpek Abla Öncelikle Merhaba Bi konuda yardımcı olurmusun bana AOL de okuyorum. Kayıt Olalı 2 dönem oldu ilk dönem bi bilgim yoktu okulla ilgili şuan 2 dönemi okuyorum geçtiğimiz sınava giremedim birde alanımı ikinci dönem türkçe matematik e değiştirdim genel kültürdü şimdi benim bi dönem sınava girememem anadolu üni. kazanmamı engellermi puan olarak çok bi fark yaparmı yardımcı olurmusun abla Teşekkür Ederim.

ya bana acil bi yardım bu kayıt yenilemeyi yaptım ders seççem ben ilk sınavda mat-1 den geçemedim ders seçme işleminde mat-1 in yanında muaf yazıyor şimdi ben mat-1 seçecekmiyim yoksa seçmiyecekmiyim acil cevaplarsanız sevinirim lütfenn ders seçip kitap alcam

merhaba
ya benim bi sorum olcakti bu kredi meselesi kafami cok karistirdi 4yillik sistemde mezun olabilmek icin toplam kredi 192 alan kredisinin 80 olmasi gerektigini biliyorum ama bide zorunlu dersler diye bi liste var o derslerin hepsine girmek zorundamiyim? bi hepsine girme zorunlulugu var diyolar bide alan kredin 80 toplam kredin 192 oldugu zaman mezun olabiliyosun diyolar tam anlayamadim :(:(:( zorunlu derslerin hepsine girilcek olsa puan 192yi geciyo ama....

tsk yaaaa bu arada kusura bakmayin soruyu yazcak yeri bulamadimda hehe mecbur böyle yapmak zorunda kaldim :)

hasan1907 eğer mat-1 in karşısında muaf yazıyosa o dersi seçmeyeceksin yani muafsın..ben öyle biliyorum..yardımcı olmak istedim sadece inş. doğrudur...;) yani seçmeyeceksin.. bu arada bölümün ne??????

elif bilgi için teşekkürler bölümüm TM :) dün ders seçimi yaparken kafama 1 şey takıldı tarih-1 ve tarih-2 dersleri yoktu 3-4-5-6 vardı acaba tarih i lisede 2 sene üst üste gördüğüm için mi yok gerçi öyle olsaydı mat-1 i ilk dönem de almamam lazımdı son soru bu ÇÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ 1 dersini seçtim geçmiş sorularda bu dersin soru ve cevapları yok neden acaba ? bide bu öğrenci kimliğini her sene yeniliyoruz mu ? yani bendeki 2008-2009 bu geçerli mi yoksa kimlikte 2009-2010 mu yazması lazım

hasan aslında bende tam bilmiyorum..benimde merak ettiğim birçok soru var ama melek hocamız bu aralar çok yoğun... yanlış bilgi vermek istemem...ama bildiğim bişe olursa yazarım...bu arada bende türkçe-matematik bölümündeyim...:)

----------

beyazgeceler:avatar resmindeki aktör ''clint eastwood'' değilmi....;)

hocam mrb ben alanımı yabancı dil olarak değiştirdim bu durumda toplam kredim 81 alan kredim 54 olası bir ek sınavla hem alan hemde toplam puanımı tamamlıyorum ancak girmem gereken zorunlu derslerim kalıyor sizden ricam durumuma bakıp yabancı dil alanı ve sosyal bilimler alanında öss ye girme şansım nedir??? tabii dediğim gibi olası bir ek sınav yapılırsa size özelden öğrenci numaramı ve şifremi yazıyorum kontrol edip bilgi verirseniz çok sevinirim

neredesiniz hocaaaamm?????

mrb.hocam benim şu an aol de taplam 124 kredim var.toplam dönemim 8. bu seneki sınavlarda basarili olursam ki basarili olurum toplam kredimi toplamiş olacağim.sizce bu sene össye girebilecek miyim ben.bu sınavlarda basarili olursam 184 kredim olmuş olacak yani ek sınavdada bu acıklığı kapatmiş olacaim insallah..2082172144 bu oğrenci numaram sistemden bakip bana bilgi verirseniz çok mutlu olurum.iyi günler...

jon83

bir çok kişinin yazısını okudum hepside sallamış beyazgeceler petek mancer ipek hocanıza halk eğitme meb sorun bakalım açık lisede en erken lise mezunu olma hangi bölüm bence tabiki genel kültürdür genel kültürde 80 ortak kredi toplama zorunluğu var ama ortak kredileri verince her iki tarafada yazılıyor ama türkce matematik ve digerlerinde öyle değil ders seçerken alan ve ortak olmak üzere 30 krediyi bölüyosunuz genel kültürde sadece tek bir tarafa 30 kredi seçiyosunuz lise mezunu olmak isteyenler bu yazımı iyi okusun genel kültür en çabuk lise bitirme bölümüdür 192 kredide mezun oluyosunuz ortak 80 yazan krediyi ayrıca toplama zorunluğu yok her yere sorabilirsiniz ortak dersleri verdikce her iki tarada yazılıyor ders seçerken tek bir tarafada 30 kredilik ders seçiyosunuz ama diger bölümlerde alan ve ortak olmak üzere ikiye bölüyosunuz arkadaşlar karar sizin ben 2 senede açık liseyi bitirdim alanım genelkültürdü kararı siz verin arkadaşlar benle iddalaşmak yerine halk eğitim çağrı merkezi ipek hocanıza sorun bakalım jon83 haklı yoksa sizmi

hasan aslında bende tam bilmiyorum..benimde merak ettiğim birçok soru var ama melek hocamız bu aralar çok yoğun... yanlış bilgi vermek istemem...ama bildiğim bişe olursa yazarım...bu arada bende türkçe-matematik bölümündeyim...:)

----------

beyazgeceler:avatar resmindeki aktör ''clint eastwood'' değilmi....;)

hayırr:D Hugh Laurie dirr... genclikleri benzerr birazz ama senin dediğin adamm şimdi çok yaşlııı:D

----------

bir çok kişinin yazısını okudum hepside sallamış beyazgeceler petek mancer ipek hocanıza halk eğitme meb sorun bakalım açık lisede en erken lise mezunu olma hangi bölüm bence tabiki genel kültürdür genel kültürde 80 ortak kredi toplama zorunluğu var ama ortak kredileri verince her iki tarafada yazılıyor ama türkce matematik ve digerlerinde öyle değil ders seçerken alan ve ortak olmak üzere 30 krediyi bölüyosunuz genel kültürde sadece tek bir tarafa 30 kredi seçiyosunuz lise mezunu olmak isteyenler bu yazımı iyi okusun genel kültür en çabuk lise bitirme bölümüdür 192 kredide mezun oluyosunuz ortak 80 yazan krediyi ayrıca toplama zorunluğu yok her yere sorabilirsiniz ortak dersleri verdikce her iki tarada yazılıyor ders seçerken tek bir tarafada 30 kredilik ders seçiyosunuz ama diger bölümlerde alan ve ortak olmak üzere ikiye bölüyosunuz arkadaşlar karar sizin ben 2 senede açık liseyi bitirdim alanım genelkültürdü kararı siz verin arkadaşlar benle iddalaşmak yerine halk eğitim çağrı merkezi ipek hocanıza sorun bakalım jon83 haklı yoksa sizmi

sen çok eskilerdesinnn bizz yeni ve dinamik olanlardanızzz sen geride kaldın jönn şimdi sınav siistemi değiştiii sen bir daha gözde geçirrr üstelikk ipekk hoca daha önce böyle bir soruyu cevapladıı genel kültürde artık 192 ve alan kredi olrakta 80 istemektedir

----------

merhaba
ya benim bi sorum olcakti bu kredi meselesi kafami cok karistirdi 4yillik sistemde mezun olabilmek icin toplam kredi 192 alan kredisinin 80 olmasi gerektigini biliyorum ama bide zorunlu dersler diye bi liste var o derslerin hepsine girmek zorundamiyim? bi hepsine girme zorunlulugu var diyolar bide alan kredin 80 toplam kredin 192 oldugu zaman mezun olabiliyosun diyolar tam anlayamadim :(:(:( zorunlu derslerin hepsine girilcek olsa puan 192yi geciyo ama....

tsk yaaaa bu arada kusura bakmayin soruyu yazcak yeri bulamadimda hehe mecbur böyle yapmak zorunda kaldim :)

Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
zorunluu derslerinn hepsine girmen lazımm ortak derslere 3 alan derslre ise ya 1 i di yada 2 defa girmen lazımdıı tabi eğer başaramamzsann ... sonra başarammadığında mecburan seçmeli dersleri gireceksin:)

Merhaba ipek hanım siteye tesadüfen rastladım ve
sorulara yanıt verdiğinizi gördüm. umarım benim
sorularımada yanıt verirsinizde şu açık lise ders
seçim vs. stresinden kurtarırsınız beni. şimdi ben
durumu kısaca açıklayım. liseyi 3 yıllıkken devamsızlık
sorunum olmadan bitirdim fakat sorumlu derslerim vardı
5 tane. ben bunları vermeden tasdikname alıp askere
gittim. geldikten sonra geçen ay mesleki açık lise
kaydı yaptırdım fakat nasıl olacak hangi dersleri
almalıyım toplamda ne kadar süre açıkliseye devam
etmeliyim gibi genel soruların hiçbiri hakkında bilgim yok ve beni bu soru işaretlerinden kurtarırsanız çok
mutlu olurum.

şimdiden teşekkürler

jon83

kuzen genel kültürde dün dersini seçtim 30 krediyi tek tarafa seçtim eger senin dedigin gibi olsaydı ortak ismi kalkar alan yazar ve sistemde uyarı verirdi ayrıca bu konuyu mesaj atıp sordum yarın cevabı gelir

Merhaba Açıköğretim Forumcuları...;)

Genel olarak yazdıklarınızı ve sorularınızı inceledim,öyle görüyorum ki burayı bilgi alışverişi platformundan tartışmaya doğru çeviriyorsunuz, bazı net bilgisi olmayanlar da eminmiş gibi, iyi biliyormuş gibi yanlış bilgilendirmeler yapmışlar,lütfen tam bilgi edinmek isteyenler önce buraya bana sorsun arkadaşlar,bilgim kadarıyla fırsat buldukça zaten cevaplıyorum,ayrıca önceki mesajlarımı tam olarak okuyanlar da çoğu sorusuna zaten cevap bulacaktır..

Özel mesajlarla soru akınına uğruyorum,özel mesajla veya ziyaretçi sayfama yazılan sorulara artık hiç cevap yazmayacağım,çünkü artık forum harici sorulara yetişemiyorum,daha önce de uyardığım gibi net bilgisi olmayanlar da lütfen burdaki sorulara cevap yazmasınlar ve geyik sohbeti yapmasınlar.

Açıköğretimle ilgili bilgi alışverişi harici konularda yorum yapmak isteyenler üyeler de kendi aranızda özelden veya ziyaretçi sayfanızdan sohbet edebilirsiniz..

Artık işlerimin yoğunluğundan dolayı sorularınızı cevaplamaya fazla vakit ayıramayacağım.Açıköğretim hızlandırıldığı ve de artık hemen hemen her türlü işlemlerde ve prosedürde diploma şartı arandığı için çok fazla talep olmakta,öğrenci sayımız her geçen gün artmakta ve bu sebeple de oldukça yoğun çalışmaktayız. Sorularınızı cevaplamaya artık haftada bir gün vakit ayıracağım,bundan sonra her Pazar bu bölümle ilgileneceğim,Pazar akşamları cevaplamaya çalışacağım,ancak sizden ricam lütfen özel mesajlarla veya ziyaretçi sayfama mesajlarla benden bilgi edinmeye çalışmayın,sorusu olan herkes buraya yazsın,ve sorusunun cevabını Pazar günü beklesin,imkanım oldukça zaman bulabildikçe her Pazar gecesi bu bölümle ilgilenmeye çalışacağım,bilebildiğim kadarıyla inşallah yardımcı olmaya çalışacağım....

Sorusunu yazıp da cevap alamayanlar en geç yarın akşama kadar buraya tekrar yazarlarsa cevaplayacağım..

Sevgi ve dua ile,Hayırlı günler....:)

hocam Merhaba ben alanımı yabancı dil olarak değiştirdim bu durumda toplam kredim 81 alan kredim 54 olası bir ek sınavla hem alan hemde toplam puanımı tamamlıyorum ancak girmem gereken zorunlu derslerim kalıyor sizden ricam durumuma bakıp yabancı dil alanı ve sosyal bilimler alanında öss ye girme şansım nedir??? tabii dediğim gibi olası bir ek sınav yapılırsa öğrenci numaram 2061613501 kontrol edip bilgi verirseniz çok sevinirim. Allah kolaylık versin

mrb hocam. benim aol de şu an toplam kredim 124. toplam donemim ise 8. bu sene 2. donem sınavlarında kredimi tamamlamiş olacağim ek sınav ile birlikte. yani esas konuya gelirsek bu sene öss ye girebilecekmiyim ben. öğrenci numaram 2082172144 ilgilenirseniz ve cevap yazarsanız çok mutlu olurum...

Petekgül,
Önümüzdeki üniversite sınavına girecek öğrencilerimiz için ek sınav ve kredi şartları ile ilgili henüz hiçbirşey belli değil, yetiştirebilirsek eğer ve de vakit kalırsa ek sınav düzenlenebilir, bu yıl üç sınav sistemi ilk kez uygulanacağı için ek sınavların olup olmayacağı zamana,şartlara ve sizlerle bizlerin performansına işlemleri yetiştirebilmemize bağlı,ancak tahminimce sen büyük ihtimal bu yıl mezun olamazsın...

Fahriye,
Sen biraz çalışırsan ek sınava bile gerek kalmadan mezun olabilirsin,kredilerin az kalmış,ortak ve alan derslerini seç....

Beyazgeceler,
Alan seçiminde öncelikle ilgini, kabiliyetini,başarabilirliğini ve üniversite tercihini önplanda tutmalısın,eşit ağırlığı başarabiliyorsan bence sözele geçme...

hocammm günlümmm hukukta ama işttee hemen mezunnn olmak istiyorumm zatenn sınavda lan kalktı hepsii eit duruma düşmüşşş yanii tüm alanlar 15 çarpılacak

Hocam bulunduğum ilçedeki halk eğitim benim 14 krediye ihtiyacım olduğunu söylediler. yüz yüze eğitiminde vereceği puanlar eklenince 14 kredin kalıyor dediler kafam karıştı rica etsem birde siz bakarmısınız öğrenci no:2082192871
Teşekkür ederim

Herkese selamlar,

Ben açık lisede 3 yıllık okuyordum fakat son ek sınavlarda bir oturuma giremedim. Bu yüzden "5" yazıyla beş kredim kalmasına rağmen mezun olamadım ve şimdi 4 senelikte okuyorum... 1 zorunlu dersim vardı ve 25 tane eklemişler nası olduysa ?! Lütfen yardım edin sırf krediyi tamamlarsam mezun olabilir miyim? Yoksa çok büyük bi haksızlık yapılmış olacak gerçekten.. Elimde olmayan bi sebepten dolayı üniversiteye hazırlanırken 2 sene daha beklemek istemiyorum çünkü. Eğer krediler toplamında mezun olabilirsem bu çok iyi olur çünkü 2010da üniversiteye girebilirim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

melek hocam merhaba ;benim bir arkadaşım meslek lisesi 3. sınıftan ayrıldı(imam-hatip)..geçen yıl kayıt oldu ama gitmedi...bu yıl tekrar kayıt yaptırmışlar..ama geçen yıl gitmediği için normalde silik duruma düşmesi gerekirken kaydı dondurulmuş...eğer geçenyıl gitseydi 5 ve 6.dönemi okuyacaktı ama gitmedi..gitmediği halde 7. döneme geçirmişler..şimdi 7. dönemdenmi başlayacak...ve birde 7. ve 8. dönemi okursa mezun mu oluyor?5. ve 6. dönem ne olacak??biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir:rolleyes::rolleyes::rolleyes::)

İpek hanım ben size birşey sormak istiyorum.Şimdi ben açık liseye yeni kayıt öğrencisiyim lise 3 ten devam edicem.Bir an önce ders çalışmaya başlamak için açık lise eğitimi veren bir dersaneye gittim ve ordan sınava hangi derslerden gireceğimin listesini aldım fakat hangi konulardan sorumlu olduğumu bilmiyorum tabi yeni kayıt öğrencisi olduğumdan dolayı kitaplarımı da alamıyorum.Sınavın ocak ayında olduğunu söylüyorlar kitaplar kasımın sonuna doğru gağıtılacakmış.Peki biz ne ara sınava hazırlanıcaz yani haksızmıyım.Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
SINAVA GİRECEĞİM DERSLER
Dil Anlatım3
TürkEdebiyatı3
Tarih3
Coğrafya3
Matematik3-4
Fizik3
Kimya3
Biyoloji3-4(2.den de sorumlu olabilirim çünkü 10.sınıfta alttan dersim kalmıştı.)
Geometri2-3
Din Kültürü3
Bunun dışında bir sorum daha olucak.Benim okuldan aldığım 112 kredim var mezun olmak için 192ye kredi tamamlamam gerektiğini biliyorum.Bu durumda sınavlarımı verip bu yıl içinde mezun olup öss sınavına girebilirmiyim?

mrb hocam acik liseye kayit yaptiricam ilk defa subat ayindaymis sanirim kayit kitaplarimda yok ders seciminide yapmadim henuz lise ucten devam edicem .sizin tavsiyenize ihtiyacim var simdimi kayit olsam iyi yoksa eylul ayindami kayit olmam daha iyi olur bunu sormamin nedeni onceki subatta kayit olsam onceki konulari kacirmis olucam sanirim oyuzden uylulde baslamam nasil olur lutfen yardimci olun hocam .cevabinizi bekliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt